Anne olamamanın acısıyla nasıl başa çıktınız? Nasıl kabullendiniz??

Arkadaşım sana boşuna ümit vermek istemem ama ben<0,01 amh değeriyle 4 kez hamile kaldım 3 ü düşükle sonuçlandı çünkü kan pıhtılaşması problemim varmış sonradan öğrendim.2 kez başarısız tüp bebek tedavisi gördüm yumurta gelişmedi.doktorum artık denemeyelim pek ümit yok dedi.4 ay sonra doğal yollardan hamile kaldım ve bir kızım oldu.(38 yaşımda).bunları neden mi anlatıyorum çünkü içindeki umudun asla dinmeyeceğini biliyorum benim dinmemişti.hep umut ettim ama hayatımı buna endekslemedim.inançlı biriysen dua et faydasını görürsün.olmazsa da eşinle mutlu olmaya bak hayat kısa.

Hayat çok garip işte. Ablam yeğenimin üniversiteyi bitirdiğini bile göremedi.
Keşke olaylar daha farklı gelişseydi.
:KK43: mekani cennet olsun insallah. O cocugun en buyuk sansi da sizsiniz. Bundan sonra hep birlikte guzel, uzun bir ömrünüz olsun insallah. Bizden önce giden sevdiklerimize zaten kavusacagiz bir gun.

Hanımlar selam.. Başlıktan da anlaşılacağı üzere dert belli, derman hemcinslerimde :) Lafı biraz uzatacağım çünkü bu konu çözümcül cevaplar alabilmem açısından benim için çok önemli.. Şimdiden güzel gözlerinizi benim için yorduğunuz için çok teşekkür ederim.

37 yaşındayım 3 yıllık evliyim.. Bu süreçte 1'i tüp bebek ve ikiz gebelik olmak suretiyle 3 gebelik,4 bebek kaybım var.. Hepsi de 8-10. haftalarda kalp atımı alınamaması veya durması şeklinde kürtajla sonlandı.. Bunun dışında 2 tane de transfere bile ulaşamayan tüp bebek denemem daha var.. Sonuncusu henüz yeni gerçekleşti embriyolarım 3.güne bile ulaşamadı tedavim iptal oldu.. Ve artık sıfır küsür AMH değeriyle kaliteli yumurta oluşturamıyo vücudum, doktorlar için kırmızı çizgiyim, tedavi şansı en düşük neredeyse imkansız hasta gurubundayım.

Son 2,5 yılımı hastaneler,doktorlar,iğneler,ilaçlar,avuç avuç vitaminler, bitkisel kürler, 2 histeroskopi, 3 kürtaj, 2 rahim filmi, 3 OPU, akupunktır, yüzlerce kan testleri, genetik testler, ilaçlar, hamile kalma taktikleri, kutularca yumurtlama testleri, kutularca gebelik testleri, umut, gözyaşları..gözyaşları..umutsuzluk..umut.. ve yeniden yeniden benzer süreçlerle geçirdim (geçirdik)..

Sunuç itibariyle çok yorgun ve umutsuzum artık.. Aslında umutsuz da değilim de sorun şu ki bu umut beni öldürecek diye korkuyorum.. Eşim artık tedavi olmak istemiyo zaten biz böyle mutluyuz falan diyo, benim çok yıprandığımı düşünüyo, gel vazgeçelim artık bu sevdadan diyo.. haklısın diyorum ki haklı da.. ama gel gör ki şu umuduma anlatamıyorum artık bittiğini.. Kabullenemiyorum anne olamama fikrini,hayatıma devam edemiyorum, her planımın içinde "ya bebek olursa" var, evimizi ilk aldığımız günden beri bebek odası yaparız diye kafamda tasarladığım o boş odaya eşim spor aletleri koydu diye üzülüyorum mesela içten içe.. tatil planı bile yaparken aklımda hep o düşünce, regl dönemim yaklaşınca elimi karnıma koymalarım beni hasta ediyo artık.. istemiyorum böyle olmak, devam etmek istiyorum.. çocuksuzluk fikriyle devam etmek istiyorum.. neden yapamıyorum?? Bitti artık işte neden bitiremiyorum ben :KK43:

