Bebek Beslenmesi ANNELER LÜTFEN YARDIM:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Şu dışardaki hazır mamalara ne zaman başlıyor acaba Bide özel meyve püreleri satılıyor onlar mı daha iyi yoksa evde kendimmi hepsini püre haline getirmeliyim
Kendiniz yapın. Mecbur kalirsanız (dışarda mesela) kullanirsınız.
Her ay doktor kontrolune gotürürseniz doktorunuz ek gıda doneminde neyi nasıl hazirlamanız gerektigini aanlatir size.
Daha çok erken ek gıda için, ilk 6 ay anne sütü sadece.

Amiin cümlemizin evladını rabbim bağışlasın.. Teşekkür ederim değerli bilgiler için gerçkten bana destek oldunuz bir cesaret geldi.. Hepinizden Allah razı olsun

Teşekkür ederim 6 ay sadece anne sütü vereceğim sebze meyveleride kendim püre yapacağım ek gıdaya başladığımda inş meleğimi sağlıkla alırım kucağıma

amin canim cumlemizin evlatlarini Allahim korusun..
eger sadece ama sadece anne sutuyle beslenirse bebegin suya ihtiyaci yok.olur da ek gidaya gecersen ki buna milupa bebek sutleri de dahil kesinlikle su vermelisin..bende oyle bir hata yaptim bebegime milupa kullandigim halde su vermedim ve yavrum yanmis tutusmus meger,bi arkadasim farketti su vermedigimi..onlarin doktoru su verin demis cocuga,yanlizca anne sutu alirken suya gerek,yoksa kesinlikle vermelisiniz demis.bende oglum 5 aylikti ilk suyunu verdim,inan uykulari duzeldi cocugun..gece kalkmalari azalmisti..
sakin su vermemezlik etme eger anne sutu disinda bisey verirsen ama oyle abartili su degil..zaten mideleri minnacik..uyumadan once mesela bi iki kasik maksimum..buyudukce zaten biberonu verirsin eline istedigi kadar icer (7-8 aylik gibi artik kenardan kavramali suluk,biberon gibi seyleri tutabilir)
bisey kafana takilirsa hic cekinmeden sor,elimden geldigince tecrube ettigim olcude yardimci olmaya calisirim.

Tamam canımm çok sağolll gerçekten bende gezinirken okudum asla su vermeyin yazmışlar sorayim dedim.. Zaten ilk 6 ay sadece anne sütü veririm sonra ek gıdalarla suda veririm çok sağolun

canim sana sadece sunu soylucem ayni duygulari bende yasadim ama bana inan dogumu yapinca anne olunca supermen olacaksin herseyin en iyisini bebegin icin en dogru olani annelik icgudusuyle bileceksin. onu oyle bir koruyup kollayacaksin ki kendine inanamayacaksin. dogumu yaptiktan sonra bununla ilgili senden yorum bekleyecegim...

Ay gerçekten mi ya valla sizler sayesinde o kadar cesaretlendim ki..Kaç haftadır kafamı kemiren 'Ya bakamazsam?' Soruları yerini 'Bebeğime en iyi şekilde bakacağım' aldı.. Çok sağolun

su verilmez cunku emzirirken sut su gibi gelir buna ilk sut denir bebek bununla su ihtiyacini karsilar. emdikce sut koyulasir buna da son sut denir bu da bebegin doymasini ve kilo alimini saglar..

simdi sutle ilgili sikintilar cekebilirsin bende senin gibi 6 ay emzirme hayalleri kurarken sadece 3 ay emzirdim sutum yetmiyodu mamada veriyodum. sonra sutten kesildim ama simdiki aklim olsa degil 3 ay 3 yasina kadar emzirirdim. cunku cok arastirdim bu konuda bilgili oldugumu dusunuyorum.

ben cok sikinti yasadim 34+6 haftalikken dogum yaptim bebegim emmeyi bilmedi 1 ay hic.memeyi tutmadi bu gibi sorunlara karsi hazirlikli ol. hemsire soyle yap boyle emzir dedi ama hepsi o kadar mantiksizmis ki bebek acken ver o zaman tutar diyorlardi ama tam tersine ac oldugu icin sinirleniyor agliyor ve biberondan icmek istiyordu ama yilmadim bir ay boyinca ugrastim ve sonunda nasil tutmasi gerektigini kendo kendime buldum bebek yari acken aranir halde oluyor o zaman verdimm ve tuttu sevincten agladim..

