Anne olamamanın acısıyla nasıl başa çıktınız? Nasıl kabullendiniz??

Cok sagol cnm.inanki ben aklimdan atip yeterrrrr istemiyorum cocuk falan bittim dedigim anda hamile kaldim.o kadar tedavi oldum ama stres uzuntu beklenti mahvoluyoruz.dr um demisti zaten tutmayan tup bebeklri yarisi stres ten tutmuyor.vucut o kadar gergin ki embiriyo yu atiyor direk.sakin ol Allaha sigin kaderin de varsa mutlaka olur.ama sen elinden geleni yap umudunu kaybetme.ne vakalar gordum okudum onuncu denrmede ikizleri olanlar var.vazgecme sadece dinlen yenilen.insallah anne olucan sende bu yol sabir dan geciyor.alti yil dile kolay ne cektim bir ben bir Allah bilir....Allah gonlundekini sana nasip etsin insallah saglikli bir bebegin olur...tum isteyenlerin de insallahhh amin
Aminnnnn :dua::dua::dua: çok teşekkür ederimm canım :KK68::KK37:

Günaydın.
Allahım bu büyük imtihandan hayırlısıyla sağlıkla çıkmayı nasip etsin inşallah.
Herkesin gönlüne göre olsun inşallah.
Verebilecek pek aklım yok,bol bol dualarım var gördüğün gibi arkadaşım.
Eminim zordur,çok zordur.

Canım Ben kendi hikayemi anlatayım.

Evlendigimde daha 22 yaşında saf temiz bebek hemen olsun diyen biriydim. Çocukları çok sevdigimden kendi çocuğumu daha çok severim diyordum.
Hiç korunmamamiza rağmen iki yıl olmadı. Ben doktor doktor gezmeye başladım.
Yumurta tembelliği hormon bozukluğu kist çıktı.
Hemen bitkisel kurlere başvurdum soğan kuru uyguladim kist eridi.adet duzenim sağlandı.
Hayit tohumu suyu içtim hormonlar düzeldi.
Ama yine hamile olmadım.
Esim iki defa doktora gitti.
Sperm var ileri hareketi yüzde 0

Bir doktor sonuç kötü dedi tüp bebek olabilir.
Ama klomen ve atlatma iğnesi deneyelim. Ilk denemede tuttu.
O hamileligim 6 ay sürdü her gün ağlayarak bir hamilelik geçirdim.
Sanki vücut onu istemedi her gün kanama kanama kanama.
Bebegime elimi koyup gitme kal benimle dedim. Inanın benden giden kan umrumda bile olmadı.
Annelik bu değil miydi zaten sınırsız fedakarlık...

Ama gitti erken doğumla bebegimle vedalaşmak zorunda kaldım.

Ama Allah a guvendim ve sığındım.
Sustum illa olsun deyince böyle oluyormuş demek dedim kendime kızdım.
Bir yıl da öyle geçti gitti.
Olmamıştı yine bebek .
Doktor diğer ay gelin yine tedavi uygulayalım dedi.
Ama o ay biz tatile gittik.
Bir ay öncesinden çörek otu bal tarçın da uyguladim kendime 4 yumurta olmuştu Ama yine hamile kalmamistim.

Tatile gittiğim ay eşimle el ele gezerken su cümleler çıktı ağzımdan

Aman aşkım bosverelim bebek mebek . Baksana ne kadar rahatız geziyoruz tozuyoruz elimizi ayağımızı bağlayan bir sey de yok.
Bence hayat böyle de güzel.
Hem biz birbirimizi zaten bebekler gibi seviyoruz başka bebeğe gerek yok.

O da güldü.

