Anne-Babadan kalan en değerli miras kardeş midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Tipik yiyici abi/erkek kardeş olayı daha, bazı erkekler sırf bir yerlerine güvenerek kendilerini kadınlardan daha üstün görüyor ama artık hukuk denen birşey var, hakkınızı söke söke alın sakın zayıflık göstermeyin. Hakkınıza sahip çıkmazsanız borca harca çarçur olacak ailenizin mirası.

Aramıyorlar zaten. Ben de anneniz gibi çektim kendimi. Kabullenmesi zor ama kabulleniyorsun zamanla.
Valla 7-8 yıl boyunca harap etti kendini. Ne kadar söylesek de dinletemedik. Evlilik, nişan, doğum, hastalık olayları araya girince anladı. Kimse bu durumlarda aramadı onu. Davet etti gelmediler. Anne-baba ölünce kardeşlik de biter mi diyordu. Bitiyormuş. Şimdi çok iyi şükür. En azından kabul edip, yoluna baktı. Umarım sizin için de en iyisi olur.

Teşekkür ederim. ALLAH annenizinde yolunu açık etsin

Haklısınız. Alacağım. Teşekkürler

Bence de öyle düşünüyorlar.
Lütfen arsanızıda alın. Bu kadar iyi niyetli olmayın. Anne baba bir onların değil dimi? Erkek oldukları için hak görüyorlarsa cahilliklerine bir başlarım onların kafa ya bak enişteye gidermişmiş niye kız el ile evli ona gitmesin ne güzel dünya kendi eşleri el değil dimi onlar senin ailenin malından yararlanıyor ama sen kendi malından yararlanama öyle bir dünya yok. Lütfen arsanızıda alın siz böyle olursanız yarın evinizede göz koyup ki başta konulmuş Allahtan vermemişsiniz onada göz dikecekler. Ağzımdan daha çıktı dediniz çıksın keyfim artık vermek istemiyor diyeceksiniz nokta. Zaten kötüler değişen bir şey yok daha kötü olurlar ne olacak yarın bir gün daha kötü olacaklar varsın hakkınızı alıp olun. Lütfen ama lütfen yumuşak olmayın yarın bir gün dara düştüğünde yanında olan kimse olmayacak bunu düşün

O kadar güzel yazmışsınız ki... Ne bu Dünya kalacak ne mal ne mülk...
Hakkımı ben de vermek istemiyorum

Görmek istemedim ama gözüme gözüme soktular.

Normalde böyle konulara bir başka insandan örnek vermeyi sevmem ama vereceğim. Eşimin abisi olacat zattan kısaca bahsetmek istiyorum size.

Eşim 5 kardeş.

En büyük görümcem bipolar hastası. Bazen çok ağır atakları oluyor. Genel olarak dişli güçlü bir tip değil zaten. 2 kızı var. Kocasindan (içki kumar eve bakmama vb nedenleriyle) boşanmış. Adam sonrasında ölmüs zaten . Kıt kanaat geçiniyor.

Esimin abisi olacak embesil (ismi ali olsin) ablasına diyor ki.
'Gel benim tarlamda çalış (tütün işi)'

Bu da bir heves gidiyor. Hasta kadın zaten. Çalışıyor. Gel gelelim bu manyak parasını vermiyor. Kadın gönül koyuyor. Uzak duruyor.

Seneye yine gel tarlada çalış diyor. Istemiyor kadin haklı olarak. Ali bey de ısrar ediyor. Kadın da benim paraya ihtiyacım var başka biriyle konuştum onun tarlasında çalışacağım deyince bu deli manyak birdenbire öfkeleniyoŕ. Oturduğu iskemle ile kadina saldırıyor. Kadina 1 araba dayak vuruyor.

Tabi anneleri de kızını kurtarmaya çalışırken o da nasipleneniyor bu dayaktan.

Sonrasindan yine bu abi annesinin maaşını istiyor. "Ana siz iki maaşsiniz. Babaminkini kullanin seninkini bana ver"
Kv istemiyor parasini vermek. Benim kv cevval kadındır tuttuğunu koparır. Vermem diyor.

