Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Şükür olsun seni görmeden sevdirene..
Kayıtlı Üye
tamam canim operim. unutma her konuda yardimci olurum insallah. bi de sana sunu soylucem her bebek dogdugunda sarilik olur yuzu sararir ve surekli uyur sariligi tetikleyen sey ac birakmak hep uyusada zorla uyandirup emzir ilk zamanlada sakin ac birakma. seninki de mutlaka olacaktir ama korkulacak bisey yok onemli olan erken farkedebilmek..
En korktuğum o canım sarılığı farkettiğimde napmalıyım
Kızlar doğumumaaz kaldı haliyle hertaraflarımı saran yoğun korkular içindeyim..rahatlamaya ihtiyacım olduğu ve sizlerden gelecek önerilere ihtiyaç duyduğum için buraya yazıyorum..Bebek bakımı nasıl ilk başlarda sadece emiyomu ?acıktığını veya doyduğunu nasıl anlarım sütüm yetmezse napmam gerekir ilk aylarda sürekli uyumalımı yoksa hep kucağımda mı durmalı? sadece emîp uyuyarak mı geçirmeli ilk aylar? Öğünlere ne zaman başlamalıyım ? Sadece anne sütü ne kadar süre onu doyurur..Ağladığında susturamazsam birşey olur mı yavruma? Siz annelerin önerilerine tecrübelerine çoook ihtiyacım var lütfen birazcık özetliyerek tecrübelerinizden bahsedermisiniz ? Bebek bakmak için bi bilgiye gerek var mı yoksa zamanla mı öğrenilir ? Bebeği nasıl yıkamalı ilk başlarda yıkamalımıyım yıkanırken ağzını yüzüne su kaçar mı? Kızlar kafam o kadar bunlarla dolu ki kafayı yiyorum....Şimdi herkes karışacak doğunca şunu şöyle yap bunu böyle herkes farklı bişe dicek ben hangisini dinlicem.. Gerçekten sizin bilgilerinize muhtacım en azından bi kaç öneri alsam kafamdaki soru işaretlerinden bir nebZe kurtulurum Şimdiden teşekkür ederim
sadece emzirin sütünüz varsa tabiki
acıktıgını anlaman için aglarsa altı temizse emzir ama istemese bile 2 saate uyandır emzir
sütün yetmezse bolsıvı tüket bulgur hoşaf yeşillik humanın çayı güzel süt yapıyor bide tahin pekmez
sürekli uyur zaten ama kucagına fazla alıştırma zaten seninde dogumdan sonra dinlenmeye ihtiyacın olucak
6aydan itibaren ek gıdaya ögünlere başlarsın emmezse 4ayda başlarsın
göbegi düşene kadar aglatmamaya özen göster sonra zaten alışırsın neden agladıgını anlar susturursun
herşeyi zamanla sen yaşayarak ögreneceksin
yıkarken küvet ve file kullanırsın başını yıkarkende tek elini başının üstüne gerersen yüzüne su inmez
sen herkesi degil kendini dinle
bebeginizi sag saglim kucagınza almanız dilegiyle kolay dogumlarr
Kayıtlı Üye
sadece emzirin sütünüz varsa tabiki
acıktıgını anlaman için aglarsa altı temizse emzir ama istemese bile 2 saate uyandır emzir
sütün yetmezse bolsıvı tüket bulgur hoşaf yeşillik humanın çayı güzel süt yapıyor bide tahin pekmez
sürekli uyur zaten ama kucagına fazla alıştırma zaten seninde dogumdan sonra dinlenmeye ihtiyacın olucak
6aydan itibaren ek gıdaya ögünlere başlarsın emmezse 4ayda başlarsın
göbegi düşene kadar aglatmamaya özen göster sonra zaten alışırsın neden agladıgını anlar susturursun
herşeyi zamanla sen yaşayarak ögreneceksin
yıkarken küvet ve file kullanırsın başını yıkarkende tek elini başının üstüne gerersen yüzüne su inmez
sen herkesi degil kendini dinle
bebeginizi sag saglim kucagınza almanız dilegiyle kolay dogumlarr
Çok sağolun Allah razı olsun buradaki yorumlar sayesinde kafamda belirdi herşey ve kocaman bir anne cesareti geldi yüreklendim diyebilirim tekrar sağolun
Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
En korktuğum o canım sarılığı farkettiğimde napmalıyım
hemen doktora gitmelisin kan tahlili yapilip sariligin kacta olduguna bakiliyo. yalan olmasin degerler 12veya 13u gecince yatis yapip isikta falan tutuyorlarmis. benimki o kadar degildi. ben farkettigimde doktora goturduk 11,5 tu yarin tekrar gelin dedi esim arastirmis gece ve gun boyunca isigi acik tuttuk tam isigin altina yatirdik bir gun bir gece oyle tuttuk yani yatirdik sapkasini eldivenlerini cikardik yuzu isiga gelecek sekilde sonra doktora gidip tekrar tahlil yaptik ve 10 du inanamadim gercekten cok faydasi oldu. (beyaz isik)