Kabullenmistim olmuyorsa olmuyor demiştim O ay. Rabbim her şeyin en iyisini bilir demiştim.
Bir nevi pes etmekti vazgeçmeleri hayatı öyle de güzel görmekti benim için.
Işte o ay ne olduysa oldu.
Adetim iki gün gecikti ve test yapmaya zorladı herkes beni
Ya yoktur uğraşmayın benimle dedim. Gizli bir test yaptım .
Üç yıl boyunca görmek hayalim olan o çift çizgi tam karşımda duruyordu.
Ilk başta inanmadim yok ya dedim. Sonra doktora koştum yine herkesten habersiz ve sonuç pozitif .
Ağladım ağladım ağladım.
Allah bana bir erkek evlat verdi. Hayallerimden bile daha güzel maşallah. Ona annelik yaparken sürpriz bir şekilde kafa rahat ya 2. Ye de hamile kaldım.

Halbuki doktorlara göre biz imkansizdik. Tüp bebek gerektiren cifttik.
Olmazdı.
Biz de imkansız dedik.
Ama imkansızı kabul etmeyen Rabbim imkanlı kıldı ve nasıl etti.

Aslinda kabullenisimin hikayesini anlattım sana sonrası Allah in takdiriydi.

Kabul et arkadaşım verirse de vermezse de derdimi seviyorum derdi vereni seviyorum de.
Allah bırak ve hayatı öyle de sev.
Kimbilir senin de mucizelerin olur.
Ama bu olsun diye değil gerçek anlamda kabul et.
Esine sıkı sıkı saril. Ona olan sevgi ni bir bebek say onu büyüt.
Bizim için öyle güzel planlar yapar ki bizi Yaradan Biz bunu çok ama çok geç farkederiz.
O veriyorsa da alıyorsa da muhakkak güzel bir sebebi vardır.

Sen kalbini temiz tut ve kendini mutlu et...
Kuş kedi besle evinde ben zamanında yapmıştım iyi geldi o da psikolojik olarak.

Hayırlı ise olsun değilse olmasın senin için bu duayı edicem.
Hoşçakal...
Ayy ne güzel bi hikaye :KK200: İçimi ferahlattı gerçekten çok teşekkür ederim :dua: Allah evlatlarını sana bağışlasın uzun ve sağlıklı ömürler versin beraberce.. Çok dua ediyorum ama daha da çok edicem herşeyin hayırlsı olsun inşallah herkes için :dua::dua:

çok yakın bir tanıdığımıza ünlü bir tüp bebek merkezinden sizde hiç umut yok boşuna gelip paranızı ve zamanınızı harcamayın dediler. onlar da akışına bıraktı, çocuk yapma düşüncesi olmadan sadece birlikte olmanın tadını çıkarttılar..sonuç:kız 6 aylık hamile :) belki de biraz zihninizi rahat bırakmanız gerekiyordur :KK66:

Merhaba, insan umut etmeden yaşayamıyor, yasadiginiz durum o kadar aslında normal ki, kendinizi suçlamayın neden akisina bırakamıyorum vs diye, insanız ve istediğimiz seyler oluyor, benim birçok arkadaşım artık pes ettiginde dr artık imkansiz dediğinde yani tüm umudu bitti, kendini spora ve seyahata verdiler inanin sonra bir anda hamile olduklarını öğrendiler, dışarda hamile birini gördüğümde uzuyordum demisti, kendi hamile kaldiginda sunu demisti, belki beni sokakta goren de uzuluyordur, bilmiyor ki ben nelerden geçtim hangi süreçlerden geçip de hamile kaldım, ben de o hamilelerin hangi süreçlerden geçtiğini bilmiyordum, keske kendimi bu kadar üzmeseydim...MUCIZE diye birşey var, sizi de bulsun, Allah isteyen herkese versin..
:dua::dua::dua::KK37::KK37::KK37: allah razı olsun :KK200:

Günaydın.
sen çocuk istemiyordun değilmi Lalecim hatırladığım kadarıyla konuyla pek ilgisi yok ama toplumsal konuşmalardan çocuk yok mu sorulayla çocuksuz aile olunmaz imalarıyla baskılarıyla nasıl başa çıkıyorsun merak ettim

