• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler evlat ayrımı yaparlarmi

Gunesvar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2022
93
43
3
37
Merhaba arkadaşlar anneler evlat ayrımı yaparlarmi bu konuda annelerimiz gerçekci olurlarsa sevinirim neden yaparlar eğer evlat ayrımı yapmiyorlarsa çocuklar ayrıma uğradıklarını neden düşünür ve böle hissederler .lütfen bu konuyu cevaplarken gerçekçi ve durus olmanızı rica edecegim bu benim için önemli tüm annelere sevgiler.

Merhaba arkadaşlar anneler evlat ayrımı yaparlarmi bu konuda annelerimiz gerçekci olurlarsa sevinirim neden yaparlar eğer evlat ayrımı yapmiyorlarsa çocuklar ayrıma uğradıklarını neden düşünür ve böle hissederler .lütfen bu konuyu cevaplarken gerçekçi ve durus olmanızı rica edecegim bu benim için önemli tüm annelere sevgiler.
anne değilim, olmayı düşünmüyorum ama gözlemlediğime göre anneler kız çocuklarını rakip gibi görerek daha sert davranıyorlar, erkek çocuklarına ise tam tersi aşırı şımartıyorlar. kendi yakın çevrem de dahil bunun farklı bir versiyonunu hiç görmedim maalesef.

Yaşlı kadınlar çok net yapıyor
Ben de yaşlanınca yapcak mıyım bilmiyorum korkuyorum
İnş yapmam
Çocuğun kalbi çok kırılıyor

Bence evet ayrım yapılıyor genelde.
Tek çocuğum var o yüzden ayrım yapmıyorum.
Annemden biliyorum kardeşimle benim aramda çok ayrım yapar.
Anneannem de çocukları arasında hatta torunları arasında ayrım yapar.
Kişilikle alakalı,içten gelen bişey galiba bu.

anne değilim, olmayı düşünmüyorum ama gözlemlediğime göre anneler kız çocuklarını rakip gibi görerek daha sert davranıyorlar, erkek çocuklarına ise tam tersi aşırı şımartıyorlar. kendi yakın çevrem de dahil bunun farklı bir versiyonunu hiç görmedim maalesef.
Biz iki kız kardeşiz fakat anemmin adaletsiz davranışı yüzünden kardeşimle sorun yaşadık ve aramız bozuldu.bende bunu gerçekten merak ediyorum.bunun nedeni evladının birini daha çok değerli ve ya gözden cikartamiyorken diğerini gözden çıkarabilmek ve kardeşler arasındaki sorunlarda sebep olmasinin nedeni sevgisinin azlığından mi diye merak ediyorum

İlla ki yaparlar
Güçsüzü koruduklarını söylerler genelde. Ben ailemin tek çocuğuyum, iki üvey ablam hariç. Annem babamın çocuklarına karşı her zaman daha hassas ve koruyucuydu çünkü bu onlar için gerekliydi. Annem mecbur kaldı yani. Ama bu durum beni rahatsız etmedi,bir yanım eksik kalmadı hiç. Annemin yerinde ben olsam aynısını yapardım sanırım.

Benim oğlum da tek çocuk o yüzden istesem de ayrım yapamıyorum.

Yaşlı kadınlar çok net yapıyor
Ben de yaşlanınca yapcak mıyım bilmiyorum korkuyorum
İnş yapmam
Çocuğun kalbi çok kırılıyor
Herşeyden önce çocuk kendini değersiz hissediyor. Sığındığımız bir tek annelerimiz var bunu yapmamak için elinden geleni yap yetişkin de olsan bazen bu duygu insanı rahatsız ediyor bizimkiler de yaşlı zaten😁

Yapmamali ama bizden önceki kuşakta ne yazık ki var evlat ayrımı. Bizim yas grubunda da denk geliyorum, kulturumuz.boyle diye isin icinden.cikan, evlat hakkina giren akranlarim var.

Evlat ayıran anne olmasın bir zahmet...Analık bu değil.

