Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Canım ben doktora kendim söyledim dış gebelik olabilir mi diye her muayenesi 300 TL her testi beta 155 TL ameliyat 15 bin TL yuttu düşünün ve bu yaşadığım psikolojiyi nasıl atlatıcam en önemlisi o bir daha çoçuk istemiyorum
saçmalamaa. Allah beterinden korusun toparlan kendine gel iyileş tabiki yine olacak Allahın izniyle daha bilinçli daha tedbirli olcaksın hatta. önce bi toparlan

Şikayet edicem bana kese gördüğünü söyledi ya benzer bir şey dedi nerde görmüş o keseyi ruh hastası 3000 değerle kese gözükmüyorsa bi sıkıntı var Hocam dedim yavaş ilerliyor dedi bana
Nerde bu doktor kimse gitmesin valla ona bu nasıl ihmal iyi ki dinlemişsin bizi sorup sorup hiç kaale almayanlar var sonradan çok pişman oluyorlar en yakın zaman da sağlığına kavuş inşallah yine isteyeceksin bebiş olacakta 😇

Kızlar yardım edin ovulasyon testi yaptım yumurtlamanın 13.günğ bugun lekelenmem var 5 6 gündür soğan kürüde kullanmıştım bu ay ondan mı lekelenmem bilmiyorum sizce ovulasyon da cıkarımı gebelik bnm testin byle cıktı dun gece yaptım da

Eklentiler

• 16098293745918477909969568160041.jpg
    16098293745918477909969568160041.jpg
    76,8 KB · Görüntüleme: 29
Kızlar ben sizleri dinledim gece acile geldim Allah razı olsun hepinizden sabahı beklemedim iyi ki dış gebelik yaşadım kötü oldu ama şurdan anladığım doktorlara güvenmemek gerçekten ayrı ayrı bir sürü doktora gidin
canım yine de ucuz kurtuldun bak allahın sevdiği kuluymuşsun bu ihmalkarlığa rağmen. doktorlar çoğu zaman böyle malesef. dış gebelik sinsice ilerliyor senin betaların hep yüzde 60 artmıştı ama yine de oran yüksek deildi zaten 3000lerde ne beta artışı artık yani keseye bakılır. kanaman vardı. neyse olan oldu gelmiş geçmiş olsun. sen şimdi iyice dinlen önce bir toparlan. sonra da o doktoru şikayet et 😡

Ve ben gündüzü gittim ona canım dedim bak çok ağrım var kanamam var gece çıkan usg de gündüz de çıkardı ama doğru düzgün bakmadı gece olan doktor profesör hemen anladı baktı tüplere smaliyst dedi sıvı birikmiş kanaman var karnım içinde dedi şoka girdim hemen yatış sabah 6 da ameliyat 😭
Canım ben doktora kendim söyledim dış gebelik olabilir mi diye her muayenesi 300 TL her testi beta 155 TL ameliyat 15 bin TL yuttu düşünün ve bu yaşadığım psikolojiyi nasıl atlatıcam en önemlisi o bir daha çoçuk istemiyorum
Vicdansız yazıklar olsun haram zıkkım olsun aldığı muayne ücreti. Kendi tanı koyamıyorsa bari seni başka bi doktora yönlendirseydi. Hangi sağlıklı gebelikte bu kadar ağrı kanama olur. Demek ki o keseye benzettiği şey de kanama alanıymış. Tüplerin zarar görmüş mü peki? Ameliyatını yapan doktor ne diyor bu duruma?
aynen oyle şükür bunada. benımde sımdılık gozuken basıt bı ploraktın. bır yılı tamamlayna kadar denerım uc ay daha felan ıste. eğer olmazsa ztn ozaman bakılmadık hormon test kalmaz heralde. ıns gerek kalmazda hıcbırımızın yarabbım.
İnşallah canım olacak inşallah 🤲

Kızlar yardım edin ovulasyon testi yaptım yumurtlamanın 13.günğ bugun lekelenmem var 5 6 gündür soğan kürüde kullanmıştım bu ay ondan mı lekelenmem bilmiyorum sizce ovulasyon da cıkarımı gebelik bnm testin byle cıktı dun gece yaptım da
hcg arttıysa lh da artıyo genelde.
ama lh dalgalanlması da olabilir. reglden bir iki gün önce pik görüp regl olmıştum

A aybukee34 çok geçmiş olsun canım iyi ki bizi dinleyip gitmişsin gece doktora Allah korumuş gerçekten mucizesin ucuz atlatmışsın 😔 bu doktorun tavrı gerçekten canına kast etmiş gibi ya ben ağrı kesici önerdi deyince şok olmuştum zaten ters giden bir şey olduğu o kadar belli ki. Bu ne rahatlık yani gerçekten inanamıyorum neyse ki kurtuldun canım bir toparlan ve ameliyatını yapan doktordan detaylarını öğren, ona göre doktoru şikayet edersin her yere gerçekten ihmalin ötesinde bir şey bu durum. Allah beterinden saklasın yine de çok çok geçmiş olsun.

