Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Ah kızlar bu doktorlar niye böyle yahu sabah sabah baya moralim bozuldu. Gerçekten göz göre göre ihmal ediliyor hayatlarımız. Tabi ki bunlar azınlıkta neyse ki canla başla koşturan ve en ufak detayı önemseyen bir sürü sağlıkçımız var ama gerçekten bu örnekler beni çok üzüyor. İnsan hayatıyla uğraşan meslekler lütfen işlerini sevmiyorlarsa yapmasınlar ya.
Kesinlikle katılıyorum. Sevmiyorsan yapma bu kadar basit.

R Random3 canım çok üzgünüm en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde gebe kalırsın inşallah 🤲
A aybukee34 kuzum geçmiş olsun. Umarım tüplerde bir sıkıntı yoktur ve iyisindir. O doktorada yazıklar olsun yani resmen bizim bile anladığımız şeye yavaş ilerliyor diye diretti. Bir tüp bebek parası kadar harcamışsın. Sağlık olsun en önce senin sağlığın önemli.
Sağol canım inşallah önce sağlık.. Ne çektik be bu doktorlardan A aybukee34 sana da çok geçmiş olsun canım. İyi ki gitmişsin gece. Allah kahretsin böyle insanları kazandıkları haram olsun..

Şimdi gördüm canım çok üzüldüm. Senle bir sevinmiştik ne güzel. Tabi ki çok zor bir durum kesinlikle kimyasal da olsa çok farklı bir psikoloji, çok haklısın. Ama yine de bak dış gebelik veya daha tehlikeli bir durum olmadığına şükretmek lazım görüyorsun doktorların ihmali nelere sebep olabiliyor. Tabi önlem alınmış olsa böyle olmayabilirdi düşüncesi insanı çok üzüyor. Ama onu da bilemeyiz biz ne yaparsak yapalım bazen her şey olacağına varıyor. Sen içini ferah tut ve iyi bir doktor araştır bence. Bir de yanlış hatırlamıyorsam küçük çocuklara da söylemiştiniz gebelik durumunu. Zaten söylemiş olduğunuz için o dönemde bir şey diyemedim artık ama bir daha gebelik durumu olursa ilk 3 ay özellikle düşük vs durumu için en riskli dönem olduğu için çocuğa söylememenizi tavsiye edicem psikolojisi açısından. Bizim için bile çok zor bir durum ama çocukların bunu anlamlandırması çok daha zor, psikolojileri de çok ciddi farklı etkiler yaratabilir. Çocuklara bunları nasıl ve ne zaman açıkladığımız çok önemli.
Çok haklısın kuzum ben biraz sabırsız davrandım. O kadar istiyorlardı ki.. Her gece karnımı öpüp de yatıyordu oğlum 😔 eşimden başka hiçkimseyle paylaşmicam bu bana ders oldu. Çok sağol..

Canım ben doktora kendim söyledim dış gebelik olabilir mi diye her muayenesi 300 TL her testi beta 155 TL ameliyat 15 bin TL yuttu düşünün ve bu yaşadığım psikolojiyi nasıl atlatıcam en önemlisi o bir daha çoçuk istemiyorum
Şu an böyle düşünmen tabiki normal. Kendine çok iyi bak dinlen güzelce başka şeyler düşünme şimdilik. Önce sağlık

Zeymuss0103 Zeymuss0103 kızlar eşim sonuclarını gostermiş kendı doktoruna bir sıkıntı yok demiş ilaç vermiş takviye edıcı olsun ekstradan guclendırmek ıcın demiş. 3 ay kullan 3 ay sonra hala olmazsa gel görüşelim demiş. eşinde tedavısıne devam etsn demıs. ben demıstım ona hormonu yuksek esımın dıye soyle demıstım.

şimdi benım doktoruma gostercek o da beklıyodu sonuclarıyla bana gelsin diye
Çok güzel canım sevindim. İlaçta vitaminler var eşim kullanıyor normalde kış aylarında mutlaka hasta olur 3 aydır hiç hasta olmadı bağışıklığı da güçlendiriyor bir taşla iki kuş 🤗

Kızlar eşim sonuclarını benım doktoruma gostermıs sıkıntı yok Demiş duygununda önemli bıseyı yok dmıs ilacını ıcsin demiş. Reglının üçuncu gunu gelsin tedaviye baslıcaz demıs ne tedavısı ki anlamadm eşimde sormamıs

Şimdi aradm sordum reglinin üçuncu gunu gelsın muane olup Ona gore tedavi demiş ne tedavisi acaba inş gerek kalmaz.

Kızlar eşim sonuclarını benım doktoruma gostermıs sıkıntı yok Demiş duygununda önemli bıseyı yok dmıs ilacını ıcsin demiş. Reglının üçuncu gunu gelsin tedaviye baslıcaz demıs ne tedavısı ki anlamadm eşimde sormamıs
Klomen verecektir canım

eşimde takviye edici ilacı almış doktorun yazdıgı 290 tl ödemiş. saabah akşam içccekmiş. yuh dedim. inş gerek kalmazda şunlarla bu işi çözeriz.:KK70:

Ama önce hormonlarına bakmıştır eşinde sorun var mı ona bakmıştır ona göre tedavi planlar önümüzdeki ay gidersin bu ay da olmazsa
aynen doğru. bakalım olmazsa eğer öyle yaparım . o da takviyesini içsinde . iyi ki siz varsınız ya yoksa kimle konscam kim beni anlayacak

aynen doğru. bakalım olmazsa eğer öyle yaparım . o da takviyesini içsinde . iyi ki siz varsınız ya yoksa kimle konscam kim beni anlayacak
Canım sana zaten prolaktin düşsün diye ilaç verdi ya düşerse kendiliğinden hamile kalabilirsin diye bu ay başlamamıştır tedaviye.. o yüzden adet olursa çağırmıştır

Doktordan çıktım kızlar. Kimyasal gebelik dedi. Kürtaja gerek var mı diye ultrasonla baktı. Gerek yok temizlenir rahmin dedi. Tsh yi sordum. Gebelik öncesinde yüksekse sıkıntı olur. Gebelikte prolaktin yükselince o da yükselir bunlara takılma sen dedi. 3 gün sonra cumaya da kontrol randevusu verdi.

Canım sana zaten prolaktin düşsün diye ilaç verdi ya düşerse kendiliğinden hamile kalabilirsin diye bu ay başlamamıştır tedaviye.. o yüzden adet olursa çağırmıştır
aynen bıde eşiminde sonuclarını görmek ıstemıstır belkı onda sıkıntı olacaktı. onun maşallahı varda arıza bende:KK70: daha ne yapayım butun mal varlıgımı koymusum ortaya diyo :KK70: ılkı olsun hayırlısyla hemen ıkıncıye baslayalım bu iş çok zormuş dıyo :KK70:

X