anne olamamaktan korkuyorum

Bu durumda olan var mi.merak ediyorum...nasil başa çıktılar bu süreçle..nasil avuttular kendilerini
Ben varım 8 buçuk yıllık evliyiz
Bebeğimiz olmadı sorunumuz benim tüplerim kapalı
endometriozis hipotiroit ve kan pıhtılaşmam var
1 aşılama 2 rahim filmi 1 laparoskopi ameliyatı ve 7 de tüp bebek tedavisi denedik ama olmadı nasip değilmiş
ve ben kendimi bu kadar üzüp sıktığım için diyabet başladı
Gerçektende zaman herşeyin ilacıymış
ilk zamanlar çok ağladım ettim hatta eşime istersen başka bşriyle evlen bşle dedim
ama bunada alışılıyırmuş çünkü Rabbim böyle uygun görmüş
tabi benim ve eşimin ailesinin desteğide çok önemli
kayınvalidem üzülme ağlama kızım hastalanırsın dedi
görümcelerimde buna benzer sözlerle beni teselli ettiler
onların desteğiyle kendime geldim
ve söylediğim gibi Rabbimin takdiri buymuş dedim kabullendim
Nasibimizde varsa bir şekilde olur nasibimizde yoksada afedersin ama biryerlerimizş yırtsakta çare değil
ALLAHHIM hayurlısıyla herkese içindede bizede nasip eder inşallah

Bu durumda olan var mi.merak ediyorum...nasil başa çıktılar bu süreçle..nasil avuttular kendilerini
Canım, benim bu sitede öle zor durumda olan arkadaşlarım vardıki bebekleri olmayan kiminin kendinde kiminin eşinde hiç vazgeçmediler evel Allah'a sonra eşlerine sonrada güvendikleri bir doktora sarıldılar kimi ikiz doğurdu kimi tek bi çoğu anne oldu çok azı olamadı onlarda sahipsiz çocuklara sahip çıkdılar insan kendinden olsun ister ama mevla ne eylerse güzel eyler

Bu durumda ve daha beterinde olan ve kucağında bebek olan binlerce kişi var.

umutsuzluk sizi daha zorlar; gidin bir tüp bebek merkezine muayene falan olmayın bekleme odasında azıcık oturun; orada da görürsünüz sizin gibi olup da bebeği olanları.

Kendinizi sıkmayın, tedavileri de gözünüzde büyütmeyin.

Eskiden zordu bu tarz tedaviler; şimdi nispeten kolay.

Bir arkadaş doktora sormuş kaç yıl sürer tedavi diye; doktor ilk adet ile başlarız demiş, 20 gün sonra hamilelik haberini almıştı.

Ne olur kendinizi ve eşinizi üzmeyin...

senii cokk iyi anliyoruumm bizde öyleee evlendigmzden beri korunmuorrduk 3ay önce test yaptiralm dedi doktoor bende bisey cikmadi cok sükür ama esim azosperm allaha sükür ameliyat oldu olgunlasmamisda olsa hücre bulundu suan igne tedavisi glrüyoor sizi. Sorun ne tam olarak canim karamsar olma diycem ama biliyorum cook zoor herkesin hamile oldugunu duymak insanlarn baski yapmasi gerckden cok zoor rabbim kolaylik versin

benim ablamda tüp bebek sahibi oldu.sorunu genetikti.o yüzden hem merakımdan araştırıp öğrendiğim için, hemde tüp bebek yaptırırken bikaç kişiye tanık olduğumuz için az çok biliyorum.sanırım normal yolla bebek sahibi olmanız güç,tüp bebekle mümkün olabilir.tüp bebek denemeniz oldu mu hiç, eşinizden sağlıklı sperm arandı mı.çünkü bi tanesi bile yeterli.umudunuzu kaybetmeyin sürekli deneyin.olmazsa da üzülmeye gerek yok bence evlat sahibi olmak için illa kan bağına gerek yok.evlat edinirsiniz.yok illa hamilelik yaşamak, doğurmak, kendi canımdan hissetmek istiyorum diyosanız,eşinizi de seviyosanız, kırılmaz onunda gönlü olursa ben en son çare olarak sperm bankasından hamile kalmayı düşünürdüm.tabi önünüzde umutla birlikte deneme süreci var.Allah hayırlı bi evlat nasip etsin size inşallah.

