Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
yok kuzu tedavi almıyorum. kendim ovülasyonla baktım bu ay. eşimin tekrar test vermesi lazım. o test vermeden tekrar tedavi almak istemiyorum şimdilik.
zaten yumurtlama normalken yumurtlama tedavisi almak çok saçma, artık tedavi almaktan ziyade aşılamayı da geçiş tüpe yönelesim var.
seni çok iyi anlıyorum o umutsuzluk bende de var ama sen yine de belki olur diye düşün ovitrelin etkisi geçmiştir test yaptın mı hç ?

Benim doktorumda yumurtalaman oluyor yumurtlama tedavisi çok saçma olur sende dedi. Aşılama yaptı bana iğne şeklinde ilaç kullandırttı ama tutmadı o ayrı bir konu.

Benim doktorumda yumurtalaman oluyor yumurtlama tedavisi çok saçma olur sende dedi. Aşılama yaptı bana iğne şeklinde ilaç kullandırttı ama tutmadı o ayrı bir konu.
aşılama da aslında yumurtlama tedavisinin bi üst levelı. eğer erkek inf yoksa aşılamanın da normak ilşkiden farkı yok. bizde eş faktörü de var belki o yüzden çipli aşılama denemek isterdim ama doktorum yapmıyor.
o yüzden tüp bebek daha mantıklı geliyor suan bana.
çipli ve pgt li denemek istyorum biraz daha kendimi hZır hissedip.

Evet canım, doktorda öyle demişti bana çok ümitli değildim bende üzülmemek adına. Şimdi bakalım tüp bbek yaptrıcağm ekim kasım gibi yaptırmak lazım yeni yılı beklemeden. Fiyat artışlarından etkilenmemek adına

di mi , bir de o var . ya ben çok somut bi neden aradığım için tüp bebek fikrini de erteledim hep çünkü sebepsiz infertelite denen seye katiyyen inanmıyorum. ama artık vakit de geçiyor bakalım kısmet sağlık olsun da artık

Tabiki öyle benim dr sebepeiz muhakka değildir diyor ama tıp bu kadarına yetiyor diyor. Tıppın yetemediği çok şey var.

Ama pco da yumurta tedavisi iyi oluyor çünkü belli bi boyuttan sonra büyümüyor bizimkiler.. bakalım doktorum bana ne dicek benimde ufukta aşılama var gibi ama bu ay tekrar klomen mi dener bilmiyorum.. inan vücudumu öyle ezberledim ki bigün hamile kalsam anlıcakmışım gibi geliyor.. ve eminim yani yine olmadı.. test yapmadım cuma sabahı belki ilk idrarla deneyip gönül rahatlığıyla adetimi beklerim

Benim teyzemin 3 yıl çocuğu olmadı .. tedaviler falan gördü rahim filmi çekildi herşey normal sonra aşılama denediler doktor aşılama yapacağı sırada rahim ağzının tıkalı olduğunu farketmiş aa ağız. tıkalı şimdi hafif bi sızı duyabilirsin açıcam aşılamayla hamile kalamazsan normal kesin kalırsın bundan sebep olmuyordu demekki demiş ve gerçekten aşılaması tuttu düşük oldu sonra peşine hemen hamile kaldı.. peki benim anlamadığım rahim ağzı tıkalıysa bu kadın rahim filmi nasıl çekildi veya adet oluyordu? Aklıma bazen acaba benimde mi öyle diye geçiyor ama mantığada sığdıramıyorum

canım ben ilaç kullanmadğım ay progesteronum 32 çıktı 21. günde. sonra femara tedavisi başladım . baska bi doktordan görüş aldım saçma bulduX yarım doz femarada iki yum gelişti22-23 mm. sonra üç dört ay ara verdim haziranda öylesine 12. gün polip kontrolü için gittim 21 mm yumurta vardı rahim kalınlığı iyiydi ovitrel vurduk olmadı. ki dr bıraksam kendi çatlar dedi. şansa bırakmak istemedik
yani ben ovülasyon yaptım aylarca hep aynı dönemlerde yumurtlama çatlama gördüm kitlerde.
reglm hep düzenlidir 28. günde gelir.
yani ben rutin değil kişiye özel tedavi olsun diye özele gidiyorum muayehaneye. eşimin sonuçlarını direk ignor edip bana düşüyolar.
bilmiyorum bişiyler ters gibi.

