Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Insallah canim benim evet bu hissettiklerimin tam olarak söylediğin gibi cocuk olunca tam olucam, ait olucam aile olucam diye hissettim.
Oysa ki rabbim zaten tam yaratmış aile yapmış her sey cok iyi ama insanoğlu işte 🤷🏼‍♀️. Sen de hep dualarindasin canim benim kısa zamanda olacak inşallah bak sorun çözülmüşte cok sukur 🤲
Evet canım çok şükür teşekkür ederim sende benim duamdasın.🤲🏻Allah başka dertler,daha beter hastalıklar vermesin. Biz bekleriz.

Bende testler hiç pozitif çıkmadı 🤷 adetim kaç gün geçtikten sonra çizgi gözükmeye başladı. Kanda öğrendim o nedenle direkt. Yine de bir yaptır istersen için rahat eder eğer ilaç verdiyse. Aynen öyle hayırlısı olsun bence bu süreçte yaşadığımız her şeyin bir anlamı var. İlişkilerimiz de belki bu zorlu yolculukta daha da sağlamlaşacak olgunlaşacak. Evet canım haklısın daha pozitif olmaya çalışıyorum ben de stresin hiç faydası yok. İnşallah sağlıkla ilerler 🙏
Bebeğiniz hayırlı olsun öncelikle: )
Adetten kaç önce negatifti testleriniz?
Benimde negatif çıktıda dört günüm var bata.

• Beğen
Reactions: niw
Kızlar merhaba 4 5 gündür farklı farklı markalardan da deneyerek gebelik testi yaptım. Hepsinde silik bir çizgi vardı. Ama koyulaşma olmadığından dolayı bi tedirginlikle kan verdim koca bir negatif sonuc. Bu testler neye göre oluyo çok çok silikte olsa çizgi çıkarıyor ya 🙄
Şimdi adeti bekliyorum hala gelen gidem yok gelsin tedaviye başlıcam böyle olmucak

Kızlar merhaba 4 5 gündür farklı farklı markalardan da deneyerek gebelik testi yaptım. Hepsinde silik bir çizgi vardı. Ama koyulaşma olmadığından dolayı bi tedirginlikle kan verdim koca bir negatif sonuc. Bu testler neye göre oluyo çok çok silikte olsa çizgi çıkarıyor ya 🙄
Şimdi adeti bekliyorum hala gelen gidem yok gelsin tedaviye başlıcam böyle olmucak
Cnm hemen hemen hepsinde cikiyo cok aşırı silik çizgi ama genelde cok sonradan görüyoruz yani kuruma çizgisi oluyor benim yaptığım testlerde de mesela ilk 15 20 dk bakıyorum hic bisey yok atmazsam 1 2 saat sonra bakıyorum silik çizgi olmus önemli olan silik çizginin ilk 10 15 dk içinde çıkması senin ne zaman çıkıyor silik çizgiler

Cnm hemen hemen hepsinde cikiyo cok aşırı silik çizgi ama genelde cok sonradan görüyoruz yani kuruma çizgisi oluyor benim yaptığım testlerde de mesela ilk 15 20 dk bakıyorum hic bisey yok atmazsam 1 2 saat sonra bakıyorum silik çizgi olmus önemli olan silik çizginin ilk 10 15 dk içinde çıkması senin ne zaman çıkıyor silik çizgiler
Yok canım malesef ilk dakikalardan itibaren çıkmıştı . Bak mesela şu foto 5. 6. Dkikada . Bide bekledikce dah belirginleşmişti. Bani benmi hayal gördüm dedim ama gördüğüm yerde daha belirginleşti çizgi bide sadece ben değil herkes görmüştü 🤷🏼‍♀️ Valla artık çok emin olmadan yapmıcam. Yada böyle bariz çıkan bi çizgi olmadan negatif sayıca

Eklentiler

• B77B7D9F-88C8-47F0-A2CB-BE693526F5AD.jpeg
    B77B7D9F-88C8-47F0-A2CB-BE693526F5AD.jpeg
    56,9 KB · Görüntüleme: 76
Bebeğiniz hayırlı olsun öncelikle: )
Adetten kaç önce negatifti testleriniz?
Benimde negatif çıktıda dört günüm var bata.
Çok teşekkürler. Benim 3 gün önce kanda pozitif çıkmasına rağmen negatifti. Biraz eski mesajlarımda fotoğraflı anlatmıştım değerlere göre çıkan idrar testlerini. Ben erken çıkmadığını düşünüyorum benim bat günü bile çok silikti kanda emin olmasam yok derdim. Ancak battan 2 gün sonra falan silik ama belirgin olmaya başlamıştı. Tabi çok erken görenler de var erken yumurtlama olduysa ve yerleşme rahme tutunma süresi hızlıysa. Batı bekleyin bence en garantisi o 😊 hakkınızda hayırlısı olsun.

