Anneci eşler..

Nasil yaptinz peki.
Bunlar tamamen benim tecrübem olmakla beraber birincisi kesinlikle kocaya annesini kötülemeyeceksin. Kocaya anneyi kötülerden evlat sonuçta direk ona yöneliyor sen zaten bir sıfır geride başlıyorsun.
İkincisi kendi fikirlerini belli etmeden kocaya empoze etmek. Misal bir olay oldu olayda kv haksız olayın kv ile olduğunu anlatmadan üstten üstten olayı anlatırım haklı tarafın Benin düşüncem olduğuna ortak olarak karar verince olayın bizim başımızda olduğunu anlatırım ama anlatırken de kesinlikle kv yi kötüleyen sözler söylemem. "Oda bilemedi tabi" "aslında kötü niyetli değil ama" gibi seyler söylerim ama alttan da yaptığının yanlış olduğunu anlatırım.
5 yıllık evliyim 1. Yılım hergün kavgayla geçti. Hep aile problemleri ki gerçekten ben kv ve görümcelerle çok iyi anlaşırım ona rağmen. Sonra yavaş yavaş işi çözdüm ve son 3 yıldır kavgamız tek tük nadir

Eşi adil olmayan var mi? Hakli veya haksiz farketmeksizin hep annem hakli diyen bir esim var suçu hep bende bulur..
Kv yanlislarini anlatmaya kalktikca daha cok annesini savunuyor. Bu durumdan artik cok skildim kv bicagi her turlu kesiyor..
Siz bu tarz esleri nasil yola getirdiniz tavsiye ve onerilerinizi ogrenmek istiyorum..

kv yanlışlarını anlatmak eşleri daha çok biliyor haberiniz olsun.
kv hakkında yorum yapmayın. kocalarınıza senin anan şöyle böyle demeyin. ister istemez savunmaya geçiyorlar haksız olduklarını bilseler dahi.
susmak bazen erdemdir en susamadığınız yerlerde de bizzat kendiniz kv ile üslubunca konuşun.
kimse annesini ezdirmez emin olun. otomatik bi savunma.. (çok azgın kv örneklerini tenzih ediyorum)

Biraz esin dengede tutmasida onemli tarafsiz veya adil olabilmesi benim esimin basta guveni yok.

Annesi ne yapıyor da şikayet ediyorsunuz mesela ve ne konuda haksız görüyor sizi. Siz her defasında bana bunu dedi bana bunu yaptı derseniz o da tepki verir. Bazı şeyleri gözümüzde çok büyütmemek ve evliliğe eşlere her yaşanılanı yansıtmamak lazım. Evliliğinize müdahale etmediği ve zarar vermediği sürece çok önemli inciten şeyleri paylaşabilirsiniz ama sürekli söylenmek tabii tepkiye neden olur sizin eşiniz annenizle ilgili eleştirilerde bulunsa ne yaparsınız?

Esim benim ailemede hakaretler etti herkez birbirine girdi anlayacagnz. Annesinin bana hakaretlerini hakaret gibi algilamior sen baslattin dior kaynanam beni delirttikten sonra bende soylenmeye baslayinca ben baslattm oldu

Ailem kv yuzunden evime gelemiyor benle kavgali ailemle kavgali kocasiyla kavgali bi oglu var doldurup doldurup salior ustume. Ewime geldi agza alinmayacak hakaretler etti ogluda sus pus dinledi anne ne diosun diyemedi yok oglumu 18 yasinda bulup ewlendircem seni sildik hayvan kazik saygisiz aklima geldikce intikam atesiyle yaniyorum resmen.
Kv böyle saydırdıkça sizin eliniz armut toplamadı herhalde :işsiz:biraz da siz neler yaptınız anlatın.

Esim benim ailemede hakaretler etti herkez birbirine girdi anlayacagnz. Annesinin bana hakaretlerini hakaret gibi algilamior sen baslattin dior kaynanam beni delirttikten sonra bende soylenmeye baslayinca ben baslattm oldu
İyi de siz sakin kalmamışsınız ki hiç cevap verdikçe saygısız terbiyesiz diye saydırmış. Cevap vermeyip bir susmayı deneyin ağzınızla fermuar işareti dalan yapın bu hareketlerinizi eşinize gösterin. Bak hakaret ediyor ama cevap vermiyorum Allah'a havale ediyorum tarzı tavır takının

En son tartismada sustum annesi geldi ewime soylendi soylendi gitti agzimi acmadim sonralari konu acilinca demek ki haksizdin sustun hakkini savunsaydin dedi esim sussam olmadi konustum hic hic olmadi

Annesini elestirmeyeceksin. Annen şunu dedi bunu dedi asla olmasın. Onun yanında ailesi bir şey yaptığı an tepkinin koyucaksın. Şaka yollu laf mı soktu ? Bu ne demek şimdi diye pat diye sorcaksın ki cevabını alasın. Susmayacaksın. Kaynanan bişi mı dedi onunla sen ilgileneceksin eşine kendi isini bırakmayacaksın.
Zaten zamanla kvde sende mesafe koyup o sınırı asmazsınız.

