Anneler gununde kayinvalide aramali miyim

Eğer sıkıntı yaşamıyorsanız sadece Kayınvalide olduğu için aranmamak bana hoş gelmiyor. Ben tüm arkadaşlarımın, eşimin annesinin anneler gününü kutluyorum.
Yani sadece adi kayinvalide diyemi aramiyorum sizce konuyu neden actim ben mesela. Sorunlari yazdim. Sorun aramamak degilki aradiktan sonrasi onemli bide belki bana hakaretlerde edebilir yani oda var

Arama, ağrısız başını ağrıtma.
Bu arada 'ailesi olmasa kocam yontulur'
diyerek kocanı temize çıkarma.
Bu yanlış bir bakış açısı.
Ama kocanla da kötü olup kvye koz verme.
Madem uzaksınız ve gelip gitmiyorsunuz
kocanı seviyorsan, evliliğini sürdürnek istiyorsan,tatlı tatlı yontmaya çalış belki düzelir,
çıkmadık candan ümit kesilmez.

Son düzenleme:
Yaşlı derken kaç yaşında bu kayınvalide ? Kendi evinde işini yapmıyor mu ? Benim kayınpeder yardım eder, sabah kahvaltısını hazırlar, evi beraber temizlerler, akşam yemeğini yine aynı şekilde genelde kayınpeder yapar.
Sizin kayınvalide yayılarak hizmet bekliyor, kısa süreliğine hadi neyse ama aylarca kalacak bir de hizmet üstüne güleryüz bekleyecek yok öyle bir dünya.
Sakın aramayın yoksa kurtulamazsınız bu kadından, yine gelir aylarca kalırlar olan evliliğinize olur.
Eşim de bu durumu anlamaz yanımda olmazsa paketlerim annesine mutlu mesut yaşasınlar.
Hiç kimseye kendimi ezdiremem, ben mutlu bir evlilik umuduyla evleniyorum sonuçta.
Kayinoederim yardim ediyo is guc yapar. Hayir sorum o degilki evlerine gitsinler ben yakinina tasinayim hergun yaptigim yemekten gotureyim haftada bir evlerini temizlerim. Ona raziyim ama ev ev ustune olmuyor

Yani sadece adi kayinvalide diyemi aramiyorum sizce konuyu neden actim ben mesela. Sorunlari yazdim. Sorun aramamak degilki aradiktan sonrasi onemli bide belki bana hakaretlerde edebilir yani oda var
Size cevap olarak yazmadım, Kayınvalide diye coşanlara. Aranızda sorun yoksa dedim. Sıkıntı varsa kimseyi aramak zorunda değilsiniz.

Kayın validelerimiz olmasaydı bugün esim dediğimiz eslerimiz de olmazdı. Tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutlu olsun...

Kayın validelerimiz olmasaydı bugün esim dediğimiz eslerimiz de olmazdı. Tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutlu olsun...
Annelerimiz olmasaydi bugun eslerimizinde karilari olmayacakti tum annelerin anneler gunu kutlu olsun.uzak olsunlar cok mutlu olsunlar cennetler ayaklarina serilsin