hala adet olmadığım için ve adet olma belirtisi tasimadigim icin ikinci bir gebelik testi yaptım bugun. hayatımda yasadigim dikkate alinacak ilk adet gecikmem bu arada. o yüzden tereddutteyim acaba hamile miyim diye.

testte ışığa tutunca hayalet cizgi görünüyor. testin ilk 3-4. dakikasında cektim fotografı. diger testi cope attigim icin karsilastiramiyorum da. bütün testlerde bu hayalet cizgi çıkıyor mu?

ve bu sekilde olup hamile oldugunu ogrenen oldu mu?

ip atlıycam ya hamileysem diye atlayamiyor, yesil cay iccem acaba diye düşünüp içemiyorum. 🤦🏼‍♀️belirsizlik ne kötü sey.

Eklentiler

• 45272166-E894-45BF-8E4E-637F1C69F06E.jpeg
    45272166-E894-45BF-8E4E-637F1C69F06E.jpeg
    74,8 KB · Görüntüleme: 75
  • 9CCEDCD6-1367-4AD0-9400-95505CC1D7F5.jpeg
    9CCEDCD6-1367-4AD0-9400-95505CC1D7F5.jpeg
    54,8 KB · Görüntüleme: 72
hala adet olmadığım için ve adet olma belirtisi tasimadigim icin ikinci bir gebelik testi yaptım bugun. hayatımda yasadigim dikkate alinacak ilk adet gecikmem bu arada. o yüzden tereddutteyim acaba hamile miyim diye.

testte ışığa tutunca hayalet cizgi görünüyor. testin ilk 3-4. dakikasında cektim fotografı. diger testi cope attigim icin karsilastiramiyorum da. bütün testlerde bu hayalet cizgi çıkıyor mu?

ve bu sekilde olup hamile oldugunu ogrenen oldu mu?

ip atlıycam ya hamileysem diye atlayamiyor, yesil cay iccem acaba diye düşünüp içemiyorum. 🤦🏼‍♀️belirsizlik ne kötü sey.
Arkada ışık olmayan bir foto yok mu? Keşke düz bir zemine koyup çekseniz. Test çok karanlık görünüyor. Çok belirsiz.

Ne kadardır deniyordunuz canım?

• Beğen
1.5 yıldır da. Bu sürecim içerisinde 2 kayıp oldu. 1 yıldır bidaha da olmadı canım
Tekrarlayan gebelik kayıpların varsa ise genetik tahlil yaptırmadıysanız eşinizle onları yaptırıp ,sonuçlarla bir kadın doğumcuya gitmenizi öneririm.Özelde yaptırınca ne kadar tutar bilyorum ama bazı devlet hastanelerin tıbbı genetik bölümü var oraya gidip,ben 2 kere düşük yaptım diyince genetik test yapılıyor.

• Beğen
Tekrarlayan gebelik kayıpların varsa ise genetik tahlil yaptırmadıysanız eşinizle onları yaptırıp ,sonuçlarla bir kadın doğumcuya gitmenizi öneririm.Özelde yaptırınca ne kadar tutar bilyorum ama bazı devlet hastanelerin tıbbı genetik bölümü var oraya gidip,ben 2 kere düşük yaptım diyince genetik test yapılıyor.
Canım çok teşekkür ederim ilgin için. malesef dış gebelikti benimkiler. Sonrasında rahim filmi çektirdim bi sıkıntı çıkmadı. Doktorumda bi sıkıntı yok o yüzden tedavisi yok tek tedavi şekli tüp bebek dedi. Ama kendiliğinden kaldın gebe dua edip beklicez dedi. Bende bekliyorum bakalım ama son dış gebelikten sonra adet düzenim bozuldu bidaha da gebelik elde edemedim 1 yıldır.
sana da geçmiş olsun inşallah çok önemli bir problem yoktur bir sonraki gebeliğin sağlıklı olur 🙏🏼

X