Benim eşim bu konuda adaletlidir. Ama hem anasını hem beni korur. İkimizin sınırlarını da çizen o eşlerde de çok sorun var bu konuda. Zamanında kv bişi demişti eşim beni korumuştu kv de daha sonra susmustu bende biraz yüz aldım bundan kvdeye bişi dedim başka bir gün eşimde beni bir güzel uyardı. Ve eminim bu benim ailem için olsaydı bende eşim gibi davranırdım. Bizde herkes sınırlarını bilir ona göre davranır. Ben karısıyım onlar ana babası bu sınırı korumak iyi

Annesini her daim haklı bulması adettendir erkeklerin.
Ama seni de onların yanında ezdirmiyorsa öp başına koy.

Ben hiçbirzaman eşime senin annende şöyle diye başlayan bir cümle kurmadim. .
Kayinvalidemle sorun varsa direk onunla hallettim. Eşime bunu hiç yansitmadim.
Çozemediysem de lafimi yedim oturdum kimi zaman ama bunu asla eşim bilmedi.
Zamanla kendisi gördü bazı şeyleri.

Mesela 1.5 ay Kayinvalidemle kaldım kavga ettik tabiki doğal olarak. .
Aradan 3 ay geçti şimdi yine eşim 1 ay kalmak istiyor ben istiyor muyum Hayır ama kavgada çıkarmiyorum.
Çünkü kavgasiz olarak ikna edeceğim planlarım var :KK66: her erkek biraz da olsa annecidir.

Ama böyle sen hicbirsey yapmayıp kendi görüyor ya bazı şeyleri güzel bi duygu aslında
Su planlar nedir acaba? Bana da lazim da

Su planlar nedir acaba? Bana da lazim da

Valla ben bunun mukayesini kocamla yapmıyorum anasiyla yapıyorum.
Misal bizim orda kalmamiz hiç uygun değil 1 ay nedir yahu okula baslicak çocuk is guc vs sana zaten söyler sen bi şekilde ona 1 ayin çok uzun olduğunu söyle diyorum. Daha öncede yaptım ise yarıyor e bayilmiyoruz kaynanayla birbirimize onun da işine geliyor.

Annesi soyleyince ben de eşimle hiiic kavga etmeden direk cozuyorum olayı
Iste biraz sinsirellalik yapıyorum ama olsun

Canım benim sözlüm de tam tersi bana çok düşkün, annesinin yaptıkları az değil ama hep benim arkamda yemin ederim böylesi de kötü, bu sefer kv daha çok bileniyor geline işler kördüğüm oluyor. Bu işin ortasını bulmak çok zor.
Benim kız kardeşimin nişanlısı aynen anlattığın modeldi, gözüyle bile görse annesinin yanında olurdu. En son annesinin yaptırdığı büyü bir yerlerden çıktı da öyle tepki verebildi, biraz olsun anlayabildi.

Çevremden gördüğüm kadarıyla kendimce bir şeyler söyleyeyim, sen iyi ol canım. Bırak iyi ol ki, hakkında doğruluk payı olan bir şey söyleyemesinler hiç değilse. Eşinin üstüne gitme annen annen diye, bu sefer daha bir palazlanıyor erkek. Söyleyeceklerini de şikayet eder gibi değil de boğmadan dertleşir gibi anlat.

Eşinle farklı aktivitelere yönel, sinema, bowling, tiyatro gibi kafanız dağılsın biraz eğlenceli zaman geçirin uzaklaşın aile meselelerinden.

Ailem kv yuzunden evime gelemiyor benle kavgali ailemle kavgali kocasiyla kavgali bi oglu var doldurup doldurup salior ustume. Ewime geldi agza alinmayacak hakaretler etti ogluda sus pus dinledi anne ne diosun diyemedi yok oglumu 18 yasinda bulup ewlendircem seni sildik hayvan kazik saygisiz aklima geldikce intikam atesiyle yaniyorum resmen.

arkadaşım iyi misin?
sence sorun gerçekten anneci eş mi?
ne demek ailem kv yüzünden evime gelemiyor
böyle bir adam için ailene bunu neden yapıyorsun? ne kadar çirkin bir şey evine dahi gelemiyorlar

kv ile kavgada haksız mısın acaba diyeceğim de "18 yaşında bulup evlendiricem" nedir, midem bulandı
bu ne iğrenç bir laftır

sen hala böyle bir kadını düşünmeye çalışıyormuşsun gibi mi yapmaya çalışıyorsun???
yuh!

kendinizi böyle ezdirtmeyin ya
bu ezilmek bile değil ki
bu kendini tamamen yok saymak, yok etmek

valla bence hatanın büyüğü sende
bu kafayla da ne yaparsan yap işe yaramaz

Bir adamın karısına ağza alınmayacak hakaret ediliyor, adam sus pus dinliyor.
Başkasıyla evlendirileceği söyleniyor ama adam karısını savunmuyor...Karısına saygı duymuyor, duyulmasını talep etmiyor...