Siz nasıl yaptınız?? Nasıl bu fikre kalbinizi alıştırdınız? Nasıl vazgeçtiniz? Ya da gerçekten vazgeçebildiniz mi? Eminim benim durumumda olan binlerce kadın var burda da.. Nolur bana bi yol gösterin ben artık kendime, kalbime söz geçiremiyorum, hayatıma devam ediyo gibiyim ama edemiyorum, dışımdan normalim, içim yana yana bitti artık, kimseye belli etmemeye çalışıyorum takmıyo gibi gözüküyorum dışardan, kendimi bile bazen öyle zannediyorum "hah" diyorum "evet işte istediğim kadın profili bu güçlü kadın, oldum ben artık tamam" diyorum, sonra birden bi duş sırasında, bi yalnız kaldığımda, başka bi hemcinsimin hikayesi haberlerde karşıma çıktığında bir hıçkırık nöbeti, bir boğaz düğümlenmesi, böğüre böğüre ağlama isteği..ölüyorum.. içimde bişey ölüyo.. yaşamayan bi yerim var sanki onu hayata döndüremiyorum.. Bana anlatın nolur.. nasıl bu hislerle başa çıktığınızı anlatın bana, ne bileyim bi kitap önerin, bişey diyin, daha önce denilmemiş bişey diyin bana nolur :KK43:

Not: Evlat edinme önerisinde bulunan arkadaşlarım için bir ekleme yapmak istiyorum.. Bu konuyu çok düşündüm ve çok araştırdım eşimle de çok konuştum.. Kendince gerekçelerle istemiyo, zaten o istemezken benim zorumla olursa ilerde o çocuk da üzülebilir diye korkumdan çok da fazla ısrarcı olamıyorum bu konuda.. Hiçbi günahsızın günahına girmek istemiyorum.. Malesef eşim donasyon ve evlat edinme fikrine tamamen karşı :KK43:
Ben de 4 senedir uğraşıyorum. maddi manevi sıfırı tüketene kadar benden hiç yumurta eşimden hiç sperm çıkmayana kadar umudumu kaybedemem herhalde :KK43: insanın elinde değil. 4 senedir 1 kere bile kendiliğinden hamile kalmama rağmen adet dönemi yaklaşınca hep acabalar aklımda...

Bende 5 yıl uğraştım çocuk için bu surecte asilama yumurta takipleri bitkisel kürler hacamat vs tarzı tedaviler ve 2 tüp bebek denemesi sonunda hamile kaldım ama hicbirzaman hayatımın merkezi çocuk olmadı. Tabi ki çocuk istedim ama olmazsa fikrine de kendimi alıştırdım bi taraftan. Hatta bu son denememizde yine olmasaydı artık uğraşmayı komple bırakacaktım. Çünkü çok yıprandım ilaçlar uykularımı rüyalarımı bile etkiledi. Vücudum çökmeye başladı eski sağlığım kalmadı ve dedim ki ben çocuktan daha onemliyim olmuyorsa zorlamanın alemi yok tam da bu düşüncelerle son tedaviyi olurken hamile kaldım.
Bazen salmak lazım.Bu tedaviler insanı ruhen ve bedenen çok yıpratıyor sana tavsiyem önceliğin kendin olsun. Aldığın ilaçlar hormonlar sağlığı çok etkiliyor birsürü yan etkisi var evlat sahibi olmak uğruna kendi sağlığını hiçe sayma bence. Çok zorlanıyorsan psikolojik destek al önce kendini düşün.
Çok sevindim canim Allah sağlıkla kucaklamalı nasip etsin :dua: teoride ben de sen gibi düşünerek girdim son tedavime.. olmadı biraktim iste ama içimde nasıl bırakırım onu çözümleme makasındayım :)

Allahtan umut kesilmez canım. Ben de çoook zor hamile kalanlardanım. Sayısız yumurta toplama, tedavi iptalleri, tüplerimin alınması ve altı tüp bebek transferi... bir tek yumurtanın peşine düştük. son tedavimden iki ay önce glütensiz beslenmeye başladım, yumurta sayıma etki etmedi ama transfere girdiğimizde doktorum çok çok çok kaliteli bir embriyo dedi ve ben altıncı tüp bebek tedavimde pozitifi gördüm. Hamile olduğumu öğrendikten sonra iki ay daha glütensiz beslendim. Ben yararı olduğunu düşünüyorum ve herkese anlatıyorum belki birilerine faydam dokunur diye. Allahım isteyen bekleyen herkese nasip etsin inşallah :dua:
Allah bağışlasın canim çok sevindim adına :dua: önerin için de çok teşekkür ederim :KK200:

