Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
merhaba, bugün aşılamam yapıldı, aşılama esnasında tüp bebek kateteri kullanarak geçiş yapıldı içeriye, ve kavis varmış rahim ağzında, aşılama öncesinde yine tüp bebek kateteri kullanarak içeriye geçiş denemesi yapılmıştı, geçiş olduğunu görünce aşılamaya karar verdik histeroskopiden vazgeçip, ama aşılama kateteriyle yaptırdığım aşılamada sorun yaşamıştık, o biraz daha yumuşak bişeymiş ve geçmemişti çok zorlamıştı, tüp bebek kateteri embriyo transferi yapıldığı için daha sert çubuk gibi bişey, onunla giriş yapıp içinden tünel gibi geçerek embriyoyu veriyorlar ya, girişte sorun yaşanmıyor, bu şekilde bende embriyo yerine sperm verdiler, aşılama denedik bakalım,

eğer sebep darlıksa 1 kere doğru düzgün yapılmış bir aşılama denemenizi öneririm

Kızlar regl olduysanız tarihleri güncelliyim
@Mimariye 08.05.202110 AYGECİKME
Jou 08.05.202131 AYGECİKME
@Paresilaaa 18.05.202111 AYGECİKME
@sleepy05 21.05.202111 AY
tamda aklımdan geçtiniz şuan maalesef olamadım daha

hattaa 15 gun geciktii umutlanmistim bugun kan testi yaptirdimm normal ciktii koronadan sanirimm boyle olduu 20 nisanda korona olmustuk eşimle 8 mayista adet olmam gerekiyodu epeyy geciktii varmi bi bilen kişi aramızda yaşandımı acaba? neden boyle gecikirr duyduguma gore vucud yavas yavas giriyo duzene koronayla savasmakta kolay degill tamda duzene girmisti herseyim adetimi bekliyodum bu ay gitcektim hayall oldu hepten ve cok uzgunum

Teşekkür ederim canım, darısı başına :)) Tedaviye başlamana çok sevindim, inş sana uğurlu gelir :)

Neden canım, bir sıkıntı yoktur umarım..
Canım doktorun kararı ile ara verdik.2-3 ara vermenin iyi olacağını söyledi.Acibademe.gitmwyi düşünüyordum fakat şimdilik erteleyeceğiz.Doktorun açıklamaları beni ikna etti.Tekrar üniversitede denemeyi düşünüyorum.Butun doktorlarım orada kontrol altında olmak daha güven veriyor gibi,şuan ki ruh halimle bu şekilde karar aldım.İlerleyen zaman neyi gösterir bilemeyeceğim.Baska bir topikte konu ile ilgili bilgi paylaştım.Merak eden arkadaslarla paylaşmak içinde burayada kopyala yapıştır yaptım.

Bendr bugün gittim kan verdim öğlene doğru sonuçlar çıktı.Beklediğimiz gibi negatifti.öğlen molasına 15 dk kala gittik .Kimse olmadığı için eşimle birlikte doktorla görüşmek istediğimi söyledim.Hasta olmadığı çin kabul ettiler.Melktem hanımla konulurken ışıl hoca geldi.Bende bundan sonraki süreçte ne yapmamış gerektiğini, genetik uzmanının bana NK testi önerdiğinden bahsettim.Önceki bebeğimin trizomi 18 olduğunu hatırlattım ve diğer kimyasal gebeliklerim.ışıl hoca NK testinin sonucu değiştirmeyeceğini benim zaten lupustan dolayı ilaç kullandığımı ,o tür immünsüpresif tedavinin benim sağlığımı bozabileceğini söyledi.Ve henüz kesinleşmiş bir bilimsel doğruluğa dayanmadığı söyledi.Embriyo kalitesinin önemli olduğunu,benim bundan önceki bebeğimde trizomi18 görülmesi ,bundan sonraki bebeklerimde de görülecektir diye birşey yok dedi.Başka bir yönteme gerek olmadığını bir kaç kere denemekte fayda olduğunu,tamamen embriyonun kalitesi ile alakalı bir durum olduğundan bahsetti.Koenzim yazdı,bir kaç ay ara vermem gerektiğini söyledi.Şuan doğal yoldan regli olmamı 2.reglinin 20.günü tedaviye başlamak istersek gideceğiz.Hatta eşim embriyolar da genetik tanı yaptırmamıza gerek olup olmadığını sordu ,bununda garanti olmadığından bahsetti.Açıkcası ben ikna oldum tekrar üniversitede devam etmeyi düşünüyorum.Eşimede söyledim , dua ederken Allah'ım bize evladımıza kavuşturacak yol nerede ise sen bizim basiretiniz aç,irademizi kararımımizi o yönde vermeyi ve ilerlemeyi nasip et ...Üniversitede ücretli tüp bebek yaptiranlarin diğer 2.denemeleri 5000₺ olduğunu benim ilk denemem sgkli olduğu için 6000₺odeyecegimi söylediler.
minseo