Verirsin vermezsin kavgası oluyor. Hızır idi yunus idi. Derken bu yine öfkeyle annesine saldiriyor. Evin camlarını kırıyor. Odun fırlatıyor camlardan ıçeri. Bizi aradı hemen. Biz uzaktayiz. Eşim polisi aradı. (2.kez şikayet edilmesine rağmen ve adam kaçırma sicili olmasina ragmen herhangi bir sonuç alamadik)

Köydeler bu arada. Mütemadiyen kapi önünde takiliyorlar.

Bu sürekli böyle oluyor yalniz. Sürekli kadına zarar verme durumunda.

Kv ye dedim ki ver maaşını buna bari. Başka care kalmadi.

Kv; "Ben ona araba aldim, dükkân aldimm bütün parami ona harcadım. Ona yaptığımi diğer cocuklarima yapmadim asla vermem" diyor.

Eşimi tehdit etti polise sikayet ettiği için. Bir süre tek başıma dışarı çıkamadım.

Görümcem atak gecirdi. Biz burdan taksi aradik bulduk. Adama para havalesi yaptık. Adam sag olsun hastaneye getirme götürme gerekirse bekleme vs konularinda yardimci oldu.

Sorsanız dag gibi erkek kardesi orDa yanıbasinda.

Sevgili konu sahibi. Demem o ki, Türk toplumumin erkek nüfusu hastalıklı . Hepsi hasta. Bazıları daha fazla. Bazıları az.

Bu toplumun abileri de kardeslerine düşmandır. Buna inanin.

Annem hep der ki: Allahim bana abi nasip etmedigin icin sana şükürler olsun.

Benim de abim yok. ALLAHa şükür. Ama abim olsaydı da inanin ki sizinki hibi zararsiz bi abim olmasini isterdim.arsanizi birakmasaniz bunu daha ağız dolusu söylerdim ama. Arsanizi almaya bakın derim.

En azından size bir zararları yok. En azından onların eline düşmüş değilsiniz.

Benim gördüğüm abi profili özellikle kardeşlerine karşı cidden zalim oluyorlar. Hem de cok zalim

Lütfen mesajimi alıntılayıp benim abim şöyle iyi böyle iyi mesaji yazmasin kimse. Çünkü istisnalar kaideyi bozmaz.

Iyi abi biz de gördük. 200 bin abiden 20 tanesi iyidir. Onda hemfikirim. Ama 21.abi iyi değildir .olamaz .asla kurtarmaz.

Abilerin asıl kimlikleri anne babanın ölümü/ mal paylaşımı ve evliliklerinden sonra ortaya çıkacaktır sevgili hemcinslerim bunu unutmayin..

Konunuz beni üzdü. Numaraniz olsa arayacaktım. Inanin ki...

Büyük geçmiş olsun. Allah yuvanıza şifa ve bereket yağdırsın❤

Son düzenleme:
tek çocuğum, bu yüzden bir yanım hep buruktu. anneme babama Allah korusun bir şey olsa ne yapacağım diye düşünür dururum hep. ama burada böyle şeyler okuyunca genelde anne babadan sonra kardeşlerin miras derdine düşüp, birbirlerine düşman olduğunu gördüm. aslında ne yazık. bu insana dünyada maldan çok, insan lazım. bence arsa hakkınızı da alın, size nasıl davranılıyorsa sizde öyle davranın..

Üşenmeyip uzun uzun yazmışsınız. Çok teşekkür ederim açıkçası ben korkuyorum bu arsa meselesinden. Neden bilmiyorum ama korku var. Alma derken zorbalığı gördüm o gözlerden belki ondandır.
Annem hastalanmadan önce arkadaşına demiş ki: 'Kızımın babası yok, bana da bşr şey olursa kimsesi yok'.
Bunu duyunca çok etkilendim. O yüzden Allah'a bıraktım.
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Lütfen benim için üzülmeyin. Çok güzel bir yüreğiniz var hissettim buradan

İnsan lazım ama anlayan kim. Sonumuz bir avuç toprak... Anlayana...

Hemen git iyileşince mahkemeye hakkın olan arsayı da alıyorsun .. zaten usulsuzce aldilarsa ortaya çıkıyor mal kaçırmak ayrı bir suç .. madem öyle öyle abilere böyle kardeş..ben senin yerinde olsam.kurusumu vermem!! Böyle.seyleri duyunca çok sinirleniyorum

Hakkınızı slmışsınız.Arsayıda slın.Aramaları çok onemlı deıl.Sizi sevenı sevin .Sizi arayanı arayın.

