• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olamamanın acısı

Size umut olması açısından yaziyorum, tüp bebek tedavisi ile hamileyim ilk denemede tuttu darısı başınıza inşallah. Rabbim isteyen bekleyen kimsenin kucağını boş bırakmasın.. bu tedavi sabır ister , güç ister kafanızı dağıtın çevreyi unutmaya çalışın Allah yardımcınız olsun

Nereden nasıl başlayacağım,bilemiyorum
Öyle içim yanıyor ki her geçen gün daha da artıyor anne olamamanin acısı....
Başkalarının hamilelik haberlerini almak,başkalarının bebeklerine imrenerek bakmak
Ve hayalini kurduğum miniğime kavuşamamak
Ne acıymıs meger..
Ben ne zaman anne olacağım,ne zaman o mis kokusunu içime çekeceğim
Artık ne kimseyi görmek istiyorum nede konuşmak biri daha hamileyim diyecek diye ,biri yok mu daha bebek diyecek diye
O kadar yoruldum ki yüzümün gülüp içimin kan ağlamasindan
Ve gene birinin hamilelik haberiyle bu acım daha da depreşti.
Ağlamamak için kendimi o kadar zor tuttum ki yanında
Ne mucizeymis meğer, ne güzel duygudur kim bilir
Nasıl imtihanmis bu böyle içimi yakıp kavuran
Belki de hiç anne olamayacağım,
Belki de çok yakın dır kuzum bana
Rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın
İçimi biraz da olsa döküp biraz rahatlamak istedim.
Tüp bebek sürecindeyim dualarınızı esirgemeyin lütfen kızlar
İnşAllah ben ve isteyen herkese nasip etsin Rabbim

5 senedir bunun için ugraşan biri olarak acınizı derinden hissettim. Çogu hamile kalamayan gibi bende sizin hissettiginiz duygulari hissediyor ve cogu zaman içime kapaniyorum. Önceden bunun icin kendimi kahredip kendi halimde uzulurken kendimi hirpalarken şuan olay bambaska bir hale bürundü ve cevreme sataşmaya basladim.

Yillardir hayalini kurdugum , surekli koştugum hic durmadigim , ilmek ilmek hayalime yaklastigimi sanip koşmaya devam ederken ki hayal kirikliklarini anlatamiyorum bile...

Çunku ben bunlara caba gosterip kendimi hirpalarken allahin takdiri hic koşmadan hic cabalamadan yanlislikla hamile kalanlari ya da ay bu kadar erken hamile kalacagimi bilmiyordum diyenleri gordukce icim daha da cok buruldu. Ve herseyi biraktim. Simdi tup bebek surecine hazirlaniyorum. Cok ama cok zor. Sanki her bebek seviş , her bahsediş bana eksikligimi hatirlatiyor. Ama her zaman bu gunlerin gecicek olmasini umit ediyorum. Ne kadardir istiyorsunuz bir sorununuz varmi bilmiyorum. Ama o umut hic bitmiyor. Cunku bitse tutunacak birsey bulamayacak cabanin ona kavusmanin nasil engellerden gectigini neler yasadigimizi yasadiklarimizin bizi olgunlastirip ders verecegini bilemeyecektir. O yuzden umudunu kaybetme. Bir yerlerde melegin seni bekliyor. Herseye herkese inat dik dur. Ve cevrende sana bunu hatirlatan herseyden uzak dur... ben yapamiyorum ve hicbir zaman yapamayacagim belki. Ama sen yap.. umarim en kisa surede bebisine kavusursun. Birde benden sana bir oneri. Gelecekteki bebegine mektup yaz inanilmaz iyi geliyor. Benim dayanamadigim noktalarda yazdigim 6-7 mektubum var.

Merhaba,
Seni çok çok iyi anlıyorum. Bana yaşadığım şehirde dr lar kesinlikle senin çocuğun olmaz dediler. Tüp bebek bile olmaz dediler. Yikilmistim. Ama güzel tedaviyle Rabbim nasip etti. Şimdi oğlum Üç yaşında. Içini ferah tut sakın kötüyü düşünme. Tüp bebek surecindesin. Ben ilk tüp bebek için druma gidince sakın olmayacağını düşünme en büyük etken moral dedi. O saniyeden itibaren ağlamayı üzülmeyi bıraktım. Allah tan çok iyi bir hastaneye denk geldim. Biliyorum zor ama lütfen üzülmeyi ve ağlamayı bırak. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

