Anne Olmaya Nasıl Adapte Oldunuz? Lohusa Depresyonu

psikolojikdanismannisa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2024
15
3
1
27
Merhabalar hanımlar taze lohusa olarak hayatımın en zor zamanlarından geçiyorum. Doğum yapmadan önce oldukça rahat bir hayatım vardı ve malum miniklerimiz doğduğu andan itibaren artık eski düzeniniz kalmıyor.

Şu an annemin evinde kalmaya devam ediyorum. Halâ kendimi halsiz ve mutsuz hissediyorum. Sanki büyük bir hata yapmış gibi. Annem olmasa ne yemek yapabilir ne ortalığı toplayabilirim.

Bu hisler geçecek mi acaba? Siz nasıl adapte oldunuz? Uyku düzenimiz yok, bazen çok uyuyor bazen az. Bazen kısacık emiyor bazen aşırı uzun... Gece uykularımız ne zaman düzene girmeye başlar?

Siz nasıl yendiniz bu süreci? En ufak tavsiyenize muhtacım. Aynı zamanda başka annelere de faydası olsun istiyorum...

Bence evinize dönün. Anneniz uzakta mı bilmiyorum ama önce 2 günde bir sonra sıklığı azaltarak o uğrasın size. Siz bebekle başbaşa kalmadan kendi düzeninizi oluşturamayacaksınız.

Yavaş yavaş düzeniniz oluşacak. Baktınız bebek şu saatler arası uzun uyuyor o sürede yemek yaparsınız. Eşiniz gelince duş alırsınız. Eşiniz yardımcı ise bu süreci kolay atlatırsınız

Gerçekten yataktan zor kalkar bir haldeyim. Sadece bebekle bile zor ilgileniyorum. Ama hiç bir şey yapamıyordum. Biraz ağır kademe kat ediyorum.

Kendi evinize dönüp bebeginizle basbasa kaldiginizda emin olun gecicek annem 2 ay benimleydi. Oglum dogduktan uc gunn sonra pandemi patladi ve esim de evdeydi. Beni rahat ettirmek icin ikisi de cok ugrasti sagolsun rahat ettim de ama ne zaman esim ise dondu annem evine, ozaman anne oldugumu anladim. Kendi duzenimi kurdum bebegimle uyku saati disari cikma saati vs.. duzenim oturduktan sonra hersey daha kolay oldu. Tum sorumluluk bana kalinca can geldi bana. Tabiki ozellikle ilk 6 ay zombi gb gezdim uyku buyuk sorundu. Ama o da bi sekilde duzene girdi ve ben daha fazla uyuyabilmeye basladim. Tam olarak ne zaman rahat ettin derseniz 2 yasinda memeden kestikten sonra. 2 yil oyle boyle gecti kimi duygusal kimi agresif kimi uykusuz kimi mutlu. Memeden kestikten sonra deliksiz uykular başladı ve ben bi oh cektim. Daha rahat iletisim kurar hale geldik oglumla hersey daha kolay oldu. Uzun bir surec evet ama eninde sonunda buyuyorlar bi de anasinifina baslayinca tadindan yenmiyor

Gurbetteyim.. annemler sadece doğumda geldiler Annem 10 gün kalabildi Babaanneme baktığı için ve geri dönmek zorunda kaldı.. 10 günlük bebekle Bir Başıma Kaldım banyosunu beslenmesini bakımını herşeyi kendim yaptım. çok uyuyan bir bebek de değildi sarılık oldu 3 ay geçmedi 3 ay onunla uğraştık.. Kırkı çıkmadan grip oldu Ben grip oldum babası grip oldu grip halimle Bakmak zorunda kaldım.. inanın geçiyor uykuyu aşırı seven bir insandım bazen akşam 9.00'da yatıp sabah 11-12'ye kadar uyurdum o kadar seviyordum ve biri uykumdan uyandırsa sinirimden ölüyordum.. şimdi akşamları 11 gibi yatıp sabah 6'da 7.00'de ayaktayım Çünkü bebeğim uyanıyo..r inanın hepsine alışıyorsunuz aynı zamanda Hem ev işi Hem temizlik Hem yemek evi toplama silme süpürme derken bütün işleri yapabiliyoru..m artık bebeğim altı aylık ve alışalı çok uzun bir zaman oldu.. uykusuzluk bazen canınıza tak ediyor ama inanın alışıyorsunuz Ben alıştıysam herkes alışır uykusuzluğa gerçekteninanın bu dönemler geçecek. alışacaksınız birbirinize. şu an çok normal bu hissettikleriniz Ben de ağır lohusa depresyonu geçirdim Hatta etrafımdaki herkese bağırıp çağırıyordum Buna annem eşim herkes dahil.. çok zor bir dönemden geçtim ama şu an hatırlayınca gülüyorum Neden böyle yapmışım diye ama lohusa halimle Gerçekten hatırlamıyorum Neler yaptığımı. sarılık denen şey geçti uykularımız yavaş yavaş düzene giriyor ama bebek Bu bir gün çok uyur bir gün uyumaz. bir gün çok emer ikinci gün emmek istemez büyüdükçe büyüdükçe her şey yoluna girecek bir bakmışsınız emekliyorlar yürüyorlar Merak etmeyin sağlıkla büyütün bebeğinizi