Çok üzüldüm ne hissettiğini en iyi ben anlarım üzülme diyemem o yüzden ama doktorunu değiştirmekte fayda var, çünkü femara ile çok büyüyen yumurtalarına da hiç müdahele de bulunmadı biraz daha erken kontrol edip çatlatma iğnesi verse belki daha farklı olurdu çünkü çok büyüyen yumurtaların döllendikten sonra sağlıklı ilerlemediğini biz bile biliyoruz. Tsh çok ayrı bi mevzu antikorlarına detaylı bakması lazımdı seni dahiliyeye yönlendirmesi gerekliydi mesela benim tsh ım çok yüksek olmamasına rağmen antikorlarım çok yüksekti ve ilaca başlattı o yüzden. Kansızlık sorunun da var normal gebelerde bile kan ilacı takviyesi veriyolar lar seninki neden önemsemedi çok enteresan. Kan ilk aylarda bebeğin en çok ihtiyacı olan şey rahime yeterli kan akışı olması lazım ki bebek beslenebilsin. Çok üzücü insan her şeyi sorguluyor ama nasip işte 🥺

Canım korkma bence benim her ay neredeyse pıhtılar düşer, rahim duvarının iyi kalınlaştığını gösteriyor bu tarz şeyler iyi bile sayılıyor doktorlar tarafından. Olsa bende sıkıntı olurdu reglimi çok pıhtılı yaşayan biriyim ama kist vs. Bi problemim yok çok şükür
Haklısın bu kadar emek, bu kadar umut çöp oldu.. Çok zor olacak başka bir yere gitmem ama mutlaka gidicem. Keseyi görmek için çağırsaydı en azından kontrolümü düzenli yapsaydı belki farkedilecekti ve önlem alınacaktı. Nasipte yoksa da olmuyor işte napalım. 1 saat bile uyumadım sancılarım bi yandan, üzüntüm bi yandan. Canavar gibi oldu gözlerim. Allah kimseye yaşatmasın 🙏 verecekse de sağlıkla versin. Bu yıkımı yaşamaktansa negatif görmeyi yeğlerim.

Jane Jetgil Jane Jetgil sevindim eşinin sonuçları da iyi bak bence sen çok stres yapma her şey yolunda bebiş olacak en kısa zamanda ama dün bile hemen panik oldun sonuçşar kötü mü diye sakin ilerle bence 😊

Jane Jetgil Jane Jetgil sevindim eşinin sonuçları da iyi bak bence sen çok stres yapma her şey yolunda bebiş olacak en kısa zamanda ama dün bile hemen panik oldun sonuçşar kötü mü diye sakin ilerle bence 😊
aminn inşallah kim istiyorsa Allahım bekletmesin sınamasın bununla. içim rahatladı biraz bakalım artık ilerisi nasıl olacak

R Random3 canım çok üzgünüm en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde gebe kalırsın inşallah 🤲
A aybukee34 kuzum geçmiş olsun. Umarım tüplerde bir sıkıntı yoktur ve iyisindir. O doktorada yazıklar olsun yani resmen bizim bile anladığımız şeye yavaş ilerliyor diye diretti. Bir tüp bebek parası kadar harcamışsın. Sağlık olsun en önce senin sağlığın önemli.

R Random3 bu arada dediklerimi yanlış anlama ben de ilk kimyasalım da doktor ihmali yaşamış biriyim, beni doğru yönlendirmedi Tsh ıma bile yalvararak baktırdım insülin direncim olduğunu kimyasaldan 6 ay sonra öğrendim vs. O yüzden doktor konusunda çok takıntılıyım en ufak bişey direk benim kafamda soru işareti yaratıyor ve güvenim kırılıyor
Niye yanlış anlayayım kuzum ya aşkolsun. Ben en başından beri ihmal ettiğinin farkındayım zaten. Ve hep korktum eşimin beynini yedim sürekli bişey olacak hissediyorum diye. Biz fazla irdeleyince paranoyak gibi görünüyoruz ama doktor ihmalinnin nelere mal olacağını yakınen bilen bi insanım. Yaşadıklarım yüzünden ben de güvenemiyorum doktorlara

