Dolunaycım, bak ben yakın kız arkadaşlarıma da aynı şeyi söylerim hep, Bizler eşimizle , sevgilimizle vs sorun yaşadığımız da gider anlatırız genelde, hani herşey yolundayken kimse gidip dert yanmaz, o yüzden de bizler yakın kadın tanıdıklarımızın eşlerinin en kötü taraflarını duyar öğreniriz çoğunlukla.. Ha bu gibi durumlarda ben onlara da aynı şeyi söylerim, sen bana bunları anlatıyorsun ama bu adamın hiç mi iyi tarafı yok, otur bi muhakemeni yap, içsel terazinin bir kefesine artıları bir kefesine eksileri koy, hangisi ağır basıyor gör sonra ona göre karar ver, sadece olumsuzluklara odaklanma, iyi şeyleri de düşün ve sorun varsa çözüp çözemeyeceğine bak.. Haa ama hala bana, yok bu adamın hali hal değil, bir iki artısı tonla eksiğini örtmeye yetmiyor diyorsan, o zaman oturup düşün , benim hala bu insanla ne işim var diye..
Şimdi bunların aynısınısana da söyledim kabul et. alınma gücenme, ama okumuş eli ekmek tutan, allah şükür ruh ve beden sağlığı yerinde bir kadınsın, boşan boşanma diyemez kimse sana.. Ama ya şikayet ettiğin konuları değiştirmek için kalk ayağa savaşmaya başla, yok değmez denedim olmayacak diyorsan, kendine hakettiğin değeri verip ayrı bir yön çizmeye başla hayatına.. Konuşmak dertleşmek iyidir, gereklidir, devam da et, biz seni dinleriz, hiç de sıkılmayız, of demeyiz, keşke elimizden birşey gelse de hatta yardım etsek.. Ama hayatta sadece şikayet edip, değiştirmek için hiç bir girişimde bulunmayan insanlardan olma sakın, inan hayat kısa ve mutlu olmak için çabalamamız lazım.. Silkelen ve harekete geç arkadaşım , kendin için..