• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olamamanın acısı

4 ay öncesine kadar senden bir farkım yoktu. Neler yaşadığını ve hissettiğini o kadar iyi anliyor ve biliyorum ki. Rabbim bana mucizesini gönderdi. Dilerim darısı sana ve evlat hasretiyle yanıp tutuşan tüm herkese olsun. Benimki de tüp bebek bu arada. Ve tüp bebekte en önemli olan şey yüksek moral ve motivasyon. Tez zamanda kucağın dolar acin diner inşallah. Dua edeceğim
Amin inşAllah
Rabbim herkesin gönlüne göre versin
Sizin tüp bebek yapma sebebiniz neydi acaba ?
Rabbim bebeğinizi size bagislasin

7. Yılıma gireceğim evliliğimde bir kaç ay sonra. 3 kez düşük yaşadım hastane koridorlarında ağladığım zamanları unutmadım. Hele tek başıma kaldığımda yaşadığım derin acılar. Evlatlarımı rüyamda bile gördüm. Tarifi yoktu bazı şeylerin. Herşeyi bırakıp kafamı biraz rahatlatınca oğluma hamile olduğumu öğrendim, Onuda kaybedeceğim korkusuyla neler geçirdim üzüntüden. Şükür şimdi 14 aylık oğlum var. Sonra nasılsa hemen olmuyor diye pek korunmadık ama oğlum daha yaşına girmeden yine hamile kaldım nasip ederse Rabbim kızım olacak. Demem o ki dua en büyük ilacınız. Gönülden dilerim ki nerede anne olmak isteyen varsa Allah’ım biran önce nasip etsin. Hep dua ediyorum bu şekilde. Lütfen umudunu yitirme.

Sizin için üzüldüm
Ben de tüp bebek içim başlayacağım tedaviye
Sorunumuz yok ama olmuyor
Biliyorum hiç bi teselli kâr etmiyor
İnsan üzülüyor
Allah hayırlısını , sağlıklısını versin

Nereden nasıl başlayacağım,bilemiyorum
Öyle içim yanıyor ki her geçen gün daha da artıyor anne olamamanin acısı....
Başkalarının hamilelik haberlerini almak,başkalarının bebeklerine imrenerek bakmak
Ve hayalini kurduğum miniğime kavuşamamak
Ne acıymıs meger..
Ben ne zaman anne olacağım,ne zaman o mis kokusunu içime çekeceğim
Artık ne kimseyi görmek istiyorum nede konuşmak biri daha hamileyim diyecek diye ,biri yok mu daha bebek diyecek diye
O kadar yoruldum ki yüzümün gülüp içimin kan ağlamasindan
Ve gene birinin hamilelik haberiyle bu acım daha da depreşti.
Ağlamamak için kendimi o kadar zor tuttum ki yanında
Ne mucizeymis meğer, ne güzel duygudur kim bilir
Nasıl imtihanmis bu böyle içimi yakıp kavuran
Belki de hiç anne olamayacağım,
Belki de çok yakın dır kuzum bana
Rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın
İçimi biraz da olsa döküp biraz rahatlamak istedim.
Tüp bebek sürecindeyim dualarınızı esirgemeyin lütfen kızlar
İnşAllah ben ve isteyen herkese nasip etsin Rabbim
Yarın sabah ilk aşılamamı olucam. Çok iyi anlıyorum seni. Bıktım insanların 2 yıldır bebek sormasından. Benden sonra evlenen arkadaşlarımın bebekleri doğdu doğurmayanlar hamile. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.

Başkalarının hamilelik haberlerini almak,başkalarının bebeklerine imrenerek bakmak
Ne acıymıs meger..
Artık ne kimseyi görmek istiyorum nede konuşmak biri daha hamileyim diyecek diye ,biri yok mu daha bebek diyecek diye

Bende aynı durumdayım maalesef.. tüp bebek sürecine giremedik henüz eşim kendini salmış durumda olacaksa olur modundan çıkamadı Allah verir diyo. Tersini söylemiyorum ki biz çabalayalım tevekkülü yine yapalım böyle oturmayalım diyorum tez canlılığımdan kaynaklanıyormuş bilir kişi öyle dedi :(