Günaydın.
bana da dua edermisin anne olmayı çok istiyorum mucize bizi bulsun

ALLAH yardımcın olsun. Biraz izin ver kendine zaman tanı ama bu süreçte kendini rahatlat. Eşinin evlatlık istemediğini söylemişsin olabilir. Bu eşlerin birlikte karar vereceği Bi durum. Ama bu süreçte seni oyalayacak kafanı rahatlatacak Bi şeylere ihtiyacın olabilir. Bir kedi yada köpek sahiplensen senin için onunla ilgilenmek kafanı dağıtmana yardımcı olabilir

Hayatta hepimizin farkli farkli korkulari farkli sinavlari var. Seninki de bu olmuş. Yalniz esinin evlat edinmek istememe gerekcelerini merak ettim .bu onemli karar iki kisinin de ortak paydada bulusabilecegi bir sey olmali cunku. Sen bu denli evlat istegiyle yanip tutusurken esinin ben istemiyorum deyip kestirip atmamasi gerekir bana gore.
prosödürler çok ağır geldiği için istemiyor daha çok aslında.. Donasyonu da istememe sebebi inancı diyeyim.. Kestirip atmadı aslında çok araştırdık çok fazla yaptırımlar var çocuğa erken yaşta söylemek gibi mesela ve konu komşuyla tüm aileyle arkadaşlarla görüşmek herkesin haberi olması gibi mesela bunlar eşimi bu fikirden uzaklaştırdı malesef :KK43:

Kendimi hiç bunalıma sokmadım bu konuda
Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil
Tedavilerinizi okurken içim acıdı, bu kadar eziyeti kendine neden yapar insan
Geçen yıl belki dedi doktor, tedaviye başlayalım dedi o umudu bile değerlendirmedim, olacaksa kendiliğinden olsun dedim, o kadar hastane psikolojisine sokamam kendimi.
Ömrümde hiç içim yanmadı çocuk diye, hep hayırlısı Rabbim dedim öyle yaşadım
Bence psikolojik bir yardım alın ve kendinizi toparlayın, çünkü durumu takıntı haline getirmişsiniz
Birazda toplum dayatması bu ; evlendin çocuğun olmalı, olmuyorsa eksik kadınsın vss...
Evlenmeden önce evlatlık alma girişimim oldu, olumlu sonuçlanmadı, evlendikten sonra da eşim bu konuya sıcak bakmadı, şimdi kedimiz var, birlikte iyi vakit geçiriyoruz. Doktor bir umut var dediğinde oturup konuştuk, tedavi istemiyorum dedim, internetten tüp bebek tedavisini araştırmış, doktorumla da konuşmuş, istememekte haklısın bende öyle bir cenderenin içine girmeni istemiyorum, benim için önemli olan sensin dedi ve konu kapandı. Eşimin çocuk istediğini, iki çocuğu olmasına rağmen yeni bir bebekle her şeye yeni baştan başlamak istediğini, huzurla çocuk büyütme hayalleri olduğunu biliyorum, bunları konuşmuştuk ama sağolsun beni hiç üzmedi bu konuda. Bence var olmak anne olmayı zorunlu kılmıyor, mutlu bir hayatımız var. Eşim ve kedimle geçinip gidiyoruz, Rabbimin vermediği her şeyde bir hayır vardır diyorum
O kadar haklısınız ki işte ben de tam sizin gibi olmak istiyorum.. Eşimi en son tedavide bi arkadaşımızla konuşurken duydum banyodan kulak misafiri oldum.. Kardeşim yazık değil mi bu kıza bana göre bişey yok gidiyorum sperm veriyorum bitiyo ama bu kızın çektiklerine bak, ben bu kadını seviyosam onu da düşünmek zorundayım üzüntüden hasta olucak, bu ilaçlardan bişey olucak diye korkuyorum falan diyodu.. Yine ağlamıştım ama o kadar haklıydıki işte orda bana dank etti.. Vazgeçmeliyim bu sevdadan diye.. Ama nasıl işte onu bilemiyorum.. Söküp atabilsem bu beklentiyi içimden keşke.. Sanırım destek almam şart bu konuda..