2.5senedir normal yollarla bebem sahibi olabieyi bekledik ama son 6 ayda ben testlerimi yaptirdim birsey cikmadi ama esimde ciddi sıkıntılar çıktı.yansitmiyorum ama içimden gecen kendime yakistiramadigim düşünceler var..Eşim hiç çocuğumuz olmayabilir de buna hazir misin dedi.evet demiştim ama içten içe canim acıyor ...bir hamile elbisesi bile görsem gipta ediyorum....seviyorum kocami odun olsa da :-)KK66: iyi insandır....korkuyorum.bir de durumu bilmeyen aile eş dost mahalle baskısı....artik tatil olsun bile istemiyorum:KK43:(

cnm bnm tıbben bii sorunum yok eşiminde ama ben bebeğim olmuyo.. sıkıntısı olan arkadaşlarım hamile böle düşünme dua et meryem suresi oku fetih suresi oku inan varya dua ile hallolmuycak şey yokk

Ben varım 8 buçuk yıllık evliyiz
Bebeğimiz olmadı sorunumuz benim tüplerim kapalı
endometriozis hipotiroit ve kan pıhtılaşmam var
1 aşılama 2 rahim filmi 1 laparoskopi ameliyatı ve 7 de tüp bebek tedavisi denedik ama olmadı nasip değilmiş
ve ben kendimi bu kadar üzüp sıktığım için diyabet başladı
Gerçektende zaman herşeyin ilacıymış
ilk zamanlar çok ağladım ettim hatta eşime istersen başka bşriyle evlen bşle dedim
ama bunada alışılıyırmuş çünkü Rabbim böyle uygun görmüş
tabi benim ve eşimin ailesinin desteğide çok önemli
kayınvalidem üzülme ağlama kızım hastalanırsın dedi
görümcelerimde buna benzer sözlerle beni teselli ettiler
onların desteğiyle kendime geldim
ve söylediğim gibi Rabbimin takdiri buymuş dedim kabullendim
Nasibimizde varsa bir şekilde olur nasibimizde yoksada afedersin ama biryerlerimizş yırtsakta çare değil
ALLAHHIM hayurlısıyla herkese içindede bizede nasip eder inşallah
Evlat edinme konusuna nasıl bakıyosunuz?

Yani düşündünüz mü diye sormuyorum çünkü bu 8,5 yılda düşünülebilecek her şeyi düşünmüşsünüzdür zaten.

karamsarliga kapilmayin,tedaviye umutla baslayin.Allah kendinden umidi kesmeyenin elini bos birakmaz.biseylere adim atarken ozellikle yeni ay donemlerini,yani ayin buyumeye basladigi donemleri secin,cunku bu donem(yeni ay ) ekmenin,yeni adimlarin olgunlasmanin donemidir.bol bol dua edin,Allah gonlunuzce versin

Aslinda bence surekli soran yakinlariniza durumu aciklayabilirsiniz. En azindan israr edip durmazlarsa uzerinizden bir baski, yük eksilmiş olur...

Bunun dışında biraz kafanızı başka şeylerle dağıtmaya çalışın zor olsa da. Tedavi yolu varsa onları denersiniz tabi, ama yoksa da evlat edinmek bence de iyi bir çözüm. İki aile tanıyorum evlat edinmiş ve iki aile de çok mutlu.

öncelikli olarak çok üzüldüm Allah yar ve yardımcınız olsun. benim eski eşimde vardı sorun varikosel ameliyatı oldu vs işte tedavi falan. ameliyatı yapan doktorumuz bize keçiboynuzu pekmezi önerdi.( biz harnup deriz ) ama markette satılan değil doğal köyde yapılan katkısız olacak. sabah akşam 1 çorba kaşığı içecek eşin. bir de stres vs bu tarz şeylerden uzak durun. ama şunu da söylemek istiyorum benim bir arkadaşım benim için Meryem suresi okumuştu Allah razı olsun o sayede benim bebeğim oldu şu an 3 yaşında.
çocuk sahibi olamamk yüzünden eşinize yüz çevirmeyin aksine bu da bizim sınavımız diye düşünüp ona daha çok sarılın. belki evlat edinme de bir seçenek olabilir bunu da unutmayın.
Allah hayırlısıyla bebek sahibi olmayı nasip etsin inşallah

2.5senedir normal yollarla bebem sahibi olabieyi bekledik ama son 6 ayda ben testlerimi yaptirdim birsey cikmadi ama esimde ciddi sıkıntılar çıktı.yansitmiyorum ama içimden gecen kendime yakistiramadigim düşünceler var..Eşim hiç çocuğumuz olmayabilir de buna hazir misin dedi.evet demiştim ama içten içe canim acıyor ...bir hamile elbisesi bile görsem gipta ediyorum....seviyorum kocami odun olsa da :-)KK66: iyi insandır....korkuyorum.bir de durumu bilmeyen aile eş dost mahalle baskısı....artik tatil olsun bile istemiyorum:KK43:(
Canim benim herkesin bi derdi var iste senin esindeymis sorun benimde kendimde neler yapiyorum olabilmesi icin bi vilsen sabirla herseyi deneyin canim kesciboynuzu pekmezi surekli yedir hastaligi hakkinda guzel bi arastirma yap hic bi dert dermansiz degildir . RABBIM dermansiz dert vermesin vardir bundada bi hayir . Sorun bende kocamin ilgisizligine sinir oluyorum bende olmazsa olmaz filan laflari sinir ediyo beni