Canım benim, Rabbim yolunu açık etsin, Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın. Yakın arkadaşım 2 defa düşük yaptı, tüp bebek denemesinde 24 yumurtası toplandı ve 5. güne 2 embriyo sağlam kalabildi. diğerleri genetik hastalık taşıyormuş. birini transer ettiler, diğerini dondurdular. Şuan bebeği cok sağlıklı. Genetik test çok önemli, arkadaşım içim çok rahat diyor, 2. embriyomuz da sağlıklı. Yolun açık olsun kuzum , dualarım seninle

Malesef dedikleri gibi aslında hiç bir şeyin garantisi yok canım, doktorlar çok güzel açıklamış her şeyi. Özel inanılmaz pahalı 6 bin lira onun yanında sakız parası gibi kalır bence de üniversitede devam et. NK tedavisini alamayacaksan testini de yaptırmana gerek yok o halde. hakkında hayırlısı olsun her şey gönlünce olsun canım

Kızlar Selam, ikinci çizgi bayağı netleşmiş değil mi? Yorum yapar mısınız? İğne etkisi felan geçmiştir değil mi? Bugün 14. günüm, Yarın kan günüm :)
Tebrikler canım evet harika net olmuş. Yarını sabırsızlıkla bekliyorum buraya yazmanı. Herşey yolunda gider ve sağ salim bebeğine kavuşursun inşallah canım

Sağ ol canım Allah razı olsun.Duam artık bizi yavrumuza kavuşturacak hangi yol var ise ,rabbim irademizi aklımızı o yönde kullanmayı nasip etsin.
Şuan için üniversitede karar kıldık.Ama yinede rabbim doğru yolda yürümeyi nasip etsin.Simdiye kadar bir çok farkli doktorla konustum (genetik ve perinatoloji )hepside aynı şeyi söyleyince üniversitede çatısı altındayım.

Tebrikler canım evet harika net olmuş. Yarını sabırsızlıkla bekliyorum buraya yazmanı. Herşey yolunda gider ve sağ salim bebeğine kavuşursun inşallah canım
Teşekkür ederim canım, inş senden de en kısa zamnda güzel haberler bekliyorum :)

Kızlar Selam, ikinci çizgi bayağı netleşmiş değil mi? Yorum yapar mısınız? İğne etkisi felan geçmiştir değil mi? Bugün 14. günüm, Yarın kan günüm :)
Canım harika artmış bence çok güzel görünüyor bu yarın da güzel haberini alacağız. Oldu bu iş
Kızlar 16.30 da rahim filmine gireceğim anestezili. Dua edin bana gerginim biraz
Rast gelsin canım güzel sonuçlarla gel inşallah

Kızlar selam. Kafamı toplamak için biraz bekledim ancak yazabiliyorum. Sol tamamen kapalı sağ da kapaliya yakın.. Doktorum yarın çağırdı konuşalım ne yapacağımizi diye. Ama sanırım araştırdığıma göre normal yolla gebe kalma şansım yok.. Tüp bebeğe hızlı geçiş yapacağız gibi şu an kafam allak bullak. Yarınki doktor görüşmesinden sonra size yine yazarım. Dua edenler hepinize çok teşekkür ederim

canım geçmiş olsun , laporoskopi ile açmayı da deneyebilirler belki ilk etapta. bence birkaç görüş daha al derim ben . bazen film esnasında bile yarı açıklar tazykle açılabiliyor. canını sıkma lütfen herkesin karşılaştığı sorunlar artık bunlar malesef.

Canım nerde çekilmiştin filmi? Konuşunca mutlaka haberdar et laparoskopi önerebilir doktorun öncelikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…