- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- KAÇ YAŞINDASIN? ➔ 25
- KAÇ AYDIR/SENEDİR İSTİYORSUN? ➔6 Ay
- İLK GEBELİĞİN Mİ? ➔ Evet
- KAÇINCI ÇOCUĞUN OLACAK ➔ İlk çocuğum
- KAYBIN VAR MI? ➔ Hayır
- REGLİN DÜZENLİ MİYDİ? ➔ Evet, 28günde bir. Senede nadiren bir iki kez gecikirdi.
- EŞİNDE YA DA SENDE BİR SAĞLIK PROBLEMİ VAR MIYDI? VARSA NEYDİ➔ Bildiğimiz kadarıyla yoktu.
- KÜR YA DA İLAÇ KULLANDINIZ MI?➔ Takvime göre yumurtlama gününden üç dört gün önce sabahları, unutursam da öğlenleri bal,propolis,arı sütü,polen karışımı yedim bir çay kaşığı. Hem kışın bağışıklık olur diye, hemde yumurta kalitesini artırdığını okumuştum.
- HAMİLE KALMAK İÇİN KLOMEN/AŞILAMA/TÜP BEBEK GİBİ BİR TEDAVİ ALDIN MI?➔ Hayır.
- OVÜLASYON TAKİBİ YAPTIN MI?➔Test yapmadım, sadece mobil uygulamadan takip ettim.
- HANGİ GÜNLERİ DEĞERLENDİRDİN?➔ Adetten sonra sanırım her günü değerlendirdik. Arada birkaç boş olabilir. Yumurtlamadan 2 gün öncesi, yumurtlama günü ve bir gün sonrasını hiç boş geçmedik. Ondan sonra da aklımıza geldikçe.
- BELİRTİLERİN VAR MIYDI, NE ZAMAN BAŞLADI?➔ Yumurtlama gününden 3-4 gün sonra kasık ağrılarım başladı. Sanki yumurtalıklarımdan rahmime doğru birşeyler akıyor, yuvarlanıyor gibi hissettim. Yumurtlamadan 5-6 gün sonra da beraberlik sırasında aşırı ıslanma, sıvı hissettim. Normal olmadığını anlamıştım çünkü daha önce hiç bu kadar sıvı oluşturmadı vücudum. Bata yaklaşık 4-5 gün kala sanırım bel ağrısı, yorgunluk, uykusuzluk başladı. Hiçbir şey yapmasam da aşırı yoruluyordum. Bazı geceler de sıcak basması yaşadım. Bata 3-4 gün kala yine göğüslerde hassasiyet ve halkalarda büyüme, renginde koyulaşma oldu.
- ÇİFT ÇİZGİYİ BATA KAÇ GÜN KALA GÖRDÜN?➔ 4 gün önce hayalet çizgi, 3 gün önce de erken gebelik testinde silik çizgi gördüm.
- BU SÜRECİ YAŞAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYELERİN NELERDİR?➔ Biz ilk bir kaç ay eşimin işi sebebiyle doğru düzgün günleri değerlendirememiştik. O aylarda kendimde hep belirti aradım durdum. Hatta bir seferinde hamile olduğuma çok emindim, o kadar belirti vermişti vücudum. Kendimi istemeden yıpratmaya başladığımı farkettiğim de bu düşünceyi kafamdan silemesem de en azından birazcık olsun çıkarmam gerektiğini anladım. Gerekli günleri değerlendirdik. Onun haricinde kendimi çok yormadan ev işleriyle oyalandım, örgü yaptım, filmler izledim. Hep hayırlı zamanda ve hayırlı, sağlıklı bir bebek için dua ettim. Bebek düşüncesi hep kafamın bir kenarındaydı ama tüm zamanımı onunla harcayıp moralimi düşürmemeye çalıştım. Bir yandan beslenmeme olduğunca dikkat ettim. Burda yaptığım en iyi şeyin oyalanmak, biraz olsun bebek fikrinden uzaklaşmak olduğunu düşünüyorum hanımlar. Hiç birinize stres yapmayın, kafanızdan bu fikri çıkarın diyemem çünkü mümkün değil biliyorum. Sadece bebek fikrini odağınızdan biraz olsun çıkarıp moralinizi yükseltmeye, mutlu olmaya bakmayı öneriyorum. Çünkü bazen ne kadar çok uğraşıp üstüne düşersek o şey bizden kaçmış oluyor. Mümkün olduğunca güzel beslenin, her ihtimale karşı kendinizi çok yormayın, bol bol dua edin ve kafanızı güzel düşüncelerle doldurun. Her gün hepinize yatmadan önce çok dualar ettim, yine edeceğim. Allah isteyen herkese sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. Kucaklarımız boş kalmasın.