Anne haller...:) biraz da gülelim

çok güzel bir topik olmuş yaa çok güldüm :roflol: :roflol: size 5 -10 sene sora benimde böyle anılarım olur belki

bende bi sabah uyandım baktım yatakta oturmuş ağlıyorum eşimde yanımda oturmuş noluyo diyo
çağatay yataktaydı yok diyorum eminmisin yok burda d,yo fırladı çocuğun odasına çocuk yatağında uyuyor
bizim odalarımız ayrı oğlumla meğer ben rüyada gidip onu emzirmişim kendi yanıma yatırmışım o ara derin uykumdan kalkımışımda ağalıyorum oğlum yok diye

keçiler ha kaçtı ha kaçıcakk

öle çok oldu çocuk emzirir gibi yatakta oturduğum bazen korkuyla uyanıp bebeği düşürdüm zannedip bağırmalarımmm

bi kere de emmiş kucağımda mırın kırın ediyo yüzüme de bişe dokunuyo ama ne meğer ben otururken uyumuşum oğlum yüzüme vuruyo uyan diyeee
bazen de ne ara emzirmişim anlamadan kucağımda buluyom oğlumu ama odaya nasıl gittim ne ara kucağıma aldım yataktan haberim yokk

Neşeli ,dinamiss ; merhaba kızlar nasılsını zoy ne güzel sizde katıldınız anneliğe :)
aynısı bendede çok oluyordu ilk zamanlar oğlumu teyzem diye seviyordum :)

benim oğlumda şimdi çok hareketli,sağına soluna dönüyor oyunlar oynuyor,
bende koltuğa felan yatırmıyorum yere oyun halısını serip üstüne yatırıyorum
gündüz böyle oynuyor genelde,
geçendede polly salıncağı var ona bindirdim sallanıyordu,
sonra mutfağa gittim odaya geldim
direk yere baktım çocuk yok diye bir bağırdım
eşim koştu sonra baktım oğlişim salıncakta bana gülüyor,
eşimde seni bir psikoloğa götüreyim diye dalga geçiyor
yaa neler neler yaşıyoruz ve yaşayacağız bakalım :)

yaa allahım şu hallerimize bak:roflol:
bakın aklıma gelenler ;

bazen bebeğimi ayağımda salıyorum,geçenlerde koltukta ayaklarım uzanmış oturuyorum
bebek kucağımda seviyorum ama ayaklarımıda sallıyormuşum haberim yok
eşim gülüyor ne gülüyorsun dedim hala gülüyor ne gülüyorsun diye eşime kızıyorum
farkına varmıyorum hala sallıyormuşum ayaklarımı.. bir farkettim ki :)

ilk aylarda oğlum gündüzleri çok uyurdu ne bileyim acemilik işte
uyanırsa ağlar duymam diye sürekli yanında dururdum veya sürekli kontrol ederdim,
telsizimiz var ama ya bozulurda duyulmazsa (ne yapayım ilk zamanlar işte:)
balkona çamaşırları serecem,bebek uyuyor sesini duymam diyede korkuyorum
bir tane tişört serip hemen içeri koşuyor bebeğe bakıyorum sonra balkona koşup bir tane kazak seriyorum
bir içeri bir dışarı sonra baktım kendime güldüm acaba uzaktan beni izleyen varsa ne düşünmüştür dedim :)

karyolamızın yanında küçük beşiği var şimdi gece çocuk uyuyor
bazen huzursuzluk ediyo zırt pırt uyanınca bende kalk yat yoruluyorum yanımıza yatırıyorum,
neyse birgün alıp bizim karyolaya yatırmışım,çocuk ağladı
ben uykulu uykulu beşiği sallıyorum,o ağlayınca ben daha da iyi salııyorum
sonra baktım bu niye susmadı diye baktımki çocuk yanımda yatıyor beşik boş :)

