Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Ben baya becerikli hayal ettim seni 🙈 pek çok şey denemek bile başarı bence 🤣 ya maşallah ya kıpır kıpır ve nasıl saklambaç oynamış sizle 🙈 amin canım inşallah arkandan geleceğiz biz de 🥰🥰

Oh çok şükür ben de sevindim. Arkadaşımın da öyleydi yolculuk falan da yasaktı. Dikkat et tabi dolaşımı da korumak için arada yürüyüş de önemli ama doktorun ne diyorsa öyle devam et sen şimdilik. İnşallah hepsi güzel mutlu son için 😍
ayyy inşallah inşalllah hepinize sürttüm ayağımıııı:halay:

evet yolculuk yasak ama hastaneye gidiş geliş toplam 6 saat istanbul trafiğini ne yapacağızzzz :KK70::KK70::KK70:

Bat tarihim dündü,bu sabah 6 gibi çok erken saatte yaptim hafif cizgi belirdi bir kac saat sonrada lekelenmem oldu 😔 halada devam ediyor, regli olucak gibi ağrılarim var 😪 kendimi ıslak hissediyorum ,sürekli lavobadayim 😔 betam 94 çıktı
Dualarınıza ihtiyacım var 🤲
Kuzum dualarım seninle Rabbim yardımcın olsun inşallah sağ sağlim devam etsin gebeliğin ve sevincin 🤲💕

Kendi düşmüyor malesef cnm, bazı kişiler hayatboyu bu hormon takviyesini alıyor. Durum şu TSH yüksekse : senin tiroitin az çalısıyordur yani hipotiroit. Bu vücudundaki herşeyin yavaş çalışmasını hatta kilo alımını da arttırıyormuş, zor kilo veriyorsun. Çabuk yoruluyorsun, mutsuzluk hissiyatı artıyor, el ayaklar soğuk oluyor vs.... sana bu hormon takviyesi yapılıyor ki TSH daha az çalışsın, dengeye gelsin..
Ocak'ta 3.77'ydi Şubat'ta biraz düştü. Şu an 3'e düşmüş. Benim daha önce de böyle dalgalanmalar oldu. İlaç vereceklerdi ama kendisi düştüğü için vermediler. Annem de tiroit hastası biliyorum o da ilaç kullanıyor bunun için

Evet ben bir araştırayım kaçtan kaça büyüyor 🤔 9.günü hiç yoktu belki gelişmiştir 13.güne kadar 😢 bu ay 'ama kafamız nasıl güzel' modunda geçiyordu sıfır stresti şimdi akıntı herşeyi değiştirdi günler geçmek bilmez şimdi meraktan🤪
Bizde de rahatlık tavan. Böyle bir ara vermeye ihtiyacim varmış hiçbir şeye dikkat etmeden yaşıyoruz 😊😂👍

Kızlar sabah test yaptım çift çizgiyi gördüm şok olmam daha gecmeden lekelenme yaşadım 😔😔sevinemeden daha ;acil doktora gittik betam yapildi ,hemen alttan muayene oldum ama henuz daha bat günüm oldugu icin herşey için çok çok erken dedi.kurtarmak için birsey yapmayacağını soyledi,dogal sirkülasyonuna bırakıcaz dedi.hayırlısı olsun dedi,kan kırmızıya dönerse de yapacak birşey yok,günlük hayatına devam et dedi.Betayı iki gün sonra tekrarla dedi.

Ben lekelenmem olunca saşkınlıktan üzüntüden fenalaştım 😪 aglamalar salya sümükler😪

Ne diyebilirim ki, dualarınıza talibim 🤲Benimde dualarımdasınız 🤲
Allah hepimize sağlıklı bebekler,sağlıklı gebelikler nasip etsin 🙏🙏
İyi yada kötü bir gidişad olursa size yine yazarım
Herseyin hayrlısı olsun 🙏

Kızlar sabah test yaptım çift çizgiyi gördüm şok olmam daha gecmeden lekelenme yaşadım 😔😔sevinemeden daha ;acil doktora gittik betam yapildi ,hemen alttan muayene oldum ama henuz daha bat günüm oldugu icin herşey için çok çok erken dedi.kurtarmak için birsey yapmayacağını soyledi,dogal sirkülasyonuna bırakıcaz dedi.hayırlısı olsun dedi,kan kırmızıya dönerse de yapacak birşey yok,günlük hayatına devam et dedi.Betayı iki gün sonra tekrarla dedi.

