Anne bu mudur, böyle midir, ben de böyle mi olacağım?

siz sanırım hamileleğin etkisiyle hassas bir dönem geçiriyorsunuz
annenizin yaptığını onaylıyor değilim ancak çok ta tahammül edilmeyecek şeyler değil
kimlerin sıkıntısını çekmiyoruzki annemizide idare etmeliyiz
siz kendinize buna yoğunlaşıp üzmeyin herşey kendiliğinden düzelir hamileliğinizin tadını çıkarın
sevgiyle kalın

üzüldüm ben çok :KK43:
ama çok istediğiniz bebeğiniz inşallah sağlıkla kucağınıza gelince
siz hayattaki önemsediklerinizi,önceliklerinizi değiştireceksiniz bence
ve hayata bakış açınız değişecek..biraz daha sabır derim arkadaşım..
ailenize çok kızdım.fazla konuşmak istemiyorum,sinirlendim de sanırım.
nasıl hamile bir insan,hatta bu insan kızın,badana boya temizlik aşamasındayken sen evinde
rahat olabilirsin teyzecim :KK43:

aslında bazı yerlerinde yuzum gulumsedi ama gerçekten çok içimi yaktı bu durum annenn sana yardım etmemesi,kıyafetlerin bedenini bilmemesi,çalıştığı halde bişe almaması,gelip yardım etmemesi annen deilde başkası olsa seni kıskanıor dicem ama annen için bu deyimi kullanmak istemıorummm.. boşver tatlım takılma hamileliğinin ve bebeğinin tadını çıkarmya bak.. sana onlardan fayda yok eşinle bir olun tadını çıkarın bu durumun..
a.s.

Hayırlısıyla, bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim...

Benim annem de bazen, bana çok anlamsız gelen işler yapar...
Hatta, bazı durumlarına gülerim bile...

Yine de çokkk severim annemi. Annemdir çünkü...
Onun da, beni sevdiğini bilirim...

Belki anneme sorsanız; o da, benim olaylara yaklaşımımı çok saçma bulacaktır...
Yine de evladıyım...
Sesini çıkarmaz ve kabul eder...

Annenize, haksızlık edildiğini düşünüyorum... :nazar:

benim annem de zor bir insan,fakat babam çok iyi,benim size böyle bir sözüm olacak ''önemli olan benzerlikler değil,farklılıklar''siz annen gibi olacaksınız söz konusu bile olamaz,sizin kişilğiniz çok farklı,ben annem gibi deiğli(iyiki) mesele,siz bebeğe odaklanın,eşine,bazı insanlar sizi üzdüğü zaman hiç umursamazlar,burda önemli olan bizim dersimiz almamız,böyle insanların sözlerini aldırmamasını,kendini mutlu etmeye bakın,şu an hamilesiniz ya bu mühteşem bir şey,istediğinizi alın,bebeğe bu SİZİN bebeğiniz,takmayın kafana ailenin davranışları lütfen,zor olur ama mümkün,ben başardım,şimdi benim annem arayıp soruyor nasılsın ve artık laf sokmıyor,izin vermeyin kendini üzmeye,:hooray::nazar:

