Anne karnındaki bebeğin kalbi durursa-Bunu yaşayanlar lütfen yardımcı olun.

benimde 20. haftam. aynı şeyleri bende yaşıyorum. İnanılmaz tedirgin oluyorum. Hareketlerini tam olarak algılayamıyorum. Ama doktorum hiç hisser
tmezsen bile sorun yok diyo.. 26. haftaya kadar hissetmek zorunda değilsin diyo. Ama bende aynı sen gibi kontrol günü anca mutlu oluyorum.

Stres bebeğine verebileceğin en kötü hediye. Bir kere hamileliğinin yarısını tamamlamışsın canım. Yaklaşık 17 haftan kalmış. Bu süre tamamlandığında bebeğinle nasıl vakit geçireceğini düşün. Ne bileyim mevlütünü, hastanesini v.s. planla. Bunlara odaklan. Benim de hamileliğim kötü başlamıştı ve aynı senin gibi kurunlular içindeydim. Sonra okuduklarımdan şunu anladım. Her hamilelik birbirinden farklı. Her vücut, her bebek birbirinden farklı. Bu işin kuralı kitabı yok. Onun başına gelen senin başına gelecek diye endişelenmekle sadece kendini yersin. Bebeğine müzik dinlet, sevdiği içecekleri bul. Benim kızım süt içince fırıl fırıl oynardı mesela. Zaten 1-2 hafta içinde içinde hiç durmayan bir canlı olacak. Her türlü endişeyi atacaksın. Bunları düşün. Şu an 7 haftalık hamileyim yeniden ve senin haftanda olmak için sabırsızlanıyorum. İlk 12 hafta bitince risk çok azalıyor. O yüzden rahatlamaya çalış.

benim için çok yeni bir olay, aslında çok da sıkıntı verici ama bilgilenmek isteyenler için yazıyorum. 6 hafta 6 günlük gebeydim, o gün dr kontrolü vardı ,kalp atışını duymak için gidecektik. mutfakta bir şeyler atıştırıyordum,bir anda elim ayağım boşalır gibi oldu,karnıma kramp girdi ama saniyelik. kalp atışlarım çok hızlandı. ellerim titriyordu. eşime dedim herhalde çok heyecanlandım bak titriyorum. yarım saat sonra dr.un yanındaydık, bebeğim günü gününe olması gereken ölçüdeydi, kalp atışı yoktu. dr kalbi bugün durmuş dedi. inanamadım, belki de daha erkendir diye 8. haftaya dek bekledik, en sonunda da kürtaj oldum. kesede ufacık bir bozulma yoktu. ama kalp atışının durduğu gün birden her türlü gebelik belirtim gitti.karnım ve göğüslerim çok gergin ve sertti,yumuşadı. saat başı acıkıp azıcık bir şeyle doyuyordum canım bir şey istemez oldu. iki gündür sabahları öğürüyordum,mide bulantım geçti...daha 10 gün oldu kürtaj olalı. psikoljim çok kötü.
yine de arkadaşlar, bebeğiniz için en önemli şey moral. ben hamile olsam aklıma getirmemeye çalışırım. kötü şeyler düşünmeyin, akışa bırakın. orada,içinizde ve allah izin verirse elinizde olacak. yaşadığım kısacık gebelik bile inancımı kuvvetlendirdi. her şey rabbimin elinde,ol derse olur. allaha emanet edin yavrunuzu.

stresin bbeğime zararı oldugunu biliorum ama içimde hep bi kuşçu var elimde olmuooo senin de dedğin gibi artık doguma dogduktan sonra ki hallerni düşünerek geçrmeye çalışıorum elimden geldi kadar ama insanın içinde işte bi şüphe oluo
tabi hissetmek kişiden kişiye değişio onuda biliom işşşte ne bileyim yaa içim hep bi huzursuz eyvahedigeldismile ayın 14 üne randevun var eşim almıştı randevumu şimdi ona catıyom hihoyyyt hihoyyyt neden daha erken almadın die allaha şükürrr 3 lü tarama testim temiz çıktı da braz daha rahatladım 15 gün bekledimm sonuçalrı son 3 gün hergün aradım hastaneyi -tatlicadiarzu- allahım sağsalim kucagımıza almayı nasip etsin

canım bende aynı şeyi 2. gebeliğimde yaşadım gayet sağlıklı olan bebeğim 3.5 aylıkken rutin kontrole gittiğimde kalbinin durduğunu öğrendim ama ben hiç bi şeye hissetmedim.ve karnımda öleli bir aya yakın bi sebep olmuş.doktoruma nedenini sordum bi çok sebebi olabilir onu şuan bilemeyiz dedi araştırmaya yollanmasını istedim fakat doktorum ilk kez böyle bişey yaşadığım için buna gerek görmedi eğer 2veya üç kere tekrarlarsa aynı durum ancak o zaman araştırılıcanı söyledi.şuan 30 haftalık gebeyim inan çok korkuyorum.allah kimseye vermesin.

