Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Günaydın kizlar dun gun boyu sanci cektim safradan dolayi sanci hafifleyince sızmış kalmışım koltukta bir sürü sayfa birikmiş yeni bitirdim okumayı U Uzaygemisi35 cnm dis gebelik olduğunu sanmıyorum adetin erken gelmiş olabilir rahim filminden dolayi benim de çoğunlukla once kahve gelir adetim ama bazen direk kırmızı başladığı da oluyor hem dış gebelik de olsa kimyasal da olsa bu kadar erken belirti vermez adetinjn geçmesi gerekir diye düşünüyorum özellikle dis gebelikte yaşadım ben dis gebeligi biliyorum sanci da kanama da adetim geçtikten en az 1 hafta sonra başlamıştı. minseo minseo cnm seni benden iyi kimse anlayamaz ayni rahatsızlık bende de var ve hiç bir şey teselli etmiyor zaten ve bi günüm bi günümü tutmuyor bi gun azcik keyfim yerine geliyor diger gun kaygilar dusunceler beni benden alıyor ozellikle kendimde surekli bi rahatsızlık ariyorum vücudumu diliyorum dinleyince de mutlaka biseyler buluyorum bazen esime bisey olacak kızıma bisey olacak korkusu basıyor cocugun yüzünde hafif bi kızarıklık görsem mesela ne hastaligi var bu çocuğun diye düşünüyorum araştırmak istiyorum hemen birbir cesit hastalik geçiyor aklımdan. Beni iyi eden kalabalığın içine girmek kalabalığa girince kendimi dinlemeyi kötü şeyler düşünmeyi bırakıyorum biraz ama su pandemi döneminde o da hayal oldu kimseyi goremiyoruz. Bu arada klomen bazılarına kötü etki ediyo beni de ruhsal olarak cok sarsmisti kullandığım ay bi de doktor fazla kullandirmisti seninki gibi iyice mahvetti psikolojimi asabiyet yapti bende bi de sebep ilaclar da olabilir yani cnm tesellim yok ama duam var senin için Rabbım ferahlık versin icine 🤲🤲

Kizlar bi tane oglum var 4 yasinda ona kardes dusunuyorum bu ay korunmayi birakacaktim ama gectigimiz ay bilmeden korunmamisim ben 14. Gunu yumrtlama hesapliyordum ama benim yumurtlama donemim 21. Gunmus 35 gunde bir adet oluyorum bu ay hamile kalmadim oglumda hemen olmustu icime bi kurt dusmedi degil bide adet dongum 28 gunde birden 35 gunde bir olmaya basladi oncesinde de kahverengi leke geliyor bi sorun yoktur umarim suan 27 yasindayim

Merak ediyorum acaba benim gibi son 5-6 gündür uykusu olupta göz kapakları düşercesine hemde uyuyamayan var mı acaba, her şeyi belirtiye bağlamak yanlış tabi ama nadir yaşadığım şeyler olunca insan bağdaştırıyor normalde olmayan şimdi olan şeyler yaşayan , misal diğer şeyler ise; boynum tutuldu belim de öyle ve hiç bir yorucu iş yapmadım, güzel de uyurum yatağımda rahattır, ağzımda yaralar çıktı hayatta çıkmaz, çöpün kokusuna midem bulandı resmen kemiklerim birbirine girdi öğürmektem baktım karnımın orda kan yuvası oluşmuş o öğürdüm ve acıdığım yerim ve bugün mutfağın lavabonun tüm borularını söktüm midem öğüre öğüre hepsini çamaşır suladım açıcı döktüm aşırı koku geliyordu normalde de yaparım bu işlemi bir kaç ay geçimce hiç bulanmaz midem bu kadar kokuyu almam ama kötü oldum,
Canım olabilir, bende koku hassasiyeti yaşamıştım en sevdiğim yemeği pişirirken. Ve derin uyurum hepte kötü rüyalar görürüm hamileyken yani çok derin dalarım gerçek gibi

Kizlar bi tane oglum var 4 yasinda ona kardes dusunuyorum bu ay korunmayi birakacaktim ama gectigimiz ay bilmeden korunmamisim ben 14. Gunu yumrtlama hesapliyordum ama benim yumurtlama donemim 21. Gunmus 35 gunde bir adet oluyorum bu ay hamile kalmadim oglumda hemen olmustu icime bi kurt dusmedi degil bide adet dongum 28 gunde birden 35 gunde bir olmaya basladi oncesinde de kahverengi leke geliyor bi sorun yoktur umarim suan 27 yasindayim
Bizim de oglumuz aynı sekilde ilk ay olduğu için açıkçası 2.de de aynı olacağını umuyordum. Esimle ikimiz de ogretmeniz yazın deneyelim dedik zamani ancak 2 ay olmadı dr a göründük ikimizde de sorun yok gibi ancak 6 aydır olmuyor dr um bu ay klomen başladı ve catlatma igmesi oldum bat 3 ocak ins olur bu defa. Bi yandan hayırlısı boyleymis diyorum kolay elde edilince kiymetin az bilindiğini dusunuyorum ilk ay olsa kesinlikle şu anki heyecan hevesle beklemezdim mesela. Bi yandan da zaman aleyhe isliyor. Sizin daha ilk ay dr a görünseniz de hormon bakar sadece ancak adet duzensizliginiz için görünün bence kafaniz da rahat eder aylar geçtikçe üzüntü katlanıyor. Allah isteyen herkese hayirlisiyla nasip etsin

