Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Yaaa görebilebilir miyiz ki 😍😍 14 haftada tamamlanıyormuş cinsiyet gelişimi, birçok doktor bu ara söylüyor ama ben emin olmadan söylemesini istemiyorum sonra yanlış görmüşüm muhabbeti olmasın insan alışır hemen. Ben muhtemelen bundan sonraki kontrol ne zamansa herhalde o zaman netleşir diye düşünmüştüm ama bakalım kısmet tabi 🙈 inşallah canım hayırlısıyla sağlık olsun da bir an önce yoluna girsin inşallah.

3 hafta sonraya çağırmaz bence yaa ondan baya bir ayı da geçebilir gibi geliyor net öğrenmem🙈 çok heyecanlı ama ya kesin belliyse öğreniriz inşallah 🙈

Evet canım aynen öyle hiç ummadık ilişkiden bile olabiliyor kısmetten ötesi yok hayırlısı inşallah. Evet aşı konusu benim de kafamı karıştırıyor ama sen öğretmendin dimi canım ben olsam sanırım olurdum çünkü gebelik şimdi olsa da olmasa da gelecek dönem senin için illa ki epey risk olacak kalabalık sınıf. Yine sen bilirsin tabi ama şimdi gebelik olmazsa da olsa da o seni korur epey bir süre daha rahat hareket edersin.

Evet canım sağlık olsun da cinsiyet hiç önemli değil her şey yolunda gitsin inşallah 😍 ama çok heyecanlı insan çok merak ediyor bakalım ne olacak🤷 sen de arkamdan geliyorsun inşallah her şey yolunda değil mi?
Şuanlık herşey yolunda canım, doktorum tatilden sonra bugün işbaşı yaptı. Burada prosedür gereği ilk 7. haftada ultrason bakılıyormuş. Bana da haftaya pzt randevu verdi, hayırlısı :KK55:

İnşallah inşallah. Cetrotide devam edicem 5 gün dostinex ve antibiyotik verdi. Günde 6 yumurta ve 3 şişe powergrade enerji içeceği içecekmişim ama su max. 2 bardak 🙄 Hemşire 7ila 10gün sonra adet olacaksın dedi sanırım senin dediğin gibi.
Ben taze transfer sanmıştım... Transfer tarihin belli mi peki, şayet döllenen olursa?

Kızlar soranlar vardı. Şu ana kadar ödediklerimizi topladım. Hsg ve spermiogramları saymadım. Merkeze ödediğimiz muayene ücreti ve dışarıda yaptırdığımız tahliller de dahil 18.820 TL ödemişiz. Pozitif sonuçlanırsa daha iğne ya da ilaçlara ödemeye devam edeceğiz sanırım
Bende eşimle oturup hesap yaptığımızda hep yaklaşık 20 bini gözden çıkarmalıyız diyorum zaten, sonu güzel olsunda napalım artık :KK43:

Cnm sen de ogretmensin galiba ben de öyleyim bana da sira geldi ama ben çok kararsızım yaa bi de ben kovid gecirdim sen geçirmiş miydin ben bundan dolayı olursam da sinovac olacağım galiba
Evet canım öğretmen hakkı açıldı. Çok şükür kovid geçirmedim 🙏

Sinovac hiç düşünmedim en başından beri hep biontech denk gelirse onu olurum yoksa hiç olmam diyordum. Tabii ben doktor ya da sağlık çalışanı değilim tamamen kendi fikrimi söylüyorum.

İçin rahat edecekse aile hekimine hangisini olmanın daha iyi olabileceğini danışabilirsin.

Doktorda adet olunca rahatlarsın dedi. Kayınvalideme geldim burdan eve geçerim kardeşim geldi bi kaç gün bende kalacak. 7 günden daha erken olacağını düşünmemiştim hiç vücut iyice şaşırdı hormonlardan. 😅
Evet regl ile atılıyormuş o sıvı ama bana iyice rahmin toparlansın seni riske atmayalım dediler, iki regl süresi verdiler beklemek için. 5., 6. gün gibi olabilirsin. Dedikleri gibi daha geç de olabilirsin. Sen şimdi mümkün olduğunca dinlenmeye çalış

Herkese iyi akşamlar, 9 haftalık bebeğimi rutin kontrole gittiğimde 8. haftada kalbinin durduğunu öğrenerek kaybettim. 3 Mayıs'ta kürtaj oldum ve şimdi adetimin son günlerindeyim. Bu kaybımda ilk denemede hamile kalmıştım, inşallah bundan sonraki süreç de bekletmeden o sevinci yaşatır bize :) yeni yeni toparlanıyorum ama aklımda hep bebeğim var, genetik teste gönderdiğimizde de kromozomlarda genetik bir problem olduğunu öğrendik, yani sağlıksız bebek tutunamamış malesef. Bundan sonrası için her şeyin daha iyi olacağına inanmak istiyorum. Umutla bekleyen herkese de bu yolda sabır ve şükür diliyorum, her şey olacağına varıyor yaşadığım şey bana bunu öğretti.

Bu denmemizde hayırlısıyla sağlıkla tutsun da giden para sorun değil. Bir daha denemek zorunda kalırsak hangi parayla yaparız bilemem :/
İnşallah tutar canım.. Biz hesap kitap yapmıştık, 2. deneme olursa dedik anca seneye olurdu. Rabbim e hep diledim, biz en az masrafla bu durumu atlatalım diye. embriyo bile donduramadık, yoksa o hesapta olsa 600 Euro daha ekle.. o zaman sanırım borç felan yapardık.

X