Anneler gununde kayinvalide aramali miyim

O sizi çoçugu gibim görüyor mu? o sizi ogulun bakıcısı sanıyor olabilir.
"Edepsiz, ahlaksız, gelin oguluşuma yemek bile yapmıyosun" görüşü hakim sanki yemek yapıcısı, ütücüsü, temizlikçisi falan görüyor heralde sizi böyle gören birini aramak mı bilemedim. Geçen sene kv uzaktaydı oglu degil ben aradım. Bu senede elim boş gitmeyim diye bir şeyler yaptım bemde hiç canı gönülden yapmıyprum kv de bekler şu vürüs döneminde 1 hafta gitmeyince komşular boşandılar mı diyormuş kv de demiş :confused: :confused: vürüs var ama gidicez (ıron man kıyafetlerimizz var ya bizim vürüs işlemez bize kafalar 1 milyon komşular boşanmadımızı görsünler beyaa ) hiç te istekli degilim ama kv de seviyor kulp bulur az konuşsun kocamda surat asmasın diye çok ta şey yapmıyorum.

Kizlar bazilariniz anne kiz gibisisinz kayinvalideyle bende oyleydim nisanliyken ve evliligimin ilk aylarinda.hersey rayinda guzeldir. Benimde evime uc gun bes gun hadi bir hafta gelinse anlarim ama gelipte aylarca kalmak duzenimi sasirtti travmalar gecirdim kilolar verdim gunde 3 antidepresan aliyorum. He benden hizmet beklemediler yap demediler ama yapmayincada laf ettiler.allah var ben ilk zamanlar saygida asla kusur etmedim cok guleryuzluyumdur aylarca kalininca dogal olarak oda kalmadi. Beni herkese sikayet etti yemek yapmiyor surat asiyor evine geliyoruz bakmiyor diye. Ama sen misafir degilsinki yaslisin tamam ama evinde dur kendi evini ac ben hergun gelip bakayim sana evinde aksam evime doneyim bunada raziyim.bunlarin bence evlenmeden once plani beraber oturmakti alistiralim dediler kislari gelerek baktilarki benden o tavizi almadilar olaylar cikti. Herhalde benim huzursuzlugum esimden kaynaklaniyor o alinicak evde huzurum kalmayacak diyem ama ne olursa olsun taviz vermeyecegim

tek olsa da 'yontulmuyor'..

aramak zorunda degilsiniz.

ailenizle muhakkak bir sey yasamis olmasi lazim. durduk yere aileniz bu kadar gelmez gitmez ses etmezken cephe aliyorsa esinizde ciddi problem var demektir.

ilk yillar epey birbirinizdeki kredinizi tuketmissiniz anladim. saygi sevgi zedelenmis.

bence cok titizsiniz ve mobilya konusunu abartiyorsunuz. bir ordu coluk cocuk gelip evi talan etmesi lazim ki yasli evi gibi olsun.. her mobilya eskir. onlar gelmese de eskiyecekti.. takilmayin buna sagliginiz yeridne olsun mobilya ne ki..

pek cok kadinin arayip da bulamadigi imkan da sizde var. ama sizin de gozunuzde degil. gelmeyeceklerini bilseniz konusun soguk da olsa derim ama gelirler diyorsunuz.

esiniz ne diyor geli pkalamlarina? guzelce dediniz mi daha elden ayaktan dusmediler. biktirmasinlar, ihtiyaclari olunca tabiki bakariz gelir kalirlar diye? baska cocuklari yok mu? sizde aylarca ne yapiyorlar?

Valla umrumda bile degıl. Asla da aramam kendı kaynanamı. Ki onu anne olarak bile görmüyorum şeytanın yeryüzü şubesi:KK11::KK62:

O kadar olay olmuş ara da huzurun bozuldun.Bide eline sağlık demiş olursun ararsan.Ne gerek var?Kurulu huzurunu bozmaya?