23. haftadan sonra daha çok hissedeceksin hareketlerini. Ozaman rahatlayacaksın merak etme. Ben de senin kadarken normal doğumu bekleyemem ya bişey olursa, sezeryanla 38. haftada hemen aldırırım falan diyordum. Sonra sonra ay keşke hiç doğmasa hep içimde kalsa da hareketlerini böyle hissedebilsem dedim. Ah canım zaman çabucak geçecek endişelenme. Senin de yarına çıkacağının bir garantisi yok nihayetinde. Onun yaşama şansınla seninki hemen hemen aynı. Allah ömür verdiyse dünyaya gelecek. Sağlıklı sıhhatli bir bebeğin olacak rabbimin izniyle. Kendine iyi bak.

arkadaşlar be aranızda yeniyim 6 haftalık hamileyim dr gittim bebeğin kalbi atmıyo dedi bu haftalarda atması gerekiyodu 1 hafta bekle bakalım atıcakmı dedi yoksa kürtaj olucakmışım çok üzgünüm ilk hamileleğim ne yapıcağımı bilmiyorum böle bişeyler yaşayan varmı aranızda yardımcı oolursanız sevinirim

kadinlarkulubu.com/hamilelerden-haberler-soru-sorunlar/383571-7-haftada-kalp-atisi-gorulmedi-lutfen-yardim.html. umarım sen şanslısındır ve bebeğin seninle kalır.
gebelik belirtilerin sürüyor mu, göbeğin ve göğüslerin gergin mi?eğer öyleyse korkma. çok duydum 8. haftada hatta daha sonra duyulan kalp atışları var.dua et bol bol, hayırlısını iste. ben de dua edeceğim senin için.

yaşadığım süreci yukarıda verdiğim linkte anlattım onu tıklarsan ulaşabilirsin.

demek ki bu korkuyla yaşayan bır ben değilmişim bende kendımde bır sorun oldugunu herkes ne guzel bebegını kucagına alacagı gunu hayal ederek hamılelıgının tadını cıkartırken ben her an acaba yasıyomu endıshesıyle hamılelıgımı korku ıcerısınde gecırıorum malesef.
Rabbım bu acıyı kımseye yasatmasın kımseyı evladının acısıyla onun yokluguyla sınamasın.
Bende 15 haftalık hamıleyım ve her kontrolumu ıple cekıorum. Ne zaman kı dr um herseyın yolunda oldugunu soyluyor ben bebegımın hareketlerını goruyorum o zaman rahatlıyorum sorcagım herseyıde unutup bulutların ustunde cıkıyorum hastaneden. 3 haftadır gormuyorum neysekı 1 haftamız kaldı umarım hersey yolundadır. Allahım butun meleklerı korusun hepımıze saglıcakla kucagımıza almayı nasıp etsın ısteyen herkesede en kısa zamanda bu guzel duyguyu yasamayı nasıp etsın.

sedasa mide bulantım ve göğüs şişliğim var bu bebeğede 1.5 yıl tedaviyle hamile kaldım Allaha dua ediyorum bu mübarek gecede duyar sesimi bebeğimi bana bağışlar yoksa benim için yıkım olucak bide herkeze haber verdim hamile olduğumu offf bakalım salı günü herşey bell olucak ama yinede 8. haftama kadar aldırmıcam teşekkürler cevap yazdığınız için

bu arada gönderdiğin linki okudum çok zor günler atlatmışsın Allahım sanada en kısa zamanda bidaha nasip eder işallah ve bu bebeğini eline alırsın bende bi duysam minik kalbini

amin canım. okuduğunda görmüşsündür, benim tüm belirtilerim pat diye bitmişti. bebişin seninle bence.içini ferah tutmaya çalış. 6 hafta daha çok erken. 7. haftadan sonra bile hep umutlu olmaya çalışmıştım ben. duygularını çok iyi anlıyorum. o dönemde burası bana ilaç olmuştu. bir de aktivite delisi, eğlenceli iki arkadaşımla buluşmuştum.koca gün beni öyle bir moralle doldurdurdular ki! etrafında pozitif insanlar olsun.her şey gönlümüze göre olsun canım.allah çok büyük.

canım çevremdekiler hiç inanmıyo zaten böyle bişey olduğuna hep pozitifler bende öyleydimbu güne kadar 2 gün kaldı dr gitmeme uyuyamıorum bile

6+5 günlük bebeğimin 14 aralıkta kalbi durdu... 13 aralıkta kalp atışlarını duyduk sevindik.. ertesi gün kaybettik..

inşallah bu son olur

6+5 günlük bebeğimin 14 aralıkta kalbi durdu... 13 aralıkta kalp atışlarını duyduk sevindik.. ertesi gün kaybettik..

inşallah bu son olur

çok üzüldüm...aynı şeyi yaşayan biri olarak bunun ne acı olduğunu biliyorum.ertesi gün kalbinin durduğunu nasıl anladın ki?sen de benim gibi her türlü belirtin geçti de mi anliadın.yoksa bir sonraki muayene belki 1 ay sonrayaydı ve bu arada zehirlenebilirdim.dilerim ki bu ikinci bebeklerimizin başına gelmez.

3 ayın altında ki bebekler anneye zarar vermezlermiş.
pazartesi günü kalp atışını görmek için hastaneye gittik gördük..
benim ertesi gün kahverengi lekelenmem oldu. hemen dr.un muayenehanesinde gittik. kalbi durmuş dedi. ve ertesi gün hastaneye gittik. orada ki dr. da aynı şeyi söyledi.. öğleden sonra prof.a gittim o da aynı şeyi dedi.. ertesi günde özel hast. de aldırdık. patolojiye gitti parça.. sonuç inş. temiz çıkar

25 aralıkta 10 haftalık bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendik...aynı gün kürtaj oldum...sonrası bu topiğe giren herkesin bildiği gibi tarifsiz acı...benim merak ettiğim şu geçmiş yazıları okudum...bu olay başına gelenler sonra şu kadar aylık bebeğim var diye yazmışlar...kürtaj olduktan ne kadar sonra hamile kaldılar acaba...bana bilgi verebilirlerse çok sevinirim...teşekkürler...hepinize iyi yıllar...

ben de zaman zaman düşünmüyo değilim bu durumu
ama herşeyde bir hayır vardır bence
genelde bebek sağlıksız olacaksa düşer veya ölür derler
kalbinizi farah tutun
ve herşeyden önce hayırlısını dileyin allahtan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…