Anne olunca annesini daha iyi anlayan degil kızgınlığı artan var mi benim gibi

Canım seni çok iyi anlıyorum annemi 7 yaşında kaybettim ama desen ki hatıran var mı?Var popomda dağlama izi,aklımda cok ağladığım da kendi başını ye demesi ve beni burnumu karıştırdım diye havaya kaldırıp yere bırakması ve öldüğü gün ambulansın arkasından inş ölmüştür demem yıllarca vicdan azabı çektim bu cümleme ama kvyle sorunlarını babamla sorunlarını benden çıkarıyordu üstelik bir kardeşim daha vardı onu koynunda uyutuyordu Allah rahmet etsin ben hakkımı helal ettim ama izleri yüreğimde üstüne bırakıp gitti diye kaldı aklımda

Ben de küçük yaşta evlendirilmiş,k.valide tarafından ezilmiş,sindirilmiş anne mağduruyum..aramızda az yaş farkı var annemle ama evlenene kadar berbat bi ilişkimiz oldu...o ezildikçe hırsını benden çıkardı.bi gün içinden gelip sarıldığını,seni seviyorum dediğini hatırlamam..yediğim dayaklar,aşağılanmalar...içine kapanık,soğuk,sevgisini belli edemeyen biri yaptı beni...ama ben kızıma hergün defalarca seni çok seviyorum,sen benim herşeyimsin diyorum,her fırsatta öpüp kokluyorum,10 yaşında olmasına rağmen dertleşiyorum...annemden görmediğim ne varsa yapmaya çalışıyorum

ben varim, senin annen calisiyormus benimki evdeydi bir de. tek derdi elalem.ne der, halanlar bana sunu yapti, babanen bunu dedi vs vs vs... herseyi yanlis anlar herseyi kendi kafasina gore kurgular... birkere bile bana sarildigini bilmem hatirlamam... elalem alisveriste gorsun derdinde hep... herseyi gizler bak millet soyle der boyle der diye diye diye buyuduk. makyaj yapmayi sevmem ama her genc kizin bir donemi vardir suse puse sardigi benim.olmadi cunku annem suslenen herkesi elestirirdi... omru hayatimda dugunum dahil 5 kere falan oje surmusumdur mesela yani senin gibi bilmem hala da bilmem giyinmeyi... ama bir kizim bir de oglum var Allahim bagislasin... ben annemden degil onlardan ogrendim anne olmayi. elbet hatalarim okuyor olacakta ama bol bol sariliyorum. mesela ben hic yatakta ziplamadim. ziplamayi birak o yatak duzeltildikten sonra uzerinde yatamazdik bile simdi umrumda degil kizim da oglum da dilediklerini yaparlar ama sonra da duzeltirler. aynen senin gibi ev isi temizlik yemek bilmeden evlendim ben cunku annem mutfagina almaz kimseyi, kimseyi de begenmez. 8 sene olacak ogrendim iste... bazen hala annemi umursadigimi farkesiyorum sonra evlatlarima sariliyorum onlar o eksigi kapatiyorlar... annem benle hic oynamadi parka bile goturdugunu hatirlamam ama ben gidiyorum gezdiriyorum...
annemin bana kattigi en guzel sey herseyi tek basima halledebilmek oldu... okyanusta yuzmeyi ogrendim onun sayesinde... cani sagolsun Allahim kimseye muhtac etmesin kimseyi...

buna da cevap vereyim 3 kardesiz ve uzagiz cunku annem hepimizin arasina nefrwt tohumlari ekti... kardeslerim kardesim gibivdegol sanki... yakin arkadasim bile yok cunku kimseye guvenmemeyi ogretti... ve ben cocuklarim olunca annemin bir yalanci oldugunu anladim... hikayem uzun bosver...
ama yaralarini cocugun saracak...
bu geceden sonra kendinde ne varsa hata gordugun torpilulemeye basla goreceksin bak ise yarayacak...

Allah evlatlarınızdan güldürsün.
Keşke böyleleri anne baba olmasa.
Olmasalar da küçücük yüreklerde yaralar açamasalar.

