Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Kızlar iyi akşamlar bir sorum olacaktı sizlere dışarı çıkma yasağı olan gunlerde hastaneye gidebiliyor muyuz daha dogrusu tek mi gitmek zorundayız randevumuz varsa eşim benle gelemez mi hastaneye ben cumartesi safra kesesi ve reflü ameliyatı olacağım aynı anda bunun icin bı gün öncesinde endoskopi olmam gerekiyor tek de gidemem hastaneye biliyor musunuz tek mi gidiliyo refakatciyle mi
Canım İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde kesinlikle refakatçi yazmıyor. Ama polisin insiyatifine bağlı olabilir. En kötü eşine de bir randevu alıp sonra iptal edebilirsiniz belki.. çok geçmiş olsun şimdiden
Evet cnm, pazartesı gunu cıktı 😔
Canım nasıl çıktı sonuçların? Hangi mutasyonlar var görüntüsü varsa atabilir misin?
Selam kızlar..
30 Aralık batdaşlarım hepimizi bu ay pas geçti sanırım😔 Ben içimizden illa biri müjdeli haber verir diyordum kendimce ama olmadı sanırım😔😔 aaa bidakka @sedanur4004 sen test yaptın mı
Selam canım olmadı valla bu ay bereketsiz çıktı 😬
Bebege kan gıtmedıfıgı ıcın gelısım duruyor, ılac veya ıgne olacak hamılelık olunca, bebege kan 6. haftadan sonra gırmeye baslamrmıs, o yuzden dusuklerın cogu 6 da kalıyor
Neyse ki erken tespit edildi iyi ki ilk düşükte yaptırdın canım. Hiç merak etme şimdi kontrol altında ilerlersin ve bebeğin sağlıkla büyür. Ben bu hastalığı annemden biliyorum ve annemin iki sağlıklı çocuğu oldu biri benim. Doktorlar hayret etti nasıl hiç düşük olmadı nasıl sağlıklı doğum yaptınız diye çünkü hiç ilaç kullanmamış bilinmiyormuş. İkimiz de erken doğduk sadece. Ama eğer pıhtılaşma eğilimin varsa Allah korusun bu başka hastalıklar için de risk oluşturabiliyor. O nedenle gebelik dışında da hematoloji bölümünde takip olmanı tavsiye ederim. Bir de bende tüm mutasyonlar olmamasına rağmen Dr bana gebelik öncesi coraspin ve gebelik olur olmaz da clexane iğne kullanılmalı demişti. Sana öncesinden kullanman gereken bir şey demişler miydi yoksa gebelik olunca mı başlanacak dendi?

Anladım canım bundan sonra ona göre devam edersin en azından çok mu yüksek peki pıhtılaşman doktor ne dedi?
Walla cnm 4 doktorun gorusunu aldım, hepsı de farklı konustu, ama pıhtılasma oldugu gercek, kımı hafıf dıyor, kımı hemen tedaviye baslammalı dıyor kımı de cıddı bır sorun yok dıyor.. Yarın gıdıcem doktora, kendı doktoruma yuzyuze gorusmedım henuz.. 😔

Eklentiler

• Screenshot_20201230_220434.jpg
    Screenshot_20201230_220434.jpg
    99,5 KB · Görüntüleme: 47
Walla cnm 4 doktorun gorusunu aldım, hepsı de farklı konustu, ama pıhtılasma oldugu gercek, kımı hafıf dıyor, kımı hemen tedaviye baslammalı dıyor kımı de cıddı bır sorun yok dıyor.. Yarın gıdıcem doktora, kendı doktoruma yuzyuze gorusmedım henuz.. 😔
En azından elinde bi veri var canım doktorun en doğru şekilde yönlendirir sıkma canını 🙏

Bu konuda U Uzaygemisi35 çok bilgili canım benim açıkçası pek bilgim yok
dosyayı attım kuzum anlayanlar yorumlar inşallah yarına kadar nasıl duracağım

bu arada her gün kan sulandırı iğne kullanıyorum 3 kaybım olduğu için
hafta da bir düşük önleyici iğne
her gun gender 3 defa progestan kullanıyorum bakalım yarın ne diyecek doktorumuz

her gun gender 3 defa progestan kullanıyorum bakalım yarın ne diyecek doktorumuz
İnşallah şifa olur ilaçlar sıkıntısız bi hamilelik geçirirsin canım

Canım benim eşim ameliyat oldu varikoselden sperm değerlerini etkilemişti. Ultrasonda damarda reflü görülmüş o yüzden ameliyat yaptı doktor. Eşim ocakta kontrole gidip tekrar spermiyogram testi verecek. Çaresi var merak etme.
Çaresi var ama kiminin hiç olmamış kiminin yıllar yıllar sonra bu problemden ötürü okuduklarım cok etkiledi