Cidden türk erkekleri erkeğim diye geçinip analarının bebeklerinden başka bişey değil. Kurban olsunlar bağımsız bireysel avrupa erkeklerine.yeri gelince mangalda kül bırakmazlar dillerinde anneli küfür eksik kalmaz milletin anasına sövmeyi bilirler ama kendi anneleri olunca nerdeyse koynuna girip uyuyacaklar niye evlendin be adam! Bence kadınlar olarak bu adamları yontmaya ya da ailelerine iyi olmaya çalışmayın. Tam tersi çekin restinizi onunki aile seninki değil mi? Valla sinirim zıpladı tam boşanacak herif.

Ya bence sonuçta yeni evlisiniz. İşin doğrusu nedir bilemem. Yaşadıklarınızı da ben yaşamadım sonuçta. Ama ben sizin yerinizde olsam, aradıktan sonra kvmin mutlu olup bana karşı yeşil ışık yakacagina inanıyorsam eğer arardım.
Yani sorunlarımız düzelir, kv kin tutmaz diyorsanız arayabilirsiniz bence. Hem büyüklük sizde kalmış olur
Eşinize gelince de belki de kendi ailesiyle anlaşamadığınız için ailenizi sevmediğini söylemiştir

esiniz ne diyor geli pkalamlarina? guzelce dediniz mi daha elden ayaktan dusmediler. biktirmasinlar, ihtiyaclari olunca tabiki bakariz gelir kalirlar diye? baska cocuklari yok mu? sizde aylarca ne yapiyorlar?
Diger ogullari esime diyorki bizde rahat etmiyorlar sizde kalsin.esimde diyorki ben zaten kimseye birakmam gelecekler ailem diyor.

tek olsa da 'yontulmuyor'..

aramak zorunda degilsiniz.

ailenizle muhakkak bir sey yasamis olmasi lazim. durduk yere aileniz bu kadar gelmez gitmez ses etmezken cephe aliyorsa esinizde ciddi problem var demektir.

ilk yillar epey birbirinizdeki kredinizi tuketmissiniz anladim. saygi sevgi zedelenmis.

bence cok titizsiniz ve mobilya konusunu abartiyorsunuz. bir ordu coluk cocuk gelip evi talan etmesi lazim ki yasli evi gibi olsun.. her mobilya eskir. onlar gelmese de eskiyecekti.. takilmayin buna sagliginiz yeridne olsun mobilya ne ki..

pek cok kadinin arayip da bulamadigi imkan da sizde var. ama sizin de gozunuzde degil. gelmeyeceklerini bilseniz konusun soguk da olsa derim ama gelirler diyorsunuz.
Oyle demeyin hayatta hicbirsey bana altin tepside sunulmadi yillardir calisiyorum daha cocugum yok benim esyalarim neden temiz duzenli kalmasinki. Yeni evliyim bende isterim esim dostum akrabam gelsin evimde agarliyayim.isterdimki esimin aileside gelsin kalsin bir hafta onlari guzel agarliyayaim.ama aylarca gelinince hem sigara iciliyo hem ne esyalarim. Ve zor aliniyor esya. Yazik degilmi. Esim zaten eve esya alma konusumda bin kere dusunen bir insan bide heba oluyo. Evde eski bir sey insani her zman mutsuz eder. Ama bir evladim olsa alt ust etse derimki evlattir ogrensin buyusun yeterki esyam eskisin. Ama bu turlu evde hem mutsuzum hem kotuyum. Ben kolay almadim yani. Ve pert vaziyetteler

Arama sorma birdaha benim kayinvalidem ayni sehirde ve aksam iftara oraya gidiyoruz ben bile soylemiyorum seni uzen insanlar icin bu kadar kafa yorma gene sen mahvolursun

Kendinimizden pay bicelim ken di ailemiz bizler için ne kadar değerliyse eslerimizin aileside onlar için aynı anne kızın bile arasında proplemler oluyor evin duzeni misafirle bozulmaz canım evdeki huzursulukla bozulur eşini seviyorsan bir birinizin ailesini de sevmek ve olduğu gibi kabul etmek gerek mülayim insanla herkes geçinir önemli olan zoru başarmak aradaki saygıyı kaybetmemek unutmayalım ki birgun hepimiz kayın valide olucaz bence ara mesafeni korursan proplemler yasamassin.