Canm yetersizlik duygusundan kurtulamıyorum yazmışsın ya çok üzüldüm inan ki.Ama sanki birisi seni doldurmuş gibi.Çünkü yeni doğduğunda olan şeyleri bile düşünüp dert etmişsin.Lütfen kendini bu kadar sıkma bırak gelişigüzel olsun sen de böyle bir anne ol.İlla herkes çok iyi temizlik yapıp,güzel oyun oynatacak çocuğuna diye birşey yok.Sen çocuğunu sev yeter o da ilerde kendi çocuğu olduğunda kendisi ve seni kıyasladığında annem beni çok sevmişti ben de yavrumu böyle sevmeliyim diyebilsin

Benim annem de hiç anne sevgisi görmemiş.Babası desen alkolikmiş.
Anneannem desen çocuk parası almak için her sene doğurup ilgilenmeyen bir tipmiş.
Almanya’da sevgisiz büyümüşler.
7 yaşında anne babası boşanınca anneannem çocukları yolluyor Türkiye’ye annesinin başına atıyor.
İki üç senede bir gelirmiş izne.
Annelik duygusu sıfır kadında.
Annem anneannesini anne bellemiş ve ona çok bağlıymış.
O da o kadar şeker bir kadındı ki.
Yani anneannem nasıl çıkmış öyle bir kadından bilmem.
Annem bize sevgisini çok gösterir.Sarılır öper koklar.Sevgi görememiş ama çok güzel gösteriyor bize.

Peki ya benim neden duvarlar var kardeslerimle aramda seviyorum onlari kucuk kardesimin herseyiyle ilgilendim cogu zaman aradigimda mesgule atar teli vede asla geri donus yapmaz onemsemez.maddi manevi her turlu destegi veren ona annelik yapan beni onemsemez ne yapmam nasil davranmam gerektigini bende bilmiyorum.7 yasinda kizim var ona nasil davranmam gerektigini bilmiyorum.oyle basibos oyle ilgisiz buyudumki hersey ayip hersey gunahti temizlik yemek yapmayi annemden ogrenmedim.Annem cok daginik bir kadindir bende bu durum duzen takintisi olusturdu.beni sevip optugunude bilmem bende onu opemem utanirim.Cocugum beni opmeye utanmasin diye sik sik onu oper vede kendimi optururum.

E k

Bende senin gibiyim bin beter seninkinden eksigi yok fazlasi var. Bir de benim annem çalışmıyordu . Ev hanımı.
Senelerce babanneme olan nefretini dinledik. Onda olusan o nefreti hırsı bizden çıkardı. Bana kalirsa babami da sevmiyordu ki yakin zamanda babam için "Bu ölse ben nasıl geçineceğimi düşünürüm "demisligi var
Arada bir halam iyi oluyordu,bazen de sinsi oluyordu
Bunla da yetinmedi bizi babamiza da düşman etti.

Evlendim. Yemek yapmayi kendim öğrendim,temizligi de. Evlenmeden yaptigimiz isi begenmez burnunu sokar eleştirirdi. Yapmayinca da babama sikayet ederdi odaları dağınık evi dağıtmışlar bilmemne diye.
Babam yillarca annemin cehaletini çekti
Gusul abdesti almayi teyzem öğretti.
Ped takmayi,jiletle epilasyon yapmayı kendim öğrendim.
Agda yapmayi arkadasim öğretti.
Yemek yapmayi internet öğretti.
Giyime kusama süse cok merakım vardı,onlari kendim hallettim..simdi.o konularda cok şükür iyiyim ama ne fayda ki? Sevgisiz ilgisiz büyüdüm
Arkadaslarim anneleriyle arkadaş gibi dertlesirken,benim anneme biz delikanliysak sevgilimiz oldugunu söyleyelim. Gider babama yetistirir. Babami fitneler.
Bilmiyorum bizden neden nefret ediyordu hala da öyle.
Hala bende oyle cekmece ici bilmemne uğraşamam.
Ne yalan söyleyim,yavaş yavas gozume geldikce yaparim. 2 kisiyiz.
Evlendigimden beri tek isyan ettigim sey temizlik isleri. 10 tane kadin degistirmisimdir. Istemiyorum çünkü yapmak.
Annem yüzünden depresif sinir hastasi insan oldum çıktım
Evlendim benimle bir konusma tarzi var,sanki 7 kat yabanci komsusuyla konuşur gibi.
Aramiyorum bile.
Sarilmak heralde en son 20 sene önce falan olmuştur
En zoruma giden de bisey oluyor,esime diyorum senin basında anne var benim yok senin sırtın yere gelmez. Onu da üzüyorum farkındayım,suan insanin annesine en ihtiyaci oldugu bir dönemdeyim,ve yine annem yok. Olmasin zaten. Bende coktan bitti o.
Babam zaten alkolik terbiyesiz biri,ama sonralari anladim ki babam aslinda bizi biraz olsun onun elinden kurtarmis.
Annem çapsız. Ergendik,iste kistler adet düzensizliği gibi seyler olunca,bizi kadin dogumcuya babam götürüyordu.
Veli toplantisina babam geliyordu.
Bizi alışverişe babam götürüyordu..ic camasiri falan. Ciddiyim ya.
Ama annem butun bu vurdumduymazligina ilgisizligine rağmen utanmadan diyordu ki
"Ben sizin her istediğinizi yapiyorum ben uvey anne miyim"
O da ne bilio musun canımız kofte cekince kofte yapmak. Makarna cekince makarna yapmak
Annelik bu degil!
Ben artik düşünmüyorum..olur olmadık aklima geliyor unutmaya çalışıyorum unutmak zorundayim çünkü.