Haklısın bu kadar emek, bu kadar umut çöp oldu.. Çok zor olacak başka bir yere gitmem ama mutlaka gidicem. Keseyi görmek için çağırsaydı en azından kontrolümü düzenli yapsaydı belki farkedilecekti ve önlem alınacaktı. Nasipte yoksa da olmuyor işte napalım. 1 saat bile uyumadım sancılarım bi yandan, üzüntüm bi yandan. Canavar gibi oldu gözlerim. Allah kimseye yaşatmasın 🙏 verecekse de sağlıkla versin. Bu yıkımı yaşamaktansa negatif görmeyi yeğlerim.
Şimdi gördüm canım çok üzüldüm. Senle bir sevinmiştik ne güzel. Tabi ki çok zor bir durum kesinlikle kimyasal da olsa çok farklı bir psikoloji, çok haklısın. Ama yine de bak dış gebelik veya daha tehlikeli bir durum olmadığına şükretmek lazım görüyorsun doktorların ihmali nelere sebep olabiliyor. Tabi önlem alınmış olsa böyle olmayabilirdi düşüncesi insanı çok üzüyor. Ama onu da bilemeyiz biz ne yaparsak yapalım bazen her şey olacağına varıyor. Sen içini ferah tut ve iyi bir doktor araştır bence. Bir de yanlış hatırlamıyorsam küçük çocuklara da söylemiştiniz gebelik durumunu. Zaten söylemiş olduğunuz için o dönemde bir şey diyemedim artık ama bir daha gebelik durumu olursa ilk 3 ay özellikle düşük vs durumu için en riskli dönem olduğu için çocuğa söylememenizi tavsiye edicem psikolojisi açısından. Bizim için bile çok zor bir durum ama çocukların bunu anlamlandırması çok daha zor, psikolojileri de çok ciddi farklı etkiler yaratabilir. Çocuklara bunları nasıl ve ne zaman açıkladığımız çok önemli.

R Random3 cnm çok üzüldüm gecmis olsun .Arkadaşların dedigi gibi mutlaka sıfırlanana kadar baktir hcg ne ve mutlaka doktorunu değiştir demir tsh cok onemli bilhassa tsh i yüksek gördüğü anda seni dahiliye ya da endokrine yonlendirmeliydi ne demek bisey olmaz her şey oluyor tsh dan dolayı biraz ihmalkar davranmış doktorun . Rabbım en yakin zamanda saglikli bir hamilelik nasip etsin cnm 😘
Sağol canım benim 🙏 farkındayım her şeyin ama yaşadığım yer lanet olsun ki köy gibi. Yolu, uzaklığı, zorluğu göze alıcam gidicem başka bi doktora. Amin hepimize sağlıklı gebelikler nasip etsin 🙏

Ah kızlar bu doktorlar niye böyle yahu sabah sabah baya moralim bozuldu. Gerçekten göz göre göre ihmal ediliyor hayatlarımız. Tabi ki bunlar azınlıkta neyse ki canla başla koşturan ve en ufak detayı önemseyen bir sürü sağlıkçımız var ama gerçekten bu örnekler beni çok üzüyor. İnsan hayatıyla uğraşan meslekler lütfen işlerini sevmiyorlarsa yapmasınlar ya.

Kesinlikle ben de aynı fikirdeyim bu şekilde yaşamaktansa hiç olmasın daha iyi insanın hevesi kursağında kalıyor bi yandan kendine üzülüyorsun bi yandan eşine. Belki her şey yolunda olsaydı bile kimyasal olacaktı ama insanın aklında böyle soru işareti bırakan noktalar olunca iyice üzülüyor
Niye yanlış anlayayım kuzum ya aşkolsun. Ben en başından beri ihmal ettiğinin farkındayım zaten. Ve hep korktum eşimin beynini yedim sürekli bişey olacak hissediyorum diye. Biz fazla irdeleyince paranoyak gibi görünüyoruz ama doktor ihmalinnin nelere mal olacağını yakınen bilen bi insanım. Yaşadıklarım yüzünden ben de güvenemiyorum doktorlara
Yok canım bazen böyle söylediğimizde yanlış anlayıp tepki verebiliyor bazı kişiler o yüzden dedim. İnşallah bundan sonraki sürecinde güvenebileceğin bi doktor ile ilerlersin 🙏

X