Anne olmak icin dogurmak sart mi? Anne hasreti ceken baska bi minige burinin kiymet bilmedigi bi mucizeye anne olsaniz bi hayati kurtarsaniz.... evet anne olmak dogurmak cok baska biliyorum istemek hakkiniz elbette ama olmuyorsa bu da bi vesile denilemez mi. Cevrem de cok var kac kez tup bebek deneyen hatta kibristan yumurta nakli yaptiran kendiainin degil ama en azindan kocamin cocugu deyip 45 50sinde cpcuk doguran bu arada herkese tup bebek bu bnm cocugum diye de yalan soyleyen... bu bana takinti benvillik gibi geliyor bazen. Tum.malini satip savip cocuk sahibi olmak icin cirpinanlari anlamiyorum. Benim evladim var cok sukur ama ileride kesinlikle bir de dogurmadigim.ama.evladim diyecehim bir cocugum olacak. Bu bir gorev gibi benim acimdan. Bi kiz cocugunun hayatina dokunmak onu okutmak gelin etmek lohusaliginda yaninda olmak istiyorum. Bunu hayal etmek bile mutlu ediyor beni hatta belki de kendi kizlarima yapacagimdan daha mutlu edecek. Insallah nasip olur o gun 3. Kizima kavustugum gun... bunu da bir dusunun...

Ne acıymıs meger..
Dua etmeyi ve mucadeleyi birakmayin.tam 5 asilama sonrasi 2.tup bebek denemde hamile kaldim.oglum simdi 15 aylik hamdolsun.allah maddi manevi dayanma gucu versin.hayirla saglikla bebekle sonuclansin tedaviniZ.tum hislerinizi yakindan biliyorum hepsini yasadim
Hamilelerden kactim en yakin arkadaslarimin bebeklerini gormeye gitmedim.kiskanmak degil imrenirdim.icim burulurdu...ama geldi gecti.hersey geciyor hayatta.bu da gececek ins

Anne olmak icin dogurmak sart mi? Anne hasreti ceken baska bi minige burinin kiymet bilmedigi bi mucizeye anne olsaniz bi hayati kurtarsaniz.... evet anne olmak dogurmak cok baska biliyorum istemek hakkiniz elbette ama olmuyorsa bu da bi vesile denilemez mi. Cevrem de cok var kac kez tup bebek deneyen hatta kibristan yumurta nakli yaptiran kendiainin degil ama en azindan kocamin cocugu deyip 45 50sinde cpcuk doguran bu arada herkese tup bebek bu bnm cocugum diye de yalan soyleyen... bu bana takinti benvillik gibi geliyor bazen. Tum.malini satip savip cocuk sahibi olmak icin cirpinanlari anlamiyorum. Benim evladim var cok sukur ama ileride kesinlikle bir de dogurmadigim.ama.evladim diyecehim bir cocugum olacak. Bu bir gorev gibi benim acimdan. Bi kiz cocugunun hayatina dokunmak onu okutmak gelin etmek lohusaliginda yaninda olmak istiyorum. Bunu hayal etmek bile mutlu ediyor beni hatta belki de kendi kizlarima yapacagimdan daha mutlu edecek. Insallah nasip olur o gun 3. Kizima kavustugum gun... bunu da bir dusunun...
Sadece yasayanin anlayabilecegi bir his bu anne olamamanin verdigi aciyla cozum arama.evet takintili bir ruh hali.Hatta dermansiz hastaliklarla mucadele edenlerle ayniymis ya bebegim olmazsa kaygisi.siz dogal yolla hamile kalabildiginiz icin anlayamamaniz normal.cok elestiriye (tup bebek ve donasyon istemine elestiri) ya da oneriye (evlat edinme gibi oneri) acik bir konu degil.bu yolda yuruyen mucadele eden herkese Allah hayirli secimler yaptirsin.

Sizin çocugunuz var ve tekrar hamilesiniz bunu kimse yadırgıyormu hayır. Neden insanların çabalarını anlamsız buluyorsunuz kendi evlatlarını istemek arzu etmek çabalamak bunlar size birşey ifade etmiyor olabilir fakat bence kimseye neden evlat edinmiyorsunuz gibi konuşmayın. İnsanlar bunları düşünüyor emin olun tek hassas kişi siz değilsiniz. Siz umarım dediğiniz gibi bir yavruya sahip çıkarsınız.

Sadece yasayanin anlayabilecegi bir his bu anne olamamanin verdigi aciyla cozum arama.evet takintili bir ruh hali.Hatta dermansiz hastaliklarla mucadele edenlerle ayniymis ya bebegim olmazsa kaygisi.siz dogal yolla hamile kalabildiginiz icin anlayamamaniz normal.cok elestiriye (tup bebek ve donasyon istemine elestiri) ya da oneriye (evlat edinme gibi oneri) acik bir konu degil.bu yolda yuruyen mucadele eden herkese Allah hayirli secimler yaptirsin.
Asla elestirmiyorum hak da veriyorum zaten bnm ilk hamileligimde de rahim perdesi nedeniyle olmayabilir dusuk olur erken dogum olur dendi muhtemelen benzer surecleri yasamis oldum dusundum bekledim denedim ya hic olmazsa napariz dedim. Yani cok da uzak degilim sizleri anlamaya. Bu dusunce de ozmn olustu kafamda cocugum olmasina ragmen hic gecmedi istegim. Velhasili istemek denemek uhrasmak hakkiniz ama bu takintili hali anlamiyorum evet hele de bu fikre.sicak bakmayani hic...