Kimi anne erkek evlat ayırır soy devam.edecek diye, buldumcuk oğlanlar yetiştirir, sonra burada okuduğumuz öküz kocalardan biri olur, başka.bir kadının başını ağrıtırlar. Çünkü anneleri.evde simartmistir, kadın sadece hizmet ve onlari şımartmak için vardır.

Veya cinsiyetten bagimsiz kendince haklı gördükleri sebeplerle evlat kayırır, diğer evladinin hayatından çalar.

Bu iki versiyondan da Allah korusun ne diyeyim... Bu tercih tamamen kişinin kendi elinde.

Yapmaz olurlar mi? Tabii ki yaparlar.
Cinsiyetten ötürü olabilir, ilk/son çocuk dhaa çok seviliyor olabilir, tipini daha cok sevmiş, huyunu suyunu kendine benzetiyor olabilir.
Eğer çocuk hissediyorsa o aile ayrım yapmıştır.
Mesela benim ananem asla kabul etmez, laf gelince 'olur mu hic,evlat ayrinilir mi? Ben (bebek) can kaybettim,yavrum sağ olsun gerisinin önemi yok' der. Ama dayım doğunca kurban kesmisler, erkek çocuk diye. O saçını kestirince falan dedem para verirmiş 'erkek oldun,git restoranda ye' diye..
Sorsan asla evlat ayirmazlar, evlat ayıracak olsalar kızlara o kadar mal mülk ev vs bırakmazlar.
Ya da aile dostumuz var,ben kızla arkadaşım. Çocukluklarına da tanigim. Anne eve donunce aynı yaşta abi ve bu kız ve birkaç yaş ufak kız kardeş evde olmasına rağmen bu kıza bagirirdi 'ev neden toplamadin' diye. Yemek bitince bu kizdan yardım beklerdi, 'git abine çay götür' diye bu kıza denirdi. Ama kendi ağzımla duydum,o anne evlat ayrımı yaptığına asla inanmıyor. Hatta kız özel unide şehir dışında okudu, bir ton para akitmislar. Hiç evlat ayrımı olsa yaparlar mı...
Yakın arkadaşım 30 yaşında,kırk yılda bir bizle çıkıp eve 11de gelse bile (ki ben onu bırakıp evime devam ediyorum,yolum ondan biraz uzak diye) memleket meselesi haline geliyor. Ama ondan birkaç yaş küçük erkek kardeşi daha 19 yaşındayken bile eş dost sevgiliyle kampa giderdi. Araba almak istedi,bu kızın birikimini de katıp erkeğe araba aldılar. Ama aileye sorsan yavruları için her şeyi yapan,asla evlat ayırmayan insanlar...
O yüzden aileye bir şey kanıtlamaya gerek yok. Çocuk hissediyorsa vardır.
Ben bugüne kadar ailemden ne kıyas ne ayrım gördüm mesela yaşı yakın ablam için. Annemi çok konuda elestiririm ama bu konuda hakkını yiyemem. Ayrım yapılan çocuk ve yapılmayan çocuk bunu kesinlikle anlar.
Siz de hissediyorsaniz vardır elbette

İlla ki yaparlar
Güçsüzü koruduklarını söylerler genelde. Ben ailemin tek çocuğuyum, iki üvey ablam hariç. Annem babamın çocuklarına karşı her zaman daha hassas ve koruyucuydu çünkü bu onlar için gerekliydi. Annem mecbur kaldı yani. Ama bu durum beni rahatsız etmedi,bir yanım eksik kalmadı hiç. Annemin yerinde ben olsam aynısını yapardım sanırım.

