• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamla yasadiklarim

YANLIŞ: Anne adayı çiğ ete dokunmamalı.

DOĞRUSU: Eğer anne adayı hamilelik öncesinde toksoplazma enfeksiyonu geçirmemişse, hamileliğin özellikle ilk 3 ayında bu enfeksiyonu geçirmesi bebekte kalıcı lekelere neden olabiliyor. Bu sebeple anne adaylarına “çiğ et yeme, dokunma” deniyor. Ancak çiğ ete dokunmakla bu enfeksiyonun geçtiği görülmemiş.

DOĞRUSU: Eğer anne adayı hamilelik öncesinde toksoplazma enfeksiyonu geçirmemişse, hamileliğin özellikle ilk 3 ayında bu enfeksiyonu geçirmesi bebekte kalıcı lekelere neden olabiliyor. Bu sebeple anne adaylarına “çiğ et yeme, dokunma” deniyor. Ancak çiğ ete dokunmakla bu enfeksiyonun geçtiği görülmemiş.
Hayatimda duydugum en yanlis dogru. Tokoplazma ilk 3 ayda bebek olumune veya anomali doguma sebep olabiliyor. Cig et iyi yikanmamis yesillik kedi diskisindan da kolaylıkla bulasabiliyor.

Normalde zaten kebap yiyen biri değilim pek o şekilde görünce hiç yiyemem anlatamıyorum sanırım ama haklısınız daha kendi ailem anlamiyoe beni
Yani yiyemem demeniz anlaşılmıyor sanırım
Mideniz mi bulanıyor? Nasıl yiyemiyorsunuz?

İnsan tedavi aşamasındaki evladına kıyar mı? Bana da ilk abartı geldi. Ama yaşadıklarınız okuyunca belli ki travla olmuş sizde. Babanız birebir şahit yaşadıklarımıza. Yazık etmiş size.

Ya evet internetten alıntı yaparak doğruyu bulmuşsunuz tebrikler bir de doktordan fikir alın herseyi internetten öğrenmek yerine

Yani yiyemem demeniz anlaşılmıyor sanırım
Mideniz mi bulanıyor? Nasıl yiyemiyorsunuz?

İnsan tedavi aşamasındaki evladına kıyar mı? Bana da ilk abartı geldi. Ama yaşadıklarınız okuyunca belli ki travla olmuş sizde. Babanız birebir şahit yaşadıklarımıza. Yazık etmiş size.
Evet tramva şeklinde bu durum bende her sürecimi biliyor ne zorluklar çektiğimi hic kırıcı birsey bile demedim yiyemem ben bunu sadece çorba içsem yeter dedim hala şoku atlatamadım bu kadar tepki görme

Neden ailenizin kan davalısının oğluyla evlenmeye çalışmışsınız gibi bir tepki aldınız hiç anlamadım. Yemiyorsanız yemeyin yani nedir bu ev terk edecek hale gelmeler :/ tuhaf. Başka bir sıkıntıları olmasın sizle ilgili?
Ekstra bir problem geçmedi zaten icime kapanık birisiyim yıllardır

Kizlar annemi ve babamı alıp yazliga geldik 2 gün kalacaktık benim cig et ve buna temas etmiş şeylere karşı tikim var takintiliyim su an tup bebekte transfer surecindeyim neyse bunları gördüm mangal yemicem ben dedim çünkü icim almıyor ve toksoplazma kapmaktan korkuyorum ogluma hamile iken doktorum bu konuda beni cok korkutttugu için zamanla bu bende twkintiya dönüştü çiğ ete ya da çiğ etle dokunulup elleri iyi sabunlanmayinca tikleniyorum kırmadım sadece baba bu bende hastalık tikim var yiyemem ben bir çorba içip gelcem sadece 2 dakika dedim ve olay çıktı aşamıyorum bu konuyu kac defa psikolojik destekte aldık hafiflemisti ama simdi tup bebek sürecine girince hassaslastim yine ve ben böyle söyledim diye eşyalarını topladı eve gidelim diye tutturdu tabi bende gitmedim corbaciya cunku surat asti keske takıntım olmasa yesem ama elimde değil yiyemiyorum oturdum ağlıyorum şu an anne baba duası almadan tedavi olsam da sonucu hayırla sonuçlanmaz iptal edeceğim tedavimi zerre anlayış yok aşamiyorum kac defa destek aldim hafifledi ama su an tedavi sürecinde yine başladı ama anlayan yok maalesef eşimden başka beni ☹
Bu takiniti bendede var ve sizi çok iyi anlıyorum kimsenin sizi anlamasını beklemeyin anlamiyorlar

Beklemiyorum artık ama saygı da görmek istiyorum
Inanın anneniz babanız dahi olsa anlamıyorlar bunu böyle kabul etmenizi tavsiye ederim ,en azından ben kabul ettim ,sessiz sakince uzak duruyorum ortamdan ,sessizce eldivenlerini giyiyorum etin olduğu yerde sessizce biseyler atistirip biseylerle uğraşıyorum yoksa tripleri dinlemekten skliyorum,insanların ne yaşadığımı bilmeden abuk subuk konuşmasından skliyorum vs vs

