Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Zaten hazırlıklıydım çok yumurta çıkanlarda kalite sayısı düşüyor diye 17 si olgun dediğinde çok şaşırmadım ama daha 1.günde 9 tanesinin döllenmiş olması üzdü biraz. Sağlıklı olsun yeter zaten 1 tane bile kalması bir umut yaratıyor içimizde. İnşallah herşey güzel olur hepimiz için 🙏
Amin inşallah. Bak bir de şu var şimdi bu döllenenlerin hepsi gidecek diye bir şey de yok. Öyle düşünme. Bir de gidişata göre üçüncü günde de dondurmak isteyebilirler. Bir sürü ihtimal var işte. Güzel olanları düşünüp ona göre dua edelim biz. Mikroenjeksiyonun da avantajı var hem. En sağlıklı spermleri seçiyorlar

güzel olucak canım ohss de dediğin gibi kalite düşüyor işe yaramaz yumurtalar da gün yüzüne çıkıyor çünkü ama senin kalan sayın güzel o yüzden takma bir de eşinde sperm sorunu olmasına rağmen çok iyi, transfer ne zaman belli olacak bu reglden sonra mı ?
Evet sperm sorunumuz olmasına rağmen iyidir heralde sanırım dna hasarı yok spermlerde. Transfer ağustos başına denk geliyor 2.adetin 21.günü olacak herşey uygunsa.

Evet sperm sorunumuz olmasına rağmen iyidir heralde sanırım dna hasarı yok spermlerde. Transfer ağustos başına denk geliyor 2.adetin 21.günü olacak herşey uygunsa.
her şey güzelce ilerlesin inşallah, bence en çetrefilli kısmı geride bıraktın artık önünde güzellikler var derin bi nefes alabilirsin yumurtlama ve ilişki takibi yapmadan rahat bi 2 ay geçir keyfine bak :)

temmuzda regl oldummu gidicem kuzumm şimdilik vitaminlerle devam :)
Vitaminlere önceden başlamak yumurtalara iyi gelebilir devam et bize ilk başladığımız da verdiler 15 günde ne kadar etki edebilir ki diye düşündüm ama aldık yinede 😅
Amin inşallah. Bak bir de şu var şimdi bu döllenenlerin hepsi gidecek diye bir şey de yok. Öyle düşünme. Bir de gidişata göre üçüncü günde de dondurmak isteyebilirler. Bir sürü ihtimal var işte. Güzel olanları düşünüp ona göre dua edelim biz. Mikroenjeksiyonun da avantajı var hem. En sağlıklı spermleri seçiyorlar
Evet bakalım perşembe netleşir bişeyler.🙏

her şey güzelce ilerlesin inşallah, bence en çetrefilli kısmı geride bıraktın artık önünde güzellikler var derin bi nefes alabilirsin yumurtlama ve ilişki takibi yapmadan rahat bi 2 ay geçir keyfine bak :)
Evet ya rahatladım cidden. Tedavi boyunca ilişki yasak yazmışlar dosyama ama adetten sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum 🤭

Canim merhaba , cok karışık bir dönemdeyim Allah sonumuzu hayretsjn :KK43: asilama denedik memorialde negatif sonuçlandı zaten asilamanin şansı yuzde 12-15 dediler esimin yıkama sonrasi aşılama gunu spermi gayet iyi cikmisti bizde umutlandık ama olmadi.
Merkeze gelecek olursak harika bir muayene yapiyorlar cok detayli 2 saat surmustu ilk muayene . Merkezin kurucusu Prof. SEMRA hanimi da bizzat istemiştim görmek ona gore bana randevu verdiler ilk muayene ücretsizdi.
Beni ilk gün 2 ayri doktor muayene etti sonrasında baska bir doktor aşılama mi yaptı. Asilmadan önce prova yapıldı reglin 2. Günü bu bana cok profesyonel geldi çünkü burada bir kac aşılama yapan arkadasin aşılama gunu darlik vs gibi yapısal sorunlardan aşılama yapamadıklarını oyuzden iptal ettiklerini söylediler.
Prof Semra hanımın muayene esnasında yorumları bi testimin aksini söylüyordu ve gidip o testi tekrar yaptirdim sonuç bambaşka cikti yani Semra hanımın dediğine geldik . Dip.not diger ekibinde ki beni muayene eden 2 ayri doktor bunu söylememişti.
Merkez cok yogun ve doktorlara haricen pek ulaşamıyorsunuz hemşireye daha cok ulasiyorsunuz bu benim açımdan olumsuz ben ulaşmak istiyorum her an.
Erkek konusunda merkezlerinde ki sperm testi oldukca detayli ve en ileri tekniklerle yapılıyor fakat erkek konusunda yetersiz olduklarını daha cok kadına yogunlastiklarini düşünüyorum. Uroglari yok sperm testini onlar yorumluyor bu bana güvenilir gelmedi çünkü negatif sonuçlandı asilamam ve akabinde iyi bir Prof urologa gittik daha farklı şeyler söyledi .
Demem o ki benim de kafam karışık 🤣 ama eger rabbim dogal yoldan kismet etmezse suan bıraktık çünkü
Tup bebek için fertijine gitmeyi düşünüyorum hem doktor birebir cok ilgileniyor cok samimi hem Prof. Urolog serefoglu ile çalışıyor tercihim onlar olabilir.
Şişli memorialde murad hoca var .iyi bir ürolog olduğunu duydum.onunla işbirliği yapmadılar mı