Ya bence sonuçta yeni evlisiniz. İşin doğrusu nedir bilemem. Yaşadıklarınızı da ben yaşamadım sonuçta. Ama ben sizin yerinizde olsam, aradıktan sonra kvmin mutlu olup bana karşı yeşil ışık yakacagina inanıyorsam eğer arardım.
Yani sorunlarımız düzelir, kv kin tutmaz diyorsanız arayabilirsiniz bence. Hem büyüklük sizde kalmış olur
Eşinize gelince de belki de kendi ailesiyle anlaşamadığınız için ailenizi sevmediğini söylemiştir
Yok yok olmuyor öyle bende ışıklar yanara güvendim bir süre yanıyor sonra paylıyor ampul en ufak şeyde yine kötü biziz o yüzden aramasın bayramdan bayrama çok bile

Karşı taraf sıkıntılı ama bana sizde de sıkıntı var gibi geldi. Ne demek ailem 12 saat yoldan gelecek ertesi gün akşam gidecek, neymiş evin düzeni bozulmasın. Kusura bakmayın ama ev eşyalar onlara hizmet edelim diye değil onlar bize hizmet etsin diye var. Esimin ailesini evde düzen bozuluyor diye istemesem, geldiklerinde bilerek sorun çıkarsam eşimde benim ailemi istemez. Tam tersi olsa yok kırlent bozuldu yok perde bozuldu diye benim ailemi istemeyeni o evle birlikte bırakır çıkarım. Benim annem babam oturmayacaksa, eşimin anne babası oturmayacaksa ne diye var o eşyalar? Diğer sorunlarda bunun ardından bence normal olarak gelişmiş. Sizden hizmet beklememeleri lazim. Çalışmasanız bile beklememeleri lazim. Ama siz eşinizin ailesine nasıl muamele ederseniz aynı şeyi aileniz görür. Doğum günüm olan ayda eşimin ailesi bizim bulunduğumuz ile geldi işte kışlık hazırlamak için burda da kendi evleri var. Akşamdan akşama gidiyorduk arada ama bana nasıl külfet geliyor surat asmaya başlamıştım durduk yerde. Doğum günümde eşim annemi getirtmis memleketten, biletini almış bana supriz yaptilar, o gün köpek gibi pişman oldum ben kötü bi insanım herhalde diye. Ee benimde halim tavrım değişti hemen. Bence sizde biraz yumuşamaya çalışın

Kizlar bazilariniz anne kiz gibisisinz kayinvalideyle bende oyleydim nisanliyken ve evliligimin ilk aylarinda.hersey rayinda guzeldir. Benimde evime uc gun bes gun hadi bir hafta gelinse anlarim ama gelipte aylarca kalmak duzenimi sasirtti travmalar gecirdim kilolar verdim gunde 3 antidepresan aliyorum. He benden hizmet beklemediler yap demediler ama yapmayincada laf ettiler.allah var ben ilk zamanlar saygida asla kusur etmedim cok guleryuzluyumdur aylarca kalininca dogal olarak oda kalmadi. Beni herkese sikayet etti yemek yapmiyor surat asiyor evine geliyoruz bakmiyor diye. Ama sen misafir degilsinki yaslisin tamam ama evinde dur kendi evini ac ben hergun gelip bakayim sana evinde aksam evime doneyim bunada raziyim.bunlarin bence evlenmeden once plani beraber oturmakti alistiralim dediler kislari gelerek baktilarki benden o tavizi almadilar olaylar cikti. Herhalde benim huzursuzlugum esimden kaynaklaniyor o alinicak evde huzurum kalmayacak diyem ama ne olursa olsun taviz vermeyecegim
Yaşlı derken kaç yaşında bu kayınvalide ? Kendi evinde işini yapmıyor mu ? Benim kayınpeder yardım eder, sabah kahvaltısını hazırlar, evi beraber temizlerler, akşam yemeğini yine aynı şekilde genelde kayınpeder yapar.
Sizin kayınvalide yayılarak hizmet bekliyor, kısa süreliğine hadi neyse ama aylarca kalacak bir de hizmet üstüne güleryüz bekleyecek yok öyle bir dünya.
Sakın aramayın yoksa kurtulamazsınız bu kadından, yine gelir aylarca kalırlar olan evliliğinize olur.
Eşim de bu durumu anlamaz yanımda olmazsa paketlerim annesine mutlu mesut yaşasınlar.
Hiç kimseye kendimi ezdiremem, ben mutlu bir evlilik umuduyla evleniyorum sonuçta.

