• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olamamanın acısı

Ve bızım sorunumuz sperm uretımının olmaması, gec yapılmıs inmemiş testise baglı azosperm en agır nokta Yanı. İlk cocugumu dogurdugumda ilk defa evet dedim ya Allah var gercekten cunku ben hıc inanamadım gercekten bir bebegımın olacagına
Allah yavrularinizi bagislasin.kimse.umudunu kaybetmesin.benim her iki tedavimde de 8 embriyo olustu ancak 1 embriyom transfer edilebilir.oluyordu.oglum orta kalite 3.gun embriyosu.demem o ki Allahtan umut.kesilmez

Allah yavrularinizi bagislasin.kimse.umudunu kaybetmesin.benim her iki tedavimde de 8 embriyo olustu ancak 1 embriyom transfer edilebilir.oluyordu.oglum orta kalite 3.gun embriyosu.demem o ki Allahtan umut.kesilmez
Ayni sekilde 30 yumurta toplandı ama 3. Embrıyosu kondu ustelık dogan oglum 2.kalıte bir embriyo ıdı doktor oyle İstedı çünkü azoluların 5.gune gitme ihtimalleri cok cok az. Ne gunler yasadım karnıma tulbentlerı baglayıp evde prova yapardım, cok sukur verene Rabbım bu yolda emek vermemi istedi, verdik nasip etti benim hayatımın bana en cok deneyim katan zamanlarıydı

Nereden nasıl başlayacağım,bilemiyorum
Öyle içim yanıyor ki her geçen gün daha da artıyor anne olamamanin acısı....
Başkalarının hamilelik haberlerini almak,başkalarının bebeklerine imrenerek bakmak
Ve hayalini kurduğum miniğime kavuşamamak
Ne acıymıs meger..
Ben ne zaman anne olacağım,ne zaman o mis kokusunu içime çekeceğim
Artık ne kimseyi görmek istiyorum nede konuşmak biri daha hamileyim diyecek diye ,biri yok mu daha bebek diyecek diye
O kadar yoruldum ki yüzümün gülüp içimin kan ağlamasindan
Ve gene birinin hamilelik haberiyle bu acım daha da depreşti.
Ağlamamak için kendimi o kadar zor tuttum ki yanında
Ne mucizeymis meğer, ne güzel duygudur kim bilir
Nasıl imtihanmis bu böyle içimi yakıp kavuran
Belki de hiç anne olamayacağım,
Belki de çok yakın dır kuzum bana
Rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın
İçimi biraz da olsa döküp biraz rahatlamak istedim.
Tüp bebek sürecindeyim dualarınızı esirgemeyin lütfen kızlar
İnşAllah ben ve isteyen herkese nasip etsin Rabbim
amin inşallah tez zamanda müjdesini alırsınız bebeğinizin

Geçen biri ile tanıştım.. Kızı vardı kucağında, hastane koridorlarında bağırıyordu, iki dk susmadı, annesi de oturamadı.. :) meğer 8yıl beklemiş kızını.. Kucağımdan hiç indirmedim , bilerek alıştırdım dedi..
Geçiyor yani herşey.. Rabbim en güzellerinden versin inşallah hayırlı zamanda.. Öyle sınavlar var ki zaman geçince insan "aaa bundan dolayı bunu yaşamışım demek" diyor.. Sizde umarım bu yaşadıklarınızın hayrını görürsünüz..

4 yıllık evliyim
Hayırlı zamanda hayırlı bir evlat nasip olsun. Toplum baskısı çok kötü biliyorum ben de 4 yıl sonra anne oldum önce istemedik sonra bir süre olmadı vs. Ama o kadar şükrediyorum ki meğer benim hiç bilmediğim pıhtılaşma bozukluğum varmış ve farketmeden hamile kalsam ya bebeği kaybedecektim ya da benim için hayati tehlike oluşturacaktı. Varmış bir hayır. Senin için de hayırlısı olsun

Başkalarının hamilelik haberlerini almak,başkalarının bebeklerine imrenerek bakmak
Ne acıymıs meger..
Artık ne kimseyi görmek istiyorum nede konuşmak biri daha hamileyim diyecek diye ,biri yok mu daha bebek diyecek diye
Dualarım seninle kardeşim bende 5 yildir tüp bebekle uğraşıyorum negatif oldu 4 denemem simdi 5. Deneme için maddiyatimin duzelmesini bekliyorum insalah senin tedavin olumlu sonuç verir doktorun kim aceba birde nerede tedavi oluyorsun bili verirmisin

Bende aynı durumdayım maalesef.. tüp bebek sürecine giremedik henüz eşim kendini salmış durumda olacaksa olur modundan çıkamadı Allah verir diyo. Tersini söylemiyorum ki biz çabalayalım tevekkülü yine yapalım böyle oturmayalım diyorum tez canlılığımdan kaynaklanıyormuş bilir kişi öyle dedi :KK43:
Allahım herkesin mi eşi aynı olur sigarayı bırak kilo ver doktora gidip test yaptır diyorum sen sorunu bende arıyosun sende kafana takıyosun stres yapıyosun ondan olmuyo belki diyo ben zaten kafama takıyorum bebek meselesini bunu kabul ediyorum ki bu da elimde değil yani napayım birde üzerine onun sigarasını kilosunu takıyorum sen önce üzerine düşeni yap belki bende bu kadar kafama takmıcam diyorum dinleyen kim sorun benim stresim sadece