Senınle aynı kaderdeyım 29 yasındayım 4 tup denemem var. Sadece 1 tanesi tuttu. O da düştü maalesef. Bazen benımde içim sızlıyor. Daralıyorum ya olamazsam dıyr. Ama beklemekten başka care yok benım ıcın
Bir arkadasım vardı tupunun bırı hasarlı polıkıstık overlı. Doktorlar olmaz dedi
Amaaa mucizesi şu an 3 aylık
Allahtan ümit kesilmez. Rabbim gönlüne göre versin inşallah tez zamanda hayırlı saglıklı evlat nasip etsin inşallah
Amin canim inşallah sen dr en yakın zamanda mucizenle kucaklasirsin:dua:

su an yanimda olsaydiniz size sarilip hickira hickira aglardim.cok guzel anlatmissiniz duygularinizi.benim 2 yasinda bi kizim var cok sukur allah olmayan herkese nasip etsin.cocuk konusunda olmasada bende sizin gibi yillardir bi istegimin gerceklesmesine hasrettim.benimki imkansiz degil ama bana coook uzak bi yerde bi istek.umudum bitsin diyorum ama olmuyo icimdeki sesi susturamiyorum.zamana birakin icinizdeki umutla savasmayin.dusunmeyin surekli sosyal ortamlarda bulunu.kafanizi dagitin ve dua edin.allahim ben herseyi sana biraktim ne yaparsan kabulum.dua sizi rahatlatacak.aglamak isteyince aglayin bagira bagira hemde.aglamak uzulmek kotu bisey degil.icinize atmayin yeterki
Yaa ne tatlısınız çok duyduygulandırdınız beni :KK19: Allah insallah sizin de kalbinizin muradını versin kısa surede.. bol bol dua ediyorum.. insanları özellikle esimi üzmemek ve güçsüz görünmemek adına sanirim kendimi çok tutuyorum o da olur olmaz yerde dökülüyo iste çok zoruma gidiyo böyle olmak.. bu halimden kurtulmak istiyorum artık :dua:

Yaa ne tatlısınız çok duyduygulandırdınız beni :KK19: Allah insallah sizin de kalbinizin muradını versin kısa surede.. bol bol dua ediyorum.. insanları özellikle esimi üzmemek ve güçsüz görünmemek adına sanirim kendimi çok tutuyorum o da olur olmaz yerde dökülüyo iste çok zoruma gidiyo böyle olmak.. bu halimden kurtulmak istiyorum artık :dua:
tutmayin kendinizi aglamak isyan etmek gucsuz gorunmek degildir ki.tam tersine aglamak rahatlatir insani.insanlar ne derse desin icinizden geldigi gibi hareket edin.onemsemeyin kimseyi icinize attikca ilerde daha kotu olursunuz bi yerde patlak verir.bi gun gozyaslariniz durana kadar aglayin bagirin sonra bakacaksiniz ki artik aglamak yok.ben suan o evredeyim katilastim resmen.can yucelin dedigi gibi acı doruga geldiginde gozyasi gelmezmis neden hic aglamadigimi anladim.sizde uzulmeyin lutfen hersey gecip gidiyor unutuyoruz

Allah tüm isteyenlerin gönlüne göre versin tez vakitte..

Üzüldüm gerçekten..
Yerinizde olsam tedaviden tamamen vazgeçerdim.
Önce vüdudumu ve zihnimi rahatlatır oluruna bırakırdım.
Belki mucizeniz o vakit gerçek olur bilemeyiz..

İki teyzemin de çocuğu olmuyor, birisi 2 kardeşi evlat edindi 30 yaşına bastılar neredeyse ve çok da bağlılar birbirine. Diğerinin 5 yıldır umudu hiç bitmedi hala tedavilerle uğraşıyor. Bence zamana bırakın her şeyi. Stres yapmayın yaş da geçiyor diye. Üzerinizden o ağırlık kalksın ki güzel şeyler gelip bulur sizi.

