Anne bu mudur, böyle midir, ben de böyle mi olacağım?

yosuntuttum

Huzur
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
7.375
308
ya kızlar bu aralar çıldırıyorum anneme tahammülüm yok çünkü annelik duygusu iyice içimi dışımı kapladı ve annemi anlamazdım şu an hiç anlayamıyorum....:1shok:doğurunca hiç hiç anlayamayacağım biliyorum ve bu beni çok mutsuz ediyor .senağlamaheleki anneler günü geldi bana büyük eziyet her seneki gibi....benneyaptımki
annelerimizi bi başlıkta konuşmuştuk ben derdimi orda anlatmıştım ama bana yetmedi 2 haftadır hangi konuyu okusam hangisine yorum yapsam annemi anlatmaya başladığımı fark ettim burdan bi konu açıp dökülmek istedimsenağlama
5 haftalık hamileyim anneme söyledim telefonda
_ "anne ben hamileyim" :lepi:
_ "hadi ya çok güzel çok sevindim isteyerek mi oldu":bbo:
(3 sene çocuk istedik olmuyordu bu soruyu soran annem)
_"evet anne nihayet hamileyim kız"sengözlerimebaksanab:jeyyar:
_"şu an kimseye söyleme sakın bi kendine gelsin 2 aylık olsun öyle söylersin":1shok:
bebek oldu 2 aylık tabi ben dururmuyum canım herkeşe söyledim daracık giyiniyorum göeğim çıksın diye resmen yırtılıyorum annem beni her gördüğü yerde fırçalıyor paytak yürüme çok belli etme BABAN GÖRMESıN onu alma daha erken fisfisfisbunu niye aldın bu bornoz su çekmez ki,:çok üzgünüm: o badi mavi kız çocuğa olurmuymuş,hastane çıkışının hepsini sarı al çocuk sarılık olmasın..:1no2:..hastane valizi hazırladım öf kızım ya ne gerek var yelpaze falan saç bandı sanki saç bandı takacak halin olacak baygın acı içinde yatarken saç bandımı gelicek aklına.delikafadulden
özellikle beni üzen şeylerden biri 7 aylık hamileyim babam hala bebekle ilgili tek kelime etmedi.Çok üzgünüm çoooksanki ben hamile değilim.:1no2:bir kaç kez babam gece bizi arabayla eve bıraktı yok böyle bişey sanki arabada gavurun kızı var o derece zıplatarak kullanıyor arabayı yasakkelime
aneme isim soruyorum kızızn adına ne versek ya fikir versenize dedim kaynananlar ne diyolar dedi beyza diyolar dedim o zaman beyza ver....:1shok:
annem 6 sene sonra emekli oluyor iş yerinde çok yoruluyor özel bir şirkette çalışıyor dedim torununa bakarsın ben senin ssk nı isteğe bağlı öderim emekli olursun artık senelerdir yeter milletin elinde uğraşıyorsun dedim :dilcikar:kaynanan emekli o bakar dedi.....
kızıma aldığı tek ince pazen sarma örtüsü hani şu bi tarafı yeşil bi tarafı sarı olanlardan bu kadar....(tabi bana aldığı ayağıma 2 numara küçük olan terlik,ve içine kolumun zor girdiği geceliği saymazsak)
bu akşam kına vardı,bi akrabamızın ben 3 sene çocuk istemişim olmamış herkes bana ne zaman çocuık yapıcaksın diye sorduğunda içim acıya acıya daha düşünmüyorum derken elime kendimi göstermek için öyle güzel fırsat geçmişken süslenip püslenip kınaya gitmişken annem hep eteklerimden çekiştirip beni otutturmaya çalıştı bu arada 30 haftalık hamileyim ha :dance:...otur bi yere göbeğini milletin gözüne sokucan...ya napıyım büyüdü işte tabi görecekler sokmama gerek mi var içimemi çekeyim karnımı ne yadelikafaduldenkaydirigubbakcemile3,hamile kadının nesine nazar değecek enteresan bi durum değil ki kınaya gelen kadınların % 90 ı zaten hamilelik geçirmişler gayet doğal bi durum.:emir_bebek:
yengem yeni anne oldu bebeği 9aylık biraz cahil benle aynı yaşta annem dedi bebek çok güzel yiyiyor artık yemek sularından yiyiyormuş bende dedim anneciğim o zaman9 aylık yer tabi ama neden yemek suyu çorba yapsın sebze çorbası kemik suyuna çorba yoğurt yapsın meyvalı sade yoğurt yedirsin kendi içtiği çorbada yemekte tuz var salça var bebek için zararlı şeyler hiç bir yararı yok.daha faydalı eşyler yapıp yedirsin sen anlat ona. dedim demez olaydım .ben çok biliyormuşum kendi çocuğuma yapıp yedirirmişim...
kızlar annem 1983 yılından beri istanbulda ya bütün hayatı boyunca çalışmış görmüş ortama girmiş bir kadın anlayamıyorum....anlayamayacağım...anneme benzemekten feci korkuyorum şu an tek psikolojik sorunum bu doğumu bile bu kadar düşünmüyorum....

