Anne.

Ne diyeceğimi bilemedim zor durum Allah yardımcınız olsun

Benim merhametimi sorgulamak size kalmadi arti annemin bilinci yerimde cok guzel anlatiyor istedigini kotu muamele gorse ortaligi ayaga kaldirir..istedgi olmadiginda bile cigliklar atiyor kadinla ilgili tek sikayet ettigi sigarayi gisterip telefonla konustugu..kendini tartaklatacak kadr pasif halde degil oturup sohbet edecek kivamda isaret diliyle..kaldikidefalarcadaduzen kurup alacagim demisim insanlara saldirmak icin pusudasiniz masallah :) ha bu arada aglamakla gulmek kardes lafini bilirmisiniz ? Ben bunu yogun bakim kapilarinda ogrendim.. dilerim kimse tecrube etmez ...kimse surekli aglamiyor

Ya babanizin yaptiklarina degilde size cok kizdim bebek var diye annenizi istemiyorsunuz oysaki anneniz sizi ne zorluklarla buyutmustur kim bilir esiniz sizden ve babanizdan da cok merhametliymis utanin biraz yarin sizde hastalanacaksiniz cocugunuz da sizi istemese ne tepki verirdiniz yazik yazik esinizden Allah razi olsun diyelim

Kimse burada sizin duymak istediklerinizi söylemek için bulunmuyor .
Bebeği bahane ediyorsunuz ..
Hak ödesin falan diye de doğru kararmis gibi empoze etmeye çalışıyorsunuz .
Sürekli gulmeniz de sinir bozucu evet çünkü ortada gülünecek bı şey yok .
Bu benim fikrim
İyi günler ...
Ha bu arada cemkirirken yanlış anlamissiniz merhametinizi ben sorgulamadim ..
Kendiniz sorgulayın istedim

Ben anneme 2ay karnimda bebegimle hastanelerde baktim bilmeden konusmamak lazim dondum bebegim 40gunluktu bi kosede agladi anneme kostum 10gunfur burdayim bazen cocugum ac kaliyor anneme kosuyorum...hic hasta ile bebek ayni anda tecrubeniz oldumu sizin ? Annem bariz kucuk bebek gibi cocuk aglarken bagirmaya basliyor benie ilgilen diye yedir yator gibi bir hastada degil kaldi ki bir kac aya kadar duzen kurup iyilikle alacagim demisim bu neyin ofkesi anlamis degilim..

Anneniz duydu mu bu konuşulanları ?

Sağlık ne kiymetli, çok çok...

Öncelikle geçmiş olsun. Benim annem 5 sene yatalak yattı nerdeyse. Babam anneme baktı ama her gün şikayet ede ede. Çünkü gerçekten hasta bakımı insanı hasta eden bir şey. Bu 5 senenin bir buçuk senesinde tamamen bende kaldılar. O zaman evliydim Ama çocuğum yoktu Ben hasta annem yüzünden değil de babam yüzünden antidepresan falan kullanmaya başlamıştım bu sürecin sonunda.
yine de babamdan Allah razı olsun Ben bırakıp gideceğim boşanacağım falan demedi iyi günde kötü günde dedi elinden geldiğince bir şeyler yaptı. Bu esnada bizi tüketti o ayrı.
Ben annem hayattayken Bu yüzden hiç çocuk düşünmemiştim mesela. İkisine birden bakamam diye. ama anneyi yanınıza alıp iyi de bir bakıcı bulursanız Baba gelmezse siz yine bebekle ilgilenirsiniz bakıcı da anne ile ilgilenir. İş yükünüz illaki biraz daha artacak. ama babanızdan hayır yok gibi o yüzden En azından annenizi mutlu etmek için eşinizin dediğini yapabilirsiniz .

Felç geçiren bir anne tanıyorum ben de. aynı sizin gibi kızı vardı evli ve iki çocuklu. Kızı annesini kendi evine getirdi 4 yıl boyunca fizik tedavilere götürdü getirdi. Kadın yatalak durumdayken 4yillik fizik tedavi sonucunda şuan temel ihtiyaçlarını kendi karşılayabiliyor. Yürümesi yavaş, markete gidemiyor ama evde bakıma muhtaç değil. Kadın bağıra bağıra acı içinde fizik tedavi oldu. Annem elletmiyor yazmışsınız elletmeden iyileşmesi zor gibi. Allah yardımcınız olsun zor bi durum.

Şunu not düşmek istiyorum, bu kız annesini eve getirdiğinde maddi durumları çok çok iyiydi, zamanla işleri yolunda gitmedi ve iflasın eşiğine geldiler ve şuanda felçli annesinin emekli maaşı ile geçiniyorlar.

Yani hayat bu, kimin kime muhtaç kalacağı hiç belli olmaz.

Cok sagol canim..anneninizin nesi vardi ? Suan babamda o modda ama onun 2.bir sorumlulugu yok.bakici 6ya kadar bakiyor 6dan sonra bakmaya bile bu laflari soyleyerek yuku bana atmasi cok zoruma gidiyor.ornegin 3gundur kadina izin vermis kendisi yazlikta ben cocukla bir basima teyzem geldi yardima..boyle olunca benimde gozum karariyor alayim gidyim diyorum su bayram gecsin once bakici ayarlayacagim ankarada.dediginiz gibi bakan biri olursa yukum hafifler..cocugu en cok annem istemisti doguma 2ay kala bunlari yasadik her seyduzelene kdr bende asla dusunemem cocuk elbette.

