anne olamamaktan korkuyorum

Eşim tüp bebek merkezinde çalıştığı için çok fazla hikaye duyuyorum.
Kesin olur diyip olmayanlar mı ararsın, imkansız denip olanlar mı? Senelerce tedavi olmayıp bebkesahibi olamayan ama tedaviyi bırakınca bebek sahibi olan...
Hiç bir şry bizim elimizde değil gerçekten, siz umutsuzluğa kapılmayın yeter...

Ben de okumuştum.sirf bu bahaneyle tatile de giitik unutuyormus gibi de yaptık.araya Allah in sevdgi kullari koyarak.dua da ettik adak da adadik vs...Sonuç bir yigin gebelik ov.testi .geciken ama ille de gelen regl.o bile benle dalga geçiyor diyorum. evet umut fakirin ekmeği ama süreci psikolojik olarak saglikli atlatabilmek çok zor..

özel olucak biraz ama birkaç şey sormak istiyorum mümkünse..ben uzun bir süre çocuk düşünmüyorum ancak ya istediğimiz zamanda geç olursa diye çekiniyorum.Yani siz problem olduğunu ne sonucunda anladınız?
Denemek istemyorum şu anda ama bi problem varsada geç kalmadan tedaviyede başlamak istiyorum.Kusura bakmayın eğer üzdüysem sizi

Eşinde sperm hareketliliği normalin altinda oldugu gibi şekil bozukluğu da var.sayiyi bitkisel kürlerle artttirmyi basarabilsek de bir ise yaradigi yok...sozun kisasi dediginiz gibi Rabbim ol demiyor...bu da icimden diger kötü düşüncelerin geçmesine sebep..,(

Tek bir sperm bile sorunu çözebiliyor; karamsarlık ve beklenti ise işi zorlaştırıyor.

Alanında uzman bir doktor ve sakin bir ruh gerekiyor.

Bence kafanızı meşgul edecek de bir uğraş.

Çalışıyorsanız en yoğun olduğunuz dönemde, çalışmıyorsanız da aklınıza başka şeylerin takıldığı bir dönemde tedavi denerseniz başarı şartı daha fazla olur :)

Bu konuyu takmayınca oluyor çünkü

Son mesajı şimdi okudum; ben de hiç sperm bulunamıyor sandım.

Onları yıkayıp ayırıp buluyorlar, menide sperm olmayanları bile testis içinden alıp yapıyorlar.

Tüp bebek alanında uzman bir doktor ile görüşün

eşinde sorun varsa vakit kaybetmeyin o zaman.hakkınızda hayırlısı olsun

Beyazgelinizmir arkadaşım ben alinti yapmayi beceremiyorum.soyle söyleyeyim.
Bence ozel bir neden yoksa korunmayin.biz dugunumuzu yapabilmek ve bazi borclarimiz icin adina 40000 kredi cektik 2 yilligina.bu bizi maddi anlamda epey zorladi ve bne büyük bir hata yaparak önce hapla sonra hemsire arkadaşımın tavsiyesi ile esim korundu bu 1 sene kadar surdu.hatta kavgalarumzda esime iyiki olmamis olsa bile aldiracagim diyordum...sonra mi.sonra ben hemen olacagini zannediyorum ya 1 sene olmayinca dr gitim normal deyip esimi cagirdi.ve bugun boyle.biz zaman kaybetmis olduk.simdi diyorum keske ne olursa olsun engellemeseydim.

ahh bu erkekler hep en kötüsünü düşünür.dğal yollarla bile olabilirmiş çok kötü değil gibi durum yani bu mesajınıza dayanarak söylüyorum

Moral önemli bu işlerde buradan gördüğüm kadarıyla
Kızma ama bence sen eşine çok hissettiriyorsun gibi geldi
Kendin bile diyorsun yanlış şeyler düşünüyorum diye
Adam onları seziyordur
Düşünsene sorunun kendinde olduğunu ve eşinin böyle şeyler düşündüğünü
Sen adamı rahatlatıp, moral vereceğine iyice üzersin bu tarz düşüncelerle
Önce kocanı rahatlat, her zaman yanında olacağını hissettir üzülmesin.

yazdıklarının hepsini okudum 2.55 yıllık evliyim 2 yıldır olmuyor çocuğum uz deli gibi istememize rağmen. her ay aynı hüsran her ay aynı acı artarak devam eden. başta esimde gibiydi sorun sonra pko dendi sebep ben oldum. evet deli gibi bir bebek istiyorum ama hiç birşey esimden küçük belkide hiç bir zaman tamamlanmayacak çekirdek ailemden mühim degil. çok üzülüyorum dediğin gibi tatil olmasın kimseyi gormeyeyim istiyorum sornasin kimse bize. elimizden ne gelirse yapicaz sende öyle yap dermanin vardır ille de vardır araştır neresi gerekirse git vazgeçme. tek sağlam bir spermle bile tup bebek oluyor belki ona bile gerek kalmadan olabilir. umutsuz olma esinide aileni de bu yüzden yipratma. umutlu ol☺bbu en büyük care☺

Bu durumda olan var mi.merak ediyorum...nasil başa çıktılar bu süreçle..nasil avuttular kendilerini

İnan olacagına bak nasıl olacak o zaman tıpta mucize dedikleri şey bu...asla umut kaybetme eşin için empati yap onun kırma elaleme kulak asma sinsice soranların baskı uygulayanların hiçbiri tebrik etmedi beni :) tez zamanda kavuş kumeyl duasını oku ve inşirah Allah istemekten vazgecmeyeni geri çevirmiyo

Kaba tabirle söyle ▪ise yarayan ileri hareketli %2 sayi o da sekli bozuk.Rabbim sen büyüksun
emin ol bu durumda n çok daha kötüler i var. bizimde ilk başlarda % 1 ileri Hareketti. şu an % 16 ama hala olmadı tanı bunlar tamamen bahane bence. vakit gelmedi henuz. sağlam tek Sperm yetiyor

Bu durumda olan var mi.merak ediyorum...nasil başa çıktılar bu süreçle..nasil avuttular kendilerini

sanırım düşünmedim çok fazla.çünkü en çok korktugum şey hayırsız evlattı o yüzden hayırlı ise olsun değilse olmasın dedim.micro enjeksiyonla ilk tüp bebek denememizde hamile kaldım.

Siz tedaviye devam edin, gerisi allaha kalmış. Biz ne mucizeler gördük etrafımızda, yeter ki karamsarlığa düşmeyin ve umut etmeye devam edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…