Merhaba. Öncelilkle yaşadıklarınız hiç kolay değil çok zor bir sınavınız var. Ama asla umudunuzu yitirmeyin. Çok güzel bir hediye ile tez zamanda mükâfatlandırılırsınız inşallah.:dua: Size biraz umut ve morel vermesi açısından dün arkadaşımın topikte paylaştığı hikayeyi paylaşıcam. Dilerim siz tüp bebekle bu hayalinize en kısa zamanda kavuşursunuz. :dua:

https://www.google.com/amp/www.hurriyet.com.tr/amp/inat-etti-anne-oldu-22103818

son günlerde öyle olaylara denk geliyorum hayırsız olacağına hiç olmasın. sen bir kere kan ağlıyorsun ama hayırsız evlat sahipleri bin ağlıyor. hayırlıysa nasip etsin rabbim herkese. olmazsa bile çocuk esirgeme kurumlarında o kadar çok masum var ki canım belki ilerde düşünürsün

Benim teyzemin tam 8 sene çocuğu olmadı. Sonra tüp bebek yaptılar üçüz, bir tanesi vefat etti. 2 tanesi yaşadı, şu an 11 yaşındalar. Teyzem ardından 2 kere daha doğurdu. Şu an 4 çocuğu var. Rabbim size de nasip etsin, ümitsiz olmayın.

8 senedir uğraşıyoruz eşim çok istiyordu o yüzden evlendiğimden beri hiç korunmadık
2 aşılama 4 tüp bebek tedavisi yaptırdık sonuç olumsuz
transfer sırasında idrara sıkışacaksın dedikleri için kendimi zorlamaktan
ağlayarak bağırarak bırakın istemiyorum dememe rağmen 6 kişinin üzerime
abanarak yapmış oldukları transferden sonra psikolojim bozuldu 6 ay idrarımı tutamadım
hala psikolojik tedavi görüyorum...

Sebebide yok sebepsiz infertilite doktorun biri yumruğunu masaya vurmuştu nasıl olmaz yaa diyerek
ama işte nasip olmayınca olmuyor demek
ki bu konunun açılması da ironik bir kaç gündür sebepsiz depreştim yine şu an işyerindeyim
ama gözyaşlarım durmuyor akıyor ne desem ne yapsam bilmiyorum
takmadığım zamanlarda oldu,nasip buymuş diyerek tevekkül ettiğim zamanlarda oldu
ben hariç etrafımdaki herkesin var herkes ne mutlu diyerek ağladığım zamanlarda
ne denir ki çaresizlik çok zor...
Rabbim bana ve dileyen herkese hayırlı,sağlıklı evlat nasip etsin... :kahve:

Başkalarının hamilelik haberlerini almak,başkalarının bebeklerine imrenerek bakmak
Ne acıymıs meger..
Artık ne kimseyi görmek istiyorum nede konuşmak biri daha hamileyim diyecek diye ,biri yok mu daha bebek diyecek diye

Sana tavsiyem sakın ALLAH'tan ümidini kesme.... Dış gebelik sonrası tek tüpümün kalmasına rağmen asla ümidimi kesmedim... 2 dış gebelik, 2 negatif ve 1 negatif tüp bebek sonrasında tam da Bebeğimiz olmasa da olur dediğimiz anda ALLAH bize minik bir mucize gönderdi... Çok şükür şuan 20 haftalık hamileyim.... Bol Bol dua et unutma RABBIMIZ her zaman yanımızda tek sığınağımız

Ne acıymıs meger..

cümlelerin kendım yazmısım gibi noktasından virgülüne.senın için dua edeceğim bıraz sonra. Rabbimm en kısa zamanda kavuşmanı nasıp etsin:KK61:

7. Yılıma gireceğim evliliğimde bir kaç ay sonra. 3 kez düşük yaşadım hastane koridorlarında ağladığım zamanları unutmadım. Hele tek başıma kaldığımda yaşadığım derin acılar. Evlatlarımı rüyamda bile gördüm. Tarifi yoktu bazı şeylerin. Herşeyi bırakıp kafamı biraz rahatlatınca oğluma hamile olduğumu öğrendim, Onuda kaybedeceğim korkusuyla neler geçirdim üzüntüden. Şükür şimdi 14 aylık oğlum var. Sonra nasılsa hemen olmuyor diye pek korunmadık ama oğlum daha yaşına girmeden yine hamile kaldım nasip ederse Rabbim kızım olacak. Demem o ki dua en büyük ilacınız. Gönülden dilerim ki nerede anne olmak isteyen varsa Allah’ım biran önce nasip etsin. Hep dua ediyorum bu şekilde. Lütfen umudunu yitirme.
Amin inşAllah böyle mucizeleri okudukça moralim yerine geldi
Rabbim bebeklerinizi size bağışlasın sizlere hayırlı evlat olsunlar inşAllah
Güzel dualarınız için sagolun