Arkadaşım sana boşuna ümit vermek istemem ama ben<0,01 amh değeriyle 4 kez hamile kaldım 3 ü düşükle sonuçlandı çünkü kan pıhtılaşması problemim varmış sonradan öğrendim.2 kez başarısız tüp bebek tedavisi gördüm yumurta gelişmedi.doktorum artık denemeyelim pek ümit yok dedi.4 ay sonra doğal yollardan hamile kaldım ve bir kızım oldu.(38 yaşımda).bunları neden mi anlatıyorum çünkü içindeki umudun asla dinmeyeceğini biliyorum benim dinmemişti.hep umut ettim ama hayatımı buna endekslemedim.inançlı biriysen dua et faydasını görürsün.olmazsa da eşinle mutlu olmaya bak hayat kısa.
Benim de tek yumurtalığımda hiç yumurta olmuyo.. diğerinde de oluyo ama iste gebeliklerim de devam etmediği için artık ümit taşımaya bile korkar oldum.. allah bağışlasın bebeğinizi :dua:

Ben de 4 senedir uğraşıyorum. maddi manevi sıfırı tüketene kadar benden hiç yumurta eşimden hiç sperm çıkmayana kadar umudumu kaybedemem herhalde :KK43: insanın elinde değil. 4 senedir 1 kere bile kendiliğinden hamile kalmama rağmen adet dönemi yaklaşınca hep acabalar aklımda...
:KK43: Allah hayırlısıyla yüzünüzü güldürsün insallah ne zor biliyorum :KK43:

Merhaba arkadaşlar tüp bebek ile çocuk sahibi olduk bizde,burda bir teyzemiz var yasi büyük bir kaç tarif verdi yapmak isteyene yaziyorum
Adetin 3. Günü sabah aç karnına balla karıştırmış ezilmiş çörek otu 5 gün yenecek bu yumurta kalitesini artırmak için.1 çay kaşığı kadar
2. Tarif hayıt tohumu ve bal karıştırılıp sabah aç karnına yenilecek 5 yada 6 gün bunlar 1 çay kaşığı kadar
3 tarif adet bittikten sonra ebe gümeci toplanacak sıcak suda ezilecek yada robotta çekin içine sıcak su katarak o karışımı teninizi yakmayacak sıcaklıkta ince tülbent içine koyun iç çamaşırı na bırakın uyuyun sabah yikayin bir kaç gün yapın hep taze olsun iltihap varsa aksın gidiyor inşallah şifa olur.

Sürekli umut ederek başa çıktım inanmaktan vazgeçmeyin . Birde çörek otu bal tarçın karışımını öneririm size ben kullandığım tüp benek tedavilerinde kaliteyi arttırmıştı

Allah tüm isteyenlerin gönlüne göre versin tez vakitte..

Üzüldüm gerçekten..
Yerinizde olsam tedaviden tamamen vazgeçerdim.
Önce vüdudumu ve zihnimi rahatlatır oluruna bırakırdım.
Belki mucizeniz o vakit gerçek olur bilemeyiz..
Ben vazgeçtim ama bi de kalbim vazgeçse hiç fena olmazdı :)

Çok sevindim canim Allah sağlıkla kucaklamalı nasip etsin :dua: teoride ben de sen gibi düşünerek girdim son tedavime.. olmadı biraktim iste ama içimde nasıl bırakırım onu çözümleme makasındayım :)
Allah razı olsun canım. Rabbim senin de gönlünün muradını verir inşallah. Kendi kendine zorlanıyorsan bi psikoloğa git canım kesinlikle faydası olur.

Sürekli umut ederek başa çıktım inanmaktan vazgeçmeyin . Birde çörek otu bal tarçın karışımını öneririm size ben kullandığım tüp benek tedavilerinde kaliteyi arttırmıştı
Ben denedim canim ne carsa yedim ictim.. 1 tedavimde 3 çok kaliteli embriyo oluştu ikiz gebelik oldu ama onları da kaybettim malesef.. :KK43: artık umutlanmak istemiyorum..

Hanımlar selam.. Başlıktan da anlaşılacağı üzere dert belli, derman hemcinslerimde :) Lafı biraz uzatacağım çünkü bu konu çözümcül cevaplar alabilmem açısından benim için çok önemli.. Şimdiden güzel gözlerinizi benim için yorduğunuz için çok teşekkür ederim.

37 yaşındayım 3 yıllık evliyim.. Bu süreçte 1'i tüp bebek ve ikiz gebelik olmak suretiyle 3 gebelik,4 bebek kaybım var.. Hepsi de 8-10. haftalarda kalp atımı alınamaması veya durması şeklinde kürtajla sonlandı.. Bunun dışında 2 tane de transfere bile ulaşamayan tüp bebek denemem daha var.. Sonuncusu henüz yeni gerçekleşti embriyolarım 3.güne bile ulaşamadı tedavim iptal oldu.. Ve artık sıfır küsür AMH değeriyle kaliteli yumurta oluşturamıyo vücudum, doktorlar için kırmızı çizgiyim, tedavi şansı en düşük neredeyse imkansız hasta gurubundayım.