Canım benim çok erken doğum yapmışsın Allah bebeğine sağlık versin en kötü zamanları atlatmışsın Allah yardımcın olsun.. Teşekkür ederim değerli bilgilerin için inşallah benim bebeğim meme emer bende bundan korkuyorum meme almaSa diye. Ek gıdaya erken mi başladın canım ilk sütten kesildiğinde ne verdin ve kaç aylıktı bebiş

3 aylikken sutim gelmedi 1,5 ay hep mama verdim 4,5 aylikken ilk verilmesi gereken sey yogurt onu verdim elma suyu verdim. simdi 8 aylik sofraya oturtup herseyden azar azar veriyorum.

hic endiselenme bana yardimci olan olmadigi icin ayni kendi yerime koyiyorum sizleri. bazen emziremedigim aklima gelince agliyorum cunku cok aci onun icin n onemli sey anne sutu sariligi bile geciren anne sutu. bu jonida sikinti yasarsan yaz hemen cevaplirim.

Canım benim bebeğini rabbim tüüüm hastalıklardan kurtarsın tek başına 8 aya kadar getirmişsin daha ne olsun sen muhteşem bir annesin sakın ağlama hiç bişey olmaz Allahın izniyle.. Sorarım canım sıkıntım olduğunda çok sağol

vallahi duygulandirdin beni gozlerim doldu gercekten cok tesekkur ediyorum allahim inssallah senin dogumunu kolaylastirir. sende mukemmel bir anne olacaksin daha simdiden bunlari soruyosunn tarif topluyosun tebrik ederim.

Merhaba cici anne ...Biçok arkadaşım faydalı bilgiler yazmis saolsunlar bende size tavsiyem bu evrede çok çok tesbih çekin zikir edin(inşirah,inşikak,bikaç dua daha vardı kolay dogum icin araştirin) oturarakta olsa namazınızı kılın hayirli kolay doğum dileyin ÇÜNKÜ KALPLER ANCAK ALLAHI ZİKRETMEKLE HUZUR BULUR...Bu kaygılarınızdan kurtulursunuz Allahın izniyle..Allah öyle bi yardım ederki inanın kırk yillik anne gibi oluyosunuz...Hayirli dogumlar...

vallahi duygulandirdin beni gozlerim doldu gercekten cok tesekkur ediyorum allahim inssallah senin dogumunu kolaylastirir. sende mukemmel bir anne olacaksin daha simdiden bunlari soruyosunn tarif topluyosun tebrik ederim.
İnşallah canım teşekkür ederim o şanslı meleğinin minik ayaklarından öp yerime

Çok sağol canımm çook dua ediyorum rabbime kurban olduğum Allahım a hergün şükürle geçiyor günlerim.. Namaz kılamıyorum malesef kalçamdan bacağıma doğru giren ani ağrılarım oluyo bağırtan cinstten bol bol dua ediyorm rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inşallah

Amin canım Allah yolda bırkamaz en güzel yardımcı odur..Kolaylaşır işlerin hayırlısiyla..Namazıda oturrak kilabilirsin ben son 3 ay falan oturdum hep kolay oluyo..Ve dogumunada faydali Allahın lütfü hem ibadet hem egzersiz

İnşallah canım teşekkür ederim o şanslı meleğinin minik ayaklarından öp yerime
tamam canim operim. unutma her konuda yardimci olurum insallah. bi de sana sunu soylucem her bebek dogdugunda sarilik olur yuzu sararir ve surekli uyur sariligi tetikleyen sey ac birakmak hep uyusada zorla uyandirup emzir ilk zamanlada sakin ac birakma. seninki de mutlaka olacaktir ama korkulacak bisey yok onemli olan erken farkedebilmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…