Yapmaz olurlar mi? Tabii ki yaparlar.
Cinsiyetten ötürü olabilir, ilk/son çocuk dhaa çok seviliyor olabilir, tipini daha cok sevmiş, huyunu suyunu kendine benzetiyor olabilir.
Eğer çocuk hissediyorsa o aile ayrım yapmıştır.
Mesela benim ananem asla kabul etmez, laf gelince 'olur mu hic,evlat ayrinilir mi? Ben (bebek) can kaybettim,yavrum sağ olsun gerisinin önemi yok' der. Ama dayım doğunca kurban kesmisler, erkek çocuk diye. O saçını kestirince falan dedem para verirmiş 'erkek oldun,git restoranda ye' diye..
Sorsan asla evlat ayirmazlar, evlat ayıracak olsalar kızlara o kadar mal mülk ev vs bırakmazlar.
Ya da aile dostumuz var,ben kızla arkadaşım. Çocukluklarına da tanigim. Anne eve donunce aynı yaşta abi ve bu kız ve birkaç yaş ufak kız kardeş evde olmasına rağmen bu kıza bagirirdi 'ev neden toplamadin' diye. Yemek bitince bu kizdan yardım beklerdi, 'git abine çay götür' diye bu kıza denirdi. Ama kendi ağzımla duydum,o anne evlat ayrımı yaptığına asla inanmıyor. Hatta kız özel unide şehir dışında okudu, bir ton para akitmislar. Hiç evlat ayrımı olsa yaparlar mı...
Yakın arkadaşım 30 yaşında,kırk yılda bir bizle çıkıp eve 11de gelse bile (ki ben onu bırakıp evime devam ediyorum,yolum ondan biraz uzak diye) memleket meselesi haline geliyor. Ama ondan birkaç yaş küçük erkek kardeşi daha 19 yaşındayken bile eş dost sevgiliyle kampa giderdi. Araba almak istedi,bu kızın birikimini de katıp erkeğe araba aldılar. Ama aileye sorsan yavruları için her şeyi yapan,asla evlat ayırmayan insanlar...
O yüzden aileye bir şey kanıtlamaya gerek yok. Çocuk hissediyorsa vardır.
Ben bugüne kadar ailemden ne kıyas ne ayrım gördüm mesela yaşı yakın ablam için. Annemi çok konuda elestiririm ama bu konuda hakkını yiyemem. Ayrım yapılan çocuk ve yapılmayan çocuk bunu kesinlikle anlar.
Siz de hissediyorsaniz vardır elbette