ay durup durup ekleme yapıyorum bizim evimizde bebek odası yoktu bebek odası için evi inşaata soktuk pimapen takıldı bebek odası çıktı boya badana yapıldı ve bunların hepsi son 1 ay içinde oldu eşim ve ben kaynanamlar ve annemler teyzemler kimse hiç kimse bir el uzatmadı bana demediler bile temizliğe gelip yardım ederiz diye.yemin ederim eşim ve ben sadece ikimiz temizlik yaptık mahfolduk .babam kayınpeder hiç biri karışmadı annemden bekerdim bi hafta sonu gelip temizlik yapalım zaten 4 senedir mutfağıma bile girmemişlerdir ne kaynanam ne annem....
buda yetmezmiş gibi boya bitti 2 gün temizlik yaptık annem aradı ,bize gelecekmiş kapalıçarşıdan kumaş almış,kaynanam yan binamda oturuyor kumaş almış kaynanamı bize çağıracakmışız bizde benim makinayla elbise dikecekmişiz anneme..iyi işten doğru bana geldi yemeğe yemek yedik kaynanamı çağardık geldi ölçü biçki dikiş elbisesi dikildi geldi babam arabayla aldı gitti......annemin elbisesi dikilmiş oldu

anne bumudur?böylemidir?bende böylemi olacağım?anneler günü ne alsam acaba?

Son düzenleme:
Hem komik hem acı..delikafaduldenNe bileyim benim annemde böyleydi çocuk oldu halen öyle..
Karnını çıkaracak şeyler giyme, çocuk doğdu aman sütünün çok geldiğini söyleme nazar değer, bizim kız şu an 7,5 aylık 1-1,5 yaşında çocuk gibi maaşallah:nazar: aman ne kadarlık olduğunu söyleme çocuğa bir şey olur.Ben nazara inanıyorum ama bu kadar değil insan ne düşünürse aman eyvah ya böyle olursa filan düşünürse başına gelir diyorum.
Annnem Hep böyleydi, şimdi eskisinden iyi zamanla geçer mi bilemem.CADIARZU
Ne kadar okumuş olsada ne kadar görmüş olsada bazı kişler böyle bunlardan biri de annem..
Annemi suçlamıyorum kızmıyorum o böyle kabullendim he hee deyip geçiyorum.Beni çok düşündüğünü sevdiğini biiliyorum bu bana yetiyor:asigim: (tabi torununa da tapıyor) gerisi boş..
Kendinin öyle olacağını düşünme gebeliğimde bende de öyle psikoloji vardı ama bebeğini kucağına alınca herşey eçiyor:emir_bebek:.Ve senin nasıl bir iyi süper bir anne olduğunu görüyor.Takdir ediyor..Anneliğinle ilgili hiçbir şey diyemiyor.
Moralini yüksek tut canım.
Hayırlı doğumlar diliyorum..:emir_bebek::ecrin_bebek:a.s.