Ben tam tersi bi öneride bulunacağım. Alabildiğiniz kadar destek alın, annenizden eşinizden yakın kim varsa başka türlü aşılamıyor çünkü. Bebeğiniz olmadan bi temiz hava alın, eşinizle çıkın ne yapmak isterseniz artık. Bana bu çok iyi geliyor. Evet belki zamanla bir düzen oturuyor ama bu bence bebeğin huyuyla da alakalı. Önceden uzun gündüz uykuları yapan bebeğim artık yapmıyor ve kendi kendine oyalanamıyor henüz, max 5-10 dk o yüzden gündüzleri asla kendime vakit ayıramıyorum felaket uykular uyuyor yatağına koysam 2 dk bir uyanıyor git emziğini ver pışpışla uykuya daldır gel hop 5 dk sonra bir daha ne yediğinden anlıyosun ne içtiğinden ne de yaptığın işten.

Hâlâ düşünürüm hazır değil miydim acaba diye. Ama yine de onun için her şeyi yaparım. Üzgünüm ama eski benliğinizle vedalaşmanız gerekiyor. Evet büyüyecekler bu günler geçecek ama bizden de geçecek :) o yüzden kabullenip anneliğin tüm güzelliklerini görmek onlara odaklanmak gerekiyor.

İçime ferahlık oldunuz

Merhaba, memeden kesme süreciniz nasıl oldu?

Merhaba, memeden kesme süreciniz nasıl oldu?
Oglum meme asigiydi.sutum de boldu Surekli memedeydi. 2 yas dolmaya yakin once psikolojik olarak hazirladim. Artik buyudugunu memeye ihtiyaci olmadigini anlicagi dilden anlattim bi sure. Sonra sira geldi hayata gecirmeye. Dr umun onerisiyle bir ilac kullandim. Uzun zaman oldu ismini hatrlamiyorum bir hafta icinde sutum cekildi. Bu sirada da eczaneden bitkisel bunun icin onerilen bi krem almistim. Kokusu ve tadi cok kotuydu. Ogluma da artik buyudugu icin memede sut kalmadigini ve tadinin kotu oldugunu soyledim. Yine bi sure zorladi tekrar tekrar denedi ama okadar kotuyduki vazgecti. Tabi duygusallastik bu donemde. Asagi yukari bir haftada ikna oldu ve vazgecti diyebilirim. Ben olabildigince disarda zaman gecirdim bu donemde oglumla. Hoslandigi seyleri yaptik yogun bi sekilde akli memeye gtmesin diye. Tabi emerek uyuyorduk bu konuda da bir iki hafta zorlandik. Once sallamayi denedim ve bir sure salladim. Uyuyordu ama bu sekilde uyumaktan hoslanmiyordu. Bazi aksamlar cok agresiflesiyordu aglamaya basliyordu sakinlestirdim her seferinde. En sonunda bir gun sallarken atti kendini yataga baktim gozleri kapaniyor. Ben de yanina uzandim sarildim ve kendiliginden uyudu. Bu da bizim donum noktamiz oldu. Kendi kendine uyumayi ogrendi o aksam. Suan hala yanina ben yada babasi yatariz sariliriz uyur sonra kalkariz. Uzunca bi sure ustumde yatti yani ben sirtustu yatiyordum o da tam gogsume kafasini koyuyordu (sanirim meme hasretinden ) sonra uyuyunca ben yerine yatiriyordum. Bu sekilde atlattik. Duygusal anlamda ondan cokk ben zorlandim cok uzuldum ama suan hala arada canim memis diye gelip tisortumun ustunden opuyor. Aski devam ediyor yani

Merhabalar.
Benimde lohusalığım maceralıydı..
Sizi çok iyi anlıyorum.
Bi anda evdeki düzen değişiyor..
annem yatılı kaldı 10 gün yanımda sezeryan doğum yaptım..
10 günden sonra kendi evine geçti.
Bende ilk gün şöyle bi şaşırsamda
Yavaş yavaş oğluma alışmaya başladım.
Kendi düzenimi oluşturdum,
Oğlumun uyku uyanış saatlerine göre işimi ayarlıyorum.
Duş banyo vs. Eşim akşam evdeyken uygun vakitte yapıyorum.
Yemek bulaşık çamaşır vs
Oğlum uyurken yapıyorum..
Şimdi oğlum üç aylık oldu.
Uyku düzeni bana göre kırk çıktıktan sonra düzene giriyo gece için sölim bunu.
biz ilk zamanlarda kırk çıkmadan önce şöyle yapardık gece arada iki üç sefer uyandığında
Mesela ben gece 2 ye kadar bakardım.
Daha sonra eşim bakardı sonraki vakitlerde dönüşümlü yardımlaştık. Sırayla uykumuzu alıyorduk.. Şuan ise gece 1 defa kalkıyor acıktığında..
karnı tok olduğunda zaten sıkıntı yok.
geçici bir süreç biraz sabır .

Düzeniniz 100% değişti, çok normal böyle hissetmeniz.. Benim kızım ilk üç ay ağlama krizlerine girince durduramıyordum, hergün sabahtan akşama kadar annemdeydim.. Ağlamaları kesilince artık alışmaya başladım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…