E Esila09 bu kabagin sahibi hikayesi beni aglatti...
Her gun dua ediyorum cocugu olmayan kardeslerime insallah Allah onlarinda bir gun kucaklarini doldurur diye...
gibigibiyim gibigibiyim
Ben de cok ugraslar sonucunda hamile kalabildim... acinizi tam anlayamasamda ortak llmaya calistim. Cevrenin baskisi, icimizden gelen bebek istegi oyle guclu oluyor ki her gun aglamakli geciyor biliyorum... ama Rabbim cok buyuk umudunuzu kestiginiz anda hic aklinizda yokken belki Rabbim o kucuk hucreyi buyutur ve eviniz şenlenir canim kardesim. Allah yardimcin olsun...

Umut etmekten vazgeçemezsin ki, bu yaradılışımıza ters bir kere.. Bebek konusunda tabi ki doktorlar iyisini bilir ama Allah en iyisini bilir, nasibinde bir evlat varsa olacaktır. Neden umut etmekten vazgeçesin ki.
İki tane arkadaşım var biri 47 diğeri 45 yaşında eşleri tüp bebek istemedikleri için deneyememişler ve hep içlerinde kalmış, çok acı bir durum oysa senin eşin de sana destek ne güzel, evlat edinme konusu çok hassas eşine bu konuda baskı yapmaman en doğrusu, benim bir kızım var ben de bir bebek evlat edinmek isterdim hep, o çocuğu koşulsuz sevip ona evimi kalbimi açıp ona güzel temiz bir hayat armağan etmek isterdim gücümün yettiği kadar, eğitimli saygılı bir evlat yetiştirmek, öz kızımla beraber büyümesini sağlayıp, ikisini de birbirinden ayırmayıp kalbime basmak isterdim, ikisinin karındaştan daha kardeş olmasını isterdim ,olmadı, cesaret edemedim, korktum ama kendim için değil yanlış anlaşılmasın, ilerde evlat edindiğin çocuk ailesini aramaya koyuluyor, çocuk çok yıpranıyor, umduğundan çok farklı bir aile çıkıyor, çocuk travma yaşıyor, ben bu konuda sadece çocuğu düşünüyorum, beni bırakıp gitmesini değil, onun üzülmesine sanırım dayanamam, o sebepten evlat edinme fikrini kafamdan attım.
İnşallah Allah gönlüne göre verir, inan ki olmayacak diye bir şey yok , bence hiç pes etme.
Çok teşekkürler canım güzel dileklerin için :KK200:.. Malesef evlat edinme prosödürleri de çok çok ağır ülkemizde..

O kadar haklısınız ki işte ben de tam sizin gibi olmak istiyorum.. Eşimi en son tedavide bi arkadaşımızla konuşurken duydum banyodan kulak misafiri oldum.. Kardeşim yazık değil mi bu kıza bana göre bişey yok gidiyorum sperm veriyorum bitiyo ama bu kızın çektiklerine bak, ben bu kadını seviyosam onu da düşünmek zorundayım üzüntüden hasta olucak, bu ilaçlardan bişey olucak diye korkuyorum falan diyodu.. Yine ağlamıştım ama o kadar haklıydıki işte orda bana dank etti.. Vazgeçmeliyim bu sevdadan diye.. Ama nasıl işte onu bilemiyorum.. Söküp atabilsem bu beklentiyi içimden keşke.. Sanırım destek almam şart bu konuda..
eşin iyi bir adam bak
çogu erkek anlamaz bu sürecın yıpratıcı oldugunu
bu bakımdan cok sanslısın

allahtan ümit kesilmez
bunların tüm sebebi Allah
O isterse oluyor istemezse olmuyor bu kadar basit aslında
hep böyle düşünürsen belki biraz daha rahatlarsın.
ben bu konuda hiç kendimi harap etmedim çünkü çözümü elde değil ve çocuksuz da mutlu olunabilir.