Canım bir tanesinde taşıyıcısın ama bakılması gereken başka faktörler daha var bildiğim kadarıyla. Sende taşıyıcı olarak çıkan bildiğim kadarıyla başlı başına risk oluşturmuyor ama başka risk faktörü varsa ne bileyim ailede genetik olarak kalp damar hastalığına yatkınlık, sigara içme vs bu risk daha çok artabiliyor. Bunu kadın doğumculardan daha iyi hematoloji uzmanları bilir. Mutlaka onların görüşünü al kadın doğum doktorun ne derse desin. Bence baştan kan sulandırıcı kullanman gerekmeyebilir ama bende de taşıyıcılık olmasına rağmen önermişlerdi mesela. O nedenle riske atmamak için belki önerebilirler. Çünkü gebelik zaten pıhtılaşmayı artırıyor. O nedenle bu eğilimi hiç ortaya çıkmadan önlemek için faydalı olabilir gerçekten. Ama içini ferah tut artık mutlaka takiple sağlıkla ilerleyecektir umarım 🙏🙏 bir de o taşıyıcı olduğun mutasyon bildiğim kadarıyla başlı başına düşükle sonuçlanıyor değil. Yani tüm bunlar bildiğim kadarıyla tabi mutlaka doktoruna danış yine ama ekstra hematoloji doktoruna da.
sevinirim canım bakarsan

Canım sende de iki tanesinde taşıyıcı olarak bu mutasyon var. Bir tane sonucu tam anlayamadım. Senin mutasyonlardan bir tanesi özellikle düşükle ilgili olduğu söyleniyor. Birden fazla gende mutasyonun olduğu için risk daha fazla yani. Eğer ailede kalp damar hastalığı geçmişi vs varsa yine risk artıyor. Eğer senin yaşam şeklin de sigara vs varsa hepsi riski artırıyor. Gebelik sürecinde kanın pıhtılaşması herkeste artıyor, sende ekstra pıhtılaşma eğilimi olduğu için o miktar sende fazla olduğundan muhtemelen düşüklerin oldu Kordonda kan pıhtısı oluşup bebekler yeterince beslenemediği için. En basit şekliyle anlattım bildiğim kadarıyla. Ben uzman değilim sadece yıllarım annemle hastanede geçti o nedenle biliyorum. Kadın doğum doktoru dışında mutlaka hematoloji uzmanına görünün. Kadın doğum doktorları bu konuda malesef çok hakim değil. O nedenle görüşleri farklılaşabiliyor. Üç kaybın da olmuş çok üzgünüm muhtemelen bundandı, kan sulandırıcı iğne ile şimdi yoluna girer ve sağlıkla ilerler gebeliğin inşallah. Bir de şunu söyleyeyim bu süreç bitince de mutlaka hematoloji uzmanına takipte olmanı tavsiye ederim. Allah korusun bu pıhtılaşma eğilimi farklı hastalıklar için de risk oluşturuyor yalnızca düşük değil de senin için de riskli yani. Ama bu ilaçlarla kontrol altına alınabilecek bir şey büyük ölçüde. İçini ferah tut ve takiplerini aksatma canım. Dediğim gibi ben uzman değilim kesinlikle söylediklerim harfiyen doğru diyemem mutlaka doktorun yönlendirmesine göre hareket et.

Canım İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde kesinlikle refakatçi yazmıyor. Ama polisin insiyatifine bağlı olabilir. En kötü eşine de bir randevu alıp sonra iptal edebilirsiniz belki.. çok geçmiş olsun şimdiden

Canım nasıl çıktı sonuçların? Hangi mutasyonlar var görüntüsü varsa atabilir misin?

Selam canım olmadı valla bu ay bereketsiz çıktı 😬

Neyse ki erken tespit edildi iyi ki ilk düşükte yaptırdın canım. Hiç merak etme şimdi kontrol altında ilerlersin ve bebeğin sağlıkla büyür. Ben bu hastalığı annemden biliyorum ve annemin iki sağlıklı çocuğu oldu biri benim. Doktorlar hayret etti nasıl hiç düşük olmadı nasıl sağlıklı doğum yaptınız diye çünkü hiç ilaç kullanmamış bilinmiyormuş. İkimiz de erken doğduk sadece. Ama eğer pıhtılaşma eğilimin varsa Allah korusun bu başka hastalıklar için de risk oluşturabiliyor. O nedenle gebelik dışında da hematoloji bölümünde takip olmanı tavsiye ederim. Bir de bende tüm mutasyonlar olmamasına rağmen Dr bana gebelik öncesi coraspin ve gebelik olur olmaz da clexane iğne kullanılmalı demişti. Sana öncesinden kullanman gereken bir şey demişler miydi yoksa gebelik olunca mı başlanacak dendi?
Sorma ya bayada kalabalıktık birimizede mi denk gelmedi😏😔

X