ha bir tane daha geldi aklıma ;
bu aralar sürekli tükürüklerini baloncuk yapıyor üstünü ıslatıyor oğlum,
bende önlük kullanmayı çok sevmiyorum sürekli üstünü değiştiriyorum hoşumada gidiyor farklı farklı giydirmek..
elim sürekli alışmış onun kıyafetleriyle uğraşmaya neyse artık..
geçen banyoya giricem eşime verdim çocuğu ben hemen bir girip çıkayım dedim,
gittim güya kendime çamaşır alıcam çocuğun dolabından kıyafetlerini almışım gitmişim banyoya
sonra bir baktım elimde oğlumun kıyafetleri :)

alemsiniz kızlar.kopardınız akşam akşam beni sırnaşık şey
valla benim de cok garip hikayelerim var ama gelmedi hiçbiri aklıma şimdi.gelince anlatırım :1rolleyes:

kızlar benimde eşimin başaına böyle komik bişi geldi geçen gece çocuk nasıl huzursuz 10 dakilada biuyanıyo beşiğinde sallıyoruz uyuyo yine ağladı kalktım sallıyorum bide baktım eşimde beni sallıyo eeee diye valla gülmekten çocuğu uyandırdım

merhabalar arkadaşlar hepsine çok güldüm ve yalnız değilmişşim diye sevindim açıkçası ben de kafayı yediğimi düşünüyodum artık benim de 2 aylık bi oğlum var ilk günler uyanıp bebğim kucağımda yok diye korktuğum çok oldu aklıma gelen bikaç şeyi ben de paylaşıyım sizinle;
ben sezr-eryanla doğum yaptığım için annem bizim odada kalıyodu bebek ağlayonca kucağıma veriyodu ben de emzirip uyutunca onu çağırıp oğlumu ona veriyodum beşiğine koyması için tabi emzirirken gözüm kapanıyodu ara sıra bebeğim de çok gazlı oldupu için hep uykusuz geceler geçiriyoduk bi gece uykudan uyanıp anne gel bebği al kucağımdan diye uyandırmışım kadını ama oğlum yatağında uyuyomuş mışıl mışıl...
bi keresinde de gece uyanıp yatağımın içinde bebği aradım deli gibi kendime gelince de ağlasam mı gülsem mi bilemedim...
en komiği de bi sabaha karşı oğlum uyandı burnu tıkanmıştı ben de burun aspiratörüyle temizliyim burnunu dedim çok ağlayınca emziğini veriyim ağzına da sussun diye düşündüm ama çocuk daha çok ağlamaya başladı kendime gelince fark ettim ki emziği çocuğun burnuna sokmaya çalışıyomuşum inatla :)

Bende birtek bana oluyor sanıyordum demekki herkes yaşamış bu duyguyu. Bir uyanıyorum ki bebeğim yok.. Sonra bakıyorum yatağında. Emzirdikten sonra ne zaman koydum yerine hatırlamıyorum. Meme açık yatıyorum. :))
Bu da yeni geldi aklıma; Bir gece banyo yaptırdık yatırdık bebişi üzerinide sıkıca örttük ki üşümesin. Birde hep aynı tarafa yatırmayın dedikleri için bir sağ yatırıyorum bir sola. Hep yüzü bana dönük yatırıyorum. O gece bir kalktım fırlayarak yataktan. Baktım bizimki battaniyeyi yüzüne örtmüş. Ben nasıl panik oldum dedim kesin boğuldu çocuk. Bir açtım battaniyeyi ayaklar var kafanın olması gerektiği yerde.:1shok: Şok oldum o an. Sonra açtım yüzünü.. ters tarafa yatırmışım meğer. Şimdi düşünüyorumda acaba ben uyku sersemi çocuğun ayakları diye yüzünü mü örttüm die?? Yok canım o kadar da değildir heralde delikafadulden

Neşeli ,dinamiss ; merhaba kızlar nasılsını zoy ne güzel sizde katıldınız anneliğe :)
aynısı bendede çok oluyordu ilk zamanlar oğlumu teyzem diye seviyordum :)