Var canım çok var böyle ister anne olsun ister hala ister baba olsun..
ınsanların 2 tip çevresi olur , seçemediği ve kendi seçtiği..
Senin annen de senin seçemediğin çevrenden , sende az çok tanıyorsun anneni
Kalkıp değiştiremeyeceğine göre ben başka tip anne istiyorum bana ondan verin diyerek.
Seni en az yaralayacak şekilde iletişimini kuracaksın başka yolu yok , sebat etmek lazım bazı şeylere yoksa hep kendine zarar..
Benim annem de öyle..
O kadar çok ihtiyacım vardır beni dinlemesine bazen mesela , birşeye kızmıştır aklında günlük koşuşturmacalarından yorgunluğu vardır odur budur beni dinlemez dinlemediği gibi bir de üzer..
Ama yine de ben kişiliğimden saygımdan sevgimden ödün vermem , anneler günü ararım eğer gidememişsem (uzak şehirdeyiz) , kutlarım , ağlayarak kapatır telefonu , der ki ; hatırlıyor musun merdivenlere çiçekler bırakırdın para toplar bana hediye alırdın ufacıkken de.. Ağlar sonra duygulanıp. Çünkü biliyor benimle ne kadar geçinemese de, zıt karakterler olsakta onu sevdiğimi hep gösterdim ona , diğer kardeşlerimden daha duygulu anlar yaşattım hep , yüzlerini eğdirmedim.. Ki beni çok üzmüşlerdir aslında ilk çocuk olmanın ceremesi benden çıkmıştır , o kadar çalışkan bir öğrenciydim lisede karnemde bir tane 4 vardı babam karnemi yüzüme fırlattı utanmadınmı bunu bana göstermeye diye.. Nasıl ağladım günlerce , insan takdir edilmek ister doğası itibariyle , ki kaldı ki 4 kötü bir not değildir ama onları o kadar çok alıştırmıştım ki en iyisini vermeye artık 1 eksiklikte beni üzer olmuşlardı.. Şimdi bakıyorum ben evlendim gittim.. O zamanlar resmimin iyi olduğunu söyleyen öğretmenlerime bu kızı resimden uzaklaştırın matematiği kötü olur diyip elimden fırçayı boyayı alarak matematik çalış diyen babam , onun yüzünden hiç deneyemediğim konsevatuar sınavı ve hayallerim , şimdi kardeşimde hayat buldu. Nasıl mı? Kardeşimin dersleri o kadar kötü ki sınıfı bile zor geçti , karnesini hiç kimse görmedi çünkü aldığı gibi sobada yakarak imha etti , sonra ben konservatuar okuycam dedi , 3 yıldır resim kursuna yolluyor annem babam hala kazanamadı ama bu sefer kazanacak inşallah.. Bunun için mutluyum çünkü bende yapılan hata kardeşim için güzel bir fırsata dönüştü.
Evet bu beni yaralıyor , belki de ben şu an çok farklı bir yerde ve meslekte çok daha mutlu olacaktım belki de olamayacaktım ama kendi istediğim şeyleri yapmanın mutluluğunu tadabilecektim. Bunun yüzünden onlara hiç kızmadım ve hiç dile getirmedim bu olanları hiç yakınmadım , olabildiğimin en iyisini olmaya çalıştım..
Babam geçen ay telefonda sesi titreyerek bana biz sana çok hata yaptık , sen aslında çok daha başarılı olabilirdin seni engelemeseydik dedi , daha birşeyler söylemesine izin vermeden aman babaa zaten en iyisiyim ben sizin kızınızım daha ne olsun dedim susturdum , o kadar mutluydu ki tekefonun karşı ucundan hissettim onu..

Sende biliyorum ki hiç taviz vermedin saygından sevginden kişiliğinden..
Böyle devam et arkadaşım..
Bu saatten sonra onlardan birşey beklemek seni üzer sadece , bekleme sen ver..
Annene bak ve yarın doğacak çocuğunu çok daha iyi anla..
Allah hayırlı doğumlar nasib etsin..

