Anne tarafından sevilmemek

Benim durumumda para kazanmaya başlayınca pek değişiklik olmadı, hatta para kazanıp ekonomik bağımsızlığımı kazanınca annem benden daha da çok nefret etti diyebilirim.
Anneniz cidden sizi çok kırıyor neden böyle olduğunu anlamanın bir yolunu bilmiyorum ama uzak durmanız cidden daha iyi özellikle de psikolojik hastalığınız varken. Hergün yok yere sevilmiyormuş, hiçmişsiniz gibi muamele görmenin bir anlamı yok çünkü anladığım kadarıyla çiçek gibi içi dışı güzel iyi bir insansınız kendimizi korumak malesef bazen bizzat bizim işimiz oluyor. Ben de annemden çok çektim. Benimki alkol bağımlısıydı. Yapmadığı eziyeti rezaleti bırakmadı Allah affetsin, vefatından sonra üzülmekle bir oh çekmek arasında vicdan azaplı gitgeller yaşadım ama hayatım o olmadan çok daha düzgün ve huzurlu. Vefat ettiğinde küçük kardeşim 5 yaşındaydı. Ve şükrettim çocuk benim kadar yaralar içinde büyümeyecek. Annesizlik kötü bir anneden daha az yara bırakır diye düşünüyorum umarım öyledir. Dediğim gibi en iyisi uzaklaşmanız ayrı bir yol çizmeniz

Bir kitap var Boş Ayna diye. Yazdıklarınızı okuyunca o geldi aklıma. Belki sizde kendinizden bisey bulursunuz

umarım bir kız çocuğunuz yoktur veya hiç bir zaman olmaz.güzel olmazsa sevmeyeceksiniz yani pesss.benim burnum güzeldir evladımın burnu babaya çekmiş biraz büyük ama benim için dünyanın en güzel kızıdır.ne kadar değer verdiğimi tüm site bilir.herkes anne olmasın ya.çocuklarına travmalar yaşatıp yıllar sonra burada konu açmalarına sebep olacaklarsa doğurmasınlar.

Şoklardayım, kendi çocuğunu beğenmemek yazmış birde... çocuğun güzeli çirkini mi olur,evlat bu.Aynen böyle konuşan ve herkesin çocuğunu eleştiren bir tanıdığımin çocuğu engelli olarak dünyaya geldi,uzun süre de sakladı. Ne kafalar anlamıyorum...

Epey uzun bir mesafe koymalısın. seni üzdüğünü görmek onu bir sebeple memnun ediyor, Nedenini doktorunla konuşmadınız mı, hiç yorum yapmadı mı doktorun ?

Ben

Çok teşekkür ederim.
Neden böyle olduğunu anlamamız için onun terapiye gitmesi gerekiyor ama asla buna yanaşmıyor çünkü ona göre onda hiçbir sorun yok, sorunun kaynağı benim. Ben terapi sayesinde fark ettim yaşadıklarımın, duygu durum bozukluğumun en büyük sebebinin annemle olan aşırı yıpratıcı ilişki olduğunu.

Epey uzun bir mesafe koymalısın. seni üzdüğünü görmek onu bir sebeple memnun ediyor, Nedenini doktorunla konuşmadınız mı, hiç yorum yapmadı mı doktorun ?

Doktoruma göre annem kendi duygularını düzenleyemiyor ve kendisine asla dışarıdan bakamıyor. Her şeyi kendi duyguları üzerinden yorumluyor, benim isteklerimi asla görmüyor.
"Sen engelli hayvanlara bakıyorsun, bu benim sinirimi bozuyor. Benim sinirimin bozulmaması için sen o hayvanları vermelisin."
"Senin intihar eğilimin var, bu benim canımı sıkıyor. Benim canımın sıkılmaması için sen bu eğilimden kurtulmalısın."
"Sen ağlayıp beni arıyorsun, bu yüzden benim uykum bölünüyor. Benim uykumun bölünmemesi için sen ağlaman bittikten sonra beni aramalısın."
Bana yaptığı şey duygusal manipülasyonmuş ama neden böyle olduğunu o terapiye gitmeden anlayamayız.

