Anne ve babanızın ilişkisi sizi etkiliyor mu?

lianazelko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
351
274
53
Çocukluğumdan bu yana hep anne ve babam arasındaki iletişimsizliğe tanık oldum, yaşım 30 hala aynı sorunlar. Vakti zamanında babaannem bizimle yaşardı, senin akraban benim akrabam derken anne tarafı eve giremez oldu. Neden? Babam istemiyor? Onlar gelince eve gelmiyor falan. Hala öyle. Ben üniversite sınavına hazırlanıyordum, aynı evde babam annemle 8 ay konuşmadı. Annem çalışan kadın ama gelenek, görenek nedeniyle hiç düşünmedi ayrılmayı.

Şimdi anlaşıyorlar ama annemin maaş kartı bile babamın elinde. Annem ev işlerine bakıyor. Bazen çok üzülüyorum ona, babamın inadı tuttutğu zaman konuşmuyor adam. Bu hareketleri yüzünden evlilikten ve erkeklerden çok soğudum. Yeri geliyor annemi aşağılıyor falan, kendisi de eğitimli insan halbuki.

Bu ara gene annemle konuşmuyormuş, öyle eve gelmemezliği, içkisi falan yok ama neyi var neyi yok bilmiyoruz. Geçen facebook açmaya çalışmış, zaten kendi hesabı vardı. Onu da becerememiş. Facebook mesajlarını falan okudum, bir şey yok. Yaptığım ayıp olabilir ama farklı facebook açma isteği anlamsız geldi. Daha önce de bir kadınla yazışmasını görmüştüm. 65 yaşında ikisi de. Bu yaşlar da böyle inatçı, aksi mi oluyorlar?

Bence babana alttan alta bile olsa laf sokman lazım..8 ay ne ya hadi kadin olsa belki derimde erkegin boyle olmasi katlanilir degil gercekten..babana annenin kiymetini ufak ufak arayi bozmadan hissettir

Etkilemez olur mu ... Onlarla beraber yaşayınca etkiliyor haliyle ama Baba'nın tavırlarını hiç beğenmedim .

Annen maaş kartını veriyorsa, bu zamana kadae babana boyun eğdiyse, şimdi senden nasıl bir yardım bekliyor ya da bekliyor mu? Sana niçin anlatıyor ya da anlatıyor mu?
Bırak kendi aralarında çözsünler ya da çözemesinler. Seni üzmelerine izin verme. Kendileri bu hayatı tercih ediyor baksana.
Benim annem de babam hakkında bır bır yapıyordu. Şu şu şekilde dilekçe yazacaksın dedim. Yazdı, başvurdu, boşandı. İkisi de mutlu şu an yalnız hayatında ve ikisiyle de görüşüyorum. Sen evlat olarak onların ilişkisinden sorumlu değilsin. İlla konuşacağım diyorsan, annene yol göster. Babanla konuşma bile bu durumu. Adamın gittiği yol belli; bencil, hak hukuk bilmeyen standart yurdum erkeği işte.

Ben de 28 yasina geldim hala bizimkiler de oyleler. Su an babam emekli ve kizkardesimin univ okudugu sehirde beraber yasiyorlar. Annem ise arasi 1saat olan baska bi sehirde hala calismakta.. haftasonlari annem gelir gider ..yani bosanmadilar ayrilmadilar da ama en rahat ettikleri donem bu oldu heralde. Az gorustukleri donem yani :)
Seni uzmelerine izin vermeyeceksin. Etkilenmeyeceksin. Babanla annenin iliskisini gorup de soguma evlilikten sen onlarin tersini yap. Ders niteliginde olmus yani bence onlar sana.

Babam bize karşı da öyle. Sadece işi düşünce arar. Kardeşlerine karşı da öyle.

Annem bana bunları neden anlatıyor? Anneme hem üzülüyorum hem de tüm gençliğimi kendi sorunlarıyla doldurduğu için biraz sitemliyim. Ben taa ilkokuldaydım annem baban şöyle babaannen şöyle anlatıyordı. 20 yıl böyle geçmiştir. Artık başladığında yeter diyorum. Doldum ya. Hep aynı şeyler mi dinlenir? Ne zaman babam evden gitse annem babamı çekiştirir. Babam ben sormazsam asla anlatmaz. Çok zorlarsam anlatır. Bu konuşmadıkları dönemde bir kere ağlayarak annem sen yemeği haketmiyorsun diyip yemeği önümden aldı diye anlatmıştı. 15 yıl geçmiştir ama unutmadım. Tartışırlardı senin akraban benim akraban diye, komşu hakem gibi gelirdi falan.

Kendi problemlerim zaten var. Lanet olsun diyorum! Her aile çocuk yaparsa böyle olur. Bir kardeşim daha var, o hep uzaklardaydı benim kadar şahit olmadı.

Back
X