Benim oğlum da tek çocuk o yüzden istesem de ayrım yapamıyorum.
Evet bana da öyle diyorlar o daha güçsüz daha daha yanaksız diye benden bile korumaya çalışıyorlar ama bu sefer aradaki dengeler bozuluyor kardeşinle de aram bozuluyor sırf bu yüzden bu sefer kendini sorguluyorsun gerçekten onlar anneler babalar Melek mi diye sorguluyorsun yani

Annemin yaptığını görmedim ayni sekilde babamında ama yapan yok mu cok bariz ben kendı genis ailemde de görmedim ayrim ama belki icten vardir

Yapmaz olurlar mi? Tabii ki yaparlar.
Cinsiyetten ötürü olabilir, ilk/son çocuk dhaa çok seviliyor olabilir, tipini daha cok sevmiş, huyunu suyunu kendine benzetiyor olabilir.
Eğer çocuk hissediyorsa o aile ayrım yapmıştır.
Mesela benim ananem asla kabul etmez, laf gelince 'olur mu hic,evlat ayrinilir mi? Ben (bebek) can kaybettim,yavrum sağ olsun gerisinin önemi yok' der. Ama dayım doğunca kurban kesmisler, erkek çocuk diye. O saçını kestirince falan dedem para verirmiş 'erkek oldun,git restoranda ye' diye..
Sorsan asla evlat ayirmazlar, evlat ayıracak olsalar kızlara o kadar mal mülk ev vs bırakmazlar.
Ya da aile dostumuz var,ben kızla arkadaşım. Çocukluklarına da tanigim. Anne eve donunce aynı yaşta abi ve bu kız ve birkaç yaş ufak kız kardeş evde olmasına rağmen bu kıza bagirirdi 'ev neden toplamadin' diye. Yemek bitince bu kizdan yardım beklerdi, 'git abine çay götür' diye bu kıza denirdi. Ama kendi ağzımla duydum,o anne evlat ayrımı yaptığına asla inanmıyor. Hatta kız özel unide şehir dışında okudu, bir ton para akitmislar. Hiç evlat ayrımı olsa yaparlar mı...
Yakın arkadaşım 30 yaşında,kırk yılda bir bizle çıkıp eve 11de gelse bile (ki ben onu bırakıp evime devam ediyorum,yolum ondan biraz uzak diye) memleket meselesi haline geliyor. Ama ondan birkaç yaş küçük erkek kardeşi daha 19 yaşındayken bile eş dost sevgiliyle kampa giderdi. Araba almak istedi,bu kızın birikimini de katıp erkeğe araba aldılar. Ama aileye sorsan yavruları için her şeyi yapan,asla evlat ayırmayan insanlar...
O yüzden aileye bir şey kanıtlamaya gerek yok. Çocuk hissediyorsa vardır.
Ben bugüne kadar ailemden ne kıyas ne ayrım gördüm mesela yaşı yakın ablam için. Annemi çok konuda elestiririm ama bu konuda hakkını yiyemem. Ayrım yapılan çocuk ve yapılmayan çocuk bunu kesinlikle anlar.
Siz de hissediyorsaniz vardır elbette
Evet çok doğru benim annem de aynı şeyi hep söyler asla ben sizi ayırmıyorum der ama davranışlarına baktığımda kardeşimi benden daha değerli gördüğünü daha önemli gördüğünü daha mücevher gibi davranması fark ettiriyor ve ben de ona diyorum ki sen beni koşullu seviyorsun ama kardeşime karşı bütün hatalarına karşı ki ben onun kadar büyük hatalar da yapmadım yani aileme karşı veya çevreme karşı ona rağmen her zaman diyorum ki sen koşullu seviyorsun en beni koşullu seviyorsun ve ben annemi bunu söylediğim için de kız kardeşim üstüme yoruyor sen işte başkaları ile suçluyorsun etrafındaki insanları suçluyorsun dönüp de kendine bakmıyorsun gibi cümleler kullandı annemden gaz aldığı için bu nedenle de annemle olan bir sorunun yüzünden kardeşimle papaz oldum halbuki benim derdim annemle yani maalesef ki bunu her ne kadar onlara yakıştırmasam da yaşa geldim daha iyi fark ediyorum bazı şeyleri

