ben darıldım
bu konuda kimseyi aşağılamadım, hakaret etmedim, ahlak bekçiliği yapmadım
tek yaptığım "sorumlu davranmak" yani "korunmak" kavramını vurgulamaktı
"polemik"ten ceza almışım fakat açıkçası ben seni bu konuda adaletsiz buldum
Mune "polemik" sadece bir üyeyi alıntılayıp karşıt fikir yazmakla olmaz
"ortaya" yazılan yorumlarla da olur, nitekim üyeliğimin yeni olduğu zamanlar bir konuda alıntı yapmadan ortaya yazdığım için beni direkt uyarmıştın, sen! uyarmıştın
bu konuda, beni banladığın anlarda, banladığın üyelerin hepsi konuya eleştirel yaklaşan üyelerdi (hakaret edenlere lafım yok)
oysa, ortaya ortaya yazıp, KK üyelerine, BDV üyelerine hakaret eden üyeler de vardı
ortaya yazıp yaptığımız yorumlara cevap yetiştiren üyeler vardı
diyelim ki olay "alıntı" yaparak polemik
o zaman peki ben banlıyken benden alıntı yapılarak yapılan bu yorum, üslup, çok mu normal gerçekten? polemik teşvikli olmuyor mu bu yorum? benim yorumlarımdan çok daha üslupsuz.
deniliyor ki herkesin hayatı kendine
peki ya bebeğin hayatı?
öte yandan
benim de üslubunu beğenmediğim bir üye, "babasının bir önemi yok o zaman" yazdı diye onu alıntılayarak cevap yazdın
oysa babasının bir önemi olmadığını o üyeden önce "ahlak bekçilerini eleştiren" bir üye yazmıştı, o üyeye tepki vermedin mesela
her şeyi geçtim
konu sahibinin sorusu çok açık, ona cevap verin diyorsun
mesela; "kocam bana şiddet gösteriyor" veya "kocam beni aldatıyor" ile başlayıp "ama kocamı seviyorum onu elimde tutabilmek için, kendime bağlamak için ne yapabilirim?" şeklinde açılan konularda "soru" neden önemli olmuyor o zaman?
bu konuda, konu sahibinin eleştirilmesine karşı çıkan bir çok üye, öyle bir konuda "aaa dayak yiyorsun bir de kocamı elimde nasıl tutarım diyorsun" demiyor mu? (ki ben de çok eleştirmişimdir bu konuları) üstüne üstlük "soru köküne" cevap vererek "süslen, püslen" diyen üyeler eleştirilip, alıntılanıp bir çok polemik yaratılmıyor mu? (ki ben de eleştirmişimdir)
o konularda hiçbir zaman "konu sahibi şiddeti önemsemiyor, sorusu kocamı nasıl elimde tutarım, lütfen sorusuna cevap yazın" uyarısı görmedim ben, en azından kendi takip ettiklerimde
demem o ki, benim bu konudan anladığım, (hakaret edenler ayrı!) en çok hangi taraf destekleniyorsa karşıt taraflar eleştirilmeyi de, polemik çıkartmakla suçlanmayı da hak ediyor.
sanırım bu yorumla bir ban daha yiyeceğim hatta belki KK'dan atılacağım için, şunları es geçemedim:
1) bana cevaben, "belki tecavüz, nereden biliyorsunuz" denmiş
tecavüz olduğu aklımın ucundan geçmedi, zira tecavüze uğrayan insan "korunmadığım için pişmanım" demez bence
2) bir kadın istediği kadar sex yapabilir denmiş
bence de belli bir olgunluğa erişmiş her kadın, istediği kadar ve istediği kişi/kişilerle sex yapabilir
amma velakin 23 yaşın bunun için erken olduğunu düşünüyorum
cinsellik sadece bekaretten ibaret değildir
cinsellik bence çok özel bir şeydir ve tamamen şahsi fikrime göre (ki bu bir dayatma değil) bence bu kadar özel bir şey özel insanlarla yaşanmalıdır (özel insanlardan kastım da "koca" değil). özel şeyler, sıradan ve özel olmayan insanlarla ve sürekli yaşanmaya başladığında, belki doyum verir ama özelliğini kaybeder. benim cinselliğe bakış açım budur.
şimdi burada, 23 yaşında bir kız için, "aaa ne var, 1 ay arayla 2 ayrı erkekle ilişkiye girmesi (ki 1 tanesinin gecelik olduğunu biliyoruz) gayet doğal" diyen üyelerden 10 tanesi, evet kızımın böyle bir hayatı olmasını yadırgamam, kızımın böyle davranmasında bana göre problem yok desin, herkesten özür dileyeceğim
benim de kızım var, büyük konuşmak istemiyorum, belki benim kızım da böyle davranışlarda bulunabilir ama ben istemem açıkçası
istemediğim için de kızımı elimden geldiğince bilinçlendirmeye çalışırım, çalışacağım
bu sebeple, bu konuya "yapılmış bir hata, olmuş bitmiş, gelelim soruya" şeklinde bakılmasına karşıyım
en azından "sorumluluk bilinci"ni eleştirme hakkımız olmalıyDI bence
S subjectflora seni kırdıysam, üzdüysem özür dilerim
umarım bebeğinle gerçekten mutlu olursun ve onu mutlu edersin, bunu canı gönülden diliyorum
fakat lütfen bundan sonra atacağın adımlara dikkat et
Mune , buraya yazdığın tüm mesajları okudum. bana da onlardan bir tanesini yazmana gerek yok çünkü ne demek istediğini anlamakla birlikte bu yorumdaki fikirlerim sabit. şimdi durduk yere, yine aynı konuda polemik çıkardığım için büyük ihtimalle beni banlayacaksın. hatta banlanarak uyarıldığım halde polemik çıkarmaya devam ettiğim için üyeliğimi de silebilirsin. bir şey diyemem, haklısındır.