Meryemmeryem canım benim nasılsın?
Dün gibi değil mi pıhtılaşma topiğinde sizlerden yardım istediğim, bu iğneler nasıl vurulacak diye dertlendiğim günler..Hatta sen bana iğne vurma yerlerini gösteren bir broşür göndermiştin:))
Allaha şükür geçti o günler, Deniz kızım doğdu sağ salim, şimdi 13. günümüzü bitirdik:))
Seni de tatlı oğlişini de öperim canımopuyorumnanaktan

hahahhahahah ayy simdi bayilazaaaaaam..
hepsini okuyamadim bile gülmekten gözümden yaslar akti :)))))

bende oglumun besigini sürekli ileri geri itiyordum o yeni dogmusken.
alis veriste falan .. aglamasin die markette reyonlarda bakinirken ileri geri ileri geri sallardim.
cocuk büyüdü 2 yasina geldi nerdeyse.. ben hala markette elimde alis veris arabasini ileri geri itiyorum..
:roflol: görenler ne diyordur acaba :))

ben eskiden cocuklarla pek ilgilenmez.. pekte sevmezddim acikcasi..
neise bebegim oldu. 5-6 aylikti. anneme birakip komsumuzun dügününe gitmistik..
4-5 yaslarinda cocuklar soguk havada ceketsiz disari cikiyorlardi. bende o ara esimle disarda sigara iciyordum.
cocuklari bir tuttum kollarindan. cabuk bakayim icerii.. hasta olacaksin bu soguktaa..die kizdim ve apartopar iceri soktum :)) :roflol: esim kocaman gözlerle bana bakiyordu :)):1shok:

ayyy çok komıkmış gerçektennn yaa..:roflol::roflol:

hepınız harıkasınız kızlarrr:)) bende en kısa zamanda anılarımı yazacağımm..
çok güzel bır konu olmuşşşa.s.

bende dogum yaptıgım ılk zamanlarda bebeım cok agladıgı ıcın sureklı emzırıyordum ve gogusum farkında olmadan acık gezıyordum neyse bıgun babam geldı bıze ıcerde oturuyorlar benede bebegı emzıryrum yatak odasında sonra emzırme ısı bıttı bebegı aldım ve ıcerı gıttım babam kafasını cevırdı bende ne oluyokı dedım acaba sonra tek gogusumun acık oldugunu ark ettım ıgrençç bır durum utanc verıcı

Bu olayı ben değil ama bi arkadaşım yaşamıştı.
Sabahları bebeğini annesine bırakıp işe gidiyordu arkdaşım. Onun ağzından aktarıyorum aynen.

"Sabah kalktık hazırlandık. O sırada Duru da oyalanıyor kendi halinde. Bi ara çamaşır odasına gitmiş emekleyerek. Neyse aldık çıktık. Montu falan üzerindeydi. Gittik anneme babam açtı kapıyı girdik içeri. Babam annem oturuyoruz ben tam gitmeye hazırlanıyorum bi baktım Durunun elinde kırmızı tangam. Sallıyor ve o an babamın kucağında. Meğer cadoloz almış çamaşır odasından ve biz farketmemişiz. O an nasıl kaçtığımı ordan ve benden sonra neler olduğunu bilmiyorum"

birtane daha anlatayım:

oğlum doğduktan sonra, çocuğum olduğu duygusu tam oturmamışken yaşadığım halüsünasyon:
günlerce sabahlara kadar defalarca uyanmış olmanın verdiği yorgunlukla, gece oğlumla yattık...neyse, sabaha karşı filan, odada bir ağlama sesi yankılanıyor....bende uyur uyanık içimden diyorumki; ''komşunun çocuğu ağlıyor ayy ben ne güzel uyuyorum,komşum şimdi nasıl kalkıp ta emziricek,yazık kadına'' filan diye acıyorum,ve sesi umursamayıp dalmaya uğraşıyorum....aradan biraz zaman geçtikten sonra bizim afacan ağlamanın dozunu arttırınca hatırladımki benim bir çocuğum var ve gecenin bir yarısı çalar saat gibi kulağımı tırmalayan oğluştan başkası değil :)

bebegimim ilk aylarıydı..bi gece uyku sersemi altını değiştiriyorum ...kakası zıbına kadar taşmış...dolayısıyla üstünü de değiştirdim....zıbını kirli torbasına , eski bezi de çöpe attım...sabah kalkınca çöpte zıbını gördüm...tabi kirli bezin nerde oldugunu söylememe gerek yok:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…