Biz buna "anneci eş" değil de başka bir şey diyoruz ama banlanmak istemiyorum...

ama kv'yi kötülememek, susmak lazım!
çözüm bu!

Artk annesi hakkinda kotu yorum yapmiorum hatta aksine onu dusunuormus gibi konusuorum bide boyle denicem ins ise yarar

hah, böyle devam et!

Son düzenleme:
Sen benim gectigim yollari yasadigim olaylari nerden biliosun da hatanin buyugu sende bu kafayla ne yaparsan yap fayda etmez diyebiliorsun bi acikla bakayim..

Anne kuzusu erkeği değiştirmek imkansız, kendimden biliyorum 2 ayda göreceğimş gördüm boşanma davası açmasını söyledim sebebi sadece annesi ve ona hayır diyememesi. Maalesef gittiğim doktor aseksüel olarak anne oğul evli hissettiklerini benim kuma gittiğimi bile söyledi (eşimin yaşı var 44) o nedenle kendinizi suçlamayı bırakın eşini değişmeyecek. Yapabileceğiniz tek şey 3 maymun tabii haysiyetinizi ayaklar altına almamak üzere...
Söylediğiniz şey çok ilgimi çekti. Ben de aynı şeyi dusunuyordum demek bilimsel temeli de varmış. Biraz daha açar mısınız benim kayinvalidemle aramda öyle sorunlar yoktur firsat vermem zaten uzağız sukur. Ama eşim de anneci tabi. Bir arada olunca kv sanki evin hanımı kendisi evin beyi de oğlu gibi davranıyor gelin bu düzenin neresinde belli değil. 3 oğluna da aynı ama benimki ile biraz daha dusKunler. Tüm sorunlu kv gelin ilişkileri bu yüzden sorunlu bence o yüzden doktorun söylediklerini açar mısınız rica etsem.
Konu sahibi yaşadığınız şartlar olaylar farklıdır tabi ahkam kesmek istemem ama ben de anne düşkünlüğü yüzünden sorun yaşıyorum esimden duygusal olarak çok uzaklastim kaldı ki bizim çok büyük sorunlarımız bile yok. Ama insan eş istiyor anne kuzusu değil. Sizin yasadiklarinixi yaşasam annesinin yanına gönderirim muhtemelen. En azından muhattap olmamaya çalışın hiç konuşmayın mecbur kalırsanız görüşmeye iletişim kurmayin

Eşi adil olmayan var mi? Hakli veya haksiz farketmeksizin hep annem hakli diyen bir esim var suçu hep bende bulur..
Kv yanlislarini anlatmaya kalktikca daha cok annesini savunuyor. Bu durumdan artik cok skildim kv bicagi her turlu kesiyor..
Siz bu tarz esleri nasil yola getirdiniz tavsiye ve onerilerinizi ogrenmek istiyorum..
8 yıldır düzeltemedim canım hep ailesi haklı.
Benim ailemde hata yapan olsa ben çekinmeden söylerim ama erkekler toz kondurmuyor malesef.

En son tartismada sustum annesi geldi ewime soylendi soylendi gitti agzimi acmadim sonralari konu acilinca demek ki haksizdin sustun hakkini savunsaydin dedi esim sussam olmadi konustum hic hic olmadi
Hikayemiz çok benziyor benimde böyle altlı üstlü oturuyorum en ufak bişey de kaynana gelip hakaret ediyo saydiriyo gidiyo eşimde okadar anneci ki hiçbişey demiyo. Bende hep susuyorum zaten. Çok doluyum. Dün gene aynı şey Oldu. dünden kavgalıyız bugün annem uğradı kadınada rezil etti resmen niye geldin dermiscesine. Ailemi kesinlikle istemiyo doğum yaptim bir kere geldiler ondada çıktı gitti . Sonrada niye geldi bunlar dedi . Bugünde Benide azarladi annemide Bide birlikte yiyip içiyoruz ve yerden yere vurulsamda sözleriyle eşim genede otur evinde gitme demiyo Allah yardımcımız olsun belki Birgün anlar ama bugün kararlıyım gitmiycem o ve heleki beni annemin yanında rezil ettikten sonra bide bebeğim var 45 günlük

Back
X