Kizlar gunaydin.bugun anneler gunu tum annelerin ve anne adaylarin olmak isteyenlerin herkesin anneler gununu kutlarim.birde benim gibi her iki aile arasinda kalipta vede esine guvenemeyip cocuk yapamayanlarinda buruk anneler gunu kutlu olsun.bugun icim hayatimda ilk defa buruk. Anne olamiyorum.cocugum olmadigindan degil belki ilk denemede olacak.ama ben esime ve ailesine guvenemiyorum.esimde benim ailemi sevmedigi icin anlasamadigi icin kararrsizmis.once sunu soyluyeyiim alkol kumar kadin kiz ayaklari kahve telde oyun hicbir aliskanligi yok.isten cikar hemen eve gelir yemek yer tv izler. Aldigima karismaz maasimi bilmez.tum evin ihtiyaclarinida kira aidat faturalar mutfak masrafi kendi karsilar. Ben gunluk ekmek yogurt vs onlari alirim kendime alisveris kiyafet lazer vs onlara harcarim.eskiden cok kavga ederdik simdi cok durulduk. Evde suan kavga gurultu hicbisey yok. Iki aileden farkli sehirde uzaktayiz. Ayrintilar bunlar. Anlataym ki yorumlayin
Ailesi geldigi zaman aylarca kalir. Esim evdeki sorumlulugunu unutur onlara tum zamanini harcar.ben birtek geceleri esi oldugu aklina gelirim.babasi geldigi zaman mutfak masrafini karsilar ama karsiladigi gibide zaten ailecek esim annesi babasi saglam yerler on kisinin yedigi yemege bedel yani.helal olsun kendi paralari zatende. Yemekleri yapan evi temizleyen benim.arti cakisiyorum.takintilarim var evde yastik bozulsa perde yamuk dursa cildiririm.ve yeni evliyim benim evimin guzel temiz olmasi lazim.ama malesef besinci aydan gelmeye basladilar ne masaortum ne koltugum ne halim.suan evim yaşli evi gibi.ve geldiklerinde tum duzenim bozuluyor.onlara gore oglumuzun evi gelir kaliriz. Benim ailemde hayatimda bir defa geldi sabah geldi bi sonraki aksam donduler 12 saatlik yoldan.benim ailem aman mutlu olda gerek yok der biseye ihtiyacim olursa alirlar ama gelmezler.sen gel derler.son gelislerinde kavga cikti evde harp savasi kaynanam zaten sen napiyosunki suratin hep bes karis. Edepsiz ahlaksiz ogluma yemek bile yapmisyosn gibi agir laflar etti. Bu arada kendisi yasli yani yemek temizlik yapamaz. Hep diger cocuklarini gelinlerini kzilarini ovuyodu. Biz soyle aileyiz boyleyiz gibisine.bende bilerek evde sorun cikardim cunku guleryuzume geliyolardi saygida kusur etmiyodum boylelikle ben hem ev hem is hem hizmet 9 kilo verdim.ailem taniyamadi bitti bu is saglik gittikten sonra koca sana ne lazim dediler haklilar. Esim onlar varken yardim eder ama temizlik yemek vs.
Esim ailemi ölüm kalim olmadigi surece asla aramaz sevmiyormus ailemi. Yilda bir kere gordugu ailemi. Uyusmuyolarmis.bak diyor benim ailemle uyusuyosun melek gibiler. Dedimki senin ailen geldigi zaman aylarca kaliyor duzenim bozuluyo.anlastigimdan degil sorun cikmasin diye sustum.ama bundan sonra evime geldikleri an yemin ettim gidecegim.daha once bir defa ailemin evine gittim dondum.cok yeni evliydim. Simdi bugune gelelim.ben aramak istemiyorum muhtemelen aramayacagim.kaynananm bana giderken cok laf etti.5 aydir kendisiyle gorusmuyorum.esimin sagi solu belli olmaz anneme yazabilir belki arar oda aksami bekler.belkide yazmaz. Ben simdi ararsam yine eskiye donulecek yine bairiliscak gene gelmeler baslayacak. Ama bu sekilde arada mesafe var. Gorusmuyorum net. Sizce ne yapmaliyim.esim tek olsa yontulur ama ailesi olunca gozumde bitiyor.kendi gorussun para versin umrumda degil ama beni gorustrmesin.sadece vicdanm rahat degil. Aramam gerek biliyorum ama kendimi ezmis olacagim.hep insanlik bende kaliyo. Uzun oldu ama ayrinti vermek zorundaydim.ne yapmaliyim sizce
Bende aramayanlardanım benimde sizden biraz farklı ve eşimeguvemmedigim icin cocuk düşünemiyorum benimde esim annesini aramadı by saatekadar annesi bir başkasıyla evlendigi icin ayda bi kezkaynanam arıyor kızgın annesine benimle ugrastilar iki gorumcem kaynanam ama kocamı hemen kandırırlar simdi gorumcem abi annemi ara diye msj atmış o ararsa arasın bende aramiycam kendi dertlerini birakıp benimle ugrasmaları beni cok uzuyor ama vicdanen rahatszim anne çünkü oda diyorum ama kalp kırgınlığı geçmez

