Kardeşim okumak istiyor diyorsun, eğer üniversiteyi kazanırsa hem okuyup hem çalışarak başının çaresine bakabilir. Masraflarını çıkarabilir. Fakir olmak okumaya engel mi, evet Eşit şartlarda yarışa katılmıyor olacak ama dershaneye kursa gitmeden ankara hukuk kazanan birini tanıyorum. Veya yine dershaneye gitmeden öğretmen olan Arkadaşlarım oldu. Kardeşin eğer çalışırsa, Öğretmenleri test kitabı bile verir okuldan. Yeter ki azim ve kabiliyet olsun.
Annen neden şimdiye kadar spiral taktırmamış onu çok merak ettim? 7 çocuk olana kadar aklına gelmemiş mi?
Işe gelince, mesleği olmayan insanlar için Temizlik aslında iyi para olan bir iş. 100 liraya günlük temizliğe gitse haftada 4 gün ayda 1600 lira para yapar. Bu sitede bile insanlar temizliğe yardımcı insan Arıyor. Interneti kullanarak annene iş bulabilirsin. Işini iyi yapsa kendini sevdirse düzenli temizliğe gider, bir gün Çalışır bir gün dinlenir.
Böyle babayla evde oturarak o çocuklara bakamaz. O yüzden çalışmalı. Sen ne yapabilirsin? Dediğim gibi iyi Ücretler veren insanlara ulaşabilirsin internetten ilanlardan. Armut gibi siteler var iş bağlayabileceği. Senin elinde internet var, sen hâllet işte. Başkalarından yardım istemeden önce.
Katılıyorum; temizliğe gelen yardımcım haftada 5 gün düzenli olarak evlere gidiyor; kalan iki günde de çağıran olunca.
Ayda 2000 TL si garanti; günde iki eve her hafta gidiyor; işler de çok birikmediği için çabucak yapıyor. Yoruluyor mu tabii ki evet ama ülkede asgari ücret 1000 Tl altı ve insanlar vardiyalı, gecesi gündüzü belli olmayan ne kadar tehlikeli işlerde bu para için çalışıyor.
Annenize düzenli işler ayarlayın. Sizin çocuğunuz küçük ama azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz; sizde evde gece vs yapılacak işler bulun.