- 16 Ekim 2010
- 1.047
- 36
-
- Konu Sahibi panikatak
Bütün yazılanları okudum. Çok üzüldüm allah kimseye yaşatmasın. 10 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyoruz.Bu yıl iki tüp bebek denememiz olumsuz sonuçlandı. Dondurulmuş embriyo transferi ile hamile kaldım. 6 hafta yapılan kontrolümde tek yumurta ikizlerimizin olcağını öğrendik. Çok sevindik ama riskli gebelik olduğu için korkmaya başladım. 11+4 günlük olduğumuzda yani 19 şubatta ikili tarama testine gidip, kötü haberi aldık bebeklerimizin kalbi durmuş. Bebekler kürtaj için büyük olması nedeni ile ilaçla düşürdüler . Allah kimseye yaşatmasın. Birde tüp bebek ve olumsuz denemeler eklenince acı dayanılmaz hal alıyor. Tekrar ne zaman tüp bebek deneyebiliriz. Bilgisi olan varmı?
Tekrar aynı olay olurmu. Çok korkuyorum. Bebeklerin ölmesinin nedeni büyük olasılıkla tek yumurta ikizi olması nedeniyle kan tranfizyon sendromu diye bir şey olmuş, dediler ...İnşallah öyledir. Genetik bir problem yoktur inşallah.Allah herkeze yadım etsin.Hepinize dua ediyorum.Sizde bana edin lütfen.
canim allah sanada banada bol sabir versin..bende tup bebkle iki kez hamile kaldim ve kaybettim malesef..birini ikiz bebklerimi 6 haftalikken dusuk yaptim..sonra dondurlmuslarimla tekrar denedim 9 haftalikti.. oda malesef 15 subbatta kontrolle gittigimde kalbinin durdugunu ogrendim..15 subbataa kurtaj oldumm..simdi bbegime test yapilicak inss bi sey cikmaz..sizinde dediginiz gibi zor kavustugumuz bebeklerimizi kaybedince acisi bi o kadarda zor oluyo hep icinde korku bi daha kim bilir ne zamn olucak..rabbim sanda banada ve tum istiyenlere hayirli saglikli evlatlar nasip etsin insss........
amin canım. okuduğunda görmüşsündür, benim tüm belirtilerim pat diye bitmişti. bebişin seninle bence.içini ferah tutmaya çalış. 6 hafta daha çok erken. 7. haftadan sonra bile hep umutlu olmaya çalışmıştım ben. duygularını çok iyi anlıyorum. o dönemde burası bana ilaç olmuştu. bir de aktivite delisi, eğlenceli iki arkadaşımla buluşmuştum.koca gün beni öyle bir moralle doldurdurdular ki! etrafında pozitif insanlar olsun.her şey gönlümüze göre olsun canım.allah çok büyük.
merhaba canım ilk bebeğim düştü sonra tekrar hamile kaldım doktora gittim 6 haftalıktı kalp atışlarını duydum bir ay sonra kontrole gittim bebeğin kalp atışı yok ölmüş dedi okadar çok ağladımki kürtaj oldum.bebek karnımda 1 ay ölü kalmış hiç hissetmedim.Her hangi bir sebep söylemediler.kader işte neyseki bana bişi olmadı şimdi dünya tatlısı iki oglum var.Alllaha herkese nasip etsin.
canım benim selamlar benimde ilk bebeğim 8 haftalıkken gittiğimde kalp atışını duyamadı doktor, daha sonra vajinal muayene oldum ordada canlılık belirtisi yoktu, 3 doktora daha gittim hepside aynı şeyi sölediler ve ben kürtaj oldum yani bebek bekledikçe küçülmeye başlıo ben hiç bi belirti hissetmedim okadar ama hiç dert etme hemen tekrar hamile kaldım ve şu an 27 aylık bi oğlum var ve üstüne şimdide 5 haftalık hamileyimmm....:lepi:
merhaba kıslar bende 8+5 haftalık hamıleydım
çarsamba gunu bebegımı aldılar kalbı durdugu ıcın ne zor bırseymı allahım kımseye yasatmasın
ben tup bebekle hamıle kalmıstım
ayın 22 sinde dr a gittiğimde kalp atışlarını görüyorum dedi ama küçük oldugu için dinletemedi.geçe böbrekle ilgili bir şikayetten dr a gittim bana 7 haftalık bebeğimin kalp atışlarının görülmediğini söyledi( sonra inanmayıp üniversite hastanesine gittim o da göremedi. kendi dr uma ulaşamadım yarın sabah 8 de gidicem saat 03.45 ve ben gözümü bile kırpmadım. içim sızlıyor resmen lütfen benim için dua edin çok acı.Allah kimseye yaşatmasın
canım naptn sorun neymiş inşallah herşey yolundadır.Allah yardımcın olsun
bi oğlun varmış allah bağışlasın arkadaşım bende aynısını yaşadım çok korkuyorum hep başıma bu gelecek sağlıklı bi çocuğum olamıcak diye şuan hamile değilim ama çok şükür senin olmuş bunu öğrenmek bi umut oldu benim için saol...
7 haftalık demişti dr ama 9 haftalıkmış zaten sata göre de 9 hafta çıkıyodu.kalbi durmuş niye belli değil dün saat 11,30 da aldılar kürtajla. Delircek gibiyim kabus gibi anlam veremiyorum çok iyi gidiyordu. ben biriyle tartışıp çok üzülmüştüm o gün muhtemel suretle ondan oldu diyorum.çok acı bişey çok, sanki hayatımın hiçbir döneminde alışamıcam buna gibi
Aynı şeyleri yaşamışız. Sizi çok iyi anlıyorum. Unutmayacağız ama alışacağız buna. Demekki hayırlısı buymuş. Sebep olanlar da merak etmeyin bu vebali öderler. Ben de tartışma yaşamıştım. Tam o hafta bebeğim ölmüş. Allah kimseye yaşatmasın böyle bir acıyı.