Bebek Beslenmesi ANNELER LÜTFEN YARDIM:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AdasuU-

Şükür olsun seni görmeden sevdirene..
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
1.949
1.006
29
Kızlar doğumumaaz kaldı haliyle hertaraflarımı saran yoğun korkular içindeyim..rahatlamaya ihtiyacım olduğu ve sizlerden gelecek önerilere ihtiyaç duyduğum için buraya yazıyorum..Bebek bakımı nasıl ilk başlarda sadece emiyomu ?acıktığını veya doyduğunu nasıl anlarım sütüm yetmezse napmam gerekir ilk aylarda sürekli uyumalımı yoksa hep kucağımda mı durmalı? sadece emîp uyuyarak mı geçirmeli ilk aylar? Öğünlere ne zaman başlamalıyım ? Sadece anne sütü ne kadar süre onu doyurur..Ağladığında susturamazsam birşey olur mı yavruma? Siz annelerin önerilerine tecrübelerine çoook ihtiyacım var lütfen birazcık özetliyerek tecrübelerinizden bahsedermisiniz ? Bebek bakmak için bi bilgiye gerek var mı yoksa zamanla mı öğrenilir ? Bebeği nasıl yıkamalı ilk başlarda yıkamalımıyım yıkanırken ağzını yüzüne su kaçar mı? Kızlar kafam o kadar bunlarla dolu ki kafayı yiyorum....Şimdi herkes karışacak doğunca şunu şöyle yap bunu böyle herkes farklı bişe dicek ben hangisini dinlicem.. Gerçekten sizin bilgilerinize muhtacım en azından bi kaç öneri alsam kafamdaki soru işaretlerinden bir nebZe kurtulurum Şimdiden teşekkür ederim

Ne güzel telaslar bunlar Allah saglikla kucaginiza almak nasip etsin.

ilk cocuk telaslanmak normal fakat stres olmaya gerek yok. Umdugun kadar karışık değil bu dönem. Her sey kendiliginden gelişir. Bebek aciktigini da doydugunu da kendi belli eder zaten. Kimi bebek yalanarak, kimi ağlayarak kimi meme arayarak fln belli eder, doydugunda kendi cekecektir zaten.

Banyo yaptırırken yüz üstü tutarak yikadim ben hep hiç agzina burnuna su kaçmadı kimi arkadaşlarsa file kullanıyor demek ki o zamanda kacmiyir su. Zaten şarıl şarıl su dokmeye gerek yok bebege kiri ne olacak ki onun ayrıca ben kırkı çıkana kasar her gün yikadim. Hatta 6 ay boyunca her gün yikadim. Kış gelene kadar yani

ve ilk doğduğu zamanlar genelde emer ve uyur. Mümkün olduğunca kucaginizda az gezdirin. Çünkü bebek.kucaga alıştımı biraz daha büyüyünce inmiyir anne kucagindan bu sefer anne babanin hayati sürekli kucakta çocuk tutmaktan olumsuz etkileniyor.

duyguların o kadar masum ki yazdıklarını okurken duygulandm gülümsedim birazcık da afedersin.

ben anne değilim ama yazasım geldi. anne olan arkadaşlar da mutlaka rahatlatıcı bir şeyler yazacaktır.

ben teyzemden annemden gördüklerimi yazayım sana. bebekler acıktığında dudaklarını emiyo gibi büzüştürüyo. zaten 2 saatte bir emziriyorlar sanırım. emmeyi bırakana kadar emzir. banyosunda ilk vücudunu yıkmalısın en son da başın hızlı hızlı su dökersin. yüzünü aşağı doğru eğersen ağzına burnuna su kaçmaz. ağlarken susturamazsam demişsin bu konuda bir fikrim yok ama bulursun bi yolunu emin ol.

ailenden yardım edecek birileri yok mu ? annen kvden falan.

