Canım elde var sıfır olur mu, sen bu yaşına kadar neler yaptın bu dünyaya neler kattın kim bilir. Sadece varlığın bile ne kadar anlamlı. Bak bizim hatamız anne olunca her şey çözülecek sanıyoruz, bizim değerimizi o artıracak sanıyoruz ama öyle değil. Sen şimdi bu halinle de değerlisin. Ve zamanla yarışacak bir yaşta kesinlikle değilsin. Bu psikoloji çok zor haklısın ama biz bebeğe kendi psikolojik süreçlerimizle alakalı farklı anlamlar katıyoruz. Bu anlamlar nedeniyle bu kadar üzülüp takılıyoruz. Bebek meselesi sadece bir bebek meselesi değil yani. Ayrıca eşinin değerleri çok iyi, senin bir sağlık sorunun yok çok şükür. Olmaması için hiçbir sebep yok ve olacak. Biz bu süreci "uğraşmak" olarak görüyoruz ama yanlış aslında, çocuk başlı başına bir amaç değil ve biz o amaç için uğraşmıyoruz aslında. Çocuk sevdiğimiz birlikte olduğumuz insanla hayatımızı bir tık ileri aşamaya götürme kararı ama bu bir süreç ve bir araç. Yani biz hayatımıza aynı şekilde yine devam etmeliyiz, o doğal sürecin bir parçası olarak zaten olacak. Çocuk amaç haline geldiğinde hayatın doğal akışı zaten bozuluyor bana kalırsa. Ama haklısın, insan zaman zaman umutsuzlaşıypr, ben hiç anne olamayacak mıyım diye kaygılanıyor. Ama bunlar da o bebek olayına atfettiğimiz farkında veya farkında olmadan eklediğimiz diğer anlamların yarattığı duygular. Bebek sahibi olma konusunu benliğimizi bir parçası olmaktan ayırt etmek lazım ki, birikimli olarak tüm anlamların acısını yaşamayalım. Sadece bebek olmadı diye üzülelim. Ama bunları size söylüyorum da içinde yaşarken öyle kolay olmadığının farkındayım. Hele eşle ilgili sıkıntı yaşarken daha da zor, kadın olarak istenmediğini düşündürüyor. Üstelik zihnimizde hep erkekler her koşulda her zaman ilişkiye hazır dünden razıdır diye bir kalıpyargı var. Hal böyle oluncaya bizim devreler iyice yanıyor, bizle ilgili bir değersizlik kusurluluk olduğunu hissediyoruz.
Valla histereskopiden tut laparoskopi ile karın içine bakılması çeşitli şeyler düşünmüştür bu kuzu
Ah canım. Ne güzel ilgilenmişler. Bence canını sıkacak bir durum yok o ameliyatlara yumurta sayın gayet iyi. Amhya çok takılma laboratuvar bulgusunu anlamsız şekilde önemseyebiliyorlar ama önemli olan bu vajinal ultrasonda ki sayım sonucu. Zaten senin de çok fark yok şöyle olsa daha iyidir demiş sadece. İlişki isteksizliği bir sorun olabilir hormonlarla ilgili ve bu da gerçekten çoğu zaman ihmal edilen bir şey oluyor. Erkekler bu durumu açıkça ifade edemedikleri için de köşe bucak kaçıyorlar.
Canım benim kalbimiz bir
Kız canım kız ama ben de sana kızacam
doktor çok memnun kalmadı diyor hala. 5 6 saymış 7 8 olsa iyi olur demiş. Olacak olduktan sonra tek ilişkide de olur ama bu erkeklerin kaçınması çok sinir bozucu
Valla ya nasıl düşünüyorlarsa
üstelik mekanizmayı falan da anlatıyoruz 24 saat yaşıyor yumurta hücresi diyoruz mesela, yarın yapsak olmaz mı? E olur tabi olur canım sadece yumurta ölmüş olacak ya
o bir gün için bir ay kaybediliyor ama bunun ciddiyetinin farkında değiller. Ben onlara da kızamıyorum gerçekten çünkü toplum olarak cinsellikte konusunda çok bilgisiziz