- 19 Kasım 2013
- 18.659
- 33.645
Kendiniz yapın. Mecbur kalirsanız (dışarda mesela) kullanirsınız.Şu dışardaki hazır mamalara ne zaman başlıyor acabaBide özel meyve püreleri satılıyor onlar mı daha iyi yoksa evde kendimmi hepsini püre haline getirmeliyim
Amiin cümlemizin evladını rabbim bağışlasın.. Teşekkür ederim değerli bilgiler için gerçkten bana destek oldunuz bir cesaret geldi.. Hepinizden Allah razı olsunSağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.
Yıkarken esiniz yada bir aile büyüğünüz yardım eder muhakkak. Zaten minnacık oluyorlar ilk dogduklarında.
Bebeğiniz ağzını açıp mıkirdanarak belli eder zaten acıktığında ve genelde emip uyur, emdikten sonra huzursuzlanırsa omzunuza alıp sırtını sıvazlayarak gazını ççıkarıp uyutursunuz. İlk zamanlar çenesi çok güçlü olmayacağı için azar azar sık sık emmek isteyecek sizde istedikçe emzirin sütünüz artar. Zamanla süre uzuyor (emme süresi ve aralığı) dogduktan sonra biraz kilo kaybeder tüm bebekler 200-300 gr kadar , şişkinliğini atıyor hemen telaşlanmayın, sonradan kilo almaya başlar 1 haftadan sonra. Size sütun yetmiyor vs derlerse cevrenizden dikkate almayın, kilo alımina gore doktor karar verir yetip yetmedigine, pozitif olun bol bol emzirin.
Her ay doktor kontrolune götürürseniz kilo ve boy takibi yapılır, hemde doktorunuz ek gıda vb konularda destek verir.
Saglık ocağına da sıklıkla gitmeniz gerekecek aşıları için aklınızda olsun.
Bebeğinize alışınca anlarsınız gazı mi var, altı mı pis, karnı mı acıktı belli eder.
Kolaylıklar dilerim.
Rica ederim. Cümlemizden razı olsun.Amiin cümlemizin evladını rabbim bağışlasın.. Teşekkür ederim değerli bilgiler için gerçkten bana destek oldunuz bir cesaret geldi.. Hepinizden Allah razı olsun
Teşekkür ederim 6 ay sadece anne sütü vereceğim sebze meyveleride kendim püre yapacağım ek gıdaya başladığımda inş meleğimi sağlıkla alırım kucağımaKendiniz yapın. Mecbur kalirsanız (dışarda mesela) kullanirsınız.
Her ay doktor kontrolune gotürürseniz doktorunuz ek gıda doneminde neyi nasıl hazirlamanız gerektigini aanlatir size.
Daha çok erken ek gıda için, ilk 6 ay anne sütü sadece.
Amin inşallah.Teşekkür ederim 6 ay sadece anne sütü vereceğim sebze meyveleride kendim püre yapacağım ek gıdaya başladığımda inş meleğimi sağlıkla alırım kucağıma
Valla içime su serptin canım teşekkür ederim Allah yavrularını sana bağışlasınhepsinî kaydettim bilgisayarıma peki birşey danışayım su verilmemesimi gerek bunuda az öncearaştorma yaparken okudum çok şaşırdım
Tamam canımm çok sağolll gerçekten bende gezinirken okudum asla su vermeyin yazmışlar sorayim dedim.. Zaten ilk 6 ay sadece anne sütü veririm sonra ek gıdalarla suda veririm çok sağolunamin canim cumlemizin evlatlarini Allahim korusun..
eger sadece ama sadece anne sutuyle beslenirse bebegin suya ihtiyaci yok.olur da ek gidaya gecersen ki buna milupa bebek sutleri de dahil kesinlikle su vermelisin..bende oyle bir hata yaptim bebegime milupa kullandigim halde su vermedim ve yavrum yanmis tutusmus meger,bi arkadasim farketti su vermedigimi..onlarin doktoru su verin demis cocuga,yanlizca anne sutu alirken suya gerek,yoksa kesinlikle vermelisiniz demis.bende oglum 5 aylikti ilk suyunu verdim,inan uykulari duzeldi cocugun..gece kalkmalari azalmisti..