bu arada Allah yardımcın olsun. hayırlısıyla al kucağına bebişi

Öncelikle panik yapma arkadaşım
Bakımnda bişey yok eve gelince gobegı dusene kadar yıkamıyorsun göbek bakım spreyı verır göbek düşünce banyosunu yaptırırsın en korktuğum seydı ama okadar zevklı ve kolaymışkı bebek havuzu al fıleli çok rahat edersin.gobekte sınırler krsilince ölmüş oluyor oyuzden gobegını ellemekten korkma sadece bezi kapatmasın gobegını.
Hastanede emzırmeye başlarsın zaten doydugunda bırakır kuzucuk ama kucahında çok tutma emzir duyunca yerıne koy uysun.acıktığında kendini belli eder ki zatn sen hissediyorsun acıktıgını.sutun az gelırse bol yemek yeme olayına girme faydası yok su iç anason iç rezene iç yeşil mercimekli bulgur pilavı ye ve sebze tüketmek lazım keşke bende bunları bıleydım ızamanlar.
Sutun yetmediğini doymadıgını sureklı emmek ıster ce aglarsa anlarsın
Izaman doktorun nekadar sureyle mama vermen gerektıgını ve emzirmen gerektıgınk söyler kılo olçumundede sutun yetıp yetmediği ortaya çıkıyor zaten

bebeginiz ilk aylar surekli uyumak ister,ilk 3-4 ay size yakin olabildigi kadar yakin olsun,aman kucaga alisir birak yere diyenlere sakin kulak asmayin.
bebeginiz tika basa doysa da bir iki saat icinde yine emmek isteyecektir,ki anneyle temas etmek onun en buyuk ihtiyaci..sutunuzun yetip yetmedigini kilo alip almamasindan anlarsiniz,zaten doktorunuzda sizi yonlendirecektir.
sut artirmak icin ben kemik suyuna corba icmistim bol bol ki sutum dolar tasardi.
eger ilk 6 ay sadece anne sutuyle beslerseniz 6. ayda sebze purelerine baslayabilirsiniz ki zaten doktorunuz sizi yonlendirir.
ben oglumu ilk kez 3 gunlukken yikamistim,o gun bugun her aksam yikar oyle uyuturum yavrumu.zaten ilk baslarda silerek yikamaniz gerek oyle basina filan su boca etmeyin.agzina yuzune su kacmaz merak etmeyin.
ilk aylar bebeginiz aglayacaktir,cunku yeni bi dunya guvendigi anne karninin disinda,bide ustune bagirsak hareketleri gaz sancilari...korkmayin illaki susar ama mumkun oldugunca temas halinde olun yavrunuzla..
eger emanet edeceginiz biri varsa sizde dinlenmeyi ihmal etmeyin.

bu asagidaki uyku saatleri Tracy Hogg`dan alinma..

bebekler ilk dogduklarinda cok fazla uykuya ihtiyac duyarlar..asagida aylara gore ihtiyac duyduklari uyku saatleri var.
0-1 Ay: 19-21 saat
2- 3 Ay: 16-18 saat
4- 6 Ay: 15-16 saat
6-9 Ay: 13.5 -16 saat
10-12 Ay: 13-15 saat
13-24 Ay: 13-14 saat

aylara gore maksimum uyanik kalacaklari surelerde burda

Yeni Doğan: 50-60 dakika
1 -2 Aylık: 1 saat / 1 saat 15 dakika
2- 3 Aylık: 1 saat / 1 saat 20 dakika
4-6 Aylık : 1.5 / 2 saat
7-9 Aylık : 2 saat 45 dakika / 3 saat
10-12 Ay: 3 /4.5 saat
13 Ay + : 5/ 6 saat

saglikla kucaginiza alin

İlk aylar çok uyur bebekler ama benımki öyle olmadı ağlayan bi bebekti maalesef
Oğünlere sutun varsa 6. Ayda baslarsın ilk yoğurttan başla ve mümkünse kendin mayala.eğer sutun azsa ve mamayla takvıye edıyorsan 4.ayda yogurtla sebze çorbasıyla meyve püresiyle devam edersin

Yani herkes bakabilir dimi bebeğe o kadar çaresiz ve bilgisizim ki..telaş yaparım diye çok korkuyorum yazdıklarınızı okuyunca bir nebze rahatladım Allah razı olsun.. Bide nisanda doğacak o dönemler üşütürüm diyede korkuyorum kafayı yiyeceğim
Amin canımm .. Var annemde kv demde ama ikisinin fikirleri uyuşmuyo bide her kafadan bir ses çıkıyor ben hangi birinin dediğine uymalıyım bilmiyorum biri bebek yıkanmaz diyo biri her gün yıkanır diyo biri sadece emzirmeyle doymaz diyo biri en az 2 sene emzir diyo ikisinin arasında kalmaktan kafayı yiyorum sizlere danışmak istedim

Hiç korkma canım üşütürüm felan diye. Benim oğlumda nisan doğumlu. Ilk zamanlar dikkat ettin mi 1 ay sonra yaz geliyor.
He birde yeni doğdu üşütürüm korkusuyla çok kat kat giydirme bebegi bence. Bu sefer sıcaktan duramıyor bebekler :)

