Aynen canım dün eşime söyledim adam sıkılmıştır artık dedi
ya eşimle konuştuk dün biraz gece 5 civarı işler hafifleyince
yani onun kafası şöyle çalışıyor. gerek görse bakardı, gerek görmemiştir diye düşünüyor.
Aynen öyle ben de hiç reglken vajinal muayene olmadım ama doğrusu oymuş hatta antral folikülleri en iyi öyle sayıyorlarmış amh değerinden daha iyi bilgi veriyormuş. E bunları biz biliyoruz o bilmiyor mu sanki? Senin doktorun çift taraftan kontrol ediyor en güzeli o bence. Dediğim gibi daha önce hep vajinal ultrason baktılar hatta yaşlı ama çok iyi bir profesör baya elle vajinal muayene falan yapmıştı durumu detaylı incelemek için. Ultrasondan daha önemlidir fiziki bulgu diye söylemişti.
Gerçekten de geçen
fiona13 ya bahsettiğim bir doktor vardı belki duymuşsunuzdur Kutay biberoğlu diye. Epey muhalefet, yapılan uygulama tedavilerin çoğunu yanlış buluyor hiçbir doktoru beğenmiyor. Ama adamın dedikleri çok mantıklı. Diyor ki bugün bizim jinekoloji alanının çok temel bir gerekliliği ihmal ediliyor. Meslektaşlarım neredeyse hiçbir şekilde vajinal muayene yapmıyorlar. Ultrasonu normal ve yeterli görüyorlar. Halbuki ultrason bizim fiziksel muayenemizin onda biri kadsr bilgi veremex. Bizim rutin muayenemizin bir parçasıdır elle muayene diyor. Ve hastalarıma sizi muayene edeceğim deyince şaşırıyorlar diyor onlarca doktora gittik hiç böyle bir şey olmadı diye tepki çekiyor diyor. Gerçekten hem fiziksel muayene hem ultrason olmalı gerçekten anlamıyorum zaman kaygısı tıbbi gerekliliklerin önüne geçmemeli yani.