sakin su vermemezlik etme eger anne sutu disinda bisey verirsen ama oyle abartili su degil..zaten mideleri minnacik..uyumadan once mesela bi iki kasik maksimum..buyudukce zaten biberonu verirsin eline istedigi kadar icer (7-8 aylik gibi artik kenardan kavramali suluk,biberon gibi seyleri tutabilir)
bisey kafana takilirsa hic cekinmeden sor,elimden geldigince tecrube ettigim olcude yardimci olmaya calisirim.
canim sana sadece sunu soylucem ayni duygulari bende yasadim ama bana inan dogumu yapinca anne olunca supermen olacaksin herseyin en iyisini bebegin icin en dogru olani annelik icgudusuyle bileceksin. onu oyle bir koruyup kollayacaksin ki kendine inanamayacaksin. dogumu yaptiktan sonra bununla ilgili senden yorum bekleyecegim...Kızlar doğumumaaz kaldı haliyle hertaraflarımı saran yoğun korkular içindeyim..rahatlamaya ihtiyacım olduğu ve sizlerden gelecek önerilere ihtiyaç duyduğum için buraya yazıyorum..Bebek bakımı nasıl ilk başlarda sadece emiyomu ?acıktığını veya doyduğunu nasıl anlarım sütüm yetmezse napmam gerekir ilk aylarda sürekli uyumalımı yoksa hep kucağımda mı durmalı? sadece emîp uyuyarak mı geçirmeli ilk aylar? Öğünlere ne zaman başlamalıyım ? Sadece anne sütü ne kadar süre onu doyurur..Ağladığında susturamazsam birşey olur mı yavruma? Siz annelerin önerilerine tecrübelerine çoook ihtiyacım var lütfen birazcık özetliyerek tecrübelerinizden bahsedermisiniz ? Bebek bakmak için bi bilgiye gerek var mı yoksa zamanla mı öğrenilir ? Bebeği nasıl yıkamalı ilk başlarda yıkamalımıyım yıkanırken ağzını yüzüne su kaçar mı? Kızlar kafam o kadar bunlarla dolu ki kafayı yiyorum....Şimdi herkes karışacak doğunca şunu şöyle yap bunu böyle herkes farklı bişe dicek ben hangisini dinlicem.. Gerçekten sizin bilgilerinize muhtacım en azından bi kaç öneri alsam kafamdaki soru işaretlerinden bir nebZe kurtulurum Şimdiden teşekkür ederim
Ay gerçekten mi ya valla sizler sayesinde o kadar cesaretlendim ki..Kaç haftadır kafamı kemiren 'Ya bakamazsam?' Soruları yerini 'Bebeğime en iyi şekilde bakacağım' aldı.. Çok sağoluncanim sana sadece sunu soylucem ayni duygulari bende yasadim ama bana inan dogumu yapinca anne olunca supermen olacaksin herseyin en iyisini bebegin icin en dogru olani annelik icgudusuyle bileceksin. onu oyle bir koruyup kollayacaksin ki kendine inanamayacaksin. dogumu yaptiktan sonra bununla ilgili senden yorum bekleyecegim...
Canım benim bebeğini rabbim tüüüm hastalıklardan kurtarsın tek başına 8 aya kadar getirmişsin daha ne olsun sen muhteşem bir annesin sakın ağlama hiç bişey olmaz Allahın izniyle.. Sorarım canım sıkıntım olduğunda çok sağol3 aylikken sutim gelmedi 1,5 ay hep mama verdim 4,5 aylikken ilk verilmesi gereken sey yogurt onu verdim elma suyu verdim. simdi 8 aylik sofraya oturtup herseyden azar azar veriyorum.
hic endiselenme bana yardimci olan olmadigi icin ayni kendi yerime koyiyorum sizleri. bazen emziremedigim aklima gelince agliyorum cunku cok aci onun icin n onemli sey anne sutu sariligi bile geciren anne sutu. bu jonida sikinti yasarsan yaz hemen cevaplirim.