öncelikle hayılı doğumlar diliyorum size.

insanlar çeşit çeşit, sizin annenizde bunlardan biri.

insan tabi ki de böyle zamanlarda annesinin desteğine ihtiyaç duyar, hatta pohpohlanmak ister.
ama sizin anneniz bu karakterde biri değilmiş.
yapacak da birşey yok aslında.
böyle kabul edeceksiniz, benim annem de böyle diyeceksiniz.

yanlış anlamayın sakın;
siz annenizin size davranışlarından nasıl bir anne olmamanız gerektiğini görüyorsunuz.
çünkü anne bu şekilde soğuk durunca evladın nasıl üzüldüğünü siz yaşıyorsunuz.
siz de kendi evladınızı böylesine üzmemek için anneniz gibi davranmayacaksınız, eminim..

Benim en çok gözüme batan şu yardıma ihtiyacınız olduğu halde,kimsenin elini uzatmaması oldu.Özellikle de annenin bunca iş arasında elbise diktirmesine:1shok: oldum.
Ama annedir,çamurdan bile olsa yanındadır,o da belki duygularını ifade edemiyordur.Neticede çok çalışmış,kimin için,sizin için değil mi?O da evde otururdu istese..Çalışmak onu yıpratmış olabilir.Sen yeni nesil anne olacaksın,çocuğunla dert ortağı,arkadaş olacaksın,yeri geldiğinde de otorite.Annen gibi olmak zorunda değilsin ve bunu yapmamak için de zaten örnek var önünde.Nelere üzdüyse annen seni,yapmayıverirsin çocuğuna bunları.
Hayırlı doğumlar sana yerimseniben

canım yaaa
özellile hamilelik gibi hassas bir dönemde böyle şeyler yaşamana üzüldüm inan
hem yalnız bırakılmışsın hem de bir sürü tuhaf düşünce ve sözle uğraşmışsn
ben de arkadaşlara katılacağım, iyi kötü o senin annen, onu böyle kabul et ve birşey bekleme
eşin yanında, bebeğin de olacak, siz size yetersiniz
o da arada gelir torunu sever gider boşver, bişey derse de he deyip geç
benim annem düşkün de ne oluyo sanki, gene kendi kendimize idare ediyoruz
bebeğe bakıcı bakıyor, boşver en iyisi bu
karışan görüşen yok, akşam oldu mu eşim kızım ben üçümüz oluyoruz evde
inan bu çok büyük rahatlık, anne de olsa, kayınvalide de olsa aynı evin içinde rahat edemiyorsun
neyse sana hayırlı doğumlar dilerim, herşey gönlünce olsun

teşekkür ederim kızlar arada geliyor işte öyle hey heyler sonra düşünüyorum annem yani diyecek bişeyim yok annem neticede oda böyle görmüş böyle yaşamış yaşatmış.bende kızımda dikkatli olmam gerekiyor ki annemle yaşadığım ilişkim kızımla yaşadığım ilişkim olmasın diye......arada böyle sinirilerim zıplıyor tabi....

Benim en çok gözüme batan şu yardıma ihtiyacınız olduğu halde,kimsenin elini uzatmaması oldu.Özellikle de annenin bunca iş arasında elbise diktirmesine:1shok: oldum.
Hayırlı doğumlar sana yerimseniben

ewet aynen öyle kaynanam yan binamda boya işi bittiğinde bakmaya geldi nasıl olmuş dye,annemde boya bittiğinde aradı elbise diktirmeye geldi, bu arada bzi sevmediklerinden ,değil sadece ikiside çalışan kadın çok yoruluyorlar 40 larını geçtiler yorgunluklarından ama gezmeye gelince benden önce gidiyorlar :)
ee haliyle insanın ihtiyacı oluyor yani istiyor yanında allahım büyük dert sıkıntı vermesin sağlığım yerinde olsunda bırak gelmesinler.....torun sevmeye gelirler kaydirigubbakcemile3

ben nedense annenizin söylediklerinde ters aykırı birşey göremedim..
galiba siz nazlanmak biraz da farklı takılmak istiyorsunuz..
annenizse hayat meşgalesine düşmüş eminim ki sizi çok çok seviyordur
kırıcı olmayın...o nasıl davranıyorsa siz de öyle davranın bence
allah hayırlı bir evlat nasip etsin..

