anne sütünü biberona biriktirip de dondurabilirmiyim

sultann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
30
0
96
İstanbul
Merabalar herkese bebişim sütümün hepsini bitiremiyo o yüzden sütümü sağmak zorunda kalıyorum. Buzlukta saklamak istiyorum ama bir seferde sağdığım süt fazla olmuyor acaba iki gün üstüne ekleyerek biriktirdiğim sütü buzluğa atsam bozulurmu. Bir poşet biriktirip attım buzluğa bozuluyosa eğer biriktirmiyim.

ıkı gunde bırıktırıceksın ama sadece vermek ıcın bır kez Acın dıyolar sen tekrar acıp tekrar kkapıcaksın falan hem ne kadar olmasa taze nekadarlıkkı bebeğın sık sık emzır annesı bıtıremıyosa alsın bebişin sütünü kucukse cabuk yorulur eee bide ılk aylar daha cok uyuyolar ya yınede sen bılırsın ama sağlık hıjyen acısından yapma derım ben

buzdolabının alt rafında üç gün saklanıyomuş ama ben biberona üst üste biriktirip öyle poşete koymak istiyorum o şekilde bozulurmu acaba yani poşeti bir kere açıcam. Bebişim küçük bugün iki aylık oldu belki ilerde bu kadar sütüm olmaz ya da ne bilim bebişim emmezse diye önlem alim dedim. Bi öneriniz varmı nasıl biriktirim. Bebişin kilosu da iyi gidiyo dün doktora gittik 5200 gr olmuş dr çok iyi dedi

Tek sağımlık sakla. ben de saklarklen öyle denedim. bozulmuyo ama sağlıklı olmuyo. zaten sonra poşeti açınca genelde hepsini içemiyo bebek. açtığın zaman o sütü o gün bitirmeli. ayrı ayrı sağıp saklamak gerekir.doğrusu odur zaten doktorum demişti

bende bu konuyu araştırıyordum. sütümü gün boyu sağıp sağıp biberonda biriktirmek ve gece vermek istiyorum. şimdi sabahtan 50 ml sütü elimle sağdım biberonla buzdolabına koydum. tekrar bi 40-50 ml sağınca üstüne ekleyebilir miyim? sonrada bu biriken sütleri gece sıcak suya oturtup ısıtsam ve bebeğime versem olur mu?

üst üste biriktireiblirsin ama dolapta sogumus sütün üzerine yeni sagdıgın sıcak sütü koymaman lazım. Senin yapacağını söyliyim ben uzun süredir bu şekil yapıyorum. Lansinoh ye da herhangi bir markanın süt saklama şişelerinden al, bunlara sütünü sağ ve her sağışta ayrı şişe kullanarak dolapta soğut (alt rafta)günün sonunda da bütün şişeler soğuyunca süt saklama poşetine koy ve dipfirze kaldır.

çok teşekkür ederim, sanırım en mantıklısı bu. 2. bir biberon daha aldım, birinde soğutup diğerinde biriktiricem. geçen gün biriktirdiğim süt 24 saat dolmadan bozuldu, nedenini anlayamamıştım sanırım soğuk sütün üstüne yeni sağdığım ılık sütü koyduğum için..

kızlar merhaba,
kızım 2,5 yaşında.
beni hiç emmedi maalesef.
2 sene boyunca sağarak süt verdim kuzuma.

ilk 6 ay hiç sıkıntısız sağdım, saklama sorunu yaşamadım. her sağımda bir biberon çıkıyordu zaten. sorun yoktu. sağıyordum, içiyordu.

sonra ek gıdalara geçince yavaş yavaş, süt fazlalığı oldu ortalıkta. sağıyordum, içemiyordu hepsini, saklama sıkıntısı oldu.
zaten bi süre sonra da eskisi gibi bolluk kalmadı bende, azaldı.

hep 50 cc kadar çıkıyordu bi sağımda.
onları üstüste biriktirip gün içinde (bir seferde içebileceği kadar biriktirdiğim zaman) veriyordum.

sonraları, 1,5 yaşından sonra, sadece geceleri verebilecek kadar biriktirebilir hale geldim, o kadar azaldı yani sütüm. sadece sağarak süt elde etmek çok güç.

tüm bu sağma ve biriktirme süreçlerinde, hiçbir zaman soğuk sütün üstüne ılık süt eklemedim.
her sağımda aldığım sütü ayrı ayrı soğutup, gün sonunda birleştirdim gerekirse.
süt saklama kapları vardı, biberon şeklinde. zaten benim sağım makinem profesyoneldi, hastahaneden aldık. o aletin 6 tane süt saklama kabı vardı. kendi kabına sağıp sakladım sürekli.

sütü, deep-freez'de saklayacaksanız, maksimum 3 ay kalabilir.
deep-freez'den çıkan süt, önce dolabın iç raflarında birkaç saat çözdürülmelidir. sonra ılık suya koyularak, oda sıcaklığına getirilmelidir. asla mikrodalgada ısıtılmamalıdır. asla derin dondurucudan çıkarılıp hemen sıcak suya daldırılmamalıdır.

sütü, buzdolabının iç-en üst rafında saklayacaksanız, 2 gün kalabilir.
sütü, buzdolabının iç-en alt (sebzeliğin üstünde gibi) saklayacaksınız, 1 gün dayanabilir.
sütü, dolabın kapak rafında saklayacaksanız, 1 gün bile dayanmaz. 10-12 saat içinde tüketmelisiniz.

ben bunları, epeyce ciddi araştırmalarla öğrendim.
umarım işinize yarar...

hepinize bol sütlü günler dilerim.... cokur cokur emsin bebeleriniz inşallah... :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…