vallahi duygulandirdin beni gozlerim doldu gercekten cok tesekkur ediyorum allahim inssallah senin dogumunu kolaylastirir. sende mukemmel bir anne olacaksin daha simdiden bunlari soruyosunn tarif topluyosun tebrik ederim.Canım benim bebeğini rabbim tüüüm hastalıklardan kurtarsın tek başına 8 aya kadar getirmişsin daha ne olsun sen muhteşem bir annesin sakın ağlama hiç bişey olmaz Allahın izniyle.. Sorarım canım sıkıntım olduğunda çok sağol
Merhaba cici anne ...Biçok arkadaşım faydalı bilgiler yazmis saolsunlar bende size tavsiyem bu evrede çok çok tesbih çekin zikir edin(inşirah,inşikak,bikaç dua daha vardı kolay dogum icin araştirin) oturarakta olsa namazınızı kılın hayirli kolay doğum dileyin ÇÜNKÜ KALPLER ANCAK ALLAHI ZİKRETMEKLE HUZUR BULUR...Bu kaygılarınızdan kurtulursunuz Allahın izniyle..Allah öyle bi yardım ederki inanın kırk yillik anne gibi oluyosunuz...Hayirli dogumlar...Kızlar doğumumaaz kaldı haliyle hertaraflarımı saran yoğun korkular içindeyim..rahatlamaya ihtiyacım olduğu ve sizlerden gelecek önerilere ihtiyaç duyduğum için buraya yazıyorum..Bebek bakımı nasıl ilk başlarda sadece emiyomu ?acıktığını veya doyduğunu nasıl anlarım sütüm yetmezse napmam gerekir ilk aylarda sürekli uyumalımı yoksa hep kucağımda mı durmalı? sadece emîp uyuyarak mı geçirmeli ilk aylar? Öğünlere ne zaman başlamalıyım ? Sadece anne sütü ne kadar süre onu doyurur..Ağladığında susturamazsam birşey olur mı yavruma? Siz annelerin önerilerine tecrübelerine çoook ihtiyacım var lütfen birazcık özetliyerek tecrübelerinizden bahsedermisiniz ? Bebek bakmak için bi bilgiye gerek var mı yoksa zamanla mı öğrenilir ? Bebeği nasıl yıkamalı ilk başlarda yıkamalımıyım yıkanırken ağzını yüzüne su kaçar mı? Kızlar kafam o kadar bunlarla dolu ki kafayı yiyorum....Şimdi herkes karışacak doğunca şunu şöyle yap bunu böyle herkes farklı bişe dicek ben hangisini dinlicem.. Gerçekten sizin bilgilerinize muhtacım en azından bi kaç öneri alsam kafamdaki soru işaretlerinden bir nebZe kurtulurum Şimdiden teşekkür ederim
İnşallah canım teşekkür ederim o şanslı meleğinin minik ayaklarından öp yerimevallahi duygulandirdin beni gozlerim doldu gercekten cok tesekkur ediyorum allahim inssallah senin dogumunu kolaylastirir. sende mukemmel bir anne olacaksin daha simdiden bunlari soruyosunn tarif topluyosun tebrik ederim.
Çok sağol canımm çook dua ediyorum rabbime kurban olduğum Allahım a hergün şükürle geçiyor günlerim.. Namaz kılamıyorum malesef kalçamdan bacağıma doğru giren ani ağrılarım oluyo bağırtan cinsttenMerhaba cici anne ...Biçok arkadaşım faydalı bilgiler yazmis saolsunlar bende size tavsiyem bu evrede çok çok tesbih çekin zikir edin(inşirah,inşikak,bikaç dua daha vardı kolay dogum icin araştirin) oturarakta olsa namazınızı kılın hayirli kolay doğum dileyin ÇÜNKÜ KALPLER ANCAK ALLAHI ZİKRETMEKLE HUZUR BULUR...Bu kaygılarınızdan kurtulursunuz Allahın izniyle..Allah öyle bi yardım ederki inanın kırk yillik anne gibi oluyosunuz...Hayirli dogumlar...
Amin canım Allah yolda bırkamaz en güzel yardımcı odur..Kolaylaşır işlerin hayırlısiyla..Namazıda oturrak kilabilirsin ben son 3 ay falan oturdum hep kolay oluyo..Ve dogumunada faydali Allahın lütfü hem ibadet hem egzersizÇok sağol canımm çook dua ediyorum rabbime kurban olduğum Allahım a hergün şükürle geçiyor günlerim.. Namaz kılamıyorum malesef kalçamdan bacağıma doğru giren ani ağrılarım oluyo bağırtan cinsttenbol bol dua ediyorm rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inşallah
tamam canim operim. unutma her konuda yardimci olurum insallah. bi de sana sunu soylucem her bebek dogdugunda sarilik olur yuzu sararir ve surekli uyur sariligi tetikleyen sey ac birakmak hep uyusada zorla uyandirup emzir ilk zamanlada sakin ac birakma. seninki de mutlaka olacaktir ama korkulacak bisey yok onemli olan erken farkedebilmek..İnşallah canım teşekkür ederim o şanslı meleğinin minik ayaklarından öp yerime