Asla değişmez asla lafa geldigimi benimkide ben anneyim der. Bosansak gitsek odleri kopar baslarina kalacaz diye..malesef gercek bu. Kör degiller. Bilerek yapiyorlar. Bunu nolursun kabullen..asla aptal da degiller. Islerine gelmiyor bizimle ilgilenmek
Onun icin ben bağları kopardım arada kaynayan babam oldu,onunda cok hatası var.

Nasrettin hoca gibi "ikiniz de haklisiniz"

bende kızgınım annem o kadar öz güvenimi yerle bir etmiş ki etkisi hala var.

Ben rahatla arkadaşlarımla takılamazdım çünkü annem çalışıyor evde iş yapıyorum çok küçükkenden başladım her seyi yapmaya,eve arkadaşlarımı annem yokken getirirdim çünkü kızardı.Bende hatırlamam beni sevsin güzel söz söylesin kızınca döver,küfreder vs.şimdi ise bana diyor sen hiç sarılıp öpmüyosun,içimden gelmiyor çünkü sen zamanla kendin soğutmuşun beni.
Bu arada çocukla aktivite için benimde içimden gelmiyor yanı sıkılıyorum biraz bişeyler yapıp bırakıyorum gerçi daha 13 aylık,o içinden gelmekle alakalı benim kuzenımde ailesinde birşey görmedi ama çocuklarına aktivite yaptırıyor

Öncelikle çok olgunsunuz bence, anlatım şeklinizden belli. Ben dün bile bir aile dostumuzun yaşı bana yakın olan, yani çok da küçük olmayan kızı, kızımla oynarken “biz anne baba olarak çocuğumuzla böyle oynayamıyoruz, hep bir kaygımız var, yemeğini yesin, altını alayım, uyutayım, ortalığı toplayayım, yemek yapayım, işime yetişeyim” dedim. Bekarken komşumuzun kızıyla da ben aynı şekilde oynardım. Yani üzerimizde belli bir sorumluluk olduğundan zaten, çocuğumuzla rahat bir kafayla ilgilenemiyoruz, ilgilendiğimiz de her zaman yetersiz geliyor bize.

Çocukluğunuz için üzgünüm. Ama bence, sırf bu kaygıları taşımanız bile sizin çok iyi bir anne olduğunuzu gösteriyor. İnstagramda oyun-etkinlik sayfaları var, mbsactivity - piapolya vb. Bir sürü. Birini takip etseniz diğerleri keşfete düşüyor zaten, illa ki bulursunuz, fikir olur. Hem zaten okula da başlıyormuş, ki bence çok doğru. Kreş, lüks değil zorunluluk. Çocuğun yaşıtlarıyla oynamaya, paylaşmaya, paylaşamamaya, ufaktan ters düşmeye de ihtiyacı var. Birbirleriyle, bizlerle oynadıklarından daha güzel oynuyorlar. Oyun ihtiyacının çoğunluğunu karşılar oradan, geri kalan kısmını da siz takviye edersiniz eminim.

Yapılması gereken yazın okulları açmaktı kışın da online devam etmekti ama turizm daha önemli tabi. Böyle yapılsaydı vakalar bu kadar artmazdı.

Sağolsun bana da nasıl onun gibi anne olunmaz onu öğretti. Kuzularıma yaşatmamaya çalışacağım. Gözümün göresi konuşasım yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…