Var canım çok var böyle ister anne olsun ister hala ister baba olsun..
İnsanların 2 tip çevresi olur , seçemediği ve kendi seçtiği..
Senin annen de senin seçemediğin çevrenden , sende az çok tanıyorsun anneni
Kalkıp değiştiremeyeceğine göre ben başka tip anne istiyorum bana ondan verin diyerek.
Seni en az yaralayacak şekilde iletişimini kuracaksın başka yolu yok , sebat etmek lazım bazı şeylere yoksa hep kendine zarar..
Benim annem de öyle..
O kadar çok ihtiyacım vardır beni dinlemesine bazen mesela , birşeye kızmıştır aklında günlük koşuşturmacalarından yorgunluğu vardır odur budur beni dinlemez dinlemediği gibi bir de üzer..
Ama yine de ben kişiliğimden saygımdan sevgimden ödün vermem , anneler günü ararım eğer gidememişsem (uzak şehirdeyiz) , kutlarım , ağlayarak kapatır telefonu , der ki ; hatırlıyor musun merdivenlere çiçekler bırakırdın para toplar bana hediye alırdın ufacıkken de.. Ağlar sonra duygulanıp. Çünkü biliyor benimle ne kadar geçinemese de, zıt karakterler olsakta onu sevdiğimi hep gösterdim ona , diğer kardeşlerimden daha duygulu anlar yaşattım hep , yüzlerini eğdirmedim.. Ki beni çok üzmüşlerdir aslında ilk çocuk olmanın ceremesi benden çıkmıştır , o kadar çalışkan bir öğrenciydim lisede karnemde bir tane 4 vardı babam karnemi yüzüme fırlattı utanmadınmı bunu bana göstermeye diye.. Nasıl ağladım günlerce , insan takdir edilmek ister doğası itibariyle , ki kaldı ki 4 kötü bir not değildir ama onları o kadar çok alıştırmıştım ki en iyisini vermeye artık 1 eksiklikte beni üzer olmuşlardı.. Şimdi bakıyorum ben evlendim gittim.. O zamanlar resmimin iyi olduğunu söyleyen öğretmenlerime bu kızı resimden uzaklaştırın matematiği kötü olur diyip elimden fırçayı boyayı alarak matematik çalış diyen babam , onun yüzünden hiç deneyemediğim konsevatuar sınavı ve hayallerim , şimdi kardeşimde hayat buldu. Nasıl mı? Kardeşimin dersleri o kadar kötü ki sınıfı bile zor geçti , karnesini hiç kimse görmedi çünkü aldığı gibi sobada yakarak imha etti , sonra ben konservatuar okuycam dedi , 3 yıldır resim kursuna yolluyor annem babam hala kazanamadı ama bu sefer kazanacak inşallah.. Bunun için mutluyum çünkü bende yapılan hata kardeşim için güzel bir fırsata dönüştü.
Evet bu beni yaralıyor , belki de ben şu an çok farklı bir yerde ve meslekte çok daha mutlu olacaktım belki de olamayacaktım ama kendi istediğim şeyleri yapmanın mutluluğunu tadabilecektim. Bunun yüzünden onlara hiç kızmadım ve hiç dile getirmedim bu olanları hiç yakınmadım , olabildiğimin en iyisini olmaya çalıştım..
Babam geçen ay telefonda sesi titreyerek bana biz sana çok hata yaptık , sen aslında çok daha başarılı olabilirdin seni engelemeseydik dedi , daha birşeyler söylemesine izin vermeden aman babaa zaten en iyisiyim ben sizin kızınızım daha ne olsun dedim susturdum , o kadar mutluydu ki tekefonun karşı ucundan hissettim onu..

Sende biliyorum ki hiç taviz vermedin saygından sevginden kişiliğinden..
Böyle devam et arkadaşım..
Bu saatten sonra onlardan birşey beklemek seni üzer sadece , bekleme sen ver..
Annene bak ve yarın doğacak çocuğunu çok daha iyi anla..
Allah hayırlı doğumlar nasib etsin..

gözlerim doldu kendımı zor tuttum allah sızın gıbı saygılı evladı herkese nasıp etsın ınsallah alkisalkisalkis

gözlerim doldu kendımı zor tuttum allah sızın gıbı saygılı evladı herkese nasıp etsın ınsallah alkisalkisalkis

Teşekkür ederim ikracım , tadlım sana da çok teşekkür ederim..
Amin inşallah..
Bir beklentim yok inanın Allah annemi babamı bana verdiği için duacıyım onlardan razı olsun..
Onlar yetiştirdi sonuçta beni ve ben bugün bu durumdayım..
Anne babamın da suçları yok belki yaşlılık belki cahillik belki toyluk artık ne denirse..
Beni seviyorlar ama biliyorum..
Sevmeseler evlendiğimde babam günlerce hıçkıra hıçkıra adımı söyleyerek ağlar mıydı?

Anne olmak nasib olursa onları çok daha iyi anlıyacağım inşallah :1rolleyes:

Mevlana ne demiş ''Gel , ne olursan ol gel.. ''
İnsanları olduğu gibi kabul etmek en güzeli..
Hepinize sevgiler.

benim annem sizinkinden beter öncelikle onu söyleyim.ben hayatımda annem kadar bencil bir insan daha tanımadım temizlik yapmaz,yemek bazen yapar bazen yapmaz.(kendini hizmetçi gibi hissediyomuş)beni babamı ablalarımı düşünmez.sadece kendini düşünür.kendi en iyisini yer en güzelini en pahalısını giyer.doğal olarak torunlarınada bakmadı bakamaz.ablamlar taşındığı zaman şehir dışına teyzemlerin yanına gider-ki onun bişey yapması gerekmesin burda olduğu zamanda onu kimse çağırmaz çünkü kimse ondan bişey beklemez.vb.vb.vb
ben çevremdeki annelere imrenerek bakıyorum evlatlarına olan düşkünlüklerine anneliklerine bayılıyorum.ama benim annemde böyle işte.umarım ben böyle bir anne olmam.