Neden böyle olduğunu anlamamız için onun terapiye gitmesi gerekiyor ama asla buna yanaşmıyor
Üzgünüm ama terapi de pek fazla işe yaramıyor. Bizimki zamanında bi çok kez gitti. Hatta babamla beraber gittiler ilk seferinde. O zaman doktor babama sizde bi problem görmüyorum tarzı konuşmuş, babama değil kendisine ilaç verdiği için önce kabullenemedi sonra kafasında 'sorun aslında bende değildi kocam seans sırasında rol yaptı yalan söyledi ve bunca zaman beni çok yıprattığı için doktor bendeki yaraların tedavisi olarak ilaç verdi'ye evirdi. Bi süre ilaçla beraber yaşaması kolay bi insan oldu fakat sonra bitki çaylarına sardı. Ve kendisine ilaçlardan çok daha iyi geldiğine inandı. O zamanlar doktoru ona ' ne yapıyorsan aynen devam et çok iyi gördüm seni' demiş söylediğine göre. Kafasına göre ilaçları bırakıp doktora gitmeyi kesince tekrar en başa hatta çok daha beter bi hale dönmüştük. O yüzden sizin için en güzeli onu nasıl kurtarabilirim, aslında onun için böylesi daha sağlıklı düşüncesinden vazgeçip kendinize odaklanmak. Bataklıkta yaşamak isteyen insanı sadece kendi çabanızla çekip çıkaramazsınız. Sadece kirlendiginizle kalır bi de üzerine onun rahatını bozduğunuz için suclandiginizla kalırsınız. Sizi aşağıya çeken insanlardan annenizde olsa uzak durun. Bizde değerliyiz,bizde bi kez geliyoruz bu hayata.

Çok haklısınız. Benim annem terapiye gitmeye yanaşmıyor bile, asla kendinde bir sorun görmüyor. Gitse de aynı dediğiniz gibi olur. Terapiye devam etmek ve o terapiden fayda görmek için önce bir sorun olduğunu fark etmek gerekiyor, benim kabullenme sürecim de uzun sürdü ama sonra çok faydasını gördüm terapinin. Annem daha kabullenmeyi bile başaramadı. Bu saatten sonra değişeceğini de düşünmüyorum.

O yüzden önce siz sarılın kendinize, siz sevin kendinizi. Benim kendimi sevmeye başlamam, başkaları tarafından sevilebilceğime inanmam çok çok zor oldu ki hala tam olarak başarmış da sayılmam. Kavga kriz anlarında annenin sevmediği çocuksun sen kim niye sevsin seni moduna giriyorum. Bi de kabullenin. Kabullenmek huzurun başlangıcı bence

Çok haklısınız, çok teşekkür ederim.

Bu kızını beğenmeme meselesi değil kesinlikle ben çok güzel bir kızdım anneme sürekli söylerlerdi. Annem bana hep düşmanca davrandı . Sözel fiziksel her türlü şiddet yaşadım.Çok acımasızdı. Evlendim kocamdan zerre değer görmedim. Onca peşimde insan varken narsist biriyle evlendim şimdi boşanırken bile eziyet ediyor. Bizim sınır problemimiz var bize yapılan psikolojik baskıları manipülasyonları anlayıp sınır koyamıyoruz çünkü ben kendi adıma eziyetlere sabretmeyi görev bilmişim.

Merhabalar, sanki ben yazmışım gibi tüm ayrıntısına kadar aynı şeyleri yasiyorum. Anne tarafından sevilmeme hissinin ağırlığını nasıl atlattiniz ? Atlatabildiniz mi. Benimle de paylaskr mısınız? Çok zorlanıyorum çünkü.

Herkes aranıza mesafe koyun annenizle demiş ama bazen ters tepiyor. Benim annem de biraz sizinkine benziyor belki daha beteri. Hor görür aşağılar dalga geçer sizi ağlarken güler değişik bir insan .Ben araya mesafe koydugumda ki dört ay kadar koydum herkesi aradı herkesle kavga etti sanki birileri beni engelliyormuş gibi herkese saldırdı iş yerime kadar aradı ne kadar özelim varsa her şeyi herkese anlattı. Tekrar görüşmeye mecbur kaldım sırf millete benim dertlerimi özelimi anlatmasın diye. Ha şimdi anlatmiyormu yine anlatıyor. Ben annemden anne olması ile ilgili umudumu kestikten sonra psikolojik olarak düzelmeye başladım. Tabi arada yine boşta bulunup anne şefkati aradığım oluyor. maalesef anne babalarımızı seçemiyoruz. Size kolaylıklar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…