- 12 Nisan 2019
- 24.065
- 38.194
Kuzum aşılama oyle deıl, genel de ıgne ile yumurta buyutuluyor, yumurta takıbı yapıyor bu sırada doktor, yumurta 18 - 20mm arası olunca catlatma ignesi yapıyosun onlar sana hangı saatte yapacahını soyluyor, catlama ıgnesınden 36 saat sonra asılama yapılıyor.. Asılama günü asılamadan 2 saat once esın sperm vercek, sperm yıkanıyor, sadece en hızlılat kalıyor, yanı hepsı %100 hızlı oluyor katater yardımıyla yumurtaya en yakın yere spermi bırakıyorlar... %90 dogal yontem asılama.. Dollenme senın vucudunda gerceklesıyor, sperm dolleyebılırse gebelık surecı normal denedgıındekı gıbı ilerliyor.. Spermi yumurtaya en yakın yere bırakıyorlar...Ayın 20 sinde rahim filmi çekilcem bi sorun çıkmazsa sonraki ay aşılama düşünüyorum kuzu mikroçipli olacak. Bazı aşılama olanların klomen ya da femara kullandığını gördüm gonalf daha mı iyi sence? Bir de mesela 2 güzel yumurta gelişti 2 sine de sperm koyuyorlar mı yoksa 1 tanesi mi seçiliyor
Asılama da amac 1 veya 2 yumurta byuytmek, genelde tek hedeflenır.. 3 yumurta olursa asılama ıptal olur, bızım hastanenin proseduru oyle, tedavıye baslarken bunu kabul edip ımzalıyorsun. Cogul gebelık tehlıkelı bılıyorsun.
İğne dıger ılaclara gore daha etkılı. İğne ile yumurta buyutuluyor.. Ben ilk kez duydum klomen sonrası asılama yapıldıgını.