valla bekarım ama benım annemde böyle onların zamanında utanma varmış herşeyden utanılırmış? ben hamile kalsam babamda bana sormaz adam çekinir yani.. ne bileyim onlar kendi gençliklerinden kalmış sanırm o yusden böyleler ama bende annenizde yanlış bi tutum görmedim açıkcası.. hayırlı dogumlar..

bence sen boşu boşuna kuruntu yapıyorsun kendine canım
3 seneden sonra hamile kalınca herkese hamile kaldığını göstermek istiyorsun herkes tebrik etsin istiyorsun
nazlandırılmak istiyorsun belkide :nazar:
ben annenin hareketlerinde hiç bi yanlışlık görmedim canım ( sadece boyadan sonra gelmemei yanlış )
diyorsun ya hamile kaldıktan sonra daha ne nazar değecek diyee
benim kuzenimin 9 aylık bebeği karnında öldü :a015:
o işler hiç belli olmaz
allah korusun rabbim bebeğini sağlıkla nasip etsin sana inşallah ama :teselli:
sen biraz anne sözü dinle bence pişman olmazsın
ayrıca annelikde budur bence evladını herkesin gözünden sakınmaktır :enbuyukkk:

hepinize teşekkür ederim kızlar bazı yorumları gözlerim dolarak bazı yorumları düşünerek okudum aslında öyle benim annem gibi yüzlerce anne var...yada daha beter yada daha iyi ..netice =onlar bizim annemiz bizi onlar doğurdu belki cahillik,belki bencillik,belki üşengeçlik bilemiyorum ama durum bu yapacak bişey yok....ben şu an son 40 gün kalmış kızımı bekliyorum arkamda da aslan gibi eşim var....allahım güç verdiği sürece eşimin ve kızmın yanında olacağım....çok teşekkür ederim zamanınızı ayırıp benimle ilgilendiğiniz için...
not:ya hamilelik boyunca ağlamadım mayıs ayı bounca ağladım ya şu reklamlar var ya bi tek annem olsun bana bişey olmaz ay çok dokundu ama yaaaaa

Yazınızı okurken, kendi annemi mi anlatıyor arkadaş diye şüpheye düştüm. Öncelikle anneniz ayrı bir kişiliktir ve sizinle aynı şeyleri düşünmesini bekleyemezsiniz.
Eski insanların kendine has özellikleri vardır, mesela ben 6 yıl çocuk hasreti çekmiş olmama rağmen babama hamile olduğumu söylemeyin diye tembihlemiştim ve uzun müddette gözüne gözükmemiştim, çünkü utanmıştım. Babamda bebekle ilgili hiç bir şey sormamıştı. Annemde 3 aylık olmadan kimseye söyleme nazar değer demişti. Ayrıca her şeyin sarı olmasını ısrarla annemde söylemişti, sarılık olayından dolayı.
Siz karnınızı herkese göstermek için çabalıyorsunuz ama bence anneniz nazar değmesinden korktuğu için sizi engellemek istiyordur.
Yani sanırım hamilelik psikolojisi ile kuruntu yapmışsınız. Bence her şey normal. Siz hamileliğinizin tadını çıkarın.

]Ben babamın ayy kızımın karnı kocaman olmuş dedğinde çok utanıyorum halbu ki babam bunu çok şeker söylüyor. Örtülü olduğum için eski arkadşlarımla bile karşılaşsam söylemiyorum hamile olduğumu .
Utanılacak bir şey yok bunda ama güzel ve ahlak yönünden iyi olan hamileliği gizli yaşamak Ben annene bu konu da hak verdim. Ne zaman toplu bir ortama girsem ertesi gün( tescillendi, onaylandı)Ya başım felaket ağrır, ya eşimle tartışırız ya üzerime garip bi hal çöker bencede insanların gözüne fazla sokmamak gerek sen bilirsin tabi yine.

Hepsini okumadım ama acaba anneniz damadını seviyor mu?Ya da eşinizin ailesi ile sizin aileniz arasında bi sürtüşme soğukluk falan mı var?Yani eşinizle evlenmenize falan karşılar mıydı?Benim aklıma okur okumaz direk bu geldi.

X