Ben lekelenmem olunca saşkınlıktan üzüntüden fenalaştım 😪 aglamalar salya sümükler😪

Canım inşallah bebeğin seninle kalır dualarımız seninle. 🙏

Betan güzelmiş ya inşallah lekelenmedir ve güzel ilerler. Bak belki de hsg etkisi oldu ve her şey yoluna girecek. Rapor alıp dinlen. Derse falan da girme ayağa kalkma hiç olmadı. İnşallah güzel haberlerini bekliyoruz
Evet ya belki rahat takılırken olacaktı hemen strese girdin yine dimi 🙈 şimdi olsun sen değerlenir her türlü 🤗

Çok aşırı maşallah. Valla tiroid konusunu çok iyi bilmiyorum minseo minseo daha iyi biliyor ama bana da sadece TSH bakıldı hep. ama annede yüksek olursa bebekte etkisi çok sıkıntılı olabilyior Zeka geriliği beyin gelişimi vs. O nedenle baştan bakıyorlar yani gebe kalmaya engel değil ama.

Hadi bakalım canım ben de anestesisiz çekildim. O çekildiğin yerden de çok memnunlar rahat geçer senin de inş. Ne kadara çekiyorlar?

Evet yani kalmayla ilgisi yok da Allah korusun bebeğin beyin gelişimiyle alakalı sonuçta. İlk haftalar da en çok sinir sistemi geliştiği için yine de ihmal etmemek lazım ama hamile kalınıyor yani bizim toza tüye dikkat ettiğimiz gibi etmeyen insanlar 🙈

Yok artık. Sonuçlara bişi demeyip sadece bunu mu yazmış? Neyse yine de yapılacaksa belki fiyatta yardımcı olurlar ama direkt o gözle bakmaları çok ilginç gerçekten. Ne yapacaksın?

Bence kızla bi ilgisi yok ya. İyi hocasına göstermiş sonuçta ama özelde para kırdıkları için ne diyeyim bilemiyorum. Devletten rapor çıkartıp özelde yaptırma durumu oluyor mu acaba maddi açıdan daha iyi olur bir bak istersen. Bir de aklıma ne geldi ya. Ben geçen sene doğum teminatı da olan tss yaptırdım. Onun tüp bebek teminatlı olanı da varmış. Bir araştırsana maddi olarak çok daha avantajlı olabilir şartlarına bi bak canım.

Maşallah ben sıramı savdım geçen aylardan 🙈

Yaaa canım inanamıyorum yaa gerçekten mi😱😱 nasıldı çizgi bugün bat günün ve direkt çıktı mı 😱 beyan kaç çıktı? Ah çok üzücü evet ama müdahale etse de kimyasal ve sağlıksız oldu mı iyi bir şey yapmıyorlar aslında. Ah inşallah artar betan kuzum ama tam regle dönerse vardır bir hayır bunda da moralini hiç bozma gebe kalabiliyorsun yine kalırsın inşallah 🙏 yaz valla çok merak ettim haber ver inşallah güzel haberlerle dönersin
Üç kadın doğumcu bir endokrin uzmanı gördü TSH'ımı hiçbir şey demediler. Napacağımı şaşırdım ben de. O da pes etti kendiliğinden düşüşe geçti zaar 😇 Bebeğin zihinsel gelişimine olan etkisini ben de duydum ama zaten tüpe geçeceksek orda baştan sıkı tutarlar diye düşünüyorum lab bebeği olacağı için. Sigorta olayına da bir bakayım. Kafam tırlatmaya on kala seviyesinde şu an. Neyi düşünem şaştım. Kime güvenem onu da bilemedim. Şu hsg bir çıksın. Eşimin spermiogramı yaptırıp onun doktoruyla da görüşelim. Sonra kaldığım yerden düşünmeye devam ederim. Şu anda zaten yapabileceğim bir şey kalmadı

Canım hamilelikte okadar normal ki isteksizlik.. onunda biraz anlayışlı olması lazım... hamilelikte östrajen hormonları azalıp progestron hormonları artıyor diye biliyorum yanlışım varsa bile düzeltsin.. yani erkeklik hormonları salgısı artıyor.. vücudumuzun dengesi bozuluyor... yemen içmen herşeyin değişiyor.. kesinlikle bozulma o naparsa yapsın sen bebeğinle mutluluğunun tadını çıkart...
Demi bi yandan böyle de düşünüyorm. Ama snr karısı hamileyken aldattı tipler geliyo aklıma korku dehşet.

Kızlar merhaba bir şey sormak istiyorum 1 ayda iki kere yumurtlama gerçekleşir mi? Ya da şeffaf uzayan yapışkan yumurta akı kıvamındaki akıntılar neden gelir cevap bulamıyorum ve merak ediyorum,

Kızlar bugün regl 2. Günüm muayeneye gittim sağda da solda da yumurta var dedi 10 gün sonra gel bakalım gelişiyor mu gelişmiyor mu dedi, doktor fazlaca nursuzdu tersleneceğimi bile bile soramadım klomen kullanmak istiyorum mümkün mü diye ama ben 50 mg kullanayım diyorum, kullandıktan sonra da kontrole giderim. Değerlerime baktı geçen ay yaptırdığım testlere bir sorun yokmuş.Eşimin sperm test sonuçlarını da pazartesi göstericez doktora bakalım o da normal mi.