sonradan oluşan ağır bi enf falan tıkamış
olabilir bence . ya herşey mümkün artık . histero dediler olduk zırt dediler ok dedik . hiç
ikiletmedik. ama benm eşim aynı ozveride değil. o yüzden ben de hep ikilemde kalıyorum zorunlu olarak :/

Aa öyleyse iyi o zaman, ben pco olunca genelleme düşündüm.. regl düzenli olmasıda güzel bişe pco da bu pek mümkün değil senin o zaman hafif bi sendrom var.. daha önce pco dediğini hatırladığım için böyle diyorum yanlış hatırlamıyorum umarım

Belkide öyle bişeydir kimbilir, vakti saati geldimi bişeyler sebep oluyor işte..ya eş faktörü bu konuda çok önemli.. bizlerin yapmadığı şey kalmıyor ama maşallah erkekler bizden nazlı.. hiç mi bi ilerleme yok eşinde düşünce olarak, ikilemde kalman çok normal tek başına yaşanılcak ve altına girilcek bi durum değil çünkü

SEn haplık değilsin dedi. O aşamalrı geçtin zaten yumurtluyorsun dedi. Ben detam anlam veemdim ama öyle yapıldı.
Bende anlmıyorum.. genelde okuduklarıma göre söylüyorum ilaçla güzel büyüten yumurtada aşılama olunca iğneye geçiyorlar amaç ne ki büyüme süresini mi kısaltmak acaba

yok canım doğru bildin de ona bile bi kesin demediler :/ kimi diyor görünğm var kimi diyo normal herkes bi ikilemde kafa karman çorman artık. yorulduk bu süreçte . allahım sağlık versin de hallolur herşey diyorum artık.
sen de tut kendini en iyisini yapıyosun yapma test . ben hemen erkenden yaparım sonra gerlmşyorum test gününü bekleyip yapınca daha çok üzüyor beni

yani işte canı isterse vitaminleri kullanıyor sigarayı bırakmıuyor katiyyen ben bıraktım 9 ay oldu .
o yüzden aslında tek düşüncem çipli ve pgt li tüp bebek olcak tabi allah bilir

Gerçekten başlı başına yorucu bi süreç, bide ekstra çevre baskısı sonracima ilerleyen zaman, yaş vs vs… dediğin gibi Allah sağlık versin napalım…
Ya birazcık ümidim olsa dayanamaz test yapardım ama yok yani biliyorum.. hatta cumaya kalmaz yarın bile wc de akıntı içinde kanı görürüm diye düşünüyorum.. zaten hiçbir tedavimde test yapmaya fırsatım olmadı sağolsun o akıntı hep geldi bigün öncesi falan.. olurda gelmezse cuma sabahı yaparım diyorum bi ufak heycan olur adetimi ben geçerim belki bu sefer

yani işte canı isterse vitaminleri kullanıyor sigarayı bırakmıuyor katiyyen ben bıraktım 9 ay oldu .
o yüzden aslında tek düşüncem çipli ve pgt li tüp bebek olcak tabi allah bilir
Benim bu yeni doktorumda sigaraya çok takılıyo malesef.. eşimin günde ne kadar içtiğini bile sordu.. benim eşimde hayatta bırakmaz.. sprem testi vereli bu ay 1 sene oldu o zaman bi sorun gözükmüyor denmişti ama bu doktorum sigara içtiği için testi yenilememizi istedi.. adet olunca hazır perhiz yapar gider verirsin diyorum ama ufaktan nazlanıyor gibi, ama mecbur gidicek yani ikimizde taşın altına elimizi koycaz tek yaptıkları numune vermek zaten ona bile mırın kırın

Erkek faktöründe tüp bebek daha iyi tabi, Allah hakkınızda en hayırlısını nasip eylesin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…