Bir de lütfen başına gelmeden yaşamadan seni yargılayanlara takılıp üzülme. Gerçekten kolay değil arkadaşlar bir evin tamamen düzeni değişiyor zaten çocuktan sonra arkadaşın evliliği bazı sıkıntılar yaşamış olabilir her evlilikte olduğu gibi çocuk düzeni bozan bir şey sonuçta. Bir de sürekli bakıma ihtiyaç duyan yetişkin bir bireyin olması gerçekten kolay bir şey değil iyi düşünülmesi ve iyi planlanması gereken bir süreç.annesinin tabii ki yanına alsın ama mümkünse güvenebilecek bir yardımcı şart. bizde sadece gündüz yardımcı vardı Ben işe gidiyordum akşama kadar babam ve yardımcı duruyorlardı işten geldikten sonra ben anneme yemeğini yediriyordum altını temizliyorduk vs, sonra tam gece uyuduğunu düşünürken 2-3 kere uyanıp ağlıyordu ağrıları oluyordu.masaj vs yapmak gerekiyordu. uykusuz Halimle tekrar işe gidiyordum Bu arkadaşın durumunda da bütün gece zaten çocuk ve anne ile ilgilenecek gündüz mesaisi yine devam ediyor

Tesekkur ederim..esimde bu yuzden bana cok destek oluyor.esasen kiradayiz ev alma planimiz var bi esim calisiyor simdilik cocuk kucuk diye evdeyim 2sene daha..fizik tedavi bizde o sekilde yapiyorduk ama teyzem gece yarilari kalkip masajlar yapiyordu sirf ayakta dursun diye ben seni tutamiyorum diyordu burada yemegi verilip yatiriliyo napiyim kizim elletmiyo diyo bakiicida haliyle suan basan ayagi basamiyor..biraz ugrasmak istiyor esim misal dil terapisti ayarlamistik babam annen inat ediyor doktorun yaninda basmadi gelene de aynisi yapar paraniza yazik diyerek esimin onune durdu.en azindan denedik deriz diyoruz bizde..teyzemlerde destek olacaktir..

Böyle bakıcıları Allah bildiği gibi yapsın. Babanıza laf söylemeye bile lüzum yok. Kadını evden gönderme imkanı var mı?

Yasayan biliyor gercekten.gecen gece kizim 3de uyandi ve 5e kadr salladim ayakta o dk annemde uyansa mesela cok zor o zaman esim bakacak..suan kararli konusuyor ama eminim o da yipranacak..cocuktan sonra etmedigimiz kavgalari ettik ama babama bakiyorum..6ya kdr zaten disarlarda geziyor ediyor 6dan sonra soylenmesi sinirimi cok bozdu..yinede biz genciz 2kisiyiz ustesinden geliriz diyor esim o benden daha inancli inan bilmiyorum..ama eninde sonunda alacakken bastan duzen kurup alayim diyorum tabii babaminda sorumsuzluguna nasil tahamul ederim bilmiuorm muhtelemen kpparirim baglari

Bu konuyu seni rahatlatacak birşeyler duymak için açmışsın ama zor. Baban rahat etmesin diye anneni almıyorsun. bu konunun benzerini tanıdığım yaşamış. Yabancı bakıcıyla birrliktelik yaşamış babası annesinin yanında. Kadın ölmüş çocuklar görüşmüyor ve adam bakıcıyla evliymiş. Bu işin sonu bakıcıyla babanın yakınlaşmasına gidiyor. 65 yaşla 50 yaş çok uçuk değil.
Teyzenlerle konuşmalısın. Beraber karar alın. En azından yalnız değilsin. Niye benim başıma geldi millet bebeğiyle evinde keyif çatıyor diyorsun değil mi? İmtihan bu. Hepimizin farklı şekilde.

Komşumuz var 10 yılı geçkindir felçli. Bakıcılar bakıyor. Kızı da yan apartmanda yaşıyor. Göz kulak oluyor. Eşi kendine ev açmış başka biriyle yaşıyormuş dediler (kadının haberi yokmuş) ama sıksık eve geliyor ilgileniyor.
Aynı çatı değil ama aynı apartmanda yaşayabilirsin. Bir de ihtiyacı olan bakıcı bulursun.

Farkli sehirde yasiyoruz esim suan 7bin civari aliyor ben calismiyorum kiradayiz..bu soyledikleriniz icin maddi durumumuzun cok iyi olmasi lazim.yatili bakici icin zorlayabiliriz sartlari belki.iliski konusunda cok haklisiniz zaten bunu suratina vurdum babamin daha once baskasi vardi birazda bununla takilirsin dedim terbiyesiz falan diye ustume yurudu..ha bir de annem karilikmi yapms 25 yildir bekar yasamis..bu kisimda dogru ben dogduktn sonra annem benimle yatardi hep ama neyse bu konumda bunlari yasamanin yasatmanin benle tartisti diye bosuyorum denemezdi..

Canım sen karşılamayacaksın hepsini. Baban da özgürlüğünün bedelini ödeyecek. Senin bulunduğun şehirde ev alsın bu evi satsın. Çözüm yolları sun. Aynı çatı altında olmaz çok çok zor. . Eşin şimdi gazla sözler veriyor . Kazın ayağı öyle değil.

Kesinlikle oylr dusunuyorum.yatili bakici dusunuyoruz simdilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…