benim de olmadı cocugum ben de 38 yasındayım.
5 yıl olacak evliliğim
ben 2 asılama geçirdim , bir kere klomen kullandım
eşim dediğim gibi dolu ilaç, kür ıvır zıvır kullandı ama sonuc sıfır

sana göre yolun daha basında sayılırım aslında
bu ay sonu ilk tüp bebek tedavim başlayacak.

ben senin kadar yıpratmıyorum kendımı sanırım , olmayabilir fikri hep kafamda , aslında olmayacagına alıstırdım olursa da sürpriz olacak gibi
benım canımı sıkan tek şey , şu bo..tan insanların çocuk düşünmüyor musun hala, yaşın geçiyor ne zaman doğuracaksın gbi densiz soruları.

dün annemin günü vardı , iş arasında anneme yardıma gittim biraz hasta diye annem.
hayatımda hiç görmediğim bir kadın daha anneme girer girmez, kızın mı gelinin mi bu dedi benim için.
annem de kızım dedi.
haaa doğru gelinin çocugu vardı dimi, e gelin doğurmuş bak sen sıranı neden verdin senin de hemen doğruman lazım dedi kadın :KK70:
İnan daha oturmamıstı bile yeni gelmişti anneme.
benim canımı sıkan böyle gerizekalı insanlar işte.
sadece bunlara uyuzum.

evlatlık al diyenlere de çok katılamıyorum açıkcası
insan kendisi anne olmak istiyor, karnında tasımak onu içinde büyütmek
evlatlık konusu çok başka bir boyut bence.

dualarım seninle inşallah allah sana da bir mucize gönderir, üzülme lütfen...
Canım çok sağol :dua: Malesef o insanlar hep hayatımızda heryerdeler.. çok laflar işitiyorum da artık duymamaya çalışıyorum ne kadar canımı yaksa da.. Ama gerçekten bu içimdeki bitmeyen umut beni herşeyden çok yıpratıyo :KK43: İnşallah tedavin çok yolunda gider bebeğini sağlıkla sevgiyle kucaklarsın :KK37:

Günaydın.
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun dualarınız yeter zaten :KK37::KK36:

Canım çok sağol :dua: Malesef o insanlar hep hayatımızda heryerdeler.. çok laflar işitiyorum da artık duymamaya çalışıyorum ne kadar canımı yaksa da.. Ama gerçekten bu içimdeki bitmeyen umut beni herşeyden çok yıpratıyo :KK43: İnşallah tedavin çok yolunda gider bebeğini sağlıkla sevgiyle kucaklarsın :KK37:
inşallah sen de :KK200:

ALLAH yardımcın olsun. Biraz izin ver kendine zaman tanı ama bu süreçte kendini rahatlat. Eşinin evlatlık istemediğini söylemişsin olabilir. Bu eşlerin birlikte karar vereceği Bi durum. Ama bu süreçte seni oyalayacak kafanı rahatlatacak Bi şeylere ihtiyacın olabilir. Bir kedi yada köpek sahiplensen senin için onunla ilgilenmek kafanı dağıtmana yardımcı olabilir
Çok teşekkürler canım :dua:3 tane kedim var :oops: Onlara ölürüm ben onlar benim herşeyim :KK37:

E Esila09 bu kabagin sahibi hikayesi beni aglatti...
Her gun dua ediyorum cocugu olmayan kardeslerime insallah Allah onlarinda bir gun kucaklarini doldurur diye...
gibigibiyim gibigibiyim
Ben de cok ugraslar sonucunda hamile kalabildim... acinizi tam anlayamasamda ortak llmaya calistim. Cevrenin baskisi, icimizden gelen bebek istegi oyle guclu oluyor ki her gun aglamakli geciyor biliyorum... ama Rabbim cok buyuk umudunuzu kestiginiz anda hic aklinizda yokken belki Rabbim o kucuk hucreyi buyutur ve eviniz şenlenir canim kardesim. Allah yardimcin olsun...
Canım benim Allah bebeğini sağ sağlim doğurup büyütmeni nasip etsin inşallah :dua:

X