Bizim de oglumuz aynı sekilde ilk ay olduğu için açıkçası 2.de de aynı olacağını umuyordum. Esimle ikimiz de ogretmeniz yazın deneyelim dedik zamani ancak 2 ay olmadı dr a göründük ikimizde de sorun yok gibi ancak 6 aydır olmuyor dr um bu ay klomen başladı ve catlatma igmesi oldum bat 3 ocak ins olur bu defa. Bi yandan hayırlısı boyleymis diyorum kolay elde edilince kiymetin az bilindiğini dusunuyorum ilk ay olsa kesinlikle şu anki heyecan hevesle beklemezdim mesela. Bi yandan da zaman aleyhe isliyor. Sizin daha ilk ay dr a görünseniz de hormon bakar sadece ancak adet duzensizliginiz için görünün bence kafaniz da rahat eder aylar geçtikçe üzüntü katlanıyor. Allah isteyen herkese hayirlisiyla nasip etsin
Adet duzensizmi sizce 35 gunde bir nette duzenli yaziyor ama once 28 di yani 1 yil falan dim 4 aydir 35e cikti ama 35 gunde bir sekmeden oluyorum nette 35 i gecince sıkıntı yaziyor ama net bilgi coplugu tabi.bu arada kul plan yaparmis kader gulermis bende gelecek ay tamamen birakacam korunmayi diyordum ama gecen ay farkinda olmadan korunmamisim olmadi hayirlisi olsun hakkimizda Rabbim herseyin hayirlisini versin.bu ay bi deneyim bakalim sonra giderim insallah

Canım olabilir, bende koku hassasiyeti yaşamıştım en sevdiğim yemeği pişirirken. Ve derin uyurum hepte kötü rüyalar görürüm hamileyken yani çok derin dalarım gerçek gibi
Umarım bu yaşadıklarım hamileliğe işarettir , kötü rüyalar da gördüm bu arada hep eşimi annesini ailesini falan görüyorum kafayı onlara taktım rüyamda 😂 kapıya çöp bırakıyordum bu sabah ve kötü bir koku aldım sonra araştırdım ne bu bir baktım karşı komşumuz merdivenin oraya çuvalla patates soğan koymuş ve bozulmuşlar inanamadım ben bu kokuyu asla almadım şimdiye kadar ve aylardır evde yoklar, o çuval aylardır orda ,kim bilir kaç aydır bozuk , yöneticiye haber verdim çöpe attılar teşekkür ettiler bide kurt sarmadı iyiki buraları diye😂

Benim bat 26 Aralık idi birkaç gün önceden başladım teste hep negatifti. Bu sabahki de negatif. Olsa çıkardı demek ki yok. Güncelleyebiliriz benimkini 23 Ocak görünüyor takvimde. Adet de bu ay hem klomen hem dostinex kullandığım için gecikecek belli ki. Sağlık olsun.. minseo minseo

Adet duzensizmi sizce 35 gunde bir nette duzenli yaziyor ama once 28 di yani 1 yil falan dim 4 aydir 35e cikti ama 35 gunde bir sekmeden oluyorum nette 35 i gecince sıkıntı yaziyor ama net bilgi coplugu tabi.bu arada kul plan yaparmis kader gulermis bende gelecek ay tamamen birakacam korunmayi diyordum ama gecen ay farkinda olmadan korunmamisim olmadi hayirlisi olsun hakkimizda Rabbim herseyin hayirlisini versin.bu ay bi deneyim bakalim sonra giderim insallah
Eger sürekli 28 gunde bir olurken 35e çıkmışsa duzensizlesmis demek ki yaşınız da çok büyük degil çünkü o yüzden söyledim yoksa normalde 35 güne kadar olağan kabul edilir. Bnce de biraz akışına bırakmak gerek aynen bakalım nasibimizde ne zaman olacak

Umarım bu yaşadıklarım hamileliğe işarettir , kötü rüyalar da gördüm bu arada hep eşimi annesini ailesini falan görüyorum kafayı onlara taktım rüyamda 😂 kapıya çöp bırakıyordum bu sabah ve kötü bir koku aldım sonra araştırdım ne bu bir baktım karşı komşumuz merdivenin oraya çuvalla patates soğan koymuş ve bozulmuşlar inanamadım ben bu kokuyu asla almadım şimdiye kadar ve aylardır evde yoklar, o çuval aylardır orda ,kim bilir kaç aydır bozuk , yöneticiye haber verdim çöpe attılar teşekkür ettiler bide kurt sarmadı iyiki buraları diye😂
Ay hadi İnşaAllah canım, hayırlara çıkarsın. Dua edelim de seninle olsun meleğin eğer şimdi yoksa bile eeeen kısa ve hayırlı zamanda gelsin sarsın seni minik elleriyle canım, İnşaAllah kalbindekini versin Rabbim. Bat ne zaman?

Benimde öyle 10 11 gün varken başladı inşallah gebeliktir yoksa prolaktin yükseliyordur aklıma o geliyor. 3 gün sonra test yaparım hayırlısı bakalım. Siz adet günü mü test yaptınız?
Canım ben ilk evlendiğimde 1 sene istemedim daha sonra doktora gittim artık istiyorum diye prolaktin im yüksekti ama ben hiiç göğüs ağrısı falan yaşamamıştım 1 ay ilaç kullandım bıraktık ertesi ay hamile kaldım. Korkma öyle olsa bile korkulacak birşey değil, birde prolaktin strese bağlı da bir hormon.

X