Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Kadınlar da prolaktin yüksekliği isteksizliğe sebep oluyormuş belki eşinde hormonlar la ilgili bir sıkıntı olabilir. Ya da antidepresan kullanımının da bu şekilde yan etkileri oluyor. Bizim ilişkimizde de istekli eşim ben isteksiz olan tarafım. Yıllarca antidepresan kullanmama ve prolaktin yüksekliğime bağlıyorum. Antidepresanı bıraktım 3 ay oldu ve eskiye nazaran daha iyiyim
Canım ben de isteksizlik yok. İstek fazlası var. Arz var talep yok 🤣 Eşim hormon tedavisi görüyor, antidepresanı da bıraktı ama yeni gelin gibi nazlanıyor hala
Ne kadar da narin ve kırılganlar kıyamam ya paşa torunları 😒
Sorma ben de öyle diyorum. Tam paşa benimki. Bir de bana bencil diyor. Ben onun üstüne gitmeyeyim, ben alttan alayım, ben anlayış göstereyim. Tamam eyvallah peki bir maruzatım olacak kocacığım. Bana ilgiyi kim gösterecek?

Canım değerlendir her şey mümkün 🙈 erken ama belli olmuyor bazen erken bazen geç yumurtlama yaşayabiliyoruz sonuçta.

Gidelim valla tur rehberi ben olurum 🤣beylerin hepsi bir arada gidip test versinler.

Canım inşallah sihirli değnek falan olur geç de olsa kafasına dank eder gerçekten de 😔

Ya ben de içimizi görmek istiyorum🙈 aslında yumurtalar adetin ilk gününden nerdeyse büyümeye başlıyorlar.

Değerlendir değerlendir canım. Bu arada çikolata kistimin olduğu taraftan yumurta 3 tane vardı canım geçen sormuştun kist olan tarafta durum ne diye
Evet canım işte doktora da sordum kist olduğu taraftan yumurta olur mu diye tabiki olmaz dedi benim tırlak🤪neyse her şey mümkün neden olmasın bolca bir akıntı geliyor. Birde ben şeyi merak ediyorum mesela yumurta haznemizdeki yumların içinden bir tanesi büyümeye başladığında kendi boyutu kaç mm ken büyümeye başlıyor acaba haznedeylen hepsi 10 mm de yumurtlama dönemi 12 14 mm diye mi başlıyor büyümeye 🤔 bir araştırmacı olarak fikrin nedir?

Fahri doktorlara sonuçlarım ektedir: minseo minseo U Uzaygemisi35
E1385DC9-BC51-49C3-B557-60E235E68880.jpeg

Sorma ben de öyle diyorum. Tam paşa benimki. Bir de bana bencil diyor. Ben onun üstüne gitmeyeyim, ben alttan alayım, ben anlayış göstereyim. Tamam eyvallah peki bir maruzatım olacak kocacığım. Bana ilgiyi kim gösterecek?
Anaları nerde büyütmüş bu nazlıları yav?
Evet canım işte doktora da sordum kist olduğu taraftan yumurta olur mu diye tabiki olmaz dedi benim tırlak🤪neyse her şey mümkün neden olmasın bolca bir akıntı geliyor. Birde ben şeyi merak ediyorum mesela yumurta haznemizdeki yumların içinden bir tanesi büyümeye başladığında kendi boyutu kaç mm ken büyümeye başlıyor acaba haznedeylen hepsi 10 mm de yumurtlama dönemi 12 14 mm diye mi başlıyor büyümeye 🤔 bir araştırmacı olarak fikrin nedir?
O olmaz dediyse kesin olur sen değerlendir 😆😆😆
Canım her şey normal bence Tsh bir tık yüksek o da çok abartılı bi durum teşkil etmiyor ama antikor baktırabilirsin benim bu seviyelerdeyken antikorlarım baya yüksek çıktığı için ilaç kullanmıştım amh süper bence lh ve fsh da iyi ikisi arasındaki oran güzel senin takacağın bi durum yok şuan

Canım her şey normal bence Tsh bir tık yüksek o da çok abartılı bi durum teşkil etmiyor ama antikor baktırabilirsin benim bu seviyelerdeyken antikorlarım baya yüksek çıktığı için ilaç kullanmıştım amh süper bence lh ve fsh da iyi ikisi arasındaki oran güzel senin takacağın bi durum yok şuan
Antikor ney? Bu arada pazartesi sabaha randevu aldım hsg için. Dualarla yaşıyorum. Benim için tüm güzel dilekleri şaapın

Annem in komşusu bize gelmiş kapıdan korona var diye senin kiz hamile mi demis annem de yok demiş vallahi ben bu gece ayrıntılı şekilde gerçek gibi rüyamda gördüm ya hamile gizliyor ya da hamile kalacak demiş annem anlattı içim içimi yedi ama hiç belli etmedim biz daha düşünmüyoruz dedim ama nasıl mutlu oldum içimden kizlar yaaaa

