Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Şu zamanda burnunu dışardan çıkarmamaları lazım yaşlıların doğumgünü neden yaparlar ki korona ortasında gitmiş annene bulaştırmış

Desteğin için sagol canim aslında ikimizde de sorun var bende pko var esimde dna hasar ve cok ciddi spermde baş sekil bozukluğu var ama şuan tüp bebek imkanımız yok
Yaşın kaç bilmiyorum ama 23-39 yaş arası SGK destekli tüp bebek yapılıyor bazı üniversite hastanelerinde,bazı özel tüp bebek merkezleride SGK destekli tüp bebek tedavisi uyguluyor.Link bırakıyorum aşağıya bir araştır istersen.Bizde bir problem yok hemen hamile kalıyorum diye hiç düşünmediğim için araştırmamıştım.Araştırdığım dönemde 2 ay kalmıştı SGK şartlarından faydalanmaya,o yüzden hemen tedaviye başladık.Mesela Uludağ üniversitesinde 1071₺ SGK destekli tedavi ücreti,eğer 40 yaş üzeri ise ücretli 6000₺+ilaçları kendin ödüyorsun 4000-6000₺ arası ilaç masrafı tutuyor.Benim ilaçların 5000₺ tutmuştu ama 1100₺ sini ödedik.Eğer bulunduğun ilde ya da yakın çevrendeki illere gidecek durumda isen denemeni tavsiye ederim.özel tüp bebek merkezlerinde 20000₺ buluyor tedavi Allah yardımcısı olsun imkanı olmayan ya da imkanlarını zorlayarak tedavi olanların

Çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar

Kızlar merhabalar
Kısaca anlatayım. 6 ayı aşkındır bebek düşünüyoruz ama burada okuya okuya tabiki ben de eşimle hemen kontrole gitmemiz gerektiğini düşündüm ve doktora gittim. Doktor benim bütün değerlerimin hormonlarımın çok iyi olduğunu söyledi.
Ancak malesef eşimin sperm sayısı çok düşük, 10 milyon, çıktı ve artı olarak hafif varikosel de çıktı. Takviye ilaç verdi.
Moralim çok bozuldu çünkü erkeklerde problem olunca daha zor oluyor sanırım gebelik. Sayı düselmezse büyük ihtimal tüp bebek.
Size sormak istediğim eşinde sorun olup bu durumu aşan var mı, takviyelerle düzeliyor mu?

Merhaba, aynı durumda olduğum için yazmak istedim. Eşim Ekim ayında varikosel ameliyatı oldu. Elle muayene de çıkmamıştı ultrasonda çıkmıştı. Sperm konsantrasyon 800 bindi. Doktor opstravent diye bir ilaç verdi.3 ay kullandık, 1-2 ay kadar da keçiboynuzu kürü yaptık konsantrasyon 3 milyon oldu.Şimdi ameliyat olalı 6 ay oldu son değerler nasıl bilmiyorum ama hala hamile kalamadım. Düşük sayılarla hamile kalanlar da var nasip meselesi gözüyle bakıyorum artık. Yine de elimizden geleni yapmakta lazım tabi.

Evet gerçekten öyle. Çiftlerden ikisinde de büyük sorun olanlarda bile bazen kolayca gebelik gerçekleşiyor. Nasip gerçekten.
İnşallah doğal yolla bir an önce hamile kalabiliriz.
Peki ne düşünüyorsunuz ileriki planlarınız neler? Eşinizin değerleri belki yükselmiştir gerçi ama aksi halde Aşılama tüp bebek vs düşünüyor musunuz? Biz de sizin gibi birkaç ay bekleriz yeni öğrendiğimiz için ama beklemesi de zor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…