- 4 Kasım 2017
- 944
- 1.006
Bence annelerimizin de psikolojisi bozuktu. Ortaokulda o kadar beynimi yedi ki beni tesettüre soktu. O zamanlar özendim kapandım çünkü zaten adam akıllı kıyafet giymiyordum bari tam kapanırım dedim. Rezil rezil bi kapalılık dönemi geçirdim çünkü çocuktum. Eşarp benim neyime. Kuzenlerim dalga geçer gibi bakıyorlardı çünkü tek kapalı bendim. Kadın gibi giyiniyordum o yaşta. Fotoğraflarım iğrenç. Oyun oynayamazdım çünkü başımdaki eşarptan utanırdım büyük kadın gibi davranmam gerektiğini düşünürdüm. Şimdi ise eşarptan soğumuş durumdayım ama bu saatten sonra açamam artık onca sevabım boşa gider.
Hayır dinden çıkmak değil bunca zaman kapalı ve açınca görünmüş olacak ve kapattığım günler boşa gidecekNe a laka anlayamadım. Açılınca dinden mi çıkacaksınız?
Herkeste başkasının acısına katlanacak güç vardır derler.Ben normal psikoterapi icin gidiyorum. Az sonra "ama o bir anne, sen yinede evlatlik görevini yap" diyenler gelecek. Kalbindeki o boslugu anlamayacaklar. 30 yildir "sen yapamazsin, edemezsin" denildikten sonra, evde, evlilikte, cocukta, hepsinin yapmanin zorlugunu anlamazlar. O kadar cok sey var ki..
Baban tepki göstermedi mi annene hiç?Tamamen gercek.39 yasindayim iki dogum yaptim bir kere bile sacimi oksamadi
Bizim Türk annelerin çocuk beslemek ile çocuk yetiştirmeyi birbirine karıştırıyor.
Şimdi bunları annene anlatsan sen nankör evlat olursun.
Çünkü sana saçını süpürge etmiş, yememiş yedirmiş, giymemiş giydirmiş, sabahtan akşama kadar çalışmış...........
Sagol icimizi actinSon iki paragrafı okudum 3 yaşında çocuk sahibi olupta annelikle ilgili fikir sahibi olmak için çok erken .
Daha bunun okulu var yaş krizleri var ergenliği var kız erkek arkadaş mevzusu var var da var .
Ara ara anneye kızılır ara ara hak verilir olur öyle
Bence annelerimizin de psikolojisi bozuktu. Ortaokulda o kadar beynimi yedi ki beni tesettüre soktu. O zamanlar özendim kapandım çünkü zaten adam akıllı kıyafet giymiyordum bari tam kapanırım dedim. Rezil rezil bi kapalılık dönemi geçirdim çünkü çocuktum. Eşarp benim neyime. Kuzenlerim dalga geçer gibi bakıyorlardı çünkü tek kapalı bendim. Kadın gibi giyiniyordum o yaşta. Fotoğraflarım iğrenç. Oyun oynayamazdım çünkü başımdaki eşarptan utanırdım büyük kadın gibi davranmam gerektiğini düşünürdüm. Şimdi ise eşarptan soğumuş durumdayım ama bu saatten sonra açamam artık onca sevabım boşa gider.
Herkeste başkasının acısına katlanacak güç vardır derler.
Alkolikti bizimle ilgisi yoktu.yedigimiz yemekten bile rahatsiz olan bir adamdi.ortaokuldayken komsunun kizini bir oglanla gormus eve gelip elalemin kizi koca bulsun sen burda otur makarna ye demisti.Baban tepki göstermedi mi annene hiç?
Konu sahibinin yerine benzer hatta daha ağır sorunlari yasadiğım için ben cevap vereyim istedim, kardeşler arasındaki duygusal ilişkiyi de küçuk yaslarda anne belirliyor, benzer muamele görseniz de aranızdaki bağ anne tarafından sağlıkli olarak kurulmamış hatta bozulmuşsa asla iletişim kuramayabiliyorsunuz, biz kardrşimle annem tarafından düşman yetiştirildik mesela, şimdi ben iyilesmeye çalışiyorum, arastiriyorum ,bazi şeylerin farkına vardım ve onunla iletişim kurmaya çalişiyorum ama olmuyor,bir yerde kopuyor,bana karşı hep öfke dolu, hep önyargılı çünkü doğdugundan beri benimle ilgili öğrendiği tek şey annemin benimle ilgili düşünce ve tavırlarından ibaret.Şöyle örnek vereyim , ben 8 kardrşim 5 yaşında,evde oynuyoruz ve annem bi hışımla onu kucağına alıp "oynama şu pisle" diyor ve gerçekten pisim ..çocuk aklimla annem haklı elim yüzüm kirli kardrşimi ve giysilerini kirletmemeliyim diyorum, kardeşim ise çocuk akliyla kimbilir neler ögreniyor bu ve benzeri binlerce davraniştan, ben 35 yaşimda anladim pis ya da beceriksiz ya da çirkin ya da hasta olmamın benim suçum olmadığini, kardeşim de belki bir gün anlar diye umudediyorum artıkNeden? Aslinda ortak skntilar daha cok yakinlastirmaliydi sizi
Sizde annen baya bi duvar ormus araniza sebep bu.. konu sahibinde oyle mi acaba?Konu sahibinin yerine benzer hatta daha ağır sorunlari yasadiğım için ben cevap vereyim istedim, kardeşler arasındaki duygusal ilişkiyi de küçuk yaslarda anne belirliyor, benzer muamele görseniz de aranızdaki bağ anne tarafından sağlıkli olarak kurulmamış hatta bozulmuşsa asla iletişim kuramayabiliyorsunuz, biz kardrşimle annem tarafından düşman yetiştirildik mesela, şimdi ben iyilesmeye çalışiyorum, arastiriyorum ,bazi şeylerin farkına vardım ve onunla iletişim kurmaya çalişiyorum ama olmuyor,bir yerde kopuyor,bana karşı hep öfke dolu, hep önyargılı çünkü doğdugundan beri benimle ilgili öğrendiği tek şey annemin benimle ilgili düşünce ve tavırlarından ibaret.Şöyle örnek vereyim , ben 8 kardrşim 5 yaşında,evde oynuyoruz ve annem bi hışımla onu kucağına alıp "oynama şu pisle" diyor ve gerçekten pisim ..çocuk aklimla annem haklı elim yüzüm kirli kardrşimi ve giysilerini kirletmemeliyim diyorum, kardeşim ise çocuk akliyla kimbilir neler ögreniyor bu ve benzeri binlerce davraniştan, ben 35 yaşimda anladim pis ya da beceriksiz ya da çirkin ya da hasta olmamın benim suçum olmadığini, kardeşim de belki bir gün anlar diye umudediyorum artık