Hahahahah 🤣🤣🤣

Ağız dolusu küfür etmek istiyorum gerçekten. Artık bakamaz zaten eski sonuç bu. Benim aklıma takıldı, yediremedim de bir açıklama yapsınlar istedim. Bu sefer Biruni'de yaptıracak bakalım. Neye sinir oldum biliyor musun resmen taktik bunlar. Ayrıntı vermeden tüp bebek diyorlar. Sonra tutmuyor. Sonra aa sizde zart zurt anomalisi çok yüksekmiş ikinci denemede dna hasarı da bakalım. Oh gelsin paralar. İnsanlar ne zorluklar çekiyor. Bunlar bizi yürüyen para olarak görüyor. Şimdi ben burada nasıl tüp bebek yaptırayım? Kafayı yicem
Canım çok haklısın peşine düş bu durumun... resmen soygunculuk... Ben olsam yaptırmam tüp müp, başka kurum mu yok..

MEMUR54 MEMUR54 canım konak hastanesinde sperm testi ne kadar?
İzmit konakta 300-350 tl arasındaydı sanırım. 4 ocakta yaptırmıştık.. bizim sendika olunca indirim yapıyorlardı o yüzden şimdi çok da emin değilim. o yüzden 50 tl lik fiyat aralığı bıraktım. Adapazarında da beyhekim hastanesinde yaptırdık 250 tlydi..

Hahaha hakikaten tırlak ya🙈 belki çikolata kisti ve basit yumurtalık kisti farklıdır tabi bilmiyprum. Sen bugünü mutlaka değerşendir 🙈

Hepsi 10 mm değil canım bence ya 🙄 sonradan seçiliyor günde 1 2 mm büyüyor diye biliyorum ama kaçtan kaça büyüyor bu konuyu hiç merak edip araştırmamıştım 🙈 sadece ultrasonda 10mmde falan görülmeye başloyor sanırım
Canım maşallah değerlerin bence gayet iyi. Hele amh süper. Benim 1.38 biliyor musun 🥺 senin üstelik operasyon görmüş maşallah diyeyim gerçekten harika. Tsh biraz yüksek geldi diğerleri iyi bence ama o da düşüyor hemen herhalde sıkıntı olmaz takipli olursun.
Antikor ney? Bu arada pazartesi sabaha randevu aldım hsg için. Dualarla yaşıyorum. Benim için tüm güzel dilekleri şaapın
T3 T4 diye geçiyor sanırım. Dualarım senle canım hadi inşallah rast gelsin sıkıntısız geçsin. Tertemiz çıksın 🙏

Günaydın canım, umutlar yeni aya artık. Ben 2 ay kullandım olmayınca doktor 3. Yü vermedi bana tedavi planlaması yaparken 3 ay hap tedavisi+3 ay yumurta büyütücü iğne tedavisi o da olmazsa aşılamaya geçecez demişti. Bakalım rahim filminden sonra nasıl bi tedavi önerecek.
Önce eşimi aradım ddm etkileniyorum, deneme tahtası gibi oldum.. bir tedavi daha kaldırabilir miyim bilemiyorum. Vaz mı geçtin dedi, hani bebek istiyoruz, duygusala bağladım, rahim filmi çektirecem bakalım içimiz rahat olsun tamam dedi ara doktoru...Az önce de doktorla konuştum rahim filmi tüplerin kontrolü yaptırmak istiyorum, tamam yapalım ama bence tedaviyi bırakmayın dedi, ikisi bir arada yapabiliyorlarmış.. Eşime döndüm ikisi oluyormus ddm nasıl sevindi bilseniz anlatamam... Meğer ne de büyükmüş içindeki bebek sevgisi... :KK68: Peki ddm bende kıramadım. Yalan yok ben de istiyorum da onun isteği benden fazlaymış, her ne kadar göstermese de... :))))

kızlar çok canım sıkkın :KK43: tektaşlarım kolyem annemin hediye aldığo bileklik hepsi kayıp taşındım ya ben. uzun zamandır da takmıydoum kutuda sanıyodum. dün bir baktım hiçbri yok. dünden beri kafayı yicem :KK43:
gece 3 e kadwr aradım yok yok yok. bi pandora kutusundaydı hepsi kutu toptan yok. delircem.
Eskiler birşey bağlar genelde eşarba falan bulunmasını niyet ederek düğüm atarlar. hatta buna şeytanın çükünü bağlamak derler. saçma ama çoğu zaman işe yaradığı oluyor. batıl inanç gibi biraz; ben denedim birkaç defa işe yaramıştı....geçmiş olsun buarada bulursun umarım..

Hahaha hakikaten tırlak ya🙈 belki çikolata kisti ve basit yumurtalık kisti farklıdır tabi bilmiyprum. Sen bugünü mutlaka değerşendir 🙈

Hepsi 10 mm değil canım bence ya 🙄 sonradan seçiliyor günde 1 2 mm büyüyor diye biliyorum ama kaçtan kaça büyüyor bu konuyu hiç merak edip araştırmamıştım 🙈 sadece ultrasonda 10mmde falan görülmeye başloyor sanırım

Canım maşallah değerlerin bence gayet iyi. Hele amh süper. Benim 1.38 biliyor musun 🥺 senin üstelik operasyon görmüş maşallah diyeyim gerçekten harika. Tsh biraz yüksek geldi diğerleri iyi bence ama o da düşüyor hemen herhalde sıkıntı olmaz takipli olursun.