Son 2,5 yılımı hastaneler,doktorlar,iğneler,ilaçlar,avuç avuç vitaminler, bitkisel kürler, 2 histeroskopi, 3 kürtaj, 2 rahim filmi, 3 OPU, akupunktır, yüzlerce kan testleri, genetik testler, ilaçlar, hamile kalma taktikleri, kutularca yumurtlama testleri, kutularca gebelik testleri, umut, gözyaşları..gözyaşları..umutsuzluk..umut.. ve yeniden yeniden benzer süreçlerle geçirdim (geçirdik)..

Sunuç itibariyle çok yorgun ve umutsuzum artık.. Aslında umutsuz da değilim de sorun şu ki bu umut beni öldürecek diye korkuyorum.. Eşim artık tedavi olmak istemiyo zaten biz böyle mutluyuz falan diyo, benim çok yıprandığımı düşünüyo, gel vazgeçelim artık bu sevdadan diyo.. haklısın diyorum ki haklı da.. ama gel gör ki şu umuduma anlatamıyorum artık bittiğini.. Kabullenemiyorum anne olamama fikrini,hayatıma devam edemiyorum, her planımın içinde "ya bebek olursa" var, evimizi ilk aldığımız günden beri bebek odası yaparız diye kafamda tasarladığım o boş odaya eşim spor aletleri koydu diye üzülüyorum mesela içten içe.. tatil planı bile yaparken aklımda hep o düşünce, regl dönemim yaklaşınca elimi karnıma koymalarım beni hasta ediyo artık.. istemiyorum böyle olmak, devam etmek istiyorum.. çocuksuzluk fikriyle devam etmek istiyorum.. neden yapamıyorum?? Bitti artık işte neden bitiremiyorum ben :KK43:

Siz nasıl yaptınız?? Nasıl bu fikre kalbinizi alıştırdınız? Nasıl vazgeçtiniz? Ya da gerçekten vazgeçebildiniz mi? Eminim benim durumumda olan binlerce kadın var burda da.. Nolur bana bi yol gösterin ben artık kendime, kalbime söz geçiremiyorum, hayatıma devam ediyo gibiyim ama edemiyorum, dışımdan normalim, içim yana yana bitti artık, kimseye belli etmemeye çalışıyorum takmıyo gibi gözüküyorum dışardan, kendimi bile bazen öyle zannediyorum "hah" diyorum "evet işte istediğim kadın profili bu güçlü kadın, oldum ben artık tamam" diyorum, sonra birden bi duş sırasında, bi yalnız kaldığımda, başka bi hemcinsimin hikayesi haberlerde karşıma çıktığında bir hıçkırık nöbeti, bir boğaz düğümlenmesi, böğüre böğüre ağlama isteği..ölüyorum.. içimde bişey ölüyo.. yaşamayan bi yerim var sanki onu hayata döndüremiyorum.. Bana anlatın nolur.. nasıl bu hislerle başa çıktığınızı anlatın bana, ne bileyim bi kitap önerin, bişey diyin, daha önce denilmemiş bişey diyin bana nolur :KK43:

Not: Evlat edinme önerisinde bulunan arkadaşlarım için bir ekleme yapmak istiyorum.. Bu konuyu çok düşündüm ve çok araştırdım eşimle de çok konuştum.. Kendince gerekçelerle istemiyo, zaten o istemezken benim zorumla olursa ilerde o çocuk da üzülebilir diye korkumdan çok da fazla ısrarcı olamıyorum bu konuda.. Hiçbi günahsızın günahına girmek istemiyorum.. Malesef eşim donasyon ve evlat edinme fikrine tamamen karşı :KK43:

Aynı dert bendede var tam unuttum Rahatım diyorum densizin biri geliyor ay sende bitane doğuramadın benim 4 cü bile yolda.. diyor.. kalbimi paramparça edıp tekrar hatırlatıyor.. Sen unutmak istesende ınsanlar rahat bırakmaz canım.. 4 yıldır olmuyor sebebsiz infertilite.. bu yıl ılk kez tüp bebek için gün sayıyorum son 4 hafta kaldı yani ortalama 6 hafta sonra bi melek olacak rahmimde inşallah sıkı sıkı tutunur bana.. umut ediyorum çok istiyorum.. yıllardır ben neler yaşadım bi allah bilir bide ben.. rabbim hepimizin kucağını doldursun hayırlı sağlıklı salih saliha evlatlar nasip etsin.. allah ol desin herşey olur inşallah...

X