Anne olmaktan vazgeçmek !

Filiz Hanım Merhaba, ben sizi çok iyi anlıyorum bir çok kadın anlıyor yalnız değilsiniz 💐
Hikayemiz benzer, bende 43 yaşındayım 6 yıllık evliyim 2. Evliliğim toplamda 11 defa
Opu oldum düşünün. Olduğum ameliyatların operasyonların sayısını bilmiyorum. Hiç hamile kalmadım ne kimyasal ne düşük, o çift çizgiyi hiç görmedim. Çok yoğun ve stresli bir iş hayatı içersinde tedaviler sağlık sıkıntıları ile evliliğimin en güzel zamanlarını bilemedim. Allah razı olsun eşimin desteği çok kıymetli ki onun bir evladı var. Aldığım tedaviler ile hasta oldum, riski ortadan kaldırmak için yumurtalılarım da alındı yani tüm emeğim hayallerim bir ameliyat ile bittmişti. Şimdi donasyon hazırlığındayım çünkü elimden gelenin fazlasını yaptım ve biz iyi insanlarız bu kadar emek vermiş kadınlarınız tabii ki Anne olmayı hakediyoruz. Evet başka bir kadının yumurtası ama benim kanım canım ile beslenecek benim içimde büyücek. Herkes senin ne güzel çocuğun olurdu derdi bana belki bana da benzemeyecek ama benim ve eşimin yetiştirdiği sevgi ve saygı dolu bir evde büyüyecek. Tabii ki Allah nasip ederse olacak çünkü onu nasip edende Rabbim olacak. Ha olmadı mı o zaman bu benim sınavım derim..
selamlar Leyla hanım

hikayemiz çok benzer olduğu için sizinle daha yakından görüşmek istedim

öncelikle son durumunuzu sormak istedim, donasyon süreci gerçekleşti mi yoksa hazırlık süreci devam mı ediyor halen ?

ve tabi kafamda bazı sorular ile geldim size, ama önce size sorayım sonra konuşuruz tabi.

sevgiler

Hastaneye gittim bugün doğruladı erken menopoz riski taşıyorsunuz dedi amh da düşük 0.23 yumurta artmiyormus zaten olan yumurtalarim da zamanla azalır mi bu süreçte siz sürekli ilaç mi kullandınız dondurma yöntemi de varmış yumurtaları ilaçla devam mi etmeliyim direk bekarım ne yapacağımı şaşırdım
merhabalar

öncelikle şifa bulmanızı diliyorum .. zorlu bir süreç ama Allaha sukur kanser degılız yanı . kendımızı hasta ya da olumcul hasta gıbı gormeden ama tedavılerımıze de devam ederek ve en onemlısı once kendı saglıgımıza odaklanıp, sonrasında annelık konusuna takılarak bu surecı devam ettırmemız gerekıyor.

yasınız kac ? evlı mısınız ?

Hastaneye gittim bugün doğruladı erken menopoz riski taşıyorsunuz dedi amh da düşük 0.23 yumurta artmiyormus zaten olan yumurtalarim da zamanla azalır mi bu süreçte siz sürekli ilaç mi kullandınız dondurma yöntemi de varmış yumurtaları ilaçla devam mi etmeliyim direk bekarım ne yapacağımı şaşırdım
evet amh oldukca dusuk

fsh kac ?

dondurma mumkun tabı ama yumurta olusursa .

ılac sızın regl olmanızı saglar
ılac sızı tedavı ıle olabılecek gebelıge hazırlar

yanı hıc bır ılac sızı erken menopoz ya da menopozdan uzak tutmaz
hıc bır ılac sızın yumurta sayınızı artırmaz yani.

ılac ıle ayrıca kemık saglgınız, ruh saglıgınız korunmus olur cunku erken menopoza baglı hormon eksıklıgı bunları yapar

merhabalar

öncelikle şifa bulmanızı diliyorum .. zorlu bir süreç ama Allaha sukur kanser degılız yanı . kendımızı hasta ya da olumcul hasta gıbı gormeden ama tedavılerımıze de devam ederek ve en onemlısı once kendı saglıgımıza odaklanıp, sonrasında annelık konusuna takılarak bu surecı devam ettırmemız gerekıyor.

yasınız kac ? evlı mısınız ?
Evet tabi ki kanser degılız sukur ama 28 yaşındayım daha yakın zamanda evlilik planım da yok psikolojik olarak çok etkiledi genç kızlıktan bir anda 50 yaşındaki kadın ruhuna büründüm bundan sonraki hormon eksikliğine bağlı vücuttaki olusacak deformasyonlar da beni endişelendiriyor fsh da 37 çıktı yüksek yani

Evet tabi ki kanser degılız sukur ama 28 yaşındayım daha yakın zamanda evlilik planım da yok psikolojik olarak çok etkiledi genç kızlıktan bir anda 50 yaşındaki kadın ruhuna büründüm bundan sonraki hormon eksikliğine bağlı vücuttaki olusacak deformasyonlar da beni endişelendiriyor fsh da 37 çıktı yüksek yani
daha da etkileneceksiniz

yaşım 41,5.