Benim de akranim sayilacak ablam var, çok da severim, yakın sayiliriz. Ama bir derdim , bir ihtiyacım ya da acil bir şey olduğunda asla ona gitmem, yakın arkadaşlarımla hallederim. O da aynı şekilde bana açmaz kendini, yüzeysel - keyifli zaman geçirip güncel şeylerden ve yegenimden konuştuğumuz bir iliskimiz var.
Bir gün evlenmeye karar versem ilk, istemede falan görür yani sevgilimi, öyle diyim:))
Neden anne babanın vereceği en güzel hediye kardeş olsun ki? Kardeşin ne çıkacağı belli olmuyor . Nice kardeşler var, miras davasına birbirini bicakliyor. Nice kardesler var, kıskançlıktan hasetlikten birbirine zarar veriyor, nice kardeşler var tek hobisi kardeşini dolandırmak
Var yani böyle seyler. Bence ailenin vereceği en güzel hediye güzel bir cocukluktur . Birbirini,çocuklarını seven,sevdiğini belli eden, huzurlu bir aile insanın psikolojisinin ve gelecekteki bakış açısının neredeyse temelini oluşturur. Ailenin vereceği en güzel ikinci hediye eğitim hakkını desteklemek, en güzel üçüncü hediye de 'ne olur ne olmaz' diye düşünüp çocuklarına ev - arsa falan almaktır,birikim hesabı açmaktır sizinki gibi:))
Yoksa kardeş mardes... Çocuk istiyorsa doğursun tabii insanlar ama 'cocugum gelecekte yalnız kalmasın,destekçisi kardeşi olsun' bakış açısı ile dogurmak çok yanlış

Lütfen bunu yapmayın. Çok şaşkınım şu anda. Anneni babanız da siz açıkta kalın istemezdi. O borç ne zaman bitecek? Tapuyu vermeyin kesinlikle, eve bir şey olursa teminatınız olsun
Hangi yüzle istediler, ben de onu anlamadım. Hem vermek isteme,tatava yap. Hem de borcuna evi ipotek ettir
Konu sahibi, hala arsa anne babanızın ustuneymis. Sakın hakkinizi bırakmayın. Yarın bir gün satılması gerekiyorsa sizin de imzanız gerekir , tüm miras hakcilarinin imzası gerekir. Satilacakken payınızı alma konusunda diretin, yoksa satılmayacağını soyleyin. İzin vermezlerse de satilmasin. Öyle ya da böyle yıllar geçer , o arsa yine sizin de çocuğunuza geçer, ileriki yıllarında eline toplu para geçer,mutlu olur.
Neden veresiniz ki???
İyi niyetli olup arsayı vermek istiyorsunuz ama o bu yaptığınız gizli bencillik. Çocuğunuzun ve hatta ilerideki torunlarinizin... Yillaaaaar sonra bir vefat anında iyice degerlenmis arsa yeğenlerinize kalacak. Çocuk da 'ah annem, saf annem, ne olurdu hakkından vaz gecmeseydi' diye gıcık olcak size. Benim çevremde de var, babası zamaninda üç kuruşa İstanbul'un göbeğinde arsasını satti diye, annesinin 'zaten dağ bayir' diye haklarından vazgeçtiği arsada devlet otoyol yapıp tonla para yeğenlerine kaldı diye ailesine laf söyleyen insanlar.... (Benim dedemler de Beşiktaş'ın göbeğinde evlerini rutubet var diye satıp buralara gelmişler. Şimdiki evimiz de merkezi ama insan Beşiktaş'taki evini satar mı ya )

Aramamlarının nedeni parasal sanırım. Yani durum bunu gösteriyor. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Yani sebep parasal ise hiç etkilenmeyin.acaba haberleri mi olmadı? Nekadar duyarsızlar öyle? Yengelerinizde mi aramaz? Yengelerinizle aranız nasıl?

Hayır anlamadığım sizin anneniz hakkından da feragat etmiş hiç ilişmemiş,ses etmemiş,niye aramiyorlar? Acaba yaptıkları haksızlığı vicdanları biliyorda ondanmi kizkardeslerini görmek istemiyorlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…