Ayy o değerli ellerinizle bu kadar özel bilgileri benimle paylaştığınız için size minnetarımm Allah razı olsun çook yararlı bilgiler olmuş gerçekten sizler sayesinde biraz kendimi rahatlamış hissettim çok çok sağolun değerli vaktinizi ayırdığınız için

Şu dışardaki hazır mamalara ne zaman başlıyor acaba Bide özel meyve püreleri satılıyor onlar mı daha iyi yoksa evde kendimmi hepsini püre haline getirmeliyim

Ay sizdemi nisan da doğum yaptınız Allah bağışlasın meleğinizi acaba nisanda böyle kalın kumaşlar giydirsemmi ne alacağımızı şaşırdık eşimle ne yaz ne kış bilemiyoruz üşür mü sıcaklar mı

Tam da göbek olayını soracaktım göbek bağı kendiliğinden mi düşüyor ne kadar sürede düşüyor acaba? Çok sağolun değerli tecrübelerinizi paylaştığınız için

rica ederim,yardimci olabilirsek ne mutlu..
kiyafet icinde su kadarini soyleyim..benim oglum nisan mayis ayinda hic hasta olmadigi kadar hasta oldu malesefhava degisimi bi sicak bi soguk oluyor ki yeni dogan bebekler kendi vucut isilarini henuz dengeleyemezler cabucak sogurlar..vucut isisinin 37 derece olmasi gerekiyor,yoksa elleri morariyor yavrularin..pamuklu urunler alin,citcitli tulum gibi ta ki haziran temmuzu gorene kadar cok ince giydirmeyin.yelek sapka,corabi eksik olmasin..ben altust takimlari hic kullanamadim sirti beli acildi hep yavrumun,en temizi alttan citlililar.

ek gidaya gectiginizde herseyi bir anda denemeyin.havuc vermeye basladiysam 1 hafta sadece havuc vermistim ki alerjisi var mi sindiriyor mu diye anlamak icin..sonra patates mesela..sonra ikisini karistirdim..sonra diger sebzeler..oyle devam ettik..
hic panik olmayin..3 gunden sonra insan sanki 10 tane buyutmus gibi altindan kalkiyor herseyin

Valla içime su serptin canım teşekkür ederim Allah yavrularını sana bağışlasın hepsinî kaydettim bilgisayarıma peki birşey danışayım su verilmemesimi gerek bunuda az öncearaştorma yaparken okudum çok şaşırdım

Aynen çok cins bir hava insan çok kararsız kalıyor. Tam bilemesem de sanırım en iyisi yuzde yüz pamuk olan ürünler diye düşünüyorum canım ben :) ne terletir ne üşütür.

Aynen çok cins bir hava insan çok kararsız kalıyor. Tam bilemesem de sanırım en iyisi yuzde yüz pamuk olan ürünler diye düşünüyorum canım ben :) ne terletir ne üşütür.
Teşekkür ederim canım ilgin çok rahatladım Allah bebeklerimizi bize bağışlasın

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.
Yıkarken esiniz yada bir aile büyüğünüz yardım eder muhakkak. Zaten minnacık oluyorlar ilk dogduklarında.
Bebeğiniz ağzını açıp mıkirdanarak belli eder zaten acıktığında ve genelde emip uyur, emdikten sonra huzursuzlanırsa omzunuza alıp sırtını sıvazlayarak gazını ççıkarıp uyutursunuz. İlk zamanlar çenesi çok güçlü olmayacağı için azar azar sık sık emmek isteyecek sizde istedikçe emzirin sütünüz artar. Zamanla süre uzuyor (emme süresi ve aralığı) dogduktan sonra biraz kilo kaybeder tüm bebekler 200-300 gr kadar , şişkinliğini atıyor hemen telaşlanmayın, sonradan kilo almaya başlar 1 haftadan sonra. Size sütun yetmiyor vs derlerse cevrenizden dikkate almayın, kilo alımina gore doktor karar verir yetip yetmedigine, pozitif olun bol bol emzirin.
Her ay doktor kontrolune götürürseniz kilo ve boy takibi yapılır, hemde doktorunuz ek gıda vb konularda destek verir.
Saglık ocağına da sıklıkla gitmeniz gerekecek aşıları için aklınızda olsun.
Bebeğinize alışınca anlarsınız gazı mi var, altı mı pis, karnı mı acıktı belli eder.
Kolaylıklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…