T3 T4 diye geçiyor sanırım. Dualarım senle canım hadi inşallah rast gelsin sıkıntısız geçsin. Tertemiz çıksın 🙏
Evet ben bir araştırayım kaçtan kaça büyüyor 🤔 9.günü hiç yoktu belki gelişmiştir 13.güne kadar 😢 bu ay 'ama kafamız nasıl güzel' modunda geçiyordu sıfır stresti şimdi akıntı herşeyi değiştirdi günler geçmek bilmez şimdi meraktan🤪

minseo minseo Benim tsh 3.77'den buraya kendi düştü. Endokrin uzmanı da görmüştü o zaman. Sallamadı hiç
Canım Tsh dan ziyade tiroit sıkıntısını antikorlar gösteriyor Anti Tiroglobulin Antikor ve Anti Tpo diye geçiyor benim detaylı bakılmıştı mesela Tsh benim de çok yüksek değildi ama antikorlarım baya yüksek çıktığı için 25 mg lık bi ilaç kullanmıştım ben Tsh düşünce ins direncim de düştü bence Tsh tetiklemişti çünkü doktor ikisi de hipofiz benzinden salgılanan bi hormon birbirlerini tetikliyor olabilir demişti. Benim tsh ve ins direnci değerlerimi bence kimyasal bozmuştu bence kısa sürelide olsa vücutta hormon değişimi oluyor çünkü vücutta meyilliyse tiroid falan hemen yükselişe geçiyor.

Anestezili mi çekileceksin filmi? Arkandan ben gelcem hadi inşallah temiz çıkar sonuçlarımız🙏

Ben de yüzüne yüzüne dedim en son. "İki sinirlendin diye öfken bebek isteğinin önüne geçiyor, koca bir ayı çöpe atıyorsun, ben artık istemiyorum" diye. Ben vazgeçmişim oldu. O meğer nasıl da istiyormuş. Duy da inanma. Öyle istemek mi olur. Beş ay geçti. Açtım uygulamadan gösterdim al bak nasıl değerlendirememişiz dedm eski kayıtları göstererek. Bundan sonra değerlendirirmişiz. Sihirli değnek mi değecek? Hiçbir şey değişmeyecek
Ay cnm ya erkekleri ayaklandırsak ne güzel olur bugünlerde.. ben de aynı şeyden müzdaribim.. görev gibi yapıyoruz resmen.. ilk defa beraberlik günlerini kaydetmiştim, ertesi ay kendisine gösterince bayağı gülmüştü, kayıt mı ediyorsun diye.. evet ddm önemli bunlar :)) Randevuyla mı yapıcaz artık diye, evet diyorum gülerek :))))

Canım çok haklısın peşine düş bu durumun... resmen soygunculuk... Ben olsam yaptırmam tüp müp, başka kurum mu yok..
Düşecek bir şey kalmadı ki. Test yapılalı 2 ay oldu. Ben meraktan darladım. Biz buraya sadece spermiogram yaptırmaya gitmiştik. Orada herhangi bir doktora muayene olmadık ya da tüp bebek diyen orası değildi yani

Ayy 300 milyon kere maşallah diyelim mi ilk defa bir değerim direkt düzgün çıktı galiba. T3'ü artık eskisi gibi şaapmıyoruz dedi bana iki doktor bir de laborant. T4'üm de en son üst sınıra yakın çıkmıştı ama yine sallamadılar. Ben anlamadım bu işten bir şey

Canım Tsh dan ziyade tiroit sıkıntısını antikorlar gösteriyor Anti Tiroglobulin Antikor ve Anti Tpo diye geçiyor benim detaylı bakılmıştı mesela Tsh benim de çok yüksek değildi ama antikorlarım baya yüksek çıktığı için 25 mg lık bi ilaç kullanmıştım ben Tsh düşünce ins direncim de düştü bence Tsh tetiklemişti çünkü doktor ikisi de hipofiz benzinden salgılanan bi hormon birbirlerini tetikliyor olabilir demişti. Benim tsh ve ins direnci değerlerimi bence kimyasal bozmuştu bence kısa sürelide olsa vücutta hormon değişimi oluyor çünkü vücutta meyilliyse tiroid falan hemen yükselişe geçiyor.

Anestezili mi çekileceksin filmi? Arkandan ben gelcem hadi inşallah temiz çıkar sonuçlarımız🙏
Hiç onları yaptır diyen olmadı ki ay bilemedim daha fazla kurcalayasım yok. Gittiği yere kadar böyle gitsin. Anestezili değil. Öyle yapmıyormuş sanırım burası. C kollu mu ne mi Sonomed'de çekilecek. Amin inşallah ya

X