Once bulunduğumuz yerdeki hastanede yaptırdık testleri oradaki dr içimi ezdi..sonra büyük bir hastanede tekrarlattik ayn..çok araştırdım sonuçların anlamini ne demektir diye...kötümserim çünkü isittiklerim okuduklarım ancak mucizeyi gerekli kiliyor...icten ice kahroluyorum...tanidigim kimseye de birsey anlatmak istemiyorum..korunuyor musunuz yoksa siz.bak sunlar sizden su kadar once evlenmisti...........patlayacagim artik.eşim benden daha çok üzülüyor hissediyor Allah beni böyle yaratmış diyor hakli...kimsenin ne olacağı belli olmaz ama çok üzülüyorum anne olananaktan çok korkuyorum...
Haklisin canim ayni seyleri yasiyoruz olsun elalem ne derse desin onlarda kotu bi niyetle sormuyorlardir bi de boyle dusunelim hersey Rabbimin elinde kendimizide yirtsak elimizden duadan baska birsey gelmez hakkimizda hayirlisi olsun tefriceye meryem suresine de basla canim tefriciyeye cok inaniyorum cok guzel bi dua

Allah yardimciniz olsun
insallah ton ton cocuklariniz olur ins..okuunca birden icim acidi tum iyi dileklerimle allahtan temenni ediyorum

Benimde 5 yil bebeğim olmadi ilki öğrendiğimiz de ileri hiz sizinle ayni esimde varikosel cikti ameliyat oldu 2 yil geçti olmadi. Değerler çok değişmedi. Tüp bebek için maddiyat yoktu.
Mayis 2013 artik bu konuyu kapatip kabullenme karari aldik.
Ekim 2013 hamile olduğumu öğrendim.
Bu sinavi dibine kadar yasadim.
Her adetle kahroldum, asosyal oldum.
Toplumdan kactim.
Ne zaman ki derdimle baristim.
Evet olmuyor nasip boyleymis diyebildim soranl ara, ve Rabbimden geleni kabullendim
O mucize geldi b ldu benide..
Salavati tefriciye oku bol bol
Kac 4444 okudum bilmiyorum
Mucizeler dualarda..
Dilerim Rabbimin mucizesiyle sende buluş

Acikcasi ben esiniz adina uzuldum. Ilk mesajinizda yazdiklariniz benim icimi acitti. Bizde bir yildir bebek istiyoruz. Bende cikolata kisti var bir ayda bir haftam sanci icinde geciyor en buyuk destegim esim allah ondan bin kere razi olsun.esimde cok sukur bi sorun cikmadi tek sebep bendeki kist doktorlarin soyledigine gore. Simdi dusundumde esimde bi gun sizin gibi dusunurmu. Icim burkuldu.sorun esinizde degil siz evlendiniz ve bir butun oldunuz dolayisiyla bu ikinizin sorunu.kayginizida anliyorum evet bende cok korkuyorum anne olamazsam diye.basligi gorunce acikcasi sizin bir saglik sorununuz var herhalde diye dusunerek okumaya basladim.lutfen icinizdeki kotu dusuncelerden kurtulun cunku farkinda olmadan esinize yansitabilirsiniz.

Acikcasi ben esiniz adina uzuldum. Ilk mesajinizda yazdiklariniz benim icimi acitti. Bizde bir yildir bebek istiyoruz. Bende cikolata kisti var bir ayda bir haftam sanci icinde geciyor en buyuk destegim esim allah ondan bin kere razi olsun.esimde cok sukur bi sorun cikmadi tek sebep bendeki kist doktorlarin soyledigine gore. Simdi dusundumde esimde bi gun sizin gibi dusunurmu. Icim burkuldu.sorun esinizde degil siz evlendiniz ve bir butun oldunuz dolayisiyla bu ikinizin sorunu.kayginizida anliyorum evet bende cok korkuyorum anne olamazsam diye.basligi gorunce acikcasi sizin bir saglik sorununuz var herhalde diye dusunerek okumaya basladim.lutfen icinizdeki kotu dusuncelerden kurtulun cunku farkinda olmadan esinize yansitabilirsiniz.

Alintiliyamadim bir turlu bende de cikolata kisti cikmisti 2ay doğum kontrol hali kullandim eridi sukur tekrarlamadida deli gibi çocuk isterken korunmak garipti deneyin istersiniz soğan kuru falan fayda etmemişti.

Alintiliyamadim bir turlu bende de cikolata kisti cikmisti 2ay doğum kontrol hali kullandim eridi sukur tekrarlamadida deli gibi çocuk isterken korunmak garipti deneyin istersiniz soğan kuru falan fayda etmemişti.
Cikolata kisti cok ufak degilsr dogum kontrolle erimiyor malesef.bunu bircok doktordan dinledim.cozumu hamile kalmak yada ameliyat.bende tabiki bebek istiyorum ameliyat riskli en son ihtimal benim icin.sogan denedim fakat mide problemim var dewam edemedim bir ay kullnabildm aylarca mide agrisi cektim sonra.soganin uzun sure kullanilmasi lazim ki faydasi olsun bunuda birebir ibrahim saracogluna sordum en az alti ay dedi.yinede tesekkur ederim tavsiyeniz icin.allah butun evlat hasreti cekenlere hayrli evlatlar nasip etsin.

X