Inanın anneniz babanız dahi olsa anlamıyorlar bunu böyle kabul etmenizi tavsiye ederim ,en azından ben kabul ettim ,sessiz sakince uzak duruyorum ortamdan ,sessizce eldivenlerini giyiyorum etin olduğu yerde sessizce biseyler atistirip biseylerle uğraşıyorum yoksa tripleri dinlemekten skliyorum,insanların ne yaşadığımı bilmeden abuk subuk konuşmasından skliyorum vs vs
Uzun bir süre böyle bir ortama girmek asla istemiyorum

Ya evet internetten alıntı yaparak doğruyu bulmuşsunuz tebrikler bir de doktordan fikir alın herseyi internetten öğrenmek yerine

Evet benim doktorum bir şey olmayacağını söylemişti. Hamileliğim boyunca et pişirdim yedim çok da severim. Sizin doktorunuz abartmış biraz. Önce iyi bir doktordan işin doğrusunu öğrenin. Sonra da terapi alın.
Bu arada kurban etinden kandan tiksinme konusunda hak veriyorum. Ama etten uzak kalarak hayatı kendinize zindan etmeyin.
Tüp bebek sürecinizde de kolaylıklar dilerim.

Hayatimda duydugum en yanlis dogru. Tokoplazma ilk 3 ayda bebek olumune veya anomali doguma sebep olabiliyor. Cig et iyi yikanmamis yesillik kedi diskisindan da kolaylıkla bulasabiliyor.

Toksoplazma aşırı tehlikeli onda hemfikiriz.
Çiğ ete dokunarak değil de yiyerek bulaştığı gözlemlenmiş. Et kestiğin bıçakla salata doğramayacaksın mesela çiğ olarak tükettiğin için. Bugüne kadar defalarca çiğ Ete dokundum dokunduk sürekli yemek pişiriyoruz. Hiç toksoplazma testi yaptırdınız mı benim negatif çünkü. Doktorum da bana bu yönde konuştu. Hamileyken de et pişirdim eldiven kullanmadım. Doktorum İstanbul’daki en iyi hastanelerin birinde Prof.

Toksoplazma aşırı tehlikeli onda hemfikiriz.
Çiğ ete dokunarak değil de yiyerek bulaştığı gözlemlenmiş. Et kestiğin bıçakla salata doğramayacaksın mesela çiğ olarak tükettiğin için. Bugüne kadar defalarca çiğ Ete dokundum dokunduk sürekli yemek pişiriyoruz. Hiç toksoplazma testi yaptırdınız mı benim negatif çünkü. Doktorum da bana bu yönde konuştu. Hamileyken de et pişirdim eldiven kullanmadım. Doktorum İstanbul’daki en iyi hastanelerin birinde Prof.
Benimde doktorum turkiyedekiki en iyilerden biriydi acibadem maslak İbrahim bildirici bunu tartışmak cok sacma değil mi komik yani bir kere kac yıl geçmiş üstüne ayrica o dönem çok araştırma yaptım ve hep bu yönde idi

Benimde doktorum turkiyedekiki en iyilerden biriydi acibadem maslak İbrahim bildirici bunu tartışmak cok sacma değil mi komik yani bir kere kac yıl geçmiş üstüne ayrica o dönem çok araştırma yaptım ve hep bu yönde idi

Ben de Kadıköy Acıbadem takipliydim. Tartışmıyorum. Sizi rahatlatmaya çalışıyorum. Toksoplazmanın dokunarak cilt yoluyla teması söz konusu değil. Ancak ete dokunduktan sonra elinizi güzelce yıkamanız gerekir. Çiğ ete dokunduğunuz elinizle başka yiyeceklerle dokunmamalısınız. Et kesme tahtanız bıçağınız ayrı olmalı. Elinizi ağzınıza götürmemelisiniz. Ama ciltten geçmez.ben de araştırdım biliyorum. Ben de hamilelik geçirdim. Ama doktor değilim elbette. Sizin doktorunuz da belki bu şekilde izah etmiştir siz fazla korkmuşsunuzdur.

Ben de Kadıköy Acıbadem takipliydim. Tartışmıyorum. Sizi rahatlatmaya çalışıyorum. Toksoplazmanın dokunarak cilt yoluyla teması söz konusu değil. Ancak ete dokunduktan sonra elinizi güzelce yıkamanız gerekir. Çiğ ete dokunduğunuz elinizle başka yiyeceklerle dokunmamalısınız. Et kesme tahtanız bıçağınız ayrı olmalı. Elinizi ağzınıza götürmemelisiniz. Ama ciltten geçmez.ben de araştırdım biliyorum. Ben de hamilelik geçirdim. Ama doktor değilim elbette. Sizin doktorunuz da belki bu şekilde izah etmiştir siz fazla korkmuşsunuzdur.
Bende zaten aynı şeyi söylüyorum adam her yeri elliyor etli elleri ile ciltten fecer demiyorum zaten

Back
X