Kardeşiniz ile aranız iyiyse kardeşinizde zaten durumu farkeder. Bizde öyle olmuştu ablam annemin neden sana böyle davrandığını anlamıyorum artık cok abarttı diyerek oda farkındaydı bariz bi ayrım yapıldığının. Sorsan yapmadığını söyler ama hareketler öyledir suan için değil ama öncesinde cok yaşadım. Kimisi erkek cocuk diye ayırır kimisi ilk cocuk kimisi son cocuk kimisi diğerinde daha övüncek yanları olduğu için kimisi geliri için vs onu çözmek çok zor ama ayrım yapan yapıyor. Yapmayan annelerde babalarda var tabiki onlar cocuklarına sadece evlat gözüyle baktıkları için yapmıyorlar bence en doğru olan haliyle.

Kesinlikle yapıyorlar..Kendi annemden biliyorum.Erkek kardeşime çok daha farklı davrandı hep.
Ben de iki çocuk annesiyim.Benimkiler küçük.Şu an hiç ayrım yok duygularimda.Fakat büyüyünce ne olur bilemiyorum.
Mesela ben küçükken şöyle düşünüyorum kendimden annem diyelim kavga ettiğimizde kız kardeşimle her zaman beni hatalı kardeşimi haklı bulurdu ve bana kızardı o küçük sen yapma o küçük sen etme çocuk yaşta bir sorumluluk yükleme şeklinde davrandı ve ben büyüdüğümde tabii onun adını koyamıyordum annem bunu da ayrımı yapıyor ya da kardeşime mi koruyor yani burada bir dengesizlik vardı farkına varamıyordum anlayamıyordum ve kendimi suçlu hissediyordum ben eksik yaptım ben yanlış yaptım diye ama belli bir yaşa geldikten sonra ilerleyen dönemde bunlar çocuğun beyninde artık olgunluk yaşta daha iyi farkına varmasını sağlıyor

Kardeşiniz ile aranız iyiyse kardeşinizde zaten durumu farkeder. Bizde öyle olmuştu ablam annemin neden sana böyle davrandığını anlamıyorum artık cok abarttı diyerek oda farkındaydı bariz bi ayrım yapıldığının. Sorsan yapmadığını söyler ama hareketler öyledir suan için değil ama öncesinde cok yaşadım. Kimisi erkek cocuk diye ayırır kimisi ilk cocuk kimisi son cocuk kimisi diğerinde daha övüncek yanları olduğu için kimisi geliri için vs onu çözmek çok zor ama ayrım yapan yapıyor. Yapmayan annelerde babalarda var tabiki onlar cocuklarına sadece evlat gözüyle baktıkları için yapmıyorlar bence en doğru olan haliyle.
Aynen kesinlikle ayrım yapmayan anne babalar çocuklarını herhangi bir koşul üzerinden Sevgi göstermiyorlar hata hatadır o da yapsa hata sen de yapsan hata doğru da doğrudur yani o yüzden doğruları takdir edilmeyen hataları bir çocuğun söylenip diğerinin hiçbir hatası söylenmeyen düzeltilmeye çalışılmayan durumlarda aile içi dengesizlikler kardeşler arası çatışmalar başlıyor

Ben anne olarak büyük bir ayrım yapmadığını düşünüyor ve umut ediyorum. Ama ister istemez bazen ufak tefek olabildiğini de itiraf etmek lazım. Bazı durumlarda kızım ergen olduğu için onun problemleriyle daha çok uğraştığımı, eşimden boşandığım için kızımı kendime bir arkadaş olarak gördüğümü ve zaman zaman oğlumu ihmal ettiğimi fark ettim. Bazen de tam tersi herhangi bir durumda oğluma öncelik veriyorum ve kızıma o daha küçük diyerek durumu izah ediyorum. Daha çok oğlumun sevdiği yemekleri yapıyorum mesela. Ya da o gün hangi çocuğum beni daha az üzmüşse ister istemez ona daha farklı davranıyorum. Bilmiyorum ya, kötü hissettim şimdi gidip ikisine birden sarılacağım kocaman☺️

Back
X