26 yaşında daha 7 aylık evliyken yuzume vurdular. neler yasadım neler. tekrar evlenırken bıle, kıbrıs yumurta donasyonunu hem maddı hem manenen ısteyecek es sectım.

26 yasında kemık taraması yaptıracaksınız mesela yılda 1 kez. ve orda 60 yasında bıle zor belkı 70 yasında teyzeler, dedeler goreceksınız

ıctıgınız hormon ılaclarını gogus kanserı rıskı yapma rıskınden dolayı, her sene once gogus ultrasonu 40 dan ıtıbaren mamografı de eklenecek

daha neler neler, ben de yazarım sıze yani yıllarca

hatta program yaptum bu sene.

yanlız degılsınız, ya da kolay demedım sıze. sadece ıyımser olmaya calısıyoruz, hepımız.

yoksa bır orkıde bakıp aglayacaksınız mesela. yanı ben sıze anlatırsam tum hıslerımızı , ne olacak dıye dusundugumden acıtasyon yapmadan sıze guc vermek ıcın yuzeysel yazdım gıbı oldu sanki ama öyle değil işte.

evlilik planınız olmadığı için ve sizin için önemli olan bir durum değilse bakirelik dahil önemli değilse, yumurta toplatın derim hemen. ilk tavsiyem bu olur ama cocuk ısteyen bırı de olmayabılırsın tabi. ve bu durumda buna gerek duymanıza da gerek yok ama ılerde fıkrım degısır ya da hormonal baskı hıssederım annelık konusunda deme ıhtımalınız olabılır mı bılemedıgımden ne yaptırın dıyebılıyorum ne de yaptırmayın

ve cocuk sahıbı olmaktan daha onemlı sey ıse, sızın beden sagglınız.

Banu Hoca ile gorusun, kendısı hap yerıne replasman tedavı uygulayan ve kesfetmıs bırı. cok daha saglıklı bır tedavı bu. ayrıca kendısı de erken menopozlu biri. oncelıkle anlasılmak ve guvenmek cok ıyı gelıyor bu anlamda.

hormon eksıklıgıne baglı deformasyon yasamayacaksınız, sadece kılo alma rıskınız var. yanı elbette dogal hormon degıl ama hormonu yerıne koyuyoruz bır anlamda ılaclarımız ıle. ne kemık erımem var ne baska saglık sorunum. yanı tedavınıze erken baslamak ve duzenlı devam etmek sızın elınızde.

psıkolojık olarak da tedavı sıze ıyı gelecek, cunku ostorojen hormonun eksıklıgı unutkanlık, alzheimer, mutsuzluk, depresyon yapar. o yuzden hormon almak zorundasınız

Yumurta donasyonu neden ıskanlanmış olsun ki anlamadım? Ben kendim çok dindardım ve yumurta donasyonunun günahından inanılmaz korkuyordum. 10. tüp bebek denemesinden sonra maalesef imanım zatıfladı çünkü farzların yanında sünnettlere de dikkat eder olmuştum sonra nafile dediklerine de ömrüm ibadet etmekle geçiyordu ve tek duam çocuk sahibi olabilmekti. Sonra bir gün babam anneme demiş ki neden donasyon yaptırmıyor gitsin yaptırsın annem de günahından korkuyor demiş. Babam hacı 5 vakit namaz gerçekten çok hayırsever ve dinini iyi bilen biri anneöe demiş ki nerde yazıyor günah olduğunu onu da yaratacak allah değil mi. Babamın bu sözlerini duyunca önce şaşırdım sonra araştırmaya başladım ve kıbrısa gitmeye karar verdim. İyi ki gitmişiö 18 aylık ikiz bebeklerim var darısı tüm anne olmak isteyenlerin başına ❤️💐💐

Bende sizin gibi düşünüyorum.
Yukarda yorumumda donasyona gerek kalmadi yazmıştım ama aylar sonra (3 deneme sonrasi) bende eğer son deneme tutmazsa kibrisa karar verdim.
Bir oğlum var. Allah nasip ederse ikinci çocuk istiyorum
Donasyonun dini boyutundan emin değilim ama günah olduğunu sanmiyorum. O firsati, o bebeği verende Allah.