güldüm okurken ......... annenizin rahatlıgı ve sizin endişeniz.... bence aynısınız..............
diyosunuz ki..bendemi öyle olucam.............anne olunca...........
daha karnınızdayken .........panik ve evhamlı olmuşunuz..............
bide çocuk dogunca ne yapıcaksınız........sizin çocugunuzda sizden şikayet edicek annem ne kadar endişeli...........diye.........
annenizin rahat oluşu belki sizi dahada heyecanlı yapmamak içindir........
zaten siz ince ince herşeyi düşünüyorsunuz birde anneniz aynı olsa...........
iki teleşlı kadın çekilmezdi sanırım.............belki sizinde beklentileriniz olabilir ......... hamilelikten biraz ilgi alaka istiyorsunuz..........sanırım
ama garipte bir şey yok..........

Aslında hamile olmanızı ve bebeğinizin kıyafetlerinin rengine çok takılmadım ben.. Normaldir nazar değer diye korkuyor olabilir..
Ama özellikle sizin giyeceğiniz terliğin,geceliğin bedenini bilmemesi,babanızın ise sizi,bebeğinizi önemsememiş olması üzücü..
Tek sorun annenizde değil bence..
Bence bu yeni bir olay olmasa gerek. Anne baba olarak hep ilgisizlerdi sanırım.
Hayırlı ve sağlıklı olsun inşalah bebeğiniz..

Aslında hamile olmanızı ve bebeğinizin kıyafetlerinin rengine çok takılmadım ben.. Normaldir nazar değer diye korkuyor olabilir..
Ama özellikle sizin giyeceğiniz terliğin,geceliğin bedenini bilmemesi,babanızın ise sizi,bebeğinizi önemsememiş olması üzücü..
Tek sorun annenizde değil bence..
Bence bu yeni bir olay olmasa gerek. Anne baba olarak hep ilgisizlerdi sanırım.
Hayırlı ve sağlıklı olsun inşalah bebeğiniz..

ewet beni çok iyi anlamışsınız sinirden pek anlatamamışım yani yeterli anlatamamışım tek sorunum tabiki annem değil genel sadece anneminki bana daha ağar basıyor...dediğim gibi sağlık olsun benim annemde böyleymiş :)senağlama:1no2:

sana gerçek ten hak veriyorum bu bebek ailece beklenilen bi bebek
ama sen den başka kimse bu kadar sevinmiyor haliyle sende kırılıyorsun
aileler ilğisiz ,ben olsam bende kırılırım hamile kalmanın sevincini bile doya doya yaşatmamışlar

mühim olan eşinin sana ve bebeğine olan ilğisi
mühim olan bu onlarıda öyle kabul etmekden başka şansın yok canım

ewet beni çok iyi anlamışsınız sinirden pek anlatamamışım yani yeterli anlatamamışım tek sorunum tabiki annem değil genel sadece anneminki bana daha ağar basıyor...dediğim gibi sağlık olsun benim annemde böyleymiş :)senağlama:1no2:

Üzülmeyin demek anlamsızca olacak biliyorum..
Ama en azından yepyeni bir hayatınız var olaya bu yönden bakın..
Eviniz,eşiniz,bebeğiniz...:nazar:
Allahım içerdeki huzurunuzu eksik etmesin inşallah..

canım yaaa çok şekersin, annende çok tatlı gözümde canlandırdım da sizi güldürdün valla beni, boşver yaa herkez farklı işte, demekki rahat bir karakteri var aman öyle olsun boşver çok evhamlı bir tip olunca da zor veya böyle hastalık hastası oluyor bazı anneler inan çok zor bende ikisindende var annem evhamlı biri hemen herşeyin kötüsünü düşünür beni çok telaşlandırır, kayınvalidem hastalık hastası resmen kendini dinliyor bugün benim nerem ağrıyor diye napıcan onlarda böyle işte ikisinide çok seviyorum allah eksikliklerini göstermesin, sende biraz duygusal bir dönemdesin herşey sana batıyor olabilir dediğim gibi boşver sen nasıl biliyorsan öyle davran , hayırlısıyla bir bebişin doğsun bunlar hiç umrunda olmayacak ,sevgiyle kal

Ben evliliğinizle ilgili kabullenemedikleri bazı şeyler olduğunu düşündüm açıkcası yazınızdan.
Kendilerine göre soğuk savaş yapıyorlar.
Yoksa eminimki,sizle ilgili her konuya vakıf,bebeğiniz içinde bir okadar heycanlıdırlar.