Günaydın kuzuslar 😊ben yine okuldayim ve de nobetciyim aşırı derecede baş dönmesi var sag salim eve gidebilirim insallah daha regl de olmadım esim diyo sen hamilesin heralde yoksa niye basın dönsün garibim bi heves bekliyor ben de dedim hic umutlanma bu kadar kolay olacağını sanmıyorum uğraşmadan para dökmeden 😅
Canım eşin haklı bence inşallah öyledir ya belli mi olur sonra parasını yersiniz güzelce 🙈
Az önce aradılar 30 yumurtadan 17 si olgunmuş, 9 tanesi döllenmiş yarın aramayacaklarmış perşembe günü ararız dedi. İyi mi sizce 1.gün için bana biraz az geldi 🙄
Gözünn aydın canım hiç de az değil muhakkak arada olgun olmayanlar kalitesiz olanlar oluyor. Kalanlar sağlıklı olanlar öyle düşün. Hem tek embriyo ile sonuç olan bir sürü arkadaşımız var bize tek olup sağlıklı olan lazım. İnşallah senin yedekli bile kalır ikinci bebeye kullanırsın inşallah. En zor kısmı atlattın şimdi güzel haberler bekleme zamanı🥰

Gözünn aydın canım hiç de az değil muhakkak arada olgun olmayanlar kalitesiz olanlar oluyor. Kalanlar sağlıklı olanlar öyle düşün. Hem tek embriyo ile sonuç olan bir sürü arkadaşımız var bize tek olup sağlıklı olan lazım. İnşallah senin yedekli bile kalır ikinci bebeye kullanırsın inşallah. En zor kısmı atlattın şimdi güzel haberler bekleme zamanı🥰
Yaa inşallah içim rahatladı zaten burdaki arkadaşlarla da konuşunca😊 Beklemek zor geliyor bazen. Güzel şeyler hemen olsa keşke 🙏🤗 Sana da yazacaktım dün kendi derdimden unuttum senin bebiş ne ara o kadar oldu ya cinsiyetini öğreneceksin neredeyse 😍

Yaa inşallah içim rahatladı zaten burdaki arkadaşlarla da konuşunca😊 Beklemek zor geliyor bazen. Güzel şeyler hemen olsa keşke 🙏🤗 Sana da yazacaktım dün kendi derdimden unuttum senin bebiş ne ara o kadar oldu ya cinsiyetini öğreneceksin neredeyse 😍
Malesef bu süreç başından sonuna kadar hep sabretme süreci ya. Doktorum bana öyle demişti, beklemek, sabretmek zor dimi. Ama her aşamada sabredeceksin diye. Gerçekten öyle daha anne karnına düşmeden burada hepimizin sabır süreci başladı. Düştükten sonra da bitmiyor. Sağlık olsun da dayanırız sabrederiz elbet 🤗 evet yahu ben de anlamadım valla zaman hiç geçmiyor gibi geliyor ama sonra bir bakıyorum 3 ay dolacak bile Allah'ın izniyle. Ama kontroller seyrekleştikçe daha zor oluyor. Hep endişe hali hiç bitmiyor 🤷

Malesef bu süreç başından sonuna kadar hep sabretme süreci ya. Doktorum bana öyle demişti, beklemek, sabretmek zor dimi. Ama her aşamada sabredeceksin diye. Gerçekten öyle daha anne karnına düşmeden burada hepimizin sabır süreci başladı. Düştükten sonra da bitmiyor. Sağlık olsun da dayanırız sabrederiz elbet 🤗 evet yahu ben de anlamadım valla zaman hiç geçmiyor gibi geliyor ama sonra bir bakıyorum 3 ay dolacak bile Allah'ın izniyle. Ama kontroller seyrekleştikçe daha zor oluyor. Hep endişe hali hiç bitmiyor 🤷
Şimdi mesela kaçı döllendi kaçı elendi. Transfer olursun tutacak tutmayacak,kese görme, kalp atışı, 2li tarama ,3 lü tarama... gider annelik =kaybetme korkusu ve bir ömür sürecek sabır, bol sevgi ve emek demek 🥰

9 çok iyi rakam bence.. kaçıncı gün embriyosu transfer edilecek canım? Hadi bakalım gün saymaca ağustos a :) :dua:

X