Kayıtlı Üye
hemen doktora gitmelisin kan tahlili yapilip sariligin kacta olduguna bakiliyo. yalan olmasin degerler 12veya 13u gecince yatis yapip isikta falan tutuyorlarmis. benimki o kadar degildi. ben farkettigimde doktora goturduk 11,5 tu yarin tekrar gelin dedi esim arastirmis gece ve gun boyunca isigi acik tuttuk tam isigin altina yatirdik bir gun bir gece oyle tuttuk yani yatirdik sapkasini eldivenlerini cikardik yuzu isiga gelecek sekilde sonra doktora gidip tekrar tahlil yaptik ve 10 du inanamadim gercekten cok faydasi oldu. (beyaz isik)
Çok ilginç hiç bilmiyordum bunları bilmem gereken çok şey var sanırsam
beyaz ışık aklımda bulunsun o zaman mutlaka dikkat etmek gerekiyor sararıp sararmadığına
Kayıtlı Üye
Çok ilginç hiç bilmiyordum bunları bilmem gereken çok şey var sanırsam
beyaz ışık aklımda bulunsun o zaman mutlaka dikkat etmek gerekiyor sararıp sararmadığına
evet canim anlasiliyo ama sen simdi acemisin bende anlamamistim tecrubem olmadigi icin ablam soylemisti bu cocuk sapsari olmus demisti sonra baktim hakikaten oyleydi. patiklerini eldivenlerini sapkasini cikarip isigin altinda tuttuk kuzumu.
Kayıtlı Üye
evet canim anlasiliyo ama sen simdi acemisin bende anlamamistim tecrubem olmadigi icin ablam soylemisti bu cocuk sapsari olmus demisti sonra baktim hakikaten oyleydi. patiklerini eldivenlerini sapkasini cikarip isigin altinda tuttuk kuzumu.
Ay canım benim neyseki hemen atlatmışsınız çok teşekür ederim böyle bilgileri ince ayeıntıları paylaştığın için bu konularda hiç bilgim yok ne araştıracağımı şaşırdım
Kayıtlı Üye
Ay canım benim neyseki hemen atlatmışsınız çok teşekür ederim böyle bilgileri ince ayeıntıları paylaştığın için bu konularda hiç bilgim yok ne araştıracağımı şaşırdım
anliyorum canim. tabi cok normal boyle seyler ama sen sadece suna dikkat et sutunu bol bol sag ki artsin onemli olan o bir de sararmasi. gobek bagi dusene kadar da yikama enfeksiyon kapabilirmis zaten kendi yagiyla durmasi onun icin sglikliymis. benim kizimin 6 gun icinde kopmustu. sprey aliyosun cabuk dusmesi icin hep onunla temizliyosun.
Kayıtlı Üye
anliyorum canim. tabi cok normal boyle seyler ama sen sadece suna dikkat et sutunu bol bol sag ki artsin onemli olan o bir de sararmasi. gobek bagi dusene kadar da yikama enfeksiyon kapabilirmis zaten kendi yagiyla durmasi onun icin sglikliymis. benim kizimin 6 gun icinde kopmustu. sprey aliyosun cabuk dusmesi icin hep onunla temizliyosun.
Sağmam gerekiyo mu ? yani biberona mı sağcam saklıcammı acaba ?
Kayıtlı Üye
Sağmam gerekiyo mu ? yani biberona mı sağcam saklıcammı acaba ?
eger ki emmezse memeyi tutamazsa pompa alip devamli sagarak icirmeni tabsiye ederim. sutunun bitmemesi icin. simdi bunlarla kafani karistirmak istemiyorum sen yavrununkucagina sag salim al. emzirmeye basla durumlari yazarsin o zaman cevap yazarim canim
Kayıtlı Üye
eger ki emmezse memeyi tutamazsa pompa alip devamli sagarak icirmeni tabsiye ederim. sutunun bitmemesi icin. simdi bunlarla kafani karistirmak istemiyorum sen yavrununkucagina sag salim al. emzirmeye basla durumlari yazarsin o zaman cevap yazarim canim
Tamam canım teşekür ederim ilgin için
Kayıtlı Üye
Tamam canım teşekür ederim ilgin için
bisey degil rica ederim..
Çok sağolun Allah razı olsun buradaki yorumlar sayesinde kafamda belirdi herşey ve kocaman bir anne cesareti geldi yüreklendim diyebilirim tekrar sağolun
yardımcı olabildiysem ne mutlu
doğunca 40 yıllık anne gibi bi guven cesaret yaparım ben özguveni gelmişti bende cok şukur iyi gidiyoruz bebeğim 1 yaşında artık ama ben cok kitap okudum araştırdım tavsiye ederim