Evliliğimin 2.senesi basladılar.. Hadi cocuk yapın, ne zaman yapcaksınız, bi sorun varsa doktora gidinler..

O stresle tam 1 sene yapmaya calıstık olmadı. Doktora gitmedim kötü bişe dicek diye.. Sonra alakasız bir gün soğan kürü dıye bişe ögrendim. Denediğim ayın ertesi hamile kaldım.. Tamaaam ilk cocuk boyle oldu..

Derken ikincinin baskısı basladı.. Eşim zaten istemiyordu,5 sene sonra fikri değişti, cok gec kaldık keske peşine ikinciyi yapaydık demeye.. Neyse bizde yıne denemeler basladı.. Yıne 1 senedir tık yok.. Nette ikinci gebelik kısırlıgı diye bişe okudum ve kendimi kısır ilan ettim..

Naparsak yapalım olmuyor, tamam olmasın dedik.. Zaten stresli bi hayatım vardı.. Bu streste olacaksa da olmaz dedim..
Ve pat dıye birden hamile kaldım en imkansız sekılde.. Ne bacakları havaya dıkmıstım ne sekılden sekıle girmiştim tutsun dıye. .Ne ara ne yaptık da oldu onu bile bilmiyorum..

Velhasıl kelam Allah ol deyince oluyor.. Zamanı buymuş demekki..
Cok guldum allah da sizi guldursun:KK70: ne ara yaptik oldu onu bile bilmiyorum yazmissiniz yoksa bebek sizden degil mi:KK70:saglikla kucaginiza alib ve bu yolda mucadele edenlere dua edin.benim dogumda dua ettigim herkes dogurdu hamile kaldi allahin izniyle

Sizin çocugunuz var ve tekrar hamilesiniz bunu kimse yadırgıyormu hayır. Neden insanların çabalarını anlamsız buluyorsunuz kendi evlatlarını istemek arzu etmek çabalamak bunlar size birşey ifade etmiyor olabilir fakat bence kimseye neden evlat edinmiyorsunuz gibi konuşmayın. İnsanlar bunları düşünüyor emin olun tek hassas kişi siz değilsiniz. Siz umarım dediğiniz gibi bir yavruya sahip çıkarsınız.
Siz beni yazdigimi hic anlamamissiniz cidden bence bastan okuyun.

Asla elestirmiyorum hak da veriyorum zaten bnm ilk hamileligimde de rahim perdesi nedeniyle olmayabilir dusuk olur erken dogum olur dendi muhtemelen benzer surecleri yasamis oldum dusundum bekledim denedim ya hic olmazsa napariz dedim. Yani cok da uzak degilim sizleri anlamaya. Bu dusunce de ozmn olustu kafamda cocugum olmasina ragmen hic gecmedi istegim. Velhasili istemek denemek uhrasmak hakkiniz ama bu takintili hali anlamiyorum evet hele de bu fikre.sicak bakmayani hic...
Ben tup bebek tedavilerindeyken evlat edinmeyi arastirirdim icim su serpilirdi evlat edinsem de severim benimserim derdim.ama bana bunu onerdiklerinde incinirdim.garip bir ruh hali.bir de mucadele suresi uzadikca takinti haline geliyor.Allah yavrularinizi bagislasin saglikla kucaginiza alin ins

Canım bende tup bebek annesiyim.3.denemede oldu. Yasadıklarımı anlatmak bile beni cok yoruyor. 19 yasındayken basladım bu seruvene suanda 31 yasındayım 9-1 yasalarında İkı oglum oldu. Sabır ve dua ve caba diyorum, Allah emeklerinızın karsılıgını almayı nasip etsın

Ve bızım sorunumuz sperm uretımının olmaması, gec yapılmıs inmemiş testise baglı azosperm en agır nokta Yanı. İlk cocugumu dogurdugumda ilk defa evet dedim ya Allah var gercekten cunku ben hıc inanamadım gercekten bir bebegımın olacagına

Siz beni yazdigimi hic anlamamissiniz cidden bence bastan okuyun.
YazdığınıZI okudum ve henüz bebek sahibi olamamış biri olarak gayet kırıcı buldum. Bunu yanlızca yaşayanlar bilir fakat defalarca uğraşmış insanları ya da donasyonla bebek sahibi olan insanları siz anlamıyor olabilirsiniz fakat burda bu şekilde yazmanızı hiç doğru bulmadım. Verdiğiniz örnekleride keza öyle. Neyse ne yazsak değişmez bazı şeyler. sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize umarım.

Back