- 14 Eylül 2012
- 5.241
- 1.854
Canım sende de iki tanesinde taşıyıcı olarak bu mutasyon var. Bir tane sonucu tam anlayamadım. Senin mutasyonlardan bir tanesi özellikle düşükle ilgili olduğu söyleniyor. Birden fazla gende mutasyonun olduğu için risk daha fazla yani. Eğer ailede kalp damar hastalığı geçmişi vs varsa yine risk artıyor. Eğer senin yaşam şeklin de sigara vs varsa hepsi riski artırıyor. Gebelik sürecinde kanın pıhtılaşması herkeste artıyor, sende ekstra pıhtılaşma eğilimi olduğu için o miktar sende fazla olduğundan muhtemelen düşüklerin oldu Kordonda kan pıhtısı oluşup bebekler yeterince beslenemediği için. En basit şekliyle anlattım bildiğim kadarıyla. Ben uzman değilim sadece yıllarım annemle hastanede geçti o nedenle biliyorum. Kadın doğum doktoru dışında mutlaka hematoloji uzmanına görünün. Kadın doğum doktorları bu konuda malesef çok hakim değil. O nedenle görüşleri farklılaşabiliyor. Üç kaybın da olmuş çok üzgünüm muhtemelen bundandı, kan sulandırıcı iğne ile şimdi yoluna girer ve sağlıkla ilerler gebeliğin inşallah. Bir de şunu söyleyeyim bu süreç bitince de mutlaka hematoloji uzmanına takipte olmanı tavsiye ederim. Allah korusun bu pıhtılaşma eğilimi farklı hastalıklar için de risk oluşturuyor yalnızca düşük değil de senin için de riskli yani. Ama bu ilaçlarla kontrol altına alınabilecek bir şey büyük ölçüde. İçini ferah tut ve takiplerini aksatma canım. Dediğim gibi ben uzman değilim kesinlikle söylediklerim harfiyen doğru diyemem mutlaka doktorun yönlendirmesine göre hareket et.
çok teşekkür ediyorum canım
not alıyorum hemen en kısa zaman da hematoloji doktorundan randevu alacağım
anneannem 50'li li yaşlarda beynine sanıyorum pıhtı attı için felç olmuştu ben cocuktum o zamanlar hatırlamıyorum tam
açıkcası bende meraklı değilim her gün iğne kullanmaya ama doktor gerek yok bak normalmiş derse ne diyeceğim diye düşünüyorum elbette her şey nasip kısmet ama hersey vesileye sebep sonuçta
Rabbim anneciğinize şifa ihsan eylesin inşallah
ellerine yüreğine sağlık seni de yordum hakkını helal et
rabbim hayırla herşeyi gönlünce versin