Yarın sabah ilk aşılamamı olucam. Çok iyi anlıyorum seni. Bıktım insanların 2 yıldır bebek sormasından. Benden sonra evlenen arkadaşlarımın bebekleri doğdu doğurmayanlar hamile. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.
İnşAllah tedavinde pozitif sonucu görürsün
Rabbimde bizi böyle sınıyor demekki her hamile haberi aldığımda isyan etmek yerine şükrediyorum ve dua ediyorum
Rabbim zamanını biliyor ve elbet bir gün gönderecek meleklerimizi

Amin inşAllah böyle mucizeleri okudukça moralim yerine geldi
Rabbim bebeklerinizi size bağışlasın sizlere hayırlı evlat olsunlar inşAllah
Güzel dualarınız için sagolun
23 yaşındayım

Eee cnm daha cok gencsın? Ne kadar bu kadar panık yapıyorsun kı? Birsürü cesıt yol var
Ben ınanıyorum olacak ınsallah allahın iznı le

Bende aynı durumdayım maalesef.. tüp bebek sürecine giremedik henüz eşim kendini salmış durumda olacaksa olur modundan çıkamadı Allah verir diyo. Tersini söylemiyorum ki biz çabalayalım tevekkülü yine yapalım böyle oturmayalım diyorum tez canlılığımdan kaynaklanıyormuş bilir kişi öyle dedi :KK43:
Ah ah bu kocalar bide anlayabilseler halimizden
Sen elinden geleni yapta sonra gerisini Allah'a bırak
Bizim kadar uğraşmaya çabalamaya istekli olmuyorlar malesef eşlerimiz (bilir kişiler) :))

Canım bende senin yaşadıklarını yaşadım çok iyi anlıyorum seni tam umudumu kaybederken tutundu meleğim bana 3 tüp bebek tedavisi unutma derdi veren dermansız da bırakmaz bolcadua et inşallah anne olursun duaların seninle

Anne olmak icin dogurmak sart mi? Anne hasreti ceken baska bi minige burinin kiymet bilmedigi bi mucizeye anne olsaniz bi hayati kurtarsaniz.... evet anne olmak dogurmak cok baska biliyorum istemek hakkiniz elbette ama olmuyorsa bu da bi vesile denilemez mi. Cevrem de cok var kac kez tup bebek deneyen hatta kibristan yumurta nakli yaptiran kendiainin degil ama en azindan kocamin cocugu deyip 45 50sinde cpcuk doguran bu arada herkese tup bebek bu bnm cocugum diye de yalan soyleyen... bu bana takinti benvillik gibi geliyor bazen. Tum.malini satip savip cocuk sahibi olmak icin cirpinanlari anlamiyorum. Benim evladim var cok sukur ama ileride kesinlikle bir de dogurmadigim.ama.evladim diyecehim bir cocugum olacak. Bu bir gorev gibi benim acimdan. Bi kiz cocugunun hayatina dokunmak onu okutmak gelin etmek lohusaliginda yaninda olmak istiyorum. Bunu hayal etmek bile mutlu ediyor beni hatta belki de kendi kizlarima yapacagimdan daha mutlu edecek. Insallah nasip olur o gun 3. Kizima kavustugum gun... bunu da bir dusunun...
Elbette ki anne olmak için doğurmak şart değil
İnsanın içinde annelik duygusu varsa dogurmamis olsa bile o güzel duyguyu verebilir bir miniğe
İlerde çocuğum olmazsa bunu bende düşünüyorum güzel fikriniz için teşekkür ederim
Öyle yazmışım ki sanırım hiç çocuğum olmayacak demişim gibi anlamış bazı arkadaşlar
Çocuğum olabilir dr um umutlu bu konuda ama
Yazımda ki karamsarlık sadece bana ait
Kusura bakmasın yanlış anlayan arkadaşlar

Back