4 yıllık evliyim
Allah gönlünüze göre versin inşaallah. Bende evleneli 4 yıl olmak üzere. Doktorlar bana tüp bebekle bile hamile kalamazsın diyorlardı. Ve ben basit bir ilaçla hamile kaldım. Çok şükür
Sizde üzülmeyin Allah büyüktür hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah.
Allah size ve isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

Allahım herkesin mi eşi aynı olur sigarayı bırak kilo ver doktora gidip test yaptır diyorum sen sorunu bende arıyosun sende kafana takıyosun stres yapıyosun ondan olmuyo belki diyo ben zaten kafama takıyorum bebek meselesini bunu kabul ediyorum ki bu da elimde değil yani napayım birde üzerine onun sigarasını kilosunu takıyorum sen önce üzerine düşeni yap belki bende bu kadar kafama takmıcam diyorum dinleyen kim sorun benim stresim sadece
Dayayin harnup kurunu nar suyu portakal suyu madem doktora gitmiyor gidene kadar da bos durmayin
Ceviz findik badem vs yedirin

Yaşarken bu cümlelerin anlamı pek yok bilirim ama yine söylemek istiyorum.

4.5 sene uğraştım. En çok Psikolojik ardından bedenen sağlığım göçtü gitti.
Özellikle ilk 2. 5 sene kendimi paraladım salak gibi.
Sonra birden çocuk istememeye karar verdim. Ciddi anlamda istemedim.
Tam tedaviye yeniden başlayacaktık olmadı falan derken biz tüp bebek tedavisi için tayin isteyip şehir değiştik. Daha bismillah evi yerleştirirken hamile olduğumu öğrendim :)
Şimdi bebeğim 10 aylık.

Geçmişe bakınca kendime yaptığım eziyet için çok pişmanım.
Yaşadım ve gördüm ki sen be yaparsan yap Yaradan ol demeden o bebek oraya gelmiyor.
O vaktini bekliyor.

Şimdi geçmişe bu kafayla dönsem 5 sene dolmadan tek bir ilaç bile almazdım.
Asla düşünmezdim.
Gezer tozar hayatıma bakardım.

Üzüntüden kendimi eve kapadığım günlere öyle üzülüyorum ki.
Öyle güzel günleri sırf bu yüzden kaçırmışım ki.
Kıymetini bilememişim.

Ve ben şimdi ne diyorum biliyor musun?
İyi ki 4.5 sene sonra oldu.
Aslında ben hazır değilmişim tam anlamıyla.
5 sene önceki benle şimdiki çok farklı.
Ve belki bu yaptığım anneliği yapamayacaktım.

Yaradan vermiyorsa mutlaka bi sebebi var.
Sende aynı hataya düşüp böyle yapma kendine.
Gez dolaş, hobi edin. Eşinle tek olmanın tadını çıkar.

Ben şimdi eski günlerimi boş boş yatmayı falan çok özlüyorum :)

O vakti gelince zaten gelecek.
Sadece kafanı boşalt

Ne acıymıs meger..
7 seneden sonra gebeyim aldım müjdemi.
7 yıldır eşime BEN DÜĞÜN SEVMEM, BAYRAM SEVMEM NOLUR BENİ AİLENİN İÇİNE SOKMA KAFAM KALDIRMIYO yalanı söyledim.
Sırf beni götürmesin, tüm akrabları HALA HAMİLE DEĞİL MİSİN diye sormasınlar diyr.
Ben inanıyordu sanıyordum.
2 aylık gebeyken ARTIK RAHAT YA İÇİN, EN ÇOK ONA SEVİNİYORUM demişti.
Ne laflar duydum ne laflar
Hamd olsn şükürler olsın bugüne. İçini daraltma ddoktora git dua et

Bir hamile olarak size öyle içten dua ediyorum ki Allah sizede bu duyguyu yaşamayı nasip etsin inşallah. Ben pkoluyum doktor bana tedavisiz hamile kalamazsın dediği halde 3 ayda hamile kaldım. Sadece Allah nasip ederse oluyor bol bol dua edin bende ediyorum sizin için Allah yar ve yardımcınız olsun kafanıza takmamak bu süreçte en önemli şey dicem ama elinizde olmadığını biliyorum :(

Ne acıymıs meger..
Ne acıymıs meger..
Insallah ilk denemenizde tutar canimm.bende tup bebek tedavisiyle kavustum kuzumaa.yazini okuyunca eskiye dondum. moral cok onemli cevrenizdekileri umursamayin.

Canım, Allah sana en kısa zamanda hayırlı evlat versin inşallah kuzenim tüp bebekle bebek sahibi oldu arkasından iki çocuğu oldu tedavisin beş sene içinde üç çocuğu oluverdi senin de hiç canın sıkılmadan olur inşallah Allah isteyen herkese versin

Back