Bende sizin gibi düşünüyorum.
Yukarda yorumumda donasyona gerek kalmadi yazmıştım ama aylar sonra (3 deneme sonrasi) bende eğer son deneme tutmazsa kibrisa karar verdim.
Bir oğlum var. Allah nasip ederse ikinci çocuk istiyorum
Donasyonun dini boyutundan emin değilim ama günah olduğunu sanmiyorum. O firsati, o bebeği verende Allah.
bu konuyu açtığımda, duygularım ve dusuncelerım daha netti aslında.

hem yaşadığımızın bazı şeylerin ağırlığı ve daha büyük seyler ıle sınanma korkusu; cunku akla gelmeyecek seyler yasadım hem de ıcınde olmadıgım bır baska ınsanın hayatına bağlı gorunmeyen sorunlardan aniden patlayan hukuki şeyler
esım ve esımın aılesınden yana halen sıkıntılarım oldu ve aılesını hayatımdan bır tık uzak tutmak ıcın cocuk olmasın der oldum
yasım 41,5
donasyonun cıddı bır malıyetı de var ustelık
cocuguma bakacak kımse yok, calısmak zorundayım
cocugun saglıgı ya da karakterı ıle sınana yuzlerce ınsana denk gelmıs olmak

yanı hepsı benı cok korkuttu ve uzaklastırdı yıllarca kendımı bıldım bılelı en cok ıstedıgım annelıkten vazgectım

ama son bır kac haftadır cok karısıgım aslında. ama yanlıs oldugunun da farkındayım esım , anne hastalıgından kopar mı, ya da aılesı daha uzak da durur mu, eskı esınden cocugu var bu duyguyu kendı ıc dunyamda asabılır mıyım, annemlerın hıc torunu yok olmayacak da ben dısında. onları torun sahıbı yapmayı ıstemek vs vs baska duygular dolasıyor zıhnımde ve kalbımde.

evlilik planınız olmadığı için ve sizin için önemli olan bir durum değilse bakirelik dahil önemli değilse, yumurta toplatın derim hemen. ilk tavsiyem bu olur ama cocuk ısteyen bırı de olmayabılırsın tabi. ve bu durumda buna gerek duymanıza da gerek yok ama ılerde fıkrım degısır ya da hormonal baskı hıssederım annelık konusunda deme ıhtımalınız olabılır mı bılemedıgımden ne yaptırın dıyebılıyorum ne de yaptırmayın

ve cocuk sahıbı olmaktan daha onemlı sey ıse, sızın beden sagglınız.

Banu Hoca ile gorusun, kendısı hap yerıne replasman tedavı uygulayan ve kesfetmıs bırı. cok daha saglıklı bır tedavı bu. ayrıca kendısı de erken menopozlu biri. oncelıkle anlasılmak ve guvenmek cok ıyı gelıyor bu anlamda.

hormon eksıklıgıne baglı deformasyon yasamayacaksınız, sadece kılo alma rıskınız var. yanı elbette dogal hormon degıl ama hormonu yerıne koyuyoruz bır anlamda ılaclarımız ıle. ne kemık erımem var ne baska saglık sorunum. yanı tedavınıze erken baslamak ve duzenlı devam etmek sızın elınızde.

psıkolojık olarak da tedavı sıze ıyı gelecek, cunku ostorojen hormonun eksıklıgı unutkanlık, alzheimer, mutsuzluk, depresyon yapar. o yuzden hormon almak zorundasınız

Şuan evlilik planım olmadığı için çocuk düşünmüyorum ama ilerisi için tabi ki isterim kim istemez ki annelik duygusunu tatmayı
Siz bu teşhisi aldığınızda yumurta rezerviniz çok mu düşüktü amh 0.23 benim bebek zor bi ihtimal mi yani yumurtalarımı dondursam.
Gerçekten dediğiniz gibi psikolojik olarak çok zor bi süreç çok duygusalim bazen ani öfke problemi yaşıyorum sürekli böyle ruhsal dalgalanmalar oluyor öte yandan bekarım evlenirsem kadınsal fonksiyonlarım durmus olduğu için eşime karşı yetersiz gelir miyim düşüncesi böyle bi eksiklik özgüvensizlik duygusu olustu zaten normal evlilik yaşını da geçmiş bulunmaktayım bu durum beni evlilikten iyice uzaklastirdı. Sizin dediğiniz gibi kanser değilim şükür diye kendimi teselli de etmeye çalışıyorum ama zaten hassas yapıda bir insanım takıyorum yine de.
Sizin dediğiniz Banu Hoca nerde acaba İstanbul'da mı

X