Karşı taraf sıkıntılı ama bana sizde de sıkıntı var gibi geldi. Ne demek ailem 12 saat yoldan gelecek ertesi gün akşam gidecek, neymiş evin düzeni bozulmasın. Kusura bakmayın ama ev eşyalar onlara hizmet edelim diye değil onlar bize hizmet etsin diye var. Esimin ailesini evde düzen bozuluyor diye istemesem, geldiklerinde bilerek sorun çıkarsam eşimde benim ailemi istemez. Tam tersi olsa yok kırlent bozuldu yok perde bozuldu diye benim ailemi istemeyeni o evle birlikte bırakır çıkarım. Benim annem babam oturmayacaksa, eşimin anne babası oturmayacaksa ne diye var o eşyalar? Diğer sorunlarda bunun ardından bence normal olarak gelişmiş. Sizden hizmet beklememeleri lazim. Çalışmasanız bile beklememeleri lazim. Ama siz eşinizin ailesine nasıl muamele ederseniz aynı şeyi aileniz görür. Doğum günüm olan ayda eşimin ailesi bizim bulunduğumuz ile geldi işte kışlık hazırlamak için burda da kendi evleri var. Akşamdan akşama gidiyorduk arada ama bana nasıl külfet geliyor surat asmaya başlamıştım durduk yerde. Doğum günümde eşim annemi getirtmis memleketten, biletini almış bana supriz yaptilar, o gün köpek gibi pişman oldum ben kötü bi insanım herhalde diye. Ee benimde halim tavrım değişti hemen. Bence sizde biraz yumuşamaya çalışın
Konuyu tam okusaydiniz sorunun esyalar olmadigini anlardiniz. Kurulu duzenime evlendiktem bes ay sonra gelindi. Aylarca kalininca esyalarim hor kullanildi diyorum.benim ailemde kalsaydi bir hafta kalsaydi aylarca kalsalardi zaten bende istemezdim kaldiki ailem yilda bir geliyo esim ailem aramadiklari gelio gitmedikleri halde hoslanmiyor ama kendi ailesi gelince aylarca kalinca sorun yok. Ben yine dedim hicbisey bana hayatta altin tepsiyle sunulmadi. Ben esimle markete giderken bile aman fazla harcama bu ay idare edelim diyen insanim herkesten once esimi ben dusunurdum.ama o boyle yapinca bende sinirleniyorum artik. Ailesi ona esin calissin sanada destek olsun para vermiyormu hic demisler. Ne munasebet zaten ben elimde ne var ne yok herseyimi esime verdim dugunden so ra dahada asla vermem maasim zaten bana yetiyor dedim tum evin dekarasyonunu ben yaptim her ay maasimla. Kusura bakmayin evlilkk iki kisilik ve dogurmak istedgm xocugumdan ibarettir. Ben kimseye aylarca evimde bakmak istemiyorum

X