çok komik yaa..çok espritüel bi yapın var bence,anlatımlarına çok güldüm..çok güzel yazmışsın.:roflol:

anneni değiştirmenin imkanı yok..çok büyütülecek şeylerde değil inan.herkesin derdi sadece bu kadarcık olsun diyorum.

oo benim anneminde ne sinir davranışları oluyo ama napayım..boşver gitsin..ilerde belki bizim çocuklarımızda bizi beğenmeyecek nereden bilebiliriz ki..çünkü herkes doğru olduğunu bildiği şeyleri yapar kendi adına..benim annem ananeme gıcık olur,hep söylenir ama bende anneme söylenir dururum..al işte..:1rolleyes::1rolleyes:

bunlara takıp hayatı kendine zehir etme bence..sevgilerimlea.s.

okurken komedi dizisi izlergibi canlandi resmen gözümde =)

ôzellikle iyi "beyza olsun" demesi =) Beyza hos isim bencede ayrica =)

Ama takmayin bukadar, herseye karisan hep dünürleriyle inatlasan, rahat vermeyen dirdirci annelerde biliyorum canim, bu daha kötü bisey, sükret öylede olabilirdi. Arkadaslarada katiliyorum en önemlisi esininde de seninkadar cocuk icin heycanlanmasi onun icin hazirlanmasi. Bundan daha önemli bisey yoktur. Hayirli dogumlar =)

Belki siz hamileyken fazla hassas davranıyor olabilirsiniz, ama ben de en çok hiç yardım etmemelirene ve ilgisiz davranmalarına takıldım. Ben olsam tabii ki de insanın ailesi ama araya biraz mesafe koyardım, soğuk davranırdım. Onlar nedenini sorunca da anlatırdım açık açık ama kendimi üzmeden, sinirlenmeden.

Boşver takılma bunlara canım.Benim annem öyle temizliğe yardıma falan gelmemişti ben hamileyken beklemedimde zaten.Hasta değildim hamileydim kendimi zorlamadan yavaş yavaş yaptım herşeyi.Diğer anlattıklarına gelince anneni,babanı,teyzeni,kayınvalideni olduğu gibi kabul etmekten başka bir çaren yok.Hamilesin ve sana stres hiç lazım değil o yüzden onları oldukları gibi kabul et ve kendini üzme.

ya kardeş sen bence boşu boşuna geriyosun kendini. anneni herşeye dahil etmeye çalışıyosun sanırım. bence annenin boyle davranması daha iyi. mesela benim annem ben doğurmadan bir ay once yanıma geldi kaldı ve bebek bir aylık olunca gitti. ama evde huzur bırakmadı. az daha kocamdan soğuyacaktım sayesinde. sinir hastası oldum resmen. berbat bi lohusalık geçiridm. kafamı beynimi şişirdi saçmalıklarla dedikoduyla. şimdi onu affedemiyorum çok soğudum. memlekete dönerken de kavga edip çekti gitti. şimdi çok pişman döndugune. torununu ve beni özluyo ama ben artık onun evıme gelmesını ıstemıyorum. ben gidicem memlekete. ordayken daha mantıklı davranıyo. sen ne boşuna uzuyosun kendini. sen nasıl bir anne istiyosan çocuğuna oyle annelik yap. ben de annemi çok eleştiriyorum ve acaba onun gıbı bı anne mi olurum diyorum ama. allah korusun. ben hayalimdeki anne gibi bir anne olmak istyprum. sen kocanla bebeğinle mutlu mesut ol. gelen gelsin gelmeyen sağolsun.

X