Merhaba adetim düzensiz bugün kan verdim beta 3.4 çıktı doktor adetten olabilir dedi ebe de baya yükselmiş gebelikten kaynaklana bilir pazartesi kan ver dedi adetten bukadar yükselme olurmu bi ara yine adete yakın verdim 1.20 çıktı5 gün sonra 0.1 e düşmüştü

Merhaba adetim düzensiz bugün kan verdim beta 3.4 çıktı doktor adetten olabilir dedi ebe de baya yükselmiş gebelikten kaynaklana bilir pazartesi kan ver dedi adetten bukadar yükselme olurmu bi ara yine adete yakın verdim 1.20 çıktı5 gün sonra 0.1 e düşmüştü
Pazartesi yükselir inşallah gebelik ihtimali de var neden olmasın.

ayyy inşallah inşalllah hepinize sürttüm ayağımıııı:halay:

evet yolculuk yasak ama hastaneye gidiş geliş toplam 6 saat istanbul trafiğini ne yapacağızzzz :KK70::KK70::KK70:
Oyyy maşallah valla ne olacak bu trafik 😱😱 aman sen yine dikkatli ol da canım ne olur ne olmaz. İnşallah arkandan geliriz 🍀
Betan güzelmiş ya inşallah lekelenmedir ve güzel ilerler. Bak belki de hsg etkisi oldu ve her şey yoluna girecek. Rapor alıp dinlen. Derse falan da girme ayağa kalkma hiç olmadı. İnşallah güzel haberlerini bekliyoruz

Üç kadın doğumcu bir endokrin uzmanı gördü TSH'ımı hiçbir şey demediler. Napacağımı şaşırdım ben de. O da pes etti kendiliğinden düşüşe geçti zaar 😇 Bebeğin zihinsel gelişimine olan etkisini ben de duydum ama zaten tüpe geçeceksek orda baştan sıkı tutarlar diye düşünüyorum lab bebeği olacağı için. Sigorta olayına da bir bakayım. Kafam tırlatmaya on kala seviyesinde şu an. Neyi düşünem şaştım. Kime güvenem onu da bilemedim. Şu hsg bir çıksın. Eşimin spermiogramı yaptırıp onun doktoruyla da görüşelim. Sonra kaldığım yerden düşünmeye devam ederim. Şu anda zaten yapabileceğim bir şey kalmadı
Bence bir şey demiyorlarsa hiç kurcalama🙈 her şey ay ay çok değişiyor aslında o nedenle ne kadar kontrol etsek de etmediğimiz ay yükselmiş düşmüş de olabiliyor. Sen dur hiç tırlatma bize lazımsın 🤗 aklıma geldi böyle bir şey varsa faydalan hatta olmazsa ben Haziran'da yenilerden sorayım diyorum. Filmi falan çektirmeden bence araştır canım çünkü bazen bir ay falan bekleme süresi oluyor sizin tedavi süreçleri devam ederken o da geçer hiç değilse. Artık düşünmek zor geliyor haklısın ama yararına olacak şeyleri bence önden bilmek iyi geliyor 🙈

Demi bi yandan böyle de düşünüyorm. Ama snr karısı hamileyken aldattı tipler geliyo aklıma korku dehşet.
Tövbeler olsun böyle şeyler düşünme. Aklını güzel şeylere yor. Kocanızı baştan çıkarmanın on altın yolu gibi yazılar oku 😃
Kızlar merhaba bir şey sormak istiyorum 1 ayda iki kere yumurtlama gerçekleşir mi? Ya da şeffaf uzayan yapışkan yumurta akı kıvamındaki akıntılar neden gelir cevap bulamıyorum ve merak ediyorum,
Nadiren de olsa olabiliyor. Değerlendirin siz her türlü
Bir sure eşimden uzak kalmak istiyorum ama nereye gitcem bilmiyorum kizlar ailem uzakta yaşıyor..
Yav sen neler diyorsun böyle? Bak ona trip atma, çok ciciş de davranamazsın anlıyorum ama sorun yok gibi takıl, kendine dön. Yürüyüşe çık ama mümkünse çocuk parkı olmasın. Çocuğu olan arkadaşlarınla bir müddet konuşma. Bu konuyu genel olarak kimseyle konuşma hatta. Nefes egzersizleri yapabilirsin, bana iyi geliyor. Çok tırt bir şekilde ve kısa süreli yapıyorum ona rağmen işe yarıyor az da olsa

X