bence çok az erkek kadın psikolojisinden anlıyor.. Mesela benim eşim ne zaman test yapacaksın diye soruyor sadece ama ağrılarımdan duygusallığımdan bi haber.. malesef başkalarının düşüncelerini değiştiremiyoruz, alışmalıyız. içimizde bir sevgi deposu var diye düşünün bu konudan sıkıntınız var ama istediğiniz kişiden alamıyorsunuz bu desteği dolduramıyorsunuz depoyu.. o zaman dolduracak arkadaşa, anneye, kardeşe ablaya çok iyi olduğunuz birine anlatın doldurun, olmadı terapi desteği alın.. yoksa bu depo dolmayacak ve bizde giderek artan sevgi açlığı oluşturacak, belki de bu durum yıkacak psikolojimizi...
Ben terapi desteği aldım, ilk sorusu şuydu: çevrende senin gibi veya senden önce evlenen biri hamile kalsa ne düşünürsün.. öncesinde çok üzülürüm dedim 10 üzerinden puan ver dedi 9 dedim yıkılmam ama üzülürüm çok.. Üzüntümün benim psikolojime ve hamilelik sürecinde bebek oluşumuna zararlarından bahsetti, ki bu eşle iletişime de negatif etki ediyor, o zaman durdum.. sen hamile olsan o da olsa sevinmez miydin hamile olmasına dedi evet dedim. Demek Allah kime neyi önce nasip ederse dedim.. Üzülmemin anlamı yok diye düşündüm, ki o da ne süreçlerden geçmiştir kim bilir dedim. Bu durum apuanım 9 dan 3 e düştü.. artık üzülmüyorum hamile haberi alınca aksine mutlu oluyorum, benim de olacak biliyorum diyorum.....çünkü hamilelik gerçekten çok mucizevi bir olay... o kadın da bu mucizeyi yaşıyor...