Kizlar gunaydin.bugun anneler gunu tum annelerin ve anne adaylarin olmak isteyenlerin herkesin anneler gununu kutlarim.birde benim gibi her iki aile arasinda kalipta vede esine guvenemeyip cocuk yapamayanlarinda buruk anneler gunu kutlu olsun.bugun icim hayatimda ilk defa buruk. Anne olamiyorum.cocugum olmadigindan degil belki ilk denemede olacak.ama ben esime ve ailesine guvenemiyorum.esimde benim ailemi sevmedigi icin anlasamadigi icin kararrsizmis.once sunu soyluyeyiim alkol kumar kadin kiz ayaklari kahve telde oyun hicbir aliskanligi yok.isten cikar hemen eve gelir yemek yer tv izler. Aldigima karismaz maasimi bilmez.tum evin ihtiyaclarinida kira aidat faturalar mutfak masrafi kendi karsilar. Ben gunluk ekmek yogurt vs onlari alirim kendime alisveris kiyafet lazer vs onlara harcarim.eskiden cok kavga ederdik simdi cok durulduk. Evde suan kavga gurultu hicbisey yok. Iki aileden farkli sehirde uzaktayiz. Ayrintilar bunlar. Anlataym ki yorumlayin
Ailesi geldigi zaman aylarca kalir. Esim evdeki sorumlulugunu unutur onlara tum zamanini harcar.ben birtek geceleri esi oldugu aklina gelirim.babasi geldigi zaman mutfak masrafini karsilar ama karsiladigi gibide zaten ailecek esim annesi babasi saglam yerler on kisinin yedigi yemege bedel yani.helal olsun kendi paralari zatende. Yemekleri yapan evi temizleyen benim.arti cakisiyorum.takintilarim var evde yastik bozulsa perde yamuk dursa cildiririm.ve yeni evliyim benim evimin guzel temiz olmasi lazim.ama malesef besinci aydan gelmeye basladilar ne masaortum ne koltugum ne halim.suan evim yaşli evi gibi.ve geldiklerinde tum duzenim bozuluyor.onlara gore oglumuzun evi gelir kaliriz. Benim ailemde hayatimda bir defa geldi sabah geldi bi sonraki aksam donduler 12 saatlik yoldan.benim ailem aman mutlu olda gerek yok der biseye ihtiyacim olursa alirlar ama gelmezler.sen gel derler.son gelislerinde kavga cikti evde harp savasi kaynanam zaten sen napiyosunki suratin hep bes karis. Edepsiz ahlaksiz ogluma yemek bile yapmisyosn gibi agir laflar etti. Bu arada kendisi yasli yani yemek temizlik yapamaz. Hep diger cocuklarini gelinlerini kzilarini ovuyodu. Biz soyle aileyiz boyleyiz gibisine.bende bilerek evde sorun cikardim cunku guleryuzume geliyolardi saygida kusur etmiyodum boylelikle ben hem ev hem is hem hizmet 9 kilo verdim.ailem taniyamadi bitti bu is saglik gittikten sonra koca sana ne lazim dediler haklilar. Esim onlar varken yardim eder ama temizlik yemek vs.
Esim ailemi ölüm kalim olmadigi surece asla aramaz sevmiyormus ailemi. Yilda bir kere gordugu ailemi. Uyusmuyolarmis.bak diyor benim ailemle uyusuyosun melek gibiler. Dedimki senin ailen geldigi zaman aylarca kaliyor duzenim bozuluyo.anlastigimdan degil sorun cikmasin diye sustum.ama bundan sonra evime geldikleri an yemin ettim gidecegim.daha once bir defa ailemin evine gittim dondum.cok yeni evliydim. Simdi bugune gelelim.ben aramak istemiyorum muhtemelen aramayacagim.kaynananm bana giderken cok laf etti.5 aydir kendisiyle gorusmuyorum.esimin sagi solu belli olmaz anneme yazabilir belki arar oda aksami bekler.belkide yazmaz. Ben simdi ararsam yine eskiye donulecek yine bairiliscak gene gelmeler baslayacak. Ama bu sekilde arada mesafe var. Gorusmuyorum net. Sizce ne yapmaliyim.esim tek olsa yontulur ama ailesi olunca gozumde bitiyor.kendi gorussun para versin umrumda degil ama beni gorustrmesin.sadece vicdanm rahat degil. Aramam gerek biliyorum ama kendimi ezmis olacagim.hep insanlik bende kaliyo. Uzun oldu ama ayrinti vermek zorundaydim.ne yapmaliyim sizce
Cok zor sizi anliyorum.Aramayin.Ben de aramayacagim.

Oyle demeyin hayatta hicbirsey bana altin tepside sunulmadi yillardir calisiyorum daha cocugum yok benim esyalarim neden temiz duzenli kalmasinki. Yeni evliyim bende isterim esim dostum akrabam gelsin evimde agarliyayim.isterdimki esimin aileside gelsin kalsin bir hafta onlari guzel agarliyayaim.ama aylarca gelinince hem sigara iciliyo hem ne esyalarim. Ve zor aliniyor esya. Yazik degilmi. Esim zaten eve esya alma konusumda bin kere dusunen bir insan bide heba oluyo. Evde eski bir sey insani her zman mutsuz eder. Ama bir evladim olsa alt ust etse derimki evlattir ogrensin buyusun yeterki esyam eskisin. Ama bu turlu evde hem mutsuzum hem kotuyum. Ben kolay almadim yani. Ve pert vaziyetteler
Haklisiniz elde ne varsa guzel kullanmak lazim. Ama bu derece pert olacak kadar ne yapmis olabilirler o konuyu mubalaga ediyorsunuz gibi geldi. Gelsem mobilyalariniza baksam evet biraz yipranmis diyebilirim cunku esya ve temizlik takintim hic yok. Ayni esyaya siz bakinca yasli evi gibi coook yiprandilar gibi gorursunuz.. demek istedigim.

Ben aramayı bırak cenazesine bile gitmeyi düşünmem açıkçası. Çünkü kendisi bana hakaretler yağdırdı. Zaten engelledim ne ben gidiyorum ne onlar gelebiliyor. Hakaret yağdırdığı hiç bir yere de girip çıkamaz. Sokaktan geçen birine hakaret edemez yer yumruğu oturur oğlunun karısına hakaret ediyor. Neden çünkü Ortadoğu. Kadınlar evlilikte 2. Sınıftır ve erkek ailesi üstündür zihniyeti. Saygı denilen kurumun sadece kendilerine işlediğini düşünürler.
Eşimse annemi aradı, çünkü annem eşime hakaret etmedi ve oğlum der başka bişey demez. Eşim bunun gayet bilincinde. Ha aramasaydı da çok ta umrumda olmazdı. Kendi bilir. Benim onunla aramda ki bağ anneme nasıl davrandığıyla alakalı değil

Görüşmediğim zamanlar kimseyi aramam ben. Anneler günü ya da bayramlar farketmez. Kendi ailem ya da eşimin ailesi de farketmez. Konu benim ve beni kırmaları. Kırıp kırıp nasılsa şu zaman arar rahatlığını vermiyorum. Kim ne kadar kıymet verirse o kadar veriyorum. Yalnız herkese